9/10
ildiko90 2010 júl. 27. - 18:35:31 9/10
(3511/4651)
Jacknek a hangja is változott sajnos. Az elején Széles László volt, utána valami Debreczeni Csaba(?).
10/10
Bob19 2010 júl. 27. - 18:32:11 10/10
(3510/4651)
Na így kell egy sorozatot megcsinálni! Egyszerûen zseniális volt, nem találok szavakat rá! És nagyon szomorú vagyok, hogy véget ért. :(
Azt hiszem joggal mondhatjuk róla mi is, hogy az évtized legnagyobb sorozata, és még sokáig az is marad!
Le a kalappal az összes színész, rendezõ és forgatókönyvíró elõtt!
A 17. rész az meg különösen tetszett annak ellenére, hogy mindig is utáltam az évad eleji "ez történt" epizódokat (bár ezeket lehet, hogy csak az RTL KLUB készítette nézõ csalogatónak, nem tudom). De most itt, ez a rész is egyszerûen tökéletes volt! Még talán jobban is tetszett mint a befejezõ rész. Fõleg az eleje nagyon megható volt!
Az utolsó epizód, nos igen, azt hiszem minden sorozatnak (filmnek) ez szokott lenni az Akhilles sarka, de itt még ez is szinte tökéletesre sikeredett! A végsõ csavar az meg egyszerûen zseniális volt, egyáltalán nem számítottam erre. Kicsit talán csak azt sajnálom, hogy nem tudhattunk meg mindent a szigetrõl és annak lakóiról, meg, hogy mi is történt pontosan a Lapidus gépén utazókkal miután elrepültek a szigetrõl, illetve Hugo-ékkal (Alpert, Desmond, Hurley, Ben) a szigeten. De szerintem ebbe már maguk a készítõk is belezavarodtak, és ezért nem volt annyira részletes az utolsó rész(ek) sem.:) Meg hiányoltam még azt is, hogy az évadzáró részben nem találkozhattunk mégegyszer a "jelenben", a gép farkában utazókkal is (Eko-ra és a többiekre gondolok, akik meghaltak, vagy pl. Walt-ra).
De reméljük ezek talán még egy utolsó utolsó extra részben kiderülnek, esetleg egy filmben, de egy könyvnek is nagyon örülnék!

Összességébe véve jó kis sorozat volt ez, és nagyon sajnálom, hogy véget ért. :(

Ha értékelni kellene akkor ezt itt sajnos nem tudom megtenni, mivel csak 10-es a skála.:) De talán 100-ból 120 pontot megérdemelne a sorozat! :) A szinkron is nagyon jól sikerült, mindenkinek eltalálták a megfelelõ hangot (még lehet jobb is mint az eredeti), azért meg különösen hálás vagyok, hogy végig megtartották mindenkinek a magyar hangját, nem úgy mint egyes sorozatoknál! Csak talán mintha Boone hangja megváltozott volna a végsõ epizódban.

De csak így tovább, és még több ilyen sorozatot kérünk! Nagyon élveztem minden percét!

L O S T
9/10
ildiko90 2010 júl. 27. - 17:54:43 9/10
(3509/4651)
Én így értelmeztem, de ezek szerint tévedtem. :)
Amúgy köszi az emailt és a privit, sikerült letöltenem a progit, csak lassan tölti a részeket. :)
AvatáR Gil Maerth 2010 júl. 27. - 17:45:34
(3508/4651)
mindenesetre érdekes egy purgatórium nem?
emberrablás, lövöldözés, vízbehajtás, autós gázolás bõven van benne.
:(
meg vannak estélyek is :)

tényleg. a babára fel se figyeltem....
Õneki még tényleg túl korai a
Költözzünk át a Mennyországba
címû akció :(
9/10
ildiko90 2010 júl. 27. - 16:55:03 9/10
(3507/4651)
Kizártnak tartom, hogy a végén a mennyországban emlékeznek a szigeten eltöltött idõre. Ha így lenne, akkor évekig kellett volna várniuk, hogy a többiek is meghaljanak. Másrészt pedig Jack már akkor is elkezdett emlékezni, amikor még a szigeten haldoklott. És különben is a templomban ott volt Claire babája is, aki még újszülött volt, tehát kizárt, hogy õ is ott legyen a mennyországban, hiszen nemrég született.

