2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 09. - 12:25:19 2/10 Előzmény Eflek
(98/138)
bocsánat csak a téma elég komplex és sokminden jut még eszembe,

de az is milyen olajozottan működik hogy sokhelyen pl megszűnik a szülészeti osztály? vagy csak hétvégente nincsen. erős az állam ugye? a 800 háziorvosi praxis hiány is milyen erős államra utal, ugye? de akkor minek fizetünk adót?
hogy a fertőzésekbe halnak bele a legtöbben itthon, mert nincs pénz a műtők és kórházak fertőtlenítésére, annyira olajozottan azért nem sikerül eltitkolnia ezt a kormányzatnak, hiába is próbálkoznak.

ismersz védőnőket? minden rendben a védőnői hálózatokkal itthon? szociális munkások is minek? az hogy ellepik a betegeket a poloskák, ha ez a célja a fideszednek, akkor ezt olajozottan teljesítik is.
De mennyi rendőr és tűzoltó hiányzik szerinted? mennyi fizikatanár végzett tavaly? és mennyi fizikatanár hiányzik az országból? olajozottan próbálják ezt eltitkolni a kedvenceid.

tudsz olvasni hosszabb szöveget?
https://telex.hu/direkt36/2023/10/24/szornyu-fertozesekben-halnak-meg-korhazi-betegek-ezrei-a-kormany-segitseg-helyett-azon-dolgozik-hogy-eltitkolja-ezt

beszéljünk a sajtó működésáről is, ha szerinted jogállamban élünk, akkor hogy hazudozhatnak össze-vissza a nem fideszes újságírók?
ogy nem lehet a hazaárulók és a fake news gyár ellen törvényileg fellépni? az ellenzék sajtója gátlástalanul hazudozhat össze-vissza? mit csináljunk a joggal és a médiatanáccsal, hogy jó legyen, több mint 10 év nem volt elég úgylátszik alapvető dolgokra. vagy lehet hogy hazudnak a fideszben és nem hisznek a saját hazugságaiknak sem ilyenkor és mégiscsak jók azok az oknyomozó újságcikkek?
a fidesz azt hazudja hogy nagyhatalmakkal dacolnak, és nem bírnak elbánni a saját "hazug" kis firkász ellenzékével? a félretájékoztatott kerekfejű fideszesek nem ismerik a jogot meg a Médiatanácsot inkább.

így hogy fognak fellépni a fake news média ellen a gazdáid, ha nem szigorítanak, hanem enyhítenek?
Úgy módosítaná a Fidesz a Btk.-t, hogy rágalmazó vagy becsületsértő cikkek írásáért ne járhasson börtön
lehet hogy azért csinálják ezt az új törvényt, mert a fidesz terjeszti csak az álhíreket?
azt mondod értelmiségi vagy, hát mutass már fel akkor valamit ebből légyszi.
vagy beszéljünk a putyini külföldi pénzből működtetett médiumokról, amik nem adóforintok milliárdjaiból hazudoznak, hanem jogszabályoknak megfelelő oknyomozó cikkeket írnak többnyire? amikor orbán külföldön kalapozott a kampányára pl merkelnél az nem volt baj? amikor szerb dodikot, a magyagyülőlő ficot (malina hedvig-ügy), le pent, melonit pénzeli orbán adóforintok milliárdjaiból, akkor az nem baj?
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 09. - 09:25:38 2/10 Előzmény Eflek
(97/138)

elírtam pár helyen:
*az erőszak alkalmazása csak a hatalom szadisztikusságáról mond el valamit, a politikába való beleszólás LÁTSZATA még nem demokrácia, vagy te is meg szeretted volna venni a vodafone-t a közalkalmazottak bére helyett? hadd gratuláljak akkor. a beleszólás illúziója nem valódi beleszólás. nem a döntések miatt monitorozza a lakosság véleményét a fidesz,csak amiatt hogy milyen legyen a kommunikációja, a hazugsága. lásd migránsok betelepítése, meg azt hogy most többezer embercsempészt kiengedtek a börtönből, ami miatt még az osztrákok is tiltatkoztak.

de te azt se tudod hogy miért 2x drágább a kenyér itthon ugye? mert olajozottan megy minden az erős államban?! de hogy lehet hogy a "háborúpárti" országok nincsenek kitéve annyira a háborús inflációnak mint mi? hazudik a "profi" fidesz?
hogy lehet erős ez az állam? nem az az erős állam, ahol csak 10%-os infláció volt? nem 60% tudod. ahol nincs kiszolgáltatva annyira a többi ország kénye-kedvének, mert pl hatékony mezőgazdasága van és az energiafüggést se növeli az igazán szuverén állam, persze a banánköztársaságoknál nincs ez így.

ja és szerinted szjjártó is biztos sokat dolgozik mi? ezt terjeszti a propaganda hogy nagyon jó a munkabírása. főleg mikor a állami közbeszerzésekkel kitömött (!) szij laci yachtjáról (!) posztolják, hogy dolgozik az irodájában. a "félműveltek" magabiztos tudása a propaganda. sokszor szajkózták, ezért megtanulta, és azt mondja vissza, a tudása, identitása részévé válik a hazug propaganda a tanulatlan embernek.

így mondják a filmben is, hogy brüsszel támadja a hazánkat... abban hogy kötelezővé tennék a politikusok vagyonnyilatkozatát, meg a nyugdíjrendezést!
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 08. - 21:27:37 2/10 Előzmény Eflek
(96/138)
az én kommentemre elfelejtettél válaszolni, pedig elég hosszan írtam Eflek fiam. az intelligencia legfőbb jele a kíváncsiság, sose feledd.

