Téma: Kim Nam-gil

zsue 2011 febr. 11. - 15:58:15
(1887/65967)
Háttérnek is jó!

Bár nekem most a 2macskás-Bidamos van fönn. :DDDD

Egy jinjangos, hogy ne legyünk olyan távol kelettõl.
noncsi93 2011 febr. 11. - 14:50:25
(1886/65967)
juj...most nezem csak vissz mennyit irtam...es valamilyikhez milyen hosszut...juj hat egy kicsit elkapott a hev...aztan sztem foloslegesen iogattam....nah mind1
legalabb lesz mit visszaolvasni :P (egy kis gonossag is kell)
amugy elnezest hogy mertektelenul csak irtam es irtam...es csak ontottem a hulyesegeket.....egyenlore ennyi
(tudom hogy maganba voltam...de legalabb mindent leirtam...remelem nem jut eszembe semmi......)
noncsi93 2011 febr. 11. - 14:45:48
(1885/65967)
asszem az utolso...ilyen otletem
itt is lesz kep...nekem ez is tetszik...bar a funkciojara nem jottam ra...siman disz...
bar nem daru...de madar...egy koribli...
noncsi93 2011 febr. 11. - 14:43:17
(1884/65967)
jaj
amilyik kepet hozza csatalom latszik hogy milyen szep...ezen is gondolkodtam...bar torekeny...es a szinek itt is mas szinuek lehetnek...
inkabb a tanyer mint a vaza...
noncsi93 2011 febr. 11. - 14:39:13
(1883/65967)
a pairdarura arra gondoltam...hogy esetleg a madar szarnyara ra lehet irni a nevunket...
es meg hogy milyen szinu papirbol legyen??
noncsi93 2011 febr. 11. - 14:37:36
(1882/65967)
szalvetarol doboz jutott az eszembe
es ki gondoltam egy dobozra egy tevet...bar inkabb ezis az osszecsapot munka lett...
nah a dodogformaja fontos...(en tegletesre keszitettem a vazlat tervet)
a szineen meg nem gondoltkodtam...csak azon hogy piros feher zold sav lesz (a rajzon latni lehet)
oldalan es az elejen daruk (ez a rajzbol nem derul ki...nem tudtam fejbol darut...eloszor origamis papirra gondoltam...de az konnyen leheshet...hat akkor mi legyen??
arra jutottam hogy vagy az origamis madarat leegyszerusiteni es rarajzolni...vagy arra hogy ha van darus szalveta akkor olyant kene ratenni... es akkor ez korbe...menne
a teteje...arra nem igazan talaltam megoldast...mar nem volt erom hogy kitalaljak (e folott aludtam el XD)
fontos dolgok itt is vannak...de most nem irom le...
noncsi93 2011 febr. 11. - 14:22:21
(1881/65967)
a fenykep albumosrol csak azert kulon mert ezt is lefototztam es akkor keppel egyett irok...

lehet mas is...csak otletloponak...mas minta...minden...
es arra gondoltam hogy a kepeslepba valami kepeket tehetnek is be...es pl az elejeben ott lenne egy udvozlo szoveg...es meg lepetesekkel...(a jegyzetfuzetbe is meg lehet csinalni)...

mit is lehetne beletenni...Magyaro.s kepeslap...kinyomtatnak koreais kepet (esetleg rola)...es ne csak az elejen hanem neha kozben is lenne egy egy udvozlo iras...jokivansa...(esteleg magunkrol)...aztan pil lehetne kis ajandekot beletenni...ha valik ugyesen hajtogat egy papirdarut...vagy egy medalt is el lehetne csempeszni...

van nem is tudom...ezzek csak ugy jottek...aztan szerintem megint tul bonyolitom az egeszzet...
noncsi93 2011 febr. 11. - 14:14:29
(1880/65967)
van meg otletem csak azokat kulon szeretnem kiamelni...
pl a szalvet tecchnikak...lementem a konyhaba inni es magpillantottam a szalet keretet szepen mutattak...es arra kovetkeztetesre jutottam hogy szep (gipszkeretbol van...kozepen a szalveta...itt az a fontos hogy milyen szalvetetkene valasztani...a keretet lehet szinezni (a kar olyanra is hogy urepedesesen legyen megfestve...)...amugy meg egy gond torekeny

ezen az oteleten tovabb gondolgodva rajottam hogy lehet agyagcserepre. fadobozra,k[re, gyertyara, jegyzetfuzetre(ilyent meg nem csinaltam de a konyv irja...majd elolvaom..., fatalca,fenykepalbum(ilyent sem csinaltam de ezt is irtja...es meglehet csinalni csak el kell olvasni)...stb)

nah a konyvbol ami nekem tetszett az a "azsiai minta jegyzefuzet, kavicson es fadobozon" cim so alatt levo resz...
ezen belul a jegyzetfuzet...a szinnek nem musza olyannak lenni ... de akkor ki kell talani hogy milyen legyen...sajnos nem koreai hanem japan irasos...de meg lehet csinalani koreai irassosra is (most lehet egy kerdes honnan lehetne szedni koreai mintas szalvetet Magyro. ... nem tudom de nem is kell...mert vagy rafeztjuk...)

