karit 2013 máj. 09. - 19:45:04 Előzmény Tomika944
(4347/4647)
"Baki: Amikor Locke elmegy a Többiekkel, és hátra hagyják Jack-éket, meg Juliet-et. Mi értelme volt annak, hogy ki mentek a dzsungelbe összebilincselve? Annak tudatában, hogy Juliet-nél ott volt a bilincs kulcsa semmi értelme nem volt... Õket is elaltathatták volna és kész."

Szerintem ez nem feltétlenül baki: ha csak simán ott marad Kate-tel az ellenség, aki nemrég még szendvicset vitt neki, az több mint gyanús. Julietnek el kellett adnia, hogy kegyvesztett lett, késõbb pedig, amikor lebukott a kulccsal, azzal menthette ki magát, hogy mégiscsak bevallotta a trükköt, és hogy lám, a halálba (a Füstbe) küldték õt is (Ben levezeti neki a rész végén). És ha ez a szál nincs, nem tudják ilyen izgalmasan megmutatni, hogyan hat a kerítés a Füstre - ami szerintem az egyik legjobb pillanat volt.

A szellemek kezelése akkor már jóval zavarosabb (ez most igazi, vagy a Füst volt?): Christiané (Kahana, kórház???); Isabelláé: ha a Black Rockon a Füst játszotta el õt, honnan, miért került elõ az "igazi" szelleme Hugonak, és miért csak akkor? Mi bûne volt, amiért nem kerülhetett egybõl a Fénybe? Ahogy Ben anyjáé is, akit alighanem a Füst játszott el Ben emléke (az egyetlen fényképe) alapján. Az esõben álló Harperé még nagyobb talány, aki szerint "Ben pont ott van, ahol lenni akar": õ vajon imposztor volt? Miért akarná a Füst megakadályozni a Sziget elgázosítását? Megijedt, ha egyedül marad, sosem jut ki?

Michael szelleme miért nem léphetett a fénybe, miután jóvátette a bûnét, legalább annyira, mint Sayid? Nekem ez az álszenteskedõ (vétkezz bátran egész életedben, tíz Miatyánk és fel vagy oldozva, beléphetsz) erkölcsi mondanivaló sántított leginkább a végén; Sayid, aki megbánja az általa elkövetett gyilkosságokat, kínzásokat, tényleg annyival jobb ember, mint az, aki a fia élete érdekében megöl két embert - majd megváltozva megment mindenkit a hajón; miközben magát is megölné (2x), mert nem bír a tükörbe nézni?

OK, a szellemek vagy késõbb is a Fénybe kerülhetnek, vagy eleve ki-be járhatnak(?), mint pl. Charlie meg Ana Lucia is, mégis úgy tûnt, hogy egyesek (Michael) örökre ki van tiltva onnan. Miért? Persze lehet, hogy õ meg a fia egy Jackékétõl független ALT-ba került, mert a túlvilág christiani magyarázatába ez beleférne, csak hát más tippelni, és más tudni a szabályt. Vajon hogyan halt meg a Sziget õre, Hugo? Nem bírta Ben nélkül? Talán Waaaaalt szúrta hátba, vagy végül Dave lelökte a szikláról?

Végül is számomra pont ez a sok kérdõjel és nyitott dolog menti meg a Lostot, amik miatt még évek múltán is érdekes marad. Ennek ellenére, bár a legtöbb dolog összerakható egy épkézláb verzióba, nagyon hiányoztak az _írók által kimondott_ végleges válaszok. Pl. hogy hogyan, mikor, mi miatt találhatta ki Jacob testvére a Locke-ba (k)öltözés és a Sziget elmozdításának ötletét? A múltban maradt halott Charlotte emlékeibõl "spoilerezve" jött neki a megvilágosodás? És pont ezért volt fontos minden halott azonnali elföldelése: hogy a Füst minél kevesebb infóhoz juthasson? Hajnalig ömlenének a kérdések, de a lényeg akkor is ugyanaz marad: ez volt és marad a világ legjobb sorozata. :)
10/10
sawyerx 2013 ápr. 21. - 20:28:06 10/10 Előzmény Keló Scofield
(4346/4647)
Több lehetõsége volt megölni, miért pont akkor?!
Gondolom õ is a nagy manipuláló terv része volt.
10/10
Keló Scofield 2013 ápr. 19. - 16:50:40 10/10
(4345/4647)
Azért ölte meg, mert pap volt:), de most komolyan nincs más magyarázata. Eko nem volt kiválasztott, nem volt a neve a barlangban, legalábbis az Oceanic túlélõi között.
10/10
sawyerx 2013 ápr. 18. - 23:57:15 10/10 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(4344/4647)
Elvileg a készítõk a végét az elsõ évadtól tudták, maximum a közte lévõ történésekbe gabalyodhattak bele. Én is azt a véleményt osztom, hogy a 6. évad rombolta le egy kicsit az egész mítoszt, amit a korábbi évadok felépítettek, mégpedig a Jacob-Füst-féle legendával, amit aztán meg sem magyaráztak. Mondjuk én ezt annak könyveltem el, hogy nem is tudták volna megmagyarázni, mert a túlvilági dolgokat földi emberként nem lehet megérteni, ez olyan, mint a végtele fogalma.
A LOST pont annyit mutatott, amennyit kellett (bár a Füstrõl nem egy ilyen magyarázatot vártam).