"nem a Fideszre jellemző dolgok, hanem magára a politikára"

magára a politikára jellemző hogy a demokratikusságot és a demokratikusság látszatát elveti és átmegy nyílt diktatúrába? az erőszak alkalmazása csak a hatalom, de erőszaknak fogható fel, hogy elbocsájták azt aki a hatalommal szembemegy, lásd l. simon esetén, amit eddig senki sem magyarázott meg itthon rendesen, hogy hogyan kapcsolható ez putyinhoz. és a putyin zsarolása által szorgalmazott feudalisztikus-bolsevik társadalmi rendhez, ahol nem számít a szólásszabadság, és az egyéni érték, csak a pártfőtitkár véleménye. 1984.

gyurcsánnyal is sok probléma volt persze, az oroszokkal világította át a magyar titkosszolgálatot, sikerült is megbuktatni. de elszámoltatni viszont nem sikerült, azoknak akik megígérték.
valóban nem volt tökéletes demokrácia 2010 előtt sem, de demokratikusabb volt a rendszer, és szuverénebb, mint most orosz bábkormányként, nem érted, hogy az uniós pénzeket megkaptuk eddig, és nem lehet a 2010 utáni jogállami leépítítéseket és antidemokratikus lépéseket összevetni. lásd uniós pénz.

jelzem ez a történész szakmában egyértelmű lesz 50 év múlva. csak nektek nem világos még.

"Amiben a Fidesz messze kiemelkedik a többi párttól, hogy vérprofi emberek működtetik. Kiépítettek egy erős rendszert"

a holokausztot is vérprofi nácik működtedték. a fegyelmezett érték-, tudomány-, tudás- és ideológianélküli cselédek vérprofinak számítanak? vagy éppen elvtelen korrupt hazaárulóknak. csahos kutyáknak.
mi számít vérprofinak? az a közgazdász marciminiszter, aki két kokaincsík között a gazdája hülyeségét emlegeti szembemenve a saját tudományágával? mert akkor valóban profik rogánék is.

az "erős rendszeredben minden olajozottan megy" az államcsőd felé. olajozottan veszik 4x drágábban a gázt, a crony belterjes kapitalizmusukban oligarcák és hűbérurak lesik a gazda parancsait.
olajozott tömik ki banánköztársaság módra az ázsai aksigyárakat úgy hogy ráfizetéses az egész projekt, és olajozottan cserélik ki a lakosságot ázsiaiakra is, közben hazug módra lengetve a magyar zászlót és elárusítva a vízkészleteinket.
mennyire kell tudatlannak lenned te "értelmiségi" hogy ilyen zagyvaságokat le tudj írni?
olvastál te már mostanában Magyar Közlönyt te értelmiségi? magánjellegú szappanoperákat írnak bele érthetetlen nyelvezettel és kusza, elírt jogszabályra való utalásokkal. még a saját törvényeiket se képesek betartani, de ezt persze "olajozottan", tudod amit te látsz a világból, az még nem a valóságos világ lesz.
Ha bűnözők írják a törvényeket, törvény elé soha nem kerülnek - Bölcsességek könyve, ókor.

"meg van szabva, ki mikor mennyit lophat, mit mire költhetnek,"

tanárbérekre nem, nővérbérekre és eü-re nem, oktatásra nem, de malévre, vodafonre meg igen, és te tapsikolsz ennek. csodálatos.

" ha meg jön egy Schadl féle arc, aki maszekban kezdi ezt csinálni, azt kitagadják köreikből."

azonnal mi? csak kb 2015 óta csinálta, véletlenül sem azért lőtték ki schadlt, mert pintér büntetni akarta rogánt, amiért az beletaposott az üzletébe?
amúgy miért lehet ebben a vérprofi rendszerben magánkézben a végrehajtás? ismered a gazdasági ideológiákat? nem ugye, te nagy értelmiségi. teljesen fogalmatlan lehetsz és tip. dunning-krugeresként még azt sem tudod, hogy mit kéne tudnod.

"Maga a társadalmunk, ami korrupt és simliskedő, ezért ilyenek a politikusaink, és ezért ilyen a Fidesz."

tehát akkor demokrácia, van mi? :) tehát akkor dobjuk ki a jogszabályokat az ablakon.
valóban van probléma a népesség egy résztének erkölcseivel, pl a tiéddel is hogy tudod hogy lop a fideszed és mégis rászavazol. de azért ne magadból vezesd le az emberiséget. az emberek nagyátagban inkább jók, a politikai vezetésben nem lenne ennyi korrupt, ha nem ezt látnák, hogy a vezér is az, aki rossz példát mutat, és eltűri a lopásokat, sőt sok esetben támogaetja is, hogy orbán ezzel zsarolni és irányítani tud bárkit. amellett persze hogy a tisztességgel az a véglény nem tud mit kezdeni "sompolygó sunyi róka, mondjuk meg neki"
tehát már mindjárt megdőlt a jólkitalált kis felmentő paneled , Pankotai Lili anyja fideszes polgármester volt, szépen levezette ezt, vagy Ángyán esete is megmutatta.
a jó példa jó példát mutat. lehet ezért kéne tisztességesebb politikusra szavazni, és nem önfelmentő fantazmagóriákat kitalálni
az ellenzéki pártok nagyrészét a fidesz irányítja, akár gyurcsányt, akár torockait. utóbbi teljesen nyilvánvaló hisz a fidesszel közös sajtóalapítványuk van. gyurcsányt valószínű megzsaroltál és azért szalámizza le az ellenzéket, mert nem akar spéder, simicska, bige, vitézy sorsára jutni.

" a Fidesz mindig két lépéssel előttük jár. "

és ebben nagyon sokat segít nekik az orosz titkosszolgálat is amik mindent lehallgatnak itthon és a fidesz kémközpontot csinált az országból, mindenhol kiutasították, meg limitálták az oroszok számát a követségeken, ide korlátlanul mehetnek.
Az 1988-as Népszabadság jóval bátrabban számolt be a gazdaság problémáiról, mint korunk pártlapja, a Magyar Nemzet, csodálatos hogy "mindig kétlépessel az ellenzék előtt jár a fidesz".
mert a fidesz nem neolib pszichopata mi? olyan szociálisan érzékenyek, hogy jogtalanul még Iványiéktól is elvették a szociális támogatásokat és vallási státuszt.
ha tudnád mik azok a gazdasági ideológiák te "értelmiségi", akkor láthatnád, hogy a fidesz neoliberálisabb gazdaságpolitikájú mint az szdsz.