masik ami meg tetszet az a fenykep album...arra majd kesobb irok rovidan...

lefotoztam az azsiasis reszt...
noncsi93 2011 febr. 11. - 13:58:05
(1879/65967)
ezen kivol...nezegettem konyveket...es szep gyongyszovest vagy fuzesre is gondoltam...de eszembe jutott hogy meg se mert inkabb lanyos dolog...

aztan tetszettek az uvegmatriva viragok...de hat azt is elvettem...

talatam egy olyan konyvet ami segithwt (ha ezt valasztjatok) ami lampak es lapmafuzerek uvegmatricaval cimu konyv...de oda illo mintat nem talatam ....

textilmatricas konyvet is tealaltam...ezel leht ipore, tortatora, mobiltartora, polo (asszem mar emlitettem egy polos oteltet...es hat akkor valamilyen mintat lehet ne csinalni...es akkor oda lehet bbigyeszteni...es akkor van teztillfilcem is es azzal megirni ia (az alkoholosfilvc is ugyan ugy jo a ruhara valo irasra...egy gondva hogy a festek nem tudom hogy hasznalhato alapotban van e...)
noncsi93 2011 febr. 11. - 13:48:16
(1878/65967)
amugy tegnap meg egy ket otelt kipantat abbol az agyambol

pl.: egy karkoto...sajnos itt kene hogy kb mekkora a merete...mert a tul kicsi sem jo meg a tul nagy sem....
ettol fuggetlenul terveztem egy 12 cm hossza gondoltam (de lehet kisabb is pl 10 cm...vagy nagyobb is de tul nagy vagy kicsi sem lehet... ezert gondoltam a 12 cmre...azs turheto...)es 3 cm szeles legyen...
ez is rezbol keszulne...es fureszes technikaval...ezt lehet kenmajazni is a vegen....de a hajlitas nem mind1 mert a kalapaccal lenne meghajlitva...es ott lehet hogy szepen a kezre simuljon...bar ha meg van egy kicsit kalapalva...)szepen ivesre es nagy vagy esetleg kicsi lenne akkor kezzel egy picit lehet allittani....osszenyomi vagy szetnyitnia...)

itt is a funkciojanak megfelelo kell lenni...mert ha olyan az otlt akkor eszetleg boheti a kezet...vagy a ruhajaba beakadhat...es ha nem jo meret akkor akar idegesitheti hogy fol le csuszkel )engem az ilyenek nem szoktak de lehet hogy maoknal igen es ezt is szamitasba kell venni...

a keprol...ez egy hirtelem otlet....sajnos nem vmijo a minoseg meg egy kicsit a rajz sem...
itt is a fekete resz (satirozott resz) esek ki...

a terveztek ennel azert jobban kell tervezni...jobban atlathato...nem osszecsapni mint en...

a motivumokrol annyit hogy egy magyar minta(jojo vmi textil minta eredetileg...de leegyszeruditve...egy kicsit atdolgozva a celnak meg felelet)
noncsi93 2011 febr. 11. - 13:29:35
(1877/65967)
ezen en is gondolgodtam hogy mas alaku lehetne....
(de meg is korben tervaztem...)

en a medal szallagjanak akar lehet bor is vagy egy piros feheryold szallag is lehetne ...

amugy ha fureszes tecnhikaval keszulne a medal akkor ugy kell tervezni hogy ne essen szet a medal (ha motivum minta lenne akkor nem lahat a szelen lenni mert a kkor szet esne..ha iras akkor kene vastagsaga mert ha nincs akkor egy vekonyvonal lenne....es szerintem jobban mutatta a van vastagsag...)

itt is keszitettem egy vazlatot (ugyan olyan rossz minosegu mint a masik)
itt majd latni lehet fekete satirozas az a resz kifog esni ...a feher resz meg az ahol rez marad...
itt is fontos mint a masiknal...a funkcioja megfelelo, a meret, alakja, hogy mi legyen a motivum, iras, pontos terv kell rola keszulnie, a terv megvalositasahoz rajz kell ...igy a proglemakat meg lehet beszelni...ugyan ugy vagy lekk vag ezustozes lehetne...ez azrt kell mert a rez elszinezodik....

a kepen latha terv eleg osszecsapot...meg sztem itt is lehetne egysszerusiteni...de ez csak egy bemutata...
ha iras lenne akkor oda kell figyalni hogy olvashato legyen a szoveg is...

