Téma: Kim Nam-gil

76 babika 2011 aug. 16. - 19:22:43
(19367/65967)
Most már olyan éhes lettem,hogy megyek enni,meg hoztad az étvágyam,olyan szépek a képeid.
76 babika 2011 aug. 16. - 19:20:49
(19366/65967)
http://youtu.be/4rSganwbBmQ És ez a kedvenc,és a zene gyönyörû.
76 babika 2011 aug. 16. - 19:07:20
(19365/65967)
http://youtu.be/EwImxvQ2y5M Lányok ezt meg kell néznetek innen kezdödött,nálam minden,és uttána jött.....
ani.net54 2011 aug. 16. - 19:00:30
(19364/65967)
Most megyek kutyázni, késõbb még benézek....
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:57:05
(19363/65967)
.
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:55:20
(19362/65967)
.
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:54:34
(19361/65967)
.
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:54:08
(19360/65967)
.
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:53:44
(19359/65967)
.
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:53:13
(19358/65967)
Küldök pár érdeklõdést, figyelmet, étvágyat felkeltõ képet....
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:42:46
(19357/65967)
Ez egy vendég véleménye az étteremben tett látogatása és gasztronómiai élménye után...(kicsit hosszú..)


Budapest egyik legjobb étterme a Han Kuk Kwan. Olyannyira autentikus, hogy bármilyen napszakban érkezünk, csak koreai üzletembereket vagy nagyszámú, Koreából érkezõ turistacsoportokat találunk, az étterem pedig megbénul, ha esetleg olyan vendég érkezik, aki pálcika helyett késsel-villával enne.

A zuglói Ilka utcában található Han Kuk Kwan-t egy koreai család üzemelteti négy éve, az egykor a város legjobb sztrapacskáját felszolgáló Aranyhordó nevû étterem helyén. Nemrég felújították, így egy fokkal elegánsabb lett, mint az alap lerobbant keleti éttermek Budapesten, de nem is kell feleslegesen feszengenünk sem, a szalvéta például továbbra is papírból van. A szinte csak koreaiak által látogatott étterem nem tudjuk, hogy mirõl kapta nevét, de mivel minden nagyobb világvárosban van egy ilyen elnevezésû, hasonlóan koreai étterem, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a Han Kuk Kwan olyan triviális dolog a koreai néplélekben, mint a kínaiéban a Nagy Fal vagy az indiaiban a Taj Mahal. Amatõr nyelvészünk tippje szerint egyébként a Han Kuk Kwan egész egyszerûen annyit jelent: koreai étterem.

A koreai konyháról annyit érdemes tudni, hogy éppúgy, mint a legtöbb távol-keleti konyha, zöldségbõl, húsból, rizsbõl és levesekbõl áll, amely mellé banchant, kisebb kiegészítõ fogásokat szolgálnak fel. A banchanok közül a leghíresebbek a fermentált zöldségek, gyûjtõnevükön kimchik, melyek funkciójában étvágygerjesztõk, jellegükben viszont fõleg a magyar savanyúságokra emlékeztetnek, azoknál viszont jóval változatosabbak, finomabbak és fõleg csípõsebbek.

Ízvilágban a koreai ételekre a szezámolaj, a gyömbér és a fokhagyma a jellemzõ. Utóbbiból több fogy Koreában, mint az egész délkelet-ázsiai régióban. Az ételek a gochujangnak, a fermentált szója és csili elegyének köszönhetik csípõsségüket, ami olyan erõs, mintha az alap erõspistába mondjuk még madárszemcsili-magokat is kevernénk.

A teríték része a Fiskars-olló
Étkezéshez ezüstbõl készült pálcika és egy hosszú nyelû kanál jár, de ne lepõdjünk meg, ha egyes ételekhez ezüsttálcán hatalmas Fiskars ollók is érkeznek. A hajdinából készült hideg levesben tálalt tésztaételt (naengmyeont) például, máshogy nem lehetne megenni, a tészta ugyanis egyben összeáll, és kezelhetetlenné válik még azok számára is, akik jól bánnak a pálcikákkal. Így az elsõre furcsának tûnõ szokásnak késõbb nagy hasznát vesszük, ha pedig azt gondolnánk, hogy ez valami külön eljárás a bunkó európaiaknak, tévedünk. Ollót Koreában is kapunk néhány fogás mellé. Jól tesszük azonban, ha rögtön szólunk, hogy pálcika helyett kést és villát kérnénk, azt ugyanis nem hoznak a pincérek maguktól. Eddigi tapasztalataink alapján viszont úgy tûnik, hogy az étterem legeldugottabb fiókjában tárolhatják.