"Az hogy Orbán beszól az EU-nak, Putyinnal meg lespanol, egyrészt hintapoltika"

nem tudod mi az hogy hintapolitika.... te jó ég... de színvonaltalan vagy, akkor orbán dicsérné is Brüsszelt néha, és kritizálná is a ruszkik népirtását, de ezeket sose teszi!
nem jobboldali fordulat van a világban, hanem egyrészt jogos bevándorlóellenesség, másrészt meg elhülyítés, az emberek ehiszik valakiről hogy nemzeti, csak azért mert lózungokat beszél, és mert nemzeti zázlót lenget MINDENÉLE KONKRÉTUM NÉLKÜL! és annak igénye nélkül hogy KONKRÉTUMOKAT haljon azt imádott vezérétől a cseléd.
de meg is kérdezhetem, hogy szerinted miért nemzeti szuverén orbán? tudsz mondani konkrétumokat? nem ugye? általában nem tudtok. amikor az energifüggőségünket növeli orbán az nemzeti szuverénebbé teszi szerinted, vagy inkább bábkormánnyá? a twitter freedomfightere lehetséges, hogy csak egy hazug hazaáruló csaló?
miben szól be szerinted az EU-nak orbán? áruld el nekem csöpike.

"Ez egy színjáték, amihez az EU is asszisztál"

tehát ha leépítik a jogállamot, és az EU ezt nem hagyja, akkor az EU asszisztál? érdekes az EU-t a magyar nyugdíj kilátástalan helyzete is jobban érdekli mint azt imádott vezéredet. ezért is kulcsfontosságú pont az eu kéréseiben.
ugye nem olvastad Tavares-jelentést (2013), sargentini-jelentést (2018), meg a gwendolin-jelentést (2022)? te "értelmiségiként" nem tudsz hosszú szöveget értelmezni, még túl kedvesek is ezek a jelentések.
de az se volt gyanús neked, hogy sehol nem beszélték ki ezeket a jelentéseket? hol egy vita erről? nem érzed tehát hogy hazug propaganda áldozata vagy te hatalmas értelmiségi? itt nem az informálás a lényeg, hanem az uszítás! a gyenge fejek összekavarása, a hazug propaganda, amiket mint egy papagáj ész nélkül szajkózol. nem szégyelled magad?

"mindig elmondják, hogy Magyarország így, úgy meg amúgy"

konkrét vagy ma csöpike. nem csaholtál eleget a gazdidnak?

"Az EU (sajnos) egy gazdagsági szövetség." volt, aztán fontosak lettek nekik a demokratikus és jogállami értékek, nem, semmi köze nincs a homokosoknak ehhez, meg hogy átműtenék az óvodásokat.

"Ha a Fidesznek több szavazatot hozna, hogy legalizálja a marihuánát, mint amennyit elvenne, akkor gond nélkül megtennék, A kultúra formálása nem a politikusok dolga, hanem a miénk."

tehát akkor te az elvtelenséget próbálod beállítani demokratikus értékként! :) micsoda értelmiségi vagy te ? tényleg ki kell fejteni, hogy hol mondott állandóan ellent magának orbán? ki kell fejteni hogy miért káros a fű? és hogy miért vannak betiltva a drogok?
vérprofin és olajozottan szállítják be a migránsokat az országba a fidesz részéről. igaz előtte uszítottak egy kicsit a migránsok ellen, hogy nem vehetik el a munkánkat, de sebaj, ebbe is magyarázz már bele valami demokratikus értéket, az ideológia nélküli gátlástalanul hazudozó fidesz részéről.
ahelyett hogy ténylegesen a magyarokat támogatnák, behozzák a migránsokat, és azok elveszik a munkánkat
így kezdődött trianon is. előre megyünk, nem hátra, a nemzethalál meg az államcsőd fele, "vérprofin és olajozottan"
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 08. - 17:47:55 Előzmény Eflek
(95/138)
Köszönöm a kifejtésedet. Bár sok részét igaznak tartom, más részeivel meg vitatkozom, alapjaiban itt dől meg, az első mondatnál: "Amiket felvetsz problémák, nem a Fideszre jellemző dolgok, hanem magára a politikára." Nem, az a helyzet, hogy a politika úgy általában nem olyan, mint a magyar politikai helyzet. Nézd meg ezt a tegnapi hírt, és érezd át, mekkora sci-fi Magyarországról nézve minden második mondata: https://hvg.hu/vilag/20231107_Costa_lemondas_Portugalia_korrupcio . És ez csak Portugália, egy közepesen fejlett társadalom, semmi extra.

Amivel felettébb egyetértek: "A politikus a társadalom kivetülése, ha úgy tetszik, egy korrajz". Igen, ez így van. A mai magyar politikai helyzetért a magyar választóknak kell felelősséget vállalniuk, miatta a magyar társadalomnak kell a tükörbe néznie. Ezt ami van, mi hagytuk (egyénenként nem biztos, de társadalni szinten mindenképp).