Most egy hirtelen jött kérdés: ha a Füst nem ölhette meg a kiválasztottakat, miért ölte meg Mr. Ekót? Ha még a bunker felrobbantása miatt Jacob ki is húzta volna a listáról, akkor sem halhatott volna meg, hiszen Kate is az anyaság miatt kikerült a sorból, mégis védve volt.
10/10
sawyerx 2013 ápr. 18. - 23:41:37 10/10 Előzmény Tomika944
(4343/4647)
Szóval azt mondod, Locke alakjában is volt egy Christian a szigeten, meg maga a szellem Christian is ott volt, és utóbbi segítette a túlélõket az elforgatásnál vagy a hajón? Na ebben egyetértek ez logikus.
A bakival viszont nem, az Juliet beépülését szolgálta : )
AvatáR Gil Maerth 2013 ápr. 08. - 11:12:07
(4342/4647)
el lett szúrva az egész vége - kábé onnantól hogy a falon lévõ ábrát John NEM használta fel.
Onnantól lett gigantikusan elpacsálva :(
Mivel (szerintem ) belegabalyodtak a saját sztorijukba és saccperkábé senki nem tudta HONNAN kezdték és MI volt az eredeti koncepció, ezért gyorsan leegyszerûsítették egy teologiai szembenállásra - Füsti vs Jacob.

Még azt sem mondták meg: miért kell a szigeten maradnia Füstinek. Csak õ volt a falurossza egyedül. :)
plusz az anyja se sokat mondott. Csak bajnak találta hogy a szigeten lévõ népekkel kommunikált. Pedig azok megint csak tudtak valamit. De a rendezõk azt SEM nagyon lõtték le.
:(
reay 2013 ápr. 08. - 10:23:25
(4341/4647)
Újra vetítik a sorozatot,éjjel fél egykor..
Tomika944 2013 ápr. 08. - 08:42:01
(4340/4647)
Nos, látom hogy sokan nem értenek dolgokat. Fõleg azt, hogy hogy lehet ott Christian Shephard a hajón, vagy az Orchideán miért mondja Locke-nak, hogy üdvözlöm a fiam. Nos, úgy hogy az nem a füst. Mármint akkor. Emlékeztek, amikor Locke a kunyhóban találkozik vele? Mikor ott van Claire is? Akkor Jacob nemezise. Miért mondaná hogy forgassa el a szigetet? Miért nem megy el már akkor? Miért nem próbálja már akkor megölni Jacob-ot? Nem hiszem, hogy akkor Füst lenne, ugyanis nem tudja hol a kunyhó, mert az mindig mozog, és még hamuval is körbe van kerítve, azon meg nem tud átmenni.

Persze vannak bakik a sorozatban, és vannak hibái viszont ha megnézed az összes részt akkor nem fogod azt gondolni, hogy kusza. Én az utolsó évad alternatív világát nem értettem, mivel ott olyan dolgok voltak, amik nem történtek meg pl: Jacknak van fia stb. De az utolsó részben megértettem mindent. Igazából az elsõ három évad 10/10, az a negyedik a vége miatt 9/10. Az ötödik évad megint tökéletes és lényegében a hatodik a "leggyengébb" (már ha lehet ilyet mondani). De a finálé ott is visz mindent, mert nekem az is tetszett.

Ha van még valami ami nem egyértelmû akkor kérdezhettek.