Ha már itt tartunk a naengmyeon az egyik legjobb fogás az étteremben, amit annyira szeretnek Koreában, hogy van, hogy a Han Kuk Kwanban is elfogy hétvégenként. Az elsõre meglepõ összetevõkbõl álló, zöldségek mellett gyümölcsöt, fõtt tojást, jégkockát és nagymennyiségû kézzel gyúrt hajdinatésztát tartalmazó hideg tésztaleves a maga nemében teljesen egyedi és nagyon finom is. Nyáron pedig talán a legjobb hûsítõ, ami simán leveri az itthoni éttermekben gyakran túl édesre és töményre sikerült gyümölcslevesek bármelyikét, vagy a Budapesten valamiféle sûrû paradicsomlevesnek hitt, teljesen félreértelmezett gazpachót.


Kötelezõ emellett bulgogit is rendelnünk. A szójában, szezámolajban, fokhagymában és körtében pácolt, kissé édeskés sült marha vagy sertéshús jól kiegyensúlyozza az egyébként sokszor meglehetõsen csípõs ételeket. Ha mi magunk szeretnénk sütögetni az asztalokon található mélyedésbe elhelyezett gázsütõkön, akkor kérjünk galbit, amelyet hasonlóan a bulgogihoz, gyümölcsös, szójás, fokhagymás marinádban pácolnak. Ehhez a fogáshoz is kapunk ollót, a nagyobb darabban érkezõ húsokat ugyanis sütés után ezzel kell felvágni, kisebb, pálcikával is ehetõ darabokra. Ha nem akarunk kétfajta sült húst kérni, akkor inkább a bulgogit válasszuk, mert az egyrészt olcsóbb, az asztalon sütögetõs verziók pedig úgyis csak show-elemek, amitõl valakinek az asztalnál biztosan kellemetlenül melege lesz, és különben is maximum egy percig izgalmas nyers húsdarabokat a grillrácsra pakolni.

Nem olcsó
Ne hagyjuk magunkat csõbe húzni, és felejtsük el a pincér által ajánlott palacsintatésztás, "magyar embernek is fogyasztható" verziókat, és rendeljünk bármit, ami az étlapon van. Ha egyik sem ízlik, a minden fogáshoz járó rizzsel, káposztalevessel és kimcsivel úgyis jóllakunk majd valamennyire, ha meg nem, megmarad az élmény, hogy Budapest egyik legjobb éttermében ettünk. Pont ezért ne is próbáljuk olcsón megúszni. Négy ember húszezer forint körül fizet, ha jól akar lakni, bõven sok gyömbérrel, ásványvízzel és két sörrel.
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:29:39
(19356/65967)
Szia Teca, örülünk, hogy túl vagy a nagyján...
Hiányoztál és emlegettünk is....jó, hogy már jössz
A parketta felújításról,- ha még maradt némi erõd,-memorizáld már az általad hasznosnak vélt
szakmai fogásokat, hátha jövõre tudsz adni gyakorlati tanácsokat.....
Akkora tervezem a 20 éves parkettánk felújítását...
ani.net54 2011 aug. 16. - 18:02:26
(19355/65967)
Ha nem haragszotok, beteszek a Han Kuk étteremrõl egy kis tájékoztatót...
tele van hasznos infóval.....Lili már röviden, velõsen leírta, itt "kicsit" hosszabb
lére van engedve, hogy a témához illõen fogalmazzak...


Han Kuk Kwan
Repeta
Elképesztõen szomorú (és hihetetlen), hogy ennyire kevés koreai hely van Budapesten. És az még szomorúbb, hogy csak egy van, ami annyira jó, hogy érdemes oda vissza-visszatérni.


A koreai konyhának itthon valamiért lényegesen rosszabb a PR-je, mint a japánnak vagy a kínainak (tehát annak a lenyûgözõen változatos és sokszínû csodának, amit kínai konyha alatt szokás számon tartani). Nem olyan vagány elmenni kimcsizni, mint szusizni, ami nemcsak érthetetlen, de elég buta trend is. A koreai konyha ugyanis ezt már leírtuk itt egyszer nagyon jó, izgalmas tud lenni, és ugyanúgy élményszámba megy, mint egy jó szecsuáni például. Sok zöldség, rizs, tészta, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz, rengeteg szezámolaj és kimcsi. A kimcsi fermentált, csípõs zöldség, kicsit savanyúság, kicsit étvágygerjesztõ, kicsit köret, kicsit önálló étel, ha sokféle van belõle. A kimcsibõl a Han Kuk Kwanban alapból jár ötféle minden fogáshoz, és nem is kell kérni külön, benne van az árban. A nagyszerû, enyhén csípõs, pikáns, friss, ropogós, savanykás zöldségek remekül mennek szinte mindenhez, amit az Ilka utcában fölszolgálnak.