Úgyhogy megköszönöm, hogy leírtad, én mindenesetre továbbra is azt kívánom, hogy társadalmunk képes legyen megszabadulni ettől a rosszindulatú daganattól és a gyógyulás útjára lépni. Mert ez ami most van, úgy telepszik ránk és úgy hatalmasodik el rajtunk minden egyes nap, mint a rák.
8/10
offtopic
Eflek 2023 nov. 08. - 10:41:38 8/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(94/138)
Amiket felvetsz problémák, nem a Fideszre jellemző dolgok, hanem magára a politikára. Igen, egy politikus általában mindent a saját fennmaradásának és burjánzásának vet alá, és minél régebb óta van egy párt hatalmon, annál gátlástalanabbul tudja ezt megtenni. Amiben a Fidesz messze kiemelkedik a többi párttól, hogy vérprofi emberek működtetik. Kiépítettek egy erős rendszert, amiben minden olajozottan megy, pontosan meg van szabva, ki mikor mennyit lophat, mit mire költhetnek, ha meg jön egy Schadl féle arc, aki maszekban kezdi ezt csinálni, azt kitagadják köreikből. Egyébként rengeteg pénzről beszélünk, aminek ha csak a 2%-át lopják el, az is úgy jelenik meg a sajtóban, hogy milliárdos vagyonokból épülő kastélyok stb. Igen, azok, de ezen a szinten a teljes költségveteshez képest ez nem olyan sok, illetve ne gondold, hogy ez a pénz egy másik párt kormányzása esetén nem az aktuális vezetők zsebében landolna. Egy politikus mindig addig megy el, ameddig elmehet, és annyira korrupt, amivel még nem lépi át a társadalom korrupcióval szembeni toleranciaküszöbét. Maga a társadalmunk, ami korrupt és simliskedő, ezért ilyenek a politikusaink, és ezért ilyen a Fidesz.

A másik: azok alapján, amit a médiában látunk, te el tudod képzelni, hogy bármelyik ellenzéki párt el tudná vezetni ezt az országot? Ezek többnyire elég ostoba emberek, és a Fidesz mindig két lépéssel előttük jár. Az egyetlen párt, amelyikből kínézem, hogy nem omlik össze másnap tőle minden, az a DK, de az meg olyan pszichopata kormány lenne, hogy mindnyájan visszasírnánk a Fideszt. Az hogy Orbán beszól az EU-nak, Putyinnal meg lespanol, egyrészt hintapoltika, másrészt Orbán tök jól felismerte, hogy van a világban egy jobboldali fordulat, és már előre erre rendezkedik be. Meg miért is ne lehetne beszólni az EU-nak? Azért, mert tőlük jön a pénz, legyünk engedelmes, hű csatlósai? Tök sok probléma van az EU-val, és szerintem sokaknak szimpi, amit Orbán csinál bel- és külföldön egyaránt, de nincs amúgy akkora tétje ezeknek a játszmáknak. Ez egy színjáték, amihez az EU is asszisztál, mindig elmondják, hogy Magyarország így, úgy meg amúgy, aztán ugyanúgy szövetkeznek velünk, mert nem is nagyon tehetnek mást. Az EU (sajnos) egy gazdagsági szövetség.

Szerintem túl idealisztikusan tekintünk a politikára. Mindig felrójuk, hogy dehát hol vannak az elvek, mintha azok bármikor is számítottak volna. A politikus a társadalom kivetülése, ha úgy tetszik, egy korrajz, aminek egyáltalán nem célja a társadalom felemelése vagy szolgálása, és ez más országban sincs másképp. Ha a Fidesznek több szavazatot hozna, hogy legalizálja a marihuánát, mint amennyit elvenne, akkor gond nélkül megtennék. A kultúra formálása nem a politikusok dolga, hanem a miénk.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 07. - 18:02:30 2/10 Előzmény baeyll
(93/138)


Az utazás a semmibe c. egy tinifilm. amúgy az 5 pont kifejezetten jó értékelés. nagyon fiatal lehetsz még, ha ezen a tinifilm-kritikán besérülsz :) olvastad az ottani kommentem?
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 07. - 09:05:58 2/10 Előzmény Eflek
(92/138)

bocsáss meg moderátor, de az a film címe hogy Magyarázat mindenre, miközben semmire se ad magyarázatot, és a problémát se fejti ki eredményesen, gyakorlatilag a film is felszínesen fröcsög csak. ez a kommentem, amit állandóan törölsz, pedig szorosan kapcsolódik a filmhez, a témához és tényleg magyarázatot ad mindenre.
offtopicba rakom mindig, feleseges törölnöd, vagy mondd el, hogy melyik szóval van bajod. ne legyél már ilyen érzékeny. vagy leszóltak fentről a fideszes főnökök? nézd meg a filmet, és akkor értheted csak meg, hogyan kapcsolódik a politizáló kommentem ehhez a POLITIZÁLÓ filmhez. "ez a mi életünk kedves barátaim, a mi életünk"


Eflek:

a rákosi-rendszerben is ezt mondanád, hogy két elvakult oldal van? te jó ég. nyilván nem verik és kínozzák még az embereket, de a rezsim ugyanolyan autokrata orosz csatlós, a nemzeti érdekekkel szembemegy. a közösségünk érdekeivel ellentétes módon cselekszik, az uniós pénzeknél is.
nem sikerült megértened, amit írok. hiába várok én el a magadfajtátoktól "kutatómunkát", ugye nem tudsz hosszú szöveget olvasni?:

https://kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

próbálj már meg válaszolni ezekre a kérdésekre is légyszi

https://kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

gyere a blogomra, mert jobban ki akarlak osztani, csak itt a moderátorok már azért is törölnek, ha leírom azt a szót hogy "sznob". nem lehet sajnos a port.hu-n politizálni se.
ha rákosi magyar zászlót lengetett volna, akkor minden oké lenne vele is? ez volt a baj, hogy ő nem hazudta magát nemzetinek, ahogy a "majdnem beszervezett" viktorék. simicska amúgy elmondta hogy viktor spicliskedett, igazi komcsi spicli volt, aztán 8 évig a liberális internacionálé alelnöke, igazi nemzeti mi? szidta a vallásokat meg a keresztényeket, de hirtelen megtért? térdre imára Eflek fiam. benne van a parlamenti jegyzőkönyvben. igazi nemzeti hazafi.