az elozonel elfelejtetem emliteni hogy rezdortbol keszulne

ennel a rajznal van egy hiba hogy nem kell itt a kornel duplan megrajzolni mert nem drotbol keszeul (latszik tegnap faradt voltam)
itt az alap (a kep esteben kor) az rezlemezbol lenne kivagva
noncsi93 2011 febr. 11. - 13:12:22
(1876/65967)
melyen darut kell...mert nekem van origamis konyvben es ott tobb fajta darut lehet hajtogatni
abban a konyvben van
szallo daru
allo daru
kotlo darmama
(ennyi...amelyiket szeretnetek megcsinalni azt lefotozom es felteszem...bar nem tudom milyen lesz a minosege...)
noncsi93 2011 febr. 11. - 13:05:09
(1875/65967)
Igen az uveg nagyon turekeny...azt hogy belebugyolalni az jo otlet....
az fontos kerdes hogy mi legyen a minta...motivom az uvegen
(mindenkem meg kell rajzolni...vagy vmit nezni kell...mert azt sablonkent kell hasznalni .... hogy akkor uvegfestekbol meglehetne csinalni
de lehetne egy kepkeret...amin csak a szelen van uvegfestekbol velemi minta...es akkor egy kepet is lehetne tenni....(itt fontos milyen kep lenne....talan egy magyar terkep es lenne egy piros pont hogy ki honnan kivan boldog szulinapot vagy valami szep hely Magyarorszagrol....vagy koreai hely vagy vmi mas??
pl lehetne egy le egyszerusitet pari darut kesziten...azt megcsinalni uvagfestekbol...es az egyik keret sarkara odatenni...(fontos hogy milyen szinu legyen...szamolni kell a kontur illetve a szinesfestes szaradasaval...)
noncsi93 2011 febr. 11. - 12:40:19
(1874/65967)
A tervek az egyik legfondotsabb dolog...ha nincs terve csak a fejdben akkor nem josz ra hogy tenyleg megvalosithatoe vagy nem

mindenkep papirra kell vettni ha egy komolyabb terved van ...

en is firkaltam meg tegnap es rengeteg minden jutott az eszebe (le is irtam mert tudom hogy mara elfelejtenem)

az egyik tev (rostelem de en meg nem tudom KNG koreai nevet leirni fejbol igy motivummal probalkoztam)

az elso egy medall ami drot darabokbol keszulne es ugy lenne osszeforrasztva ...ezt akkar lakk vagy ezustos tecnhikaval lahat ne majd a vegen megcsinalni...persze a kozti dolgok is nagyon fontosak...
ennel a legfobb gond hogy szamolni kell az angyag vastag saggal (en probaltam most ugy rajzolni)
a merte is fontos hogy mekkora a legyen ( en 4 cm atmeru korben terveztem)
az is szamit hogy milyen anyag (en rezre gondoltam...de lehet mas is)
az is szamit hogy a medall milyen aluku legyen (korre gondoltem)
meg fontos hogy mindenkep megfeleljen a funkciajanak...

a rajzho csak anniyt...hogy faradt voltam meg nem valami szep...meg csak gyorsan firkaltam (melesleg tobb kulonbozo tervet kell mert ugy konnyebb kivalasztani es eldonteni a legmegfelelobbet)
ez a rajz azt mutatja hogy a tervezesnel mire kell odafigyelni...es igy jobban meg is lehet reteni...ez nem egy konkret otlet hogy ilyen legyen ez csak egy seged anyag
a kep minosegge nem valami jo...ezert elnezest de remelem azert latni lehet
noncsi93 2011 febr. 11. - 11:56:55
(1873/65967)
amugy tegnap gondolkodtam...es eszembe jutott hogy van textill filcem meg festekem is (bar nem tudom hogy meg jo e)
es esetleg egy polot is kuldhetnek neki...amire rairnak a nevunket...egy rovid koszontot vagy valamilyen idezetet...
es persze a neve is felkerulhet

amugy nem musaj kisdarabokbol...kesziteni
lehet furesszel is

amugy ha esetleg kenmajazas az nem jo mert medalt meg nem lattam kenmajzva...
szoval akkor inkabb lakk vagy (tegnap jutott eszembe) ezustozni is lehetne (csak asszem ha vizeri meg akkor lejon rola ...de persze hosszu ido utan kopik le...asszem)
noncsi93 2011 febr. 11. - 11:49:26
(1872/65967)
sziasztok!
(ugy latom meg nincs itt senki)

Szep napot!
juud 2011 febr. 11. - 00:15:50
(1871/65967)
és hol tartasz?
juud 2011 febr. 11. - 00:15:05
(1870/65967)
találtam oldalt ahol egy kisfiú hajtogatja a darut:
http://videa.hu/videok/kreativ/origami-daru-kiNRH5awBL76hy2m

remélem maradhat a link

és én örült egy órája bénázok vele
õ 3 perc alatt csinálja meg a videon:-(

persze majd a 10-dik után már csukott szemmel is megy:-)

na és ebbõl 1000-et kell a fáma /vikipedia/
szerint hajtogatni
vondermonarchia 2011 febr. 10. - 23:46:41
(1869/65967)
Én csak kutyákat tenyésztek.
dabdi 2011 febr. 10. - 23:37:20
(1868/65967)
Most már tényleg:

Jó éjszakát!