Az étlap bõséges, bár aki a kínai helyek kínálatához szokott, lehet, hogy szûkösnek fogja találni, de csak magára vessen. A kiszolgálást ugyanaz az úr végzi, aki két éve, és jó pár fokkal kedvesebb és segítõkészebb, mint akkor. Vagy akkoriban fogtuk ki rossz napját, vagy most volt nagyon jó napja.

Levesekkel (amik itt inkább tésztás egytálételek) most nem bíbelõdünk, elõre kérünk ketten egy Bion de takot, ami az étlap szerint koreai palacsinta hússal és zöldséggel. Palacsinta alatt azt kell érteni, hogy inkább lapos jellegû a forma, de a hasonlóság itt véget is ér. Középnehéz, fûszeres (kissé sós) lepény ez; kívül ropogós, belül lágy és szaftos. Ezután egy nyers marhahúsos saláta és egy bulgogi érkezik. Elõbbi a maga egyszerûségében zseniális: sokféle, jó érzékkel válogatott friss zöldség, egy szép adag nyers, apróra vágott bélszín, nyers tojás és egy speciális, sûrû csípõs szósz: pofátlanul egyszerû, mégis kifejezetten emlékezetes alkotás, annyira jó az összhatása. A bulgogi szintén nem okoz csalódást: édeskés, fûszeres sült marhahús, amit szójában, szezámolajban és fokhagymában pácoltak.

Ha valakinek sütögetni támad kedve, akkor az asztalba beépített grillezõn ezt is megteheti bár megmondom õszintén, hogy a grillételeket én egy kissé túlárazottnak ítéltem meg. A Han Kuk Kwan jó, hogy van Budapestnek, és még jobb lenne, ha akadna még pár ilyen megbízható koreai, mint ez.
XIV. Ker., Ilka u. 22.
Tel.: 460-0838mához illõen fogalmazzak...
nima 2011 aug. 16. - 17:54:46 Előzmény Maryu
(19354/65967)
Bocs, hogy nem válaszoltam, de nem voltam gép közelében.
Igen lehet nézni! Nekem rar-ban töltötte le és a jelszó: Errorka A 22. perctõl van KNG, a 40. perctõl pedig Lee Seung Hyo :Alcheon. Még szerepel. Nam Ji Hyun a 15 éves Duk Man, Yoon Yoo Sun: lady Ma Ya, Ryu Dam:Go Do, Joo Sang Wook: Wol Ya, Go Yoon Hoo: Ho Jae.
A 2018-s téli olimpiát is reklámozzák.
Ha tudok még segíteni írj!
ani.net54 2011 aug. 16. - 17:41:53 Előzmény szakire
(19353/65967)
Kedves Szakire! Aranyos vagy, én meg türelmes...az a lényeg, hogy ha lesz géped, ne feledkezz
meg rólam!
Az én gépem is rossz, azon filózok, hová vigyem javítani (egyáltalán, ha meglehet) hogy a
talira legyen fotóapparátom..
ani.net54 2011 aug. 16. - 17:19:35
(19352/65967)
Szia Anna, tényleg ígérted az angyalos képet, de nem zaklatásnak szántam, csak eszembe jutott...:-))
Ezzel a fehér öltönyös képpel is nagyon meg vagyok elégedve.....köszi:-)))
ani.net54 2011 aug. 16. - 17:09:26
(19351/65967)
Sziasztok, szép napot Mindenkinek!
kriszti97 2011 aug. 16. - 16:52:21
(19350/65967)
Na azért Gyõrzámolyig nem kell eljönni. :-) Nincs itt semmi érdekes. De Gyõrben, ha jól tudom van több étterem is, majd utánanézek. Oda bármikor elmehetek, sõt, egy-két héten belül már majdnem minden nap mennem kell...:S
76 babika 2011 aug. 16. - 16:24:06
(19349/65967)
Igen,Maryu tányéros változat a miénk,amit mondtál az.de mi az a box?
Maryu 2011 aug. 16. - 16:02:58
(19348/65967)
A UPC-nek is van tányéros változata (UPC-Direct vagy mi). A tányér nem drága és box-ot is lehet venni 20ezer alatt. A UPC-hez pedig adják ezeket.