Téma: Megasztár

jem 2012 máj. 01. - 00:00:17
(683/1363)
Úgy emlékszem, hogy tavaly a párbajnál nem a zsûri döntött, hanem a szavazók.
jem 2012 ápr. 30. - 23:58:13
(682/1363)
Gigi lehet, hogy csak ebben a R'n'B, hajlítgatós stílusban tud csak érvényesülni, de abban nagyon otthon van!
Azt azonban nem gondolom, hogy világsztár válhat belõle, már van egy Beyonce (aki azért még mindig jobb).
Ma néztem utána, hogy mi a helyzet az American Idol-os énekesekkel, õk vajon hol tartanak (eddig csak Adam Lambert-rõl tudtam, hogy õ is tehetségkutatóból került ki).
10 db elsõ helyezetbõl, csak Kelly Clarkson volt, akitõl szoktam hallani számokat a rádióban, és a TV-ben, a többi nyertes dalaival egyáltalán nem találkoztam még (najó, még Jordin Sparks egyik számát is ismertem).
Szóval ha egy népszerû amerikai tehetségkutatóból kikerült énekesek nem lettek világsztárok, akkor nem hiszem, hogy majd pont Giginek fog sikerülni. (még akkor sem, ha kimegy az Eurovízióra)

Most tényleg nem tûnik 15-nek, de a régi felvételeken viszont látszott, hogy még csak 10 valahány éves.
De nekem is volt még középiskolában olyan 14 éves osztálytársam, aki kinézett vagy 20-nak (minimális sminkkel).
Egyébként miért olyan fura, hogy Giginek még nem volt barátja, és hogy nem csókolózott? :D
Gimis (nõi