nem lenne jobb, ha más nyer a fideszen kívül? akkor az uniós pénzeket se kapnánk meg? hát dehogynem. az unió ilyeneket kér pl hogy legyen átlátható politikusi vagyonnyilatkozat. meg hogy legyen jogállam.
nem érzed magad cselédnek és jobbágynak ha te erre azt mondod, hogy akkor oké, ne is tegye meg a fidesz az unió ezen kérését? szereted ha nem átlátható a politikusok vagyonnyilatkozata? akkor nem zavar ha korrupt cselédnek tartunk, ugye? (nem tehetik orbánék putyin miatt, orbán 2008-ban még beléptette volna ukrajnát a nato-ba, és elítélet az orosz katonai agressziót grúzia kapcsán),
a csőd szélén tántorgunk az uniós pénzek nélkül, olyan sikeres a banánköztársaságunk gazdasága.

orbánnál mindenki jobb, mert csak árt, objektíve, amikor a "háborúpárti" cseheknél is 4x drágábban vesszük az orosz gázt. nem véletlenül van titkosítva, vagy szerinted ez is oké?
gyurcsány is titkosította pl a paksi szerződéseket, mi volt erre orbán válasza? emlékszel? és mit csinált orbán a paksi szerződésével? a transzparencia elég fontos, amikor közpénzekről van szó. persze csak annak, akinek van valamennyi a fejecskéjében, ugyanis én nem azért fizeteket adót, hogy gátlástalan ellopják azokat és offshore-ba, meg magántőkelapaokba rakják úgy hogy előtte hivatalosan is elvesztette a közpénz jellegét. a tolvaj hazudozik is, miért gondolod hogy abban nem hazudnak neked, amiben a legjobban szereted a fideszt?

a migránsokat a fidesz hozatja be az országba, annak ellenére, hogy mit hazudozott róluk korábban, tehát elveszik a munkánkat, és leviszik a bérszínvonalat.
már kisebbségek a magyarok a saját országunkban ha levesszük a nyugdíjasokat. többféle probléma és etnikum miatt is, orbán a magyar középosztály elárulója is, nemcsak az országé.

elmondtam lent móricka, mindent kétszer kell modnani? el vagy tévedve az oldalakkal. az oldalak nem abból állnak hogy ki fideszes és ki ellenzéki, az oldalak ott vannak: ki az értelmes és ki a korrupt tudatlan cseléd. hát ennyi értelmes van az országban, aki átlát a hazug propagandán.

gerrymandering tudod micsoda? tisztességesnek tartod a kubatov-listákkal?

nem érzelemből kell politizálni, nem szurkolni kell, hanem értelemmel gondolkozni te "értelmiségi", nem elég hinni hogy racionalisták vagyunk, tudni is kéne. persze nem árt ilyenkor ha ismerjük a logika fogalmát.

NATO és EU-tagok vagyunk, lépjünk ki? vagy te jobban szeretnél tömeggyilkos tagokkal rendelkező türk tanácshoz csatlakozni ahogy viktor? nem érted, hogy miért jobb a demokrácia, és a demokratikusság, a humanizmus, mint a feudalisztikus diktatúra? az utóbbi 2000 év történelméből valahogy kimaradtál akkor. hivatalosan is legyenek akkor újra jobbágyok meg rabszolgák is, legyetek őszinték.

nincs fideszes értelmiségi, mert az értelmiséginek nem gazdája van, az értelmiségi nem hazudozik, hanem vannak erkölcsi és szakmai szempontjai is, amit nem a főnökéhez igazit.
aki értelmiséginek tartja magát, még nem lesz feltétlen az, mert az analitikus gondolkozás elengedhetetlen ahhoz. és neked nem sikerül átlátnod a rendszert, azt vajon megérted amit írok? mert a funkcionális analfabétizmus is kizáró ok, ha értelmiségi akarsz lenni.


nem sikerült megérteni a kirúgásokat.
egy erős államban vannak elbocsátások? mint sztálinnál, csak ma nem kivégzés van, hanem kirúgás, hasonló okok miatt. de ezt meg hogy a fenébe kell érteni csöpike? a jogállamban lehetnek törvényes elbocsátások, az nincs közte, hogy a meteorológus a tudománya szerint rossz időt jósol, és nem engedik neki az ismételt mérést kicsit később, a milliárdos tűzijáték-lopások elmaradása miatt ki kell rúgni, mert nehogy már kovács zoltán politikai megbizott komisszár vigye el a balhét, aki amúgy az egész ügy felelőse. és döntnöke.

Háromhetes szabadságon volt, nem is vett részt a tűzijáték előkészítésében Horváth Gyula, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökhelyettese, akit augusztus 21-én az elnökkel együtt kirúgott Palkovics László ipari miniszter. A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

A vízügyi igazgatót, Kincses Dánielt is ki kell rúgni, azért amit minden vízügyes mond a háttérben, hogy az aksigyárak elveszik az ivóvizet és a vízkészleteinket a lakosok elől. erős állam vagyunk, megérthető, nemigaz csöpike? az hogy ugyanaz lesz itthon mint mexikóban kit érdekel? csak a "nemzeti" banánköztársaság a fontos! a magyarok majd isznak a pocsojából a fel nem újított vízhálózatokkal, amik pár éven belül mind lerohadak.

ha a jóelvtárs gyereke nem tud átmenni a vizsgán, akkor az egész rendszert kell a feje tetejére állítani, és előre megadni neki a válaszokat is, Ádám Zoltán corvinusos tanárt ki kell rúgni, amikor a saját etikai kódexét rója fel az egyetemnek, mint a feudalizmusban. de mintha hasonlóról szólna a Magyarázat mindenre című film is.