Baki: Amikor Locke elmegy a Többiekkel, és hátra hagyják Jack-éket, meg Juliet-et. Mi értelme volt annak, hogy ki mentek a dzsungelbe összebilincselve? Annak tudatában, hogy Juliet-nél ott volt a bilincs kulcsa semmi értelme nem volt... Õket is elaltathatták volna és kész.
10/10
sawyerx 2013 jan. 31. - 17:06:22 10/10 Előzmény Meklód fia
(4339/4647)
Ebben egyet is értek veled meg nem is: abban igazad van, hogy a 4. évadtól, már rögtön az elsõ résznél, a telefonhívás és a parti leszámolás után megváltozik az egész, talán a legjobb szó rá, hogy nem "karakterközpontú" lesz az egész, hanem inkább a történetvezetésre összepontosít, a szereplõk a háttérben maradnak, a kidolgozásuk lelankad és felpörögnek az események. Ellenben az elsõ 3 évaddal, ahol többnyire minden részben volt egy szereplõ, õket mutatták be és szerettették meg a nézõkkel, néha volt 1-1 gebasz, de azt szépen lassan és kidolgozottan vezették le (ugye az elsõ 3 évad úgy 80-90 napot ölel fel a szigeten). És tényleg egészen más volt, a 4.-5.-6. évadban hiába játszódik rengeteg minden a szigeten, mégis az az érzés van bennem, ez már nem ugyanaz a hely, mintha a képi világa is teljesen más volna az egésznek, és kicsit már csökkent a rendezõi teljesítmény is, sokszor a háttérszereplõk vagy statiszták nagyon irritálóak, illetve néha már nem fog meg annyira az évad, hogy annyira érdekeljen a következõ rész. emlékszem, a 2. évadot kik*rt izgalommal néztem végig és vártam a következõ részt, míg például a 6. évadnál néha csak az hajtott, hogy minél hamarabb meg tudjam a csavart, sok volt benn az üresjárat. ha olyan szinten kezdték volna az elsõ évadot, mint ahogy az utolsókat, szerintem nem lett volna az évtized egyik sorozata.

A Jacob-Füsti dologról asszem majd még lesz véleményem, de most a 6. évad nézése közben azon pörög az agyam, hogy mikor és hogyan jelent meg a füsti, szerintem a hajón mégiscsak õ lehetett Michael halála elõtt, mert nem csak kúszva-mászva tud közlekedni, hanem egy pillanat alatt el is tud tûnni és megjelenni, mint ahogy az utolsó évadban sokszor teszi.
Meklód fia 2013 jan. 30. - 18:39:05 Előzmény Guru26
(4338/4647)
a vége? már a 4. évadtól kesze-kusza volt. Onnantól kezdve értékelhetetlen az egész. Mintha a stábot lecserélték volna közben vagy nem tudom.
10/10
Keló Scofield 2013 jan. 27. - 20:55:42 10/10
(4337/4647)
Ezért mondtam, hogy a "Prison Break" után a legjobb sorozat, ott nincs (ennyi) hiba.:)
Nagyon összetett, tényleg kérdések százai merülnek fel, ezért (is) jó.

Az egyetlen bajom, hogy a fõ producer J.J. Abrams magáról nevezte el a sorozat "megváltóját".
batagy 2013 jan. 27. - 18:27:28
(4336/4647)
"szivárog" füst, ez jó... LOL :)
10/10
sawyerx 2013 jan. 27. - 17:13:10 10/10
(4335/4647)
az, hogy kik voltak a Többiek, nézõpont kérdése. Rousseau az elsõ évadban a suttogásokhoz és a hangtalanul osonókat hívta így, de késõbb már Richardékra vonatkozik a név, akik védik a szigetet és nem a szellemekre.

de ez tényleg logikátlan, hogy a füst milyen formákat tudott magára ölteni. már azon is gondolkodok, hogy váltogatta a kinézetét -bár akkor nem értem, miért ragadt meg a 6. évadban Locke-nál-, mert tényleg volt õ Jacob tesója, Christian, Yemi és Locke is. ugye van a sorozatnak mobilepizód-sorozata, abban mielõtt Jack felébredne az 1x01-ben, az apja, vagyis a füst jelenik meg mellette és küldi oda Vincent kutyát, de ebben sincs logika, hogy rögtön a zuhanás után fel tudta venni az öreg alakját, a koporsóból meg eltapsolta a testet, soha meg se találták. az 5. évadban meg felveszi Locke alakját, de a testhez nem nyúl? de ugye Locke-kal az elsõ évad elején találkozott és "levakuzta", akár késõbb Ekot vagy az összebilincselt Kate-Juliet párost. ja meg Locke alakját szerintem sokkal az Ajira zuhanása elõtt felvehette, mert Claire amikor Jinnel van abban a kis viskóban, úgy mutatja be füstit, mint "õ a barátom", vagyis Claire már sokkal korábban is látta ebben az alakjában.