Sztem amikor Jack haldoklott, akkor emlékezett azokra az emberekre, akik nagy hatással voltak rá a szigeten és ez a templomos rész, csak az õ képzeletében volt benne,elbúcsúzott a többiektõl, mielõtt becsukta a szemeit.
Mindy03 2010 júl. 27. - 15:39:28
(3506/4651)
Azóta olvasgattam erre-arra, szóval értem már, lehetett az akár több év is, mire újra találkoztak haláluk után!!!
10/10
sznúp 2010 júl. 27. - 15:37:53 10/10
(3505/4651)
Uh hülye vagyok, valszeg az volt az Ajira amivel elrepültek Kate-ék.
10/10
sznúp 2010 júl. 27. - 15:35:48 10/10
(3504/4651)
Amúgy meg az mi volt, hogy Jack a végén a szigeten lát egy repcsit az égen? :S
10/10
sznúp 2010 júl. 27. - 15:32:35 10/10
(3503/4651)
Úgy kerültek oda, hogy minde meghaltak, ahogy Jack apja mondta, nincs itt és most, szóval mind külön idõben haltak meg, aztán amikor végül mind meghalt, találkoztak a templomban, hogy továbblépjenek.
Mondjuk szerintem ez oltári nagy baromság és csalódtam a Lost-ban.
Mindy03 2010 júl. 27. - 14:57:26
(3502/4651)
Hááát, én vörösre sírtam a szemem, annyira jóóó volt a finálé!!!
Én sem értem, h páran hogy kerültek oda a templomba, pl. ott vannak a repülõn ülõk, ott volt az az öreg házaspár a szigeten, akiknak volt a kutyájuk, akkor Penny!!! Nem baj, ez így volt tökéletes sztem!!!
wizyw 2010 júl. 27. - 14:18:39
(3501/4651)
Szia!

Filmkészítõi szempontból ugye azért nem, mert gondolom vagy mást forgattak épp a színészek, vagy drága lett volna õket visszahozni, stb. Ezt nem tudom pontosan.
A sorozat szempontjából azt tudom elképzelni, hogy Michaelt azért nem láttuk a purgatóriumban, mert õ soha nem került oda - Hugo egyszer találkozott a szellemével a parton az utolsó évadban, és akkor megmondta neki, hogy õ arra van kárhoztatva, hogy örökre a Szigeten mászkáljon szellem alakban, és hülyeségeket suttogjon (így magyarázták meg a többi suttogást is még az elsõ évadokból). Waltra én azt tudnám mondani, hogy neki a Szigetes arcok nem változtatták meg az életét, nem õk voltak az életében azok a fontos személyek, akikkel együtt megy majd tovább. Pl Ben is ezért nem ment be a templomba.
Na, hogy tetszik? :)
akbar 2010 júl. 27. - 14:00:12
(3500/4651)
Sziasztok!

Nem láttam az összes részt lehet azért nem v.ok képben, de feltûnt a tegnap finálékban, hogy a fekete fickót a kisfiával nem mutatták egyszer sem. Nekik volt a labrador kutyájuk.Tudja valaki, hogy ez miért volt?

Köszi a választ!
9/10
ildiko90 2010 júl. 27. - 11:47:19 9/10
(3498/4651)
Hûûhhaa. :) Azt hittem itt már mindenki látta a sorit és mindenki mindent ért, de ezek szerint mégsem. :)
Nekem nagyjából érthetõ volt, a végét én sem értettem, hogy most akkor meghaltak vagy sem...
Szerintem a sorozat írói direkt nem adtak mindenre egyértelmû válaszokat, hogy a sorozat vége után is beszéljenek róla az emberek, nem úgy mint sok más mûsorral, hogy megnézzük és annyi.
A Lostnál kell gondolkodni.
wizyw 2010 júl. 27. - 11:05:21
(3497/4651)
Szia!
Na nézzük, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, természetesen szigorúan az én véleményem alapján, amit nekem sikerült leszûrni a sorozatból :)

1. A Sziget nem a Pokol, "szimplán" egy teljesen létezõ hely, ami furcsa anomáliákkal bír (elektromágneses túltöltöttség, ilyenek, amiért a Dharma egyáltalán odament hogy kutassa). Ezt el kell fogadni tényként, hogy létezik egy ilyen misztikus hely.

