Téma: Kim Nam-gil

micike_MSc 2011 febr. 21. - 23:27:21
(3927/65967)
Mi hárman már elég jól "összehangulódtunk", de azért várjuk meg a többieket is, aztán akkor majd stilárisan összerendezem a magyar verziót - az angol fordítást meg csak megcsinálja valaki, Kriszti eddig is ügyes volt...
Én még azt is el tudom képzelni, hogy KNG (vagy egy kedves ismerõse) berobog a koreai magyar követségre a pontos fordításért - na, most lógott bele a bilibe a kezem...:)
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:27:15
(3926/65967)
Van ez a képem ,ahogy néznek a kölykök.Gondoltam odaragasztok egy KNG-es képet,mintha azt néznék :))
dabdi 2011 febr. 21. - 23:23:33
(3925/65967)
Nekem a fórum sok tekintetben megváltoztatta az életemet. Eddig mindig nappali ember voltam, most kezdek áttolódni az éjszaka irányába. Lehet, hogy idõvel elõ jön a sötét oldalam is.
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:21:32
(3924/65967)
Én még nem tudom mit akarok neki küldeni,lehet semmit, lehet egy képet a kutyáimról ( remélem nem akarja majd megenni õket).
De valamit küldökmajd,ne menjen a pénz magányosan a borítékban hozzád :)
dabdi 2011 febr. 21. - 23:21:05
(3923/65967)
Esetleg a "hang on"
We need every day our lessons, we can't live without it, we're just hanging on Hangul.
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:19:48
(3922/65967)
Óókéé !
micike_MSc 2011 febr. 21. - 23:18:54
(3921/65967)
Elõször érkeztessétek be hozzám a KNG-nek szánt küldeményeiteket, az még legalább egy hét, addig ráér formálódni a levél, a többit meg kitermeljük...
Már csak az a kérdés, hogyha másnak is tetszik a "levelem", akkor Kriszti hajlandó lesz-e megbírkózni a barokkos körmondataim angolra fordításával. :)
dabdi 2011 febr. 21. - 23:18:02
(3920/65967)
Akkor megegyeztünk. Tiéd a szomorú szeme és az enyém a vidám szeme. :-)
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:17:48
(3919/65967)
Valószínûleg ennek az az oka,hogy ilyentájban születtem. Meg biztos a csillagok is így álltak, ezért az este, az éjszaka az én igazi lételemem.
dabdi 2011 febr. 21. - 23:16:52
(3918/65967)
Ritkán szólsz, de akkor nagyot. :-)

Az én e-mail címem is mehet. Mind a három.

Valaki korábban még jelezte, hogy jól tud angolul. Talán besegíthetne. Nem egyszerûek e mondataid.
A hangulra hangolódás nagyon jó. Keresni kellene valami szót, ami az angolban hasonlóan cseng, mint a hangul, és arra kitalálni valami szóviccet.
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:16:22
(3917/65967)
Áá, nekem elég a mosolya és a gyönyörû szomorú szeme, a többit neked adom !
dabdi 2011 febr. 21. - 23:13:57
(3916/65967)
Túlságosan feléledsz Te mindig így estére!
Legfeljebb KNG-ért verekednék meg!
Na, leJÁTSZUK?
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:12:48
(3915/65967)
lehet írni az 50 ezres látogatottságot és az 5 ezres hozzászólást,mire kiér a levél, meglesz az 5évesterv !
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:11:18
(3914/65967)
Naná hogy mehetne az én email-címem is. Nagyon sok levelet és fényképet képes befogadni KNG-rõl és-tõl, el sem tudjátok képzelni, hogy mennyit ! :)))
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:08:34
(3913/65967)
Ó igen,ez nagyon jó. Minden színész szereti ha dícsérik a munkásságát!
vondermonarchia 2011 febr. 21. - 23:06:39
(3912/65967)
:))))) NEM. De verekedni az az igazi :)
micike_MSc 2011 febr. 21. - 23:06:31
(3911/65967)
Ne haragudjatok, de megint hosszú leszek!
(Krisztinek) A levél eleje oké:
Kedves Kim Nam Gil,
Mi, a magyar rajongótábor tagjai, szeretnénk neked boldog 30. születésnapot kívánni. Azt kívánjuk, légy egészséges, boldog és hogy sok mókában legyen részed. Megérdemled.
Alapvetõen ezt a mondatot alakítanám át:
"Pár hónapja beharangozták 'A Silla királyság ékköve' címû sorozat magyarországi vetítését. Már nagyon vártuk, mert szeretjük a koreai kultúrát."
Sokkal jobban kifejteném a kezdeteket: elõször A palota ékkövét láttuk (2009 óta már többször is), amiben az a Lee Young Ae volt a fõszereplõ, akire KNG egyszer azt mondta, hogy õt tartja a legszebbnek (a 30 megadott lehetõség közül). És hogy már ekkor érdekelni kezdett minket/többünket a koreai kultúra, történelem, konyhamûvészet, orvoslás, stb.