Michael halálakor meg szerintem maga Christian szelleme jelent meg, én nem tudom elképzelni, hogy "szivárog" a füst, a vízen akkor sem tudna úgy átkelni.
10/10
Keló Scofield 2013 jan. 26. - 13:34:53 10/10
(4334/4647)
Sehonnan. Jack volt talán az egyetlen aki egyszerûen hitt benne, és tudta hogy Locke rakta oda a bombát.
Egyszer már Richárdal eljátszották a "Fekete Sziklában", amikor öngyilkos akart lenni az örökifjú, akkor sem égett végig a kanóc.
10/10
Keló Scofield 2013 jan. 26. - 00:01:04 10/10
(4333/4647)
Igen így van.
A 6. évadban derül ki, hogy a jelölteket nem pusztíthatja el, ezért terelte õket Locke a tengeralattjáróba. Ha nem nyúltak volna a bombához, nem robbant volna, de Sawyer nem bírta:-), na õ is nagy kedvenc.
10/10
Keló Scofield 2013 jan. 25. - 21:43:02 10/10
(4332/4647)
Igen, az volt a "kisJacob", de a 6. évadban amikor mutatják az ikrek felcseperedését, akkor is ugyanaz a színész játssza a kölyök Jacobot.
A suttogások érthetõek, de az már nem, amikor a hajón lévõ bomba felrobbanása elõtt közvetlenül megjelenik Christian és ezt mondja: "Most már elmehet Michael". Talán az egyetlen magyarázata az lehet, hogy a szigetet körülvevõ hatáskörig tud terjedni a füst. Arra a hatáskörre gondolok, amikor az 5. évadban Faraday és a többiek csónakban jó pár mérföldre voltak a szigettõl, mégis utaztak az idõben a többiekkel együtt.
10/10
Keló Scofield 2013 jan. 25. - 19:18:48 10/10
(4331/4647)
Ezeken már én is agyaltam, mert nincs értelme: Az 1. évadban C. Shepard alakjában segít vizet találni, aztán késõbb megöli pld. Mr. Eko-t.
Vagy amikor a kunyhóban szintén Christian képében kérdezi tõle Lock, hogy maga Jacob? A válasz: ,,Nem, de beszélhetek a nevében'' Szóval segít a túlélõknek.
Alex szerepében teljesen világos, amikor Ben-nek mondja a barlangban, hogy ,,kövesd Locke utasításait'', mivel ezek után már csak Locke alakját veszi fel.
És nekem õ volt a fõ kedvencem végig, nagyon jó színész, az elején mint hívõ ember és jólelkû, a 6-ban pedig jól hozta (az érdekes módon), akkor már csak gonosz füstöst.
Még annyi, hogy Yemi alakját is felöltötte egyszer (Eko öccse).
10/10
sawyerx 2013 jan. 25. - 17:58:21 10/10
(4330/4647)
jééé, na erre nem is gondoltam, hogy Jacob fivére volt az, akinek elõször fel tudta venni az alakját, pedig aztán ez a legésszerûbb. én mindig azon voltam, hogy egyesült vele.
de azt magyarázzátok meg nekem, Jack apja, Christian többször megjelent a zuhanás után, a 6. évadban kiderül, a vízkeresésnél, a kunyhóban és Claire eltûnésekor 100% a füst volt az, de mi a helyzet a többivel?

- a hajón hogyan tudott megjelenni Michaelnek a robbanás elõtt? logikátlan, hogy átsuhanna minden feltûnés nélkül a Kahanára.
- az Orchideán nem hinném, hogy a füst mondta Locke-nak a kerék elforgatása elõtt, hogy "üdvözlöm a fiam", miért tette volna? illetve az idõben honnan tudta, hogy ott lesz lenn Locke a még meg sem épült kútban, és honnan tudta, mikor kell a lábon lõtt Locke-hoz odaküldeni Richardot?
- amikor Sun és Frank áthajóznak a fõ szigetre, és "Christian" megmutatja nekik, hogy a társaik a 70-es években ragadtak, ki lehetett az? Ben ugyanis a másik szigeten volt a füstivel. késõbb ugye már logikus, hogy a templomnál a füst vette vagy játszotta le Alex alakját, de az is pontosan mi volt?
Crush 2013 jan. 25. - 15:14:09
(4329/4647)
Eladò Lost poszter gyüjtemèny. Ha valakit erdekel: justolder@freemail.hu
boom47 2013 jan. 25. - 14:04:23
(4328/4647)
A Füst Jacob fivére, aki egyszer beleesett a mágikus üstbe.
Célja elhagyni a Szigetet és annak õrült vallásos szektáját.