2. Az átmeneti hely a purgatórium. Ahogy Jack apuka mondta: Ezt a helyet azért teremtették a sziget-lakók, hogy majd ott megtalálják egymást, és együtt menjenek tovább. Ami belegondolva tök szép elképzelés :) És ez a purgatórium lényege, hogy mindenki "megtisztul" (ugye ezért van szinte mindenkinek jobb élete), visszaemlékeznek, egymásra találnak, és mennek tovább.

3. A csipet-csapattal fogalmunk sincs, hogy mi lett :D Talán épségben hazaértek, vagy útközben meghaltak; vagy õk lettek az új Oceanic 5, vagy elbujdostak, és úgy élték végig az életüket, senki se tudja. Ismét Jack apukát tudom ismételni: Sokan Jack elõtt haltak meg a sziget-csapatból, sokan pedig csak jóval utána. De ezen a helyen nincs olyan, hogy "most", nincs megfogható idõ.

4. mármint hol? a purgatóriumban igen, amúgy pedig nem, hiszen minden amit láttunk, megtörtént. A repcsi lezuhant, ott éltek, aztán a fele kijutott a fele nem, Jackék visszamentek, idõutaztak, Jack harcolt a Jacobtesóval, és végül meghalt. Mindez megtörtént. Tényleg :)

5. mert nem így volt :)

6. Jack gyereke soha nem is létezett, csak a purgatóriumban. Ezt ennél tovább sajnos nem tudom magyarázni, mert én sem tudom, hogy mi volt a gyerekkel az írók célja, max. a mi megvezetésünk. :)

7. A lezuhant géprõl elmondták a készítõk, hogy semmi köze nincs a sorozathoz, az magáról a díszletrõl néhány záró képsor :D

8. Nem tudjuk, pedig tényleg jó lenne megtudni, elnézném ezt a sorozatot még egy kicsit :)

9. Jó volt ez így; mindenki a saját képzelete szerint alakítja tovább a történetet :) Ebbõl kifolyólag ugye azt se tudjuk, hogy Hugo hogy halt meg, de végülis Jacob is meghalt egyszer, szóval fizikailag lehetséges :D

10. Uranai Bába xDDD jót nevettem :D Eloise Hawkingról én azt tudnám mondani, hogy õ azért tud ilyen sokat, mert fiatalkorában végülis lelõtte a saját még meg nem született fiát... tehát egy bizonyos szempontból tudta, hogy mi fog történni a jövõben (így nevelte fel Danielt, ennek tudatában, hogy neki az az úticéla, hogy eljusson a szigetre, ahol végül õ maga fogja lelõni). Ezért tûnt szerintem olyan mindentudónak, mert õ ezeket egyszer már "megélte".

11. ezeket a nagy összeborulásokat meg magát a purgatóriumot én úgy tudnám elképzelni (és legegyszerûbben leírni), mint ugye magát a halál pillanatát. Sokan mondják, hogy abban a pillanatban az ember lelki szeme elõtt lepereg az élete, és ahogy megy a fény felé, látja a barátait, azokat akik a legtöbbet segítették az útján, akiket a legjobban szeretett. Ez a purgatórium is lényegében ilyen. Mert ugye a purgatóriumos jeleneteket szépen sorban látjuk mindenki szemszögébõl, de pl az utolsó 10percben, amikor Jack a szigeten össze van montázsolva Purgatórium Jackkel, ott látszódik igazán, hogy neki ott pereg le az élete maga elõtt, látja a barátait, átölelheti õket, látja az apját, és végül mennek együtt a fénybe. :)
siralom23 2010 júl. 27. - 10:05:43
(3496/4651)
Üdv! Én arra gondoltam, hogy mi lenne akkor, ha mondjuk ezeket a valós világbeli bevágásokat (amik már az évad eleje óta tartanak) ezt az egészet úgy nézzük mintha benne se lenne, szóval nincs a végén ez a mennyországos rész, mert így azért elég sok megválaszolatlan kérdést hagyott maga után. Ha a valós világ beli bejátszások nélkül nézzük, akkor egészen kerek és érthetõ vége lett, szerintem. Arra akartam kilyukadni, hogy talán LA és a sziget között igazából semmilyen kapcsolat nincs, csak az LA-i embereknek bejöttek ilyen szigetbeli látomások, de amúgy akik meghaltak a szigeten nem kerültek LA-be csak szimplán meghaltak. Szerintem, így kicsit érthetõbb, hogy mi történt velük, az hogy LA-ben mi történt az meg sztem amúgy is érthetetlen.
batagy 2010 júl. 27. - 08:33:25
(3495/4651)
AvatáR Gil Maerth , a Lost nagysága éppen abban van, hogy ezekre a kérdésekre NEM adják meg a választ, éppen az a lényeg, hogy neked kell rajta elgondolkozni. A kérdéseidre a válaszok, amiket te magad gondolsz!
AvatáR Gil Maerth 2010 júl. 27. - 08:26:30
(3494/4651)
na most úgy meg lettem kavarva mint a bayeux-i falikárpit szövés közben.