Aztán jött Silla 2010 október végétõl, aminek már kezdetektõl fóruma volt itt a Port.hu-n/neten, de eleinte többnyire azok írtak, akik korábban már látták, illetve kezdték többen beharangozni, hogy "na, majd akkor figyeljetek, ha a 21. résztõl jön Bidam/KNG!"
És itt ismerhettük meg õt (ez már benne van a levélben). "Az alakításod híressé tette a sorozatot az egész országban és a neved ismertté vált. Megmutattad, hogy egy férfi lehet bátor és erõs, még akkor is, ha az érzelmei uralkodnak rajta.
Elkezdtünk kedvelni téged, mint színészt és mint embert. Vicces és barátságos fiúnak látszol."
Sõt, fokozhatjuk is: teljesen oda vagyunk a tekintetétõl, az arcjátékától, a kifejezõ szemeitõl, a pillantásaitól, meg persze a "hátsó fele" sem rossz - egyszer beszélt is errõl egy interjúban. Hadd lássa, hogy mi mindent elolvasunk róla! :)) (de ezt írhatjuk a KNG-fórumos részhez is)
És közben a rajongótáborunk egyre nõtt, néhány hónap alatt a Silla-fórum látogatottsága meghaladta a kétmilliót és a húszezer kommentet, és a film befejezése után még hetekig elemeztük a történéseket, a film és a fõszereplõk által ábrázolt lelki folyamatokat, a harcmûvészetüket - mindent, ami csak a filmhez kapcsolódik.
A KNG-rõl szóló fórum pedig egy hónapja/néhány hete éledt fel párhuzamosan, mikor a sorozatnak vége lett - azóta a látogatók száma negyvenezer, a kommentek száma négyezer felett van (vagyis nem kell ide a 80...:)). És ha éppen nincs más, akkor folyamatosan töltünk fel képeket róla, zenéket és jeleneteket a filmjeibõl - és olvadozunk. Meg Koreáról szóló dokumentum- és útifilmeket nézünk a tévében. Néhány elvetemült rajongó még az Amazonasról szóló dok.filmet is megnézte - KNG hangja miatt...:)

Ez megint benne van már: "Láttunk már több filmet is, amiben játszol. Nagyon jók. Portrait of a beauty, Modern Boy, Lovers Vanished – igazi remekmûvek. A fanklubban éppen a Bad Guy-t tárgyaljuk ki, holott ezt a sorozatot eddig nem adták le nálunk." - esetleg megkérdezhetnénk, hogy nem tudná-e az ügynökségén keresztül elintézni, hogy ez a filmje is eljusson hozzánk... :)
És akkor jöhet a koreairól meg a hangulról szóló rész – akár azt is írhatnánk, hogy már hangolódunk a hangulra... (bár ez gondolom, nem fordítható le érthetõen:))

"A fanklubban minden korosztály megtalálható (a legfiatalabb tag 14 éves) és Magyarország különbözõ tájain élünk." Ide még beleírnám egy korábbi mondatomat, ami legalább Kimbin01-nek tetszett: ...a tizenéves leányzóktól a huszonéves egyetemistákig, harmincas családanyákon át értelmiségi, vállalkozó nõkön, asszonyokon át az ötvenes-hatvanas nagymamikig (meg még akiket kihagytam) nagyon sokan lelkesedünk itt a fórumon, és az egyetlen összekötõ kapocs az alig-harminc-se Kim Nam-Gil... :)
És a vége:
Örülünk, hogy egy ilyen jó színészt ismerünk mint te, aki mindig szórakoztat és boldoggá tesz minket. Alig várjuk már, hogy visszatérj 2012-ben.
És nagyon örülnénk, ha meglátogatnád az országot. Szívesen fogadunk és várunk rád.
Üdvözlettel, a magyar rajongótábor
Bocs, de nyelvtanilag nem hangoltam össze az igeidõket és a személyeket - ez csak egy javaslat. A közös levélhez nyilván szükség van a többiek véleményére is.
És én az eredeti címeket, neveket tenném be, hangul írásmóddal és magyarul (amit már láttunk: DJG, QSD), az angol címeket meg csak az angol verzióba - hadd bogarásszon...
Aztán a végén minél több fórumos nevet felsorolnék (életkorral), és még Jusin és Alcson rajongóit sem hagynám ki, hadd lássa, hogy rájuk – mármint a koreaiakra - vagyunk kattanva.
Sõt, még néhány email-címet is megadnék (aki vállalja), hogy kérjünk tõle az éteren át néhány személyesen nekünk dedikált fényképet - azért van a menedzsmentje, hogy az ilyen piszlicsáré dolgokat elintézze -, amíg el nem jön hozzánk élõben.
(én erre a képre kérnék autogramot)
Azt hiszem, más ötletem már nincs...:)
dabdi 2011 febr. 21. - 23:02:04
(3910/65967)
Megszoktam, hogy ilyen késõn eszek. Ha nincs tele a pocim, én akkor nem tudok aludni.
dabdi 2011 febr. 21. - 23:00:58
(3909/65967)
Szerinted hány napos kenyeret eszek? Mi vagyok én vasFOGÚ banya?
dabdi 2011 febr. 21. - 22:57:56
(3908/65967)
Ejnye-ejnyével nem lehet elintézni, az biztos. De esetleg találhatott volna olyan megoldást, amivel (legalábbis közvetlenül) csak a szülõket bántja.
Persze akkor nem született volna meg a sorozat.
Viszont nekem éppen ezért is tetszik, mert vannak pozitív vonásai GW-nak, és vannak nagyon gonosz és sötét dolgai. Ehhez a figurához kellett ez a kettõsség. Az angyal, ahogy a gyerekek látták, és a démon, ahogy a felnõttek látták.
Ettõl kerek az egész.