ezért mondom, nem gyurcsány és orbán között kell választani, hanem a józan ész, és a hitványság között. ezek az oldalak, amiket ez a kókler-tudatlan rendező elretusál, hiába csinál róla filmet. ahogy orbán is mismásol, mikor a diktatúrát illiberalizmusnak hívja (amiben az elcsalt választások csak kellékek, hogy legitimizálják a rezsimet).
már érted csöpike? vagy mégegyszer elmondjam az oldalakat? esetleg kifejtsem jobban a választási csalásokat? vagy hogy miért nem vagyunk se jogállam, se demokrácia? arról pár szót lehet?

egyik párt sem a szíved csücske, csak a fideszre szavaznál, meg a kutyákra... nem láttad a kutyák mit mondanak a fideszről te "értelmiségi"?
2/10
tesz-vesz 2023 nov. 06. - 17:28:53 2/10
(91/138)
ha már a magyaroknak jövője nincsen, akkor legalább múltja lehessen, ugye. erre büszkék a fideszesek -
moderátor kérlek ne töröld a kommentjeimet, mert nagyon fontosak a filmhez. szorosan összefüggenek. sőt, a kommentem nélkül a film is értéktelenebb a semmitmondásaival.
10/10
baeyll 2023 nov. 06. - 08:00:50 10/10 Előzmény tesz-vesz
(90/138)
Még lehet, hogy adtam is volna Neked pénzt filmre, de aki pl az Utazás a semmibere 5/10-et ad, erre meg 2/10-et értékelésül, hát arra inkább semmit sem bíznék rá szívesen.
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 06. - 07:48:20 Előzmény Eflek
(89/138)
Intelligensen és szimpatikusan szóltál hozzá. Éppen ezért nagyon érdekel, hogy mivel azt nyilván te is látod, hogy eléggé szemrebbenés nélkül lopnak meg minket egyre durvábban, miközben az ország érdekeivel ellentétes és a jelenlegi szövetségeinket eláruló külpolitikát folytatnak, és mindent a saját fennmaradásuknaj és burjánzásuknak vetnek alá, hogy mi az a nagyobb baj, amit bármelyik másik magyarországi politikai tömörülésnél érzel, ami miatt mégis inkább ennek adsz felhatalmazást?
8/10
Eflek 2023 nov. 06. - 02:40:45 8/10 Előzmény tesz-vesz
(88/138)
Hát ez óriási :D Pontosan erről beszéltem, hogy a két elvakult oldalnak nem fog tetszeni a film, és lám, te az elvakult ellenzéki oldalt képviseled. Simán lehet, hogy kevesebb a fideszes értelmiségi, mint az ellenzéki, hiszen a Fidesz elsősorban nem az értelmiségiekre lő (ugyanis nem tőlük jönnek a szavazatok). Az azért merész kijelentés, hogy egyáltalán nincsenek, én speciel értelmiséginek tartom magam, és ha muszáj lenne valamelyik pártra szavazni, az biztos, hogy a Fidesz lenne. Na jó, a kutyapárt beelőzné :D Mindenesetre nem gondolom, hogy jobban élnénk, ha bármelyik másik párt irányítaná az országot. A politika durva sport, egy erős államban vannak elbocsátások, ettől még nem lesz belőle sztálinizmus. Ettől még én is elítélem az ilyesmit, és még rengeteg dolgot, amit a mostani kormány művel. Egyik párt sem a szívem csücske.
2/10
tesz-vesz 2023 nov. 05. - 20:29:14 2/10 Előzmény Tiboroo
(87/138)
több pénzből lehet alkalmazni vágót? elképzelni nem tudom, ki ad díjat ennek a filmnek. nagy problémák vannak a fejekben
9/10
Tiboroo 2023 nov. 05. - 18:54:56 9/10 Előzmény tesz-vesz
(86/138)
Jobb egy ilyen film annál, mintha ne készülne egyáltalán film erről a témáról. :) Majd készül jobb, ha lesz rá több támogatás.
9/10
Tiboroo 2023 nov. 05. - 18:52:07 9/10
(85/138)
Kedves Szerkesztő! Ki lehetne tenni a két további díjat is ? Azóta nyert Chiacógban is. Hadd lássa célközönség, hogy milyen filmről maradnak le, ha nem ülnek be a moziba.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 05. - 12:30:17 2/10 Előzmény baeyll
(84/138)
Egy primitiv szimbolika meg neked katarktikus. A 48.asok meg az 56osok szerencsere nem igy lattak. A nihil a mondanivalo. Hogy ne legyel a rendszer ellenzeke ha a baratja se tudsz lenni. Csodas korrupcio. Meg a vegen allami tanogatast is kap rendezonk ilyen nondanivalokkal. Legyel tulajdonkeppen elvtelen gerinctelen cseled. Aki csak sajat joletevel foglalkozik. Csak a bakcsi mi? Ez a nihil.
Gyavasag. Butasag a nagy rendezotol mi? Igazi kokler

Nem ertem miert mondod hogy jo duma h nincs idom rossz filmekre. Teged minosit ha neked meg van. Eltartott kisuj hogy jon ide? Ponz te eszed eltartott kisujjal a moslekot es azt mondod egy korrupt ertelmelten filmre es szimbolikara hogy katarktikus. Tudod mi az h sznob?

Nem kell eteleket csinalnon hogy megallapitsam h melyik a romlott. uncsi szoveg h alljak neki rendezni. Adsz penzt filmre anugy?

Irritalo ez a tudatlan belgaskodas h lehet valasztani ket gyulolkodo oldal kozul. A rakosi rendszerben is mondanad? Az h orban es fonoke putyin mive valtoztatta az orszagot nem szekertaborokhoz tartozas. Hanem ertekitelet es intelligencia kerdese. Lasd a lenti kommemtemben


10/10
baeyll 2023 nov. 05. - 11:10:33 10/10 Előzmény tesz-vesz
(83/138)
Jó duma ez, hogy nincs időm a rossz filmekre. Kisujj jól eltartva közben, igaz? A kajádat is megrágják előtted, hogy biztosan csak jó falat kerülhessen beléd?

Egyébként meg jókat írsz, hogy miket látnál még szívesen filmekben.
Uccu neki, lehet domborítani a filmvásznon. Addig amíg elkészülsz vele, addig én simán elleszek ezzel a filmalkotással, meg a többi nagyszerű magyar és külföldi filmmel együttvéve.


Spoiler!


A film vége így, meg szerintem katartikus. Nem kell a tüskés kerítés egyik oldala közül sem választani. Szimbólum a kerítés és annak két oldala, meg a Balaton is. Se kormánypárti illiberálissá, se ennek ellenzékévé nem kötelező válni. A kettejük közé (mesterségesen) ékelt tüskés kerítést meg végképp nem muszáj megmászni ahhoz, hogy kényszerűségből valamelyik oldalon "vegetálhassunk" . Lehet választani egészen másmilyen - minden értelemben szabadabb - életet is. Nem minden korban adatott meg a választás ilyen szintű szabadsága, mint amit megélhetünk napjainkban. Nem a szekértáborokhoz tartozás az egyetlen járható út. Zseniális meglátás. 10/10
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 05. - 10:15:05 2/10 Előzmény baeyll
(82/138)


"Ez a rendszerről csak annyiban akar szólni, hogy hitelesen megmutassa, hogy milyenné is váltak a társadalmi viszonyok a gusztustalan magyar politika"

igen ezért mondom rá, hogy felszínes, bornírt, tudatlan, és érdektelen, mint egy coelhó-, vagy orawecznóra-könyv. ez egy okos film, vagy egy üresfejű tréner-törzsvendég előadása? nem kérdés, panaszkodni mindenki tud a levegőbe, a LÉNYEG A MEGOLDÁS! ha ez hiányzik, akkor csak egy üresjáratos semmitmondó filmecske marad nekünk, de legalább kifejtené jobban a porblémát mindenki számára, ha már magyar pénz nincs benne! de még ez sincsen.
de persze a külföldinek segíti a nagyar tömegeleérésű médiumok megismerését (mtv még beférhetett volna a filmbe) de még jobban segítené, ha lenne egy újságíró kontraszt is a zugfirkász propagandista mellé, aki megjelenítené a hiteles újságíró eveket. még jobban segítené, ha nem felszínesen, hanem mélyen megyünk bele a rezsimbe, és nemcsak 1 db értelmes ember van az egész k filmben! hanem vagy még egy aki jobban tudja a hazai állapotokat. én simán akár egy szegény kirúgott tanár, vagy egy hajléktalan szerepébe adtam volna a film végén a durva beolvasást a rendszernek. hogy mutassam mennyire erőtlen itthon a valódi értelem ebben a primitív rezsimben.

" Ha annyira értessz a filmekhez, akkor tudnod kelle ,hogy a filmek - pláne művészfilmek - nem szólhatnak csak töményen a pérbeszédekről, a lényeges cselekményekről"

mondtam én ilyet? de ne a film 3/4-e álljon CÉLTALAN pillanatképekből.
bocsáss meg, de az nem filmművészet, ha kinézek az ablakon pecekig, órákig és ugyanazt látom, mint amit ezek a sznob, öncélú, kókler rendezők a filmekbe raknak vágatlanul
neked van ennyi szabadidőd, hogy ilyeneket nézz, nekem nincs, ezért kezdem én mondani, hogy 40 év felett már nem olyan fontosak a filmek az embernek, mert a valóság sokkal jobban leköti.
eszempontból az élő színház ezért kezd egyre jobban vonzani.
a fiataloknak még segítheti az identitását a jó film, ezért szeretik annyira. viszont ha hitvány főszereplőt próbáljuk áldozatnak beállítani, és őt sajnáltatni (végtelenül hosszú és unalmas jelenetekkel) nem biztos, hogy jobb társadalom felé megyünk, de ez már más téma.

de miért akar Reisz 80-as évekbeli frizurával ábrázolni egy fiatal srácot 2020-ban? ha ilyennek látja ma, akkor vak. nem filmesnek kéne mennie, hanem vakvezetőnek a láthatatlan kiállításra, vak vezet világtalant. nem feltéten ez az értelmiségi ismérve...
vannak azért ám értelmes fiatalok is, pl akik kimennek tüntetni a tanárokért. de Pankotai Lili anyja is fideszes politikus volt, és simán beférhetett volna ez a is filmbe, ki tud többet a fideszről: Liliék családja, vagy egy tanulatlan hiszékeny fideszes?

"Szerintem nézd meg még egy párszor a filmet, nyugodtan moziban, nagy vásznon, hogy hitelesebben tudj nyilatkozni a látottakró"

miért akarsz nekem ilyen rosszat?
te most fogyatékosnak nézel vagy alzheimeresnek? minek nézzek meg valamit mégegyszer amire pontosan emlékszem és tegnap néztem meg moziban? nemhogy idén, de soha többet nem nézem meg, oyan egyszerű a története, és akkora kínszenvedés ezekkel az értéktelen jelenetekkel, ez egy bűn rossz film, el nem tudom képzelni, hogy adhat erre valaki 10 pontot.
nem az első filmje a rendezőnek, tehát még kókler is, ízlésficamos, lehet nem Mundruczóval kéne barátkozni. de lehetne kihozni belőle valamit ha össze lenne vágva 1 órába. vagy az obligát 1:30-ba.

"Kell az ilyen jellegű felüdülés is, hogy ne rohadjon ki végleg mindenki agya "

én erre a filmre is ezt mondom, és a rajongóira is már elnézést. hogy lehet valaki ennyire igénytelen, és ízlésficamos?

A "Fábri-filmet felesleges idekeverni", mert miért is hasonlíthatnánk egy nagy rendezőt össze egy kóklerrel? ugye ezt akartad mondani? mert ha nem akkor dolgozd ki jobban azt a mondatod, így érvelési hibás.

"Melyik az, a mostani rezsim támogatásával elkészült honi film, ami a korunk valós politikai, társadalmi, stb helyzetét ábrázolja?"

eltévedtél, ez most hogy ide? úgy látom neked még párszor tényleg meg kell nézned ezt a síkegyszerű filmet, hogy rájöjj milyen értelmetlen és felesleges a kérdésed.

a színházat nem azért hoztam ide, mert elérhető vidékről. nagyok a bajok a gondolkodásodban. a kreatív ötletek miatt hoztam ide, attól még nem felesleges idehozni valamit, mert te nem érted miért lett felhozva.

"nem vagyunk a gödör alján, mert még készülnek ilyen filmek "

szóval te nem tudod, hogy nulla állami támogatással készült ez a film?

Magyarázat mindenre: 55 ezer néző, 0 forint állami támogatás. Hadik: 51 ezer néző 2,4 milliárd forintból
2/10
tesz-vesz 2023 nov. 05. - 09:39:40 2/10
(81/138)
Párbaj, bocs, reggel volt még, Az utolsó párbaj
2/10
tesz-vesz 2023 nov. 05. - 09:17:29 2/10
(80/138)
De persze tul szigoru voltam a kivitelezes miatt. maga a cselekmeny miatt is megeri a 2 v 3 pontot a film. Egy kulfoldinek segitene a film ha vegig birna nezni a kokler rendezo vagaskeptelensege miatt.
Mert olyan sok funkcioja nem volt h tobbfele nezopontbol lattuk, hogy mossa fel a huto fizet a padlorol az apa.... ellentetben az Adam driveres Parballyal, ahol kulonosen fontos volt az h ugyanazt a tortenetet 3 szereplo mashogy meseli el.

Ugye. A sznob szellemi maszturbalas. De nem gunyolodom a rendezo nevevel. Bocsanat

10/10
baeyll 2023 nov. 05. - 09:06:24 10/10 Előzmény tesz-vesz
(79/138)
Ne haragudj, de indokolatlan a kirohanásod. Ez a rendszerről csak annyiban akar szólni, hogy hitelesen megmutassa, hogy milyenné is váltak a társadalmi viszonyok a gusztustalan magyar politika, politikusok, (világtrend ugye, lásd olasz viszonyok és a díj) által itt, alattunk.
Vágás. Ha annyira értessz a filmekhez, akkor tudnod kelle ,hogy a filmek - pláne művészfilmek - nem szólhatnak csak töményen a pérbeszédekről, a lényeges cselekményekről, mert kellenek pillanatképek, hangulatképek, amik felvázolják a kor, a hely atmoszféráját, ezáltal jobban beágyazva a filmet az adott miliőbe.

Spoileres!

Reisz ilyennek lát pl egy fiatal szerelmes srácot ma Budapesten, mint ahogyan az Ábelt bemutatta, aki bicajjal éjjel végigteker a városon, hazudozik, leblokkol az agya a vizsgán , stb-stb. Ilyennek lát egy építőiparban dolgozó srácot, egy erdélyi újságírónőt, stb-stb. Miért nem hiteles ez? Nem ilyen az, amikor szerelmes egy kamasz? Miért ne lehetne ilyen?
Ha valaki megnézi 10..20..100.. év múlva ezt a filmet, akkor ő egy pontos látleletet fog kapni a 20-as évek Orbán rendszeréről. Arról, hogy miért is hagyják itt ezt az országot ezerszámra az ide született magyarok, fiatalok, felnőttek, stb. Kell ennél erősebb rendszerkritika? Egy bizonyos értelmi szint felett ennyi bőven elég ahhoz, hogy átlássa valaki a helyzetet, azt, hogy mi épül ebben az országban már minimum 17 éve, de írhatnék 30 évet is (Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, hogy csak a legnagyobbakat említsem, akik ámokfutottak a bőrünkre).

Spoiler vége!

Szerintem nézd meg még egy párszor a filmet, nyugodtan moziban, nagy vásznon, hogy hitelesebben tudj nyilatkozni a látottakról. 55 ezren(!) állítólag már megtették ezt és jól is tették, mert általánosságban sajnos csak okádék filmeket vetítenek a mozikban napjainkban. Kell az ilyen jellegű felüdülés is, hogy ne rohadjon ki végleg mindenki agya a mai nyomorúságos filmgyártás fogyasztói termékeitől.

A Sánta Ferenc írásaiból készült Fábri filmet - és társaikat - tök felesleges idekeverni. Az az akkori kort ábrázolja tökéletes hitelességgel, minőségben, ez meg a mostani kort.
Melyik az, a mostani rezsim támogatásával elkészült honi film, ami a korunk valós politikai, társadalmi, stb helyzetét ábrázolja? Jöhetnek a címek. Mindegyik csak ferdít és narancs színűre festi még az eget is , hogy még a Holdról is jól látszódjon, hogy ki az úr ezen a "szemétdombon".

A színházat is felesleges ide felhozni. Vidékről elérhetetlen az ilyesmi. Ha a TV közvetítené, mint pl az átkosban ugye, akkor esetleg többekhez is eljuthatna az ilyenfajta kultúra. A mulatósra verető TSZ elnököcskéket nem érdekli semmi, csak a pénz és a felmarkolható pillanatnyi haszon. Ez is a mai magyar valóság egy része és még nem vagyunk a gödör alján, mert még készülnek ilyen filmek, mint ez is itt, amiről beszélhetünk, véleményt alkothatunk. Szerencsénkre.
33 millióból parádés teljesítmény és szégyen is egyben, hogy nem ilyen filmek elkészítésére fordítják a befizetett adónk egy részét a burzsoá nagyuraink. (Tudom, nehéz időket élünk, mert kell a pénz tankokra, katonákra, ispáni rezidenciákra, luxusjachtokra, lélegeztető gépekre, stb szóval egy csomó fontos dologra.)