rengeteg kérdés tolult fel bennem.
fõleg miután a teofizikai megoldás felé tettünk látványos lépéseket.

*** SPOILRE ***

1, Mi a Sziget? Pokol, ahogy Alpert mondta?

2, Az átmeneti hely, ahonnan mennybe szállnak micsoda? Purgatóruium?
Hisz történnek benne szervezett események és bûncselekmények is !!!

3, Mi történt a
Mice-Lapidus- Szójer- Kler- Katinka
fedõnevû csipet csapattal, miután angolosan leléptek a Jet-tel?

meghaltak és SZINTÉN az átmeneti helyre kerültek, összezördülni a Templomba?

4, akkor mindenki szellem volt? vagy legalábbis lélek?

5, miért nem tartott rögtönzött beszédet Christian ?!?. Péel:
>EDDIG egy adminisztratív hibából a Pokolban voltatok, de most a Purgatóriumból a Mennybe mentek,
kedves lelkek !

:)

6, hová tüntették Dzsek gyerekét? de most tényleg?

:S

7, mi volt a lezuhant gép a végén?
emlék az elsõ évadból? vagy az Ajira volt az?

8, mi a bikkmakk lett a
HUGO Hurley Davidson- Bendzsámin Lájnusz- Dezmond Hjúm fedõnevû törzsgárdával?

9, igazán beszúrhattak volna egy pár kockát hogy hogyan juttatták ki.
vagy hogy Hugo hogyan dolgozott mint Sziget-goré
mert a végén simán hozzácsapták a

> Búcsúzunk és elmegyünk, tovább-tovább
Fel búcsúszóra, cimborák<

címû esztrád-számhoz, a villanó fénnyel a végén.

(meghívta a Faithless-t, a 30 Seconds To Mars-ot, Pinket, Quimbi-t etc :)
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

khmmmmmmm :))))))
Hugó mitõl murdelt meg ha sziget-goré lett?

10, ÉS KICSODA ELOISE HAWKING?

olyan médium mint a DragonBall-ba URANAI BÁBA?
(emléxik még valaki? :)))))))))))))))

aki ki be járt az alvilágba, meg egyéb helyekre?

11,
és erre kellett készen állniuk, ezt kellett megérteniük hogy egy nagy baráti összehajolás után
hogy a Templomból a mennybe menjenek a karakterek?

LÁSD:
> Eloise : Még nem áll készen. > kezdetû szöveg

-------------------------

eddig ennyi kérdés jutott eszembe.............
a továbbiakat egy vaskosabb könyvben fogom a nagyérdemû elé tárni :)
10/10
Sipilka 2010 júl. 27. - 08:15:09 10/10
(3493/4651)
Hali! Hát... vége. Nekem is kimaradt a 4.évad (pusztán idõhiány miatt),de az összefoglaló nagyon jól sikerült és így nem volt hiányérzetem. Szép a befejezés és persze ott a sok megválaszolatlan kérdés....
Zseniális és felülmúlhatatlan!
6/10
sakit felut 2010 júl. 27. - 00:35:30 6/10
(3492/4651)
áh áhh, akkor már miért ne LockeTide ? > #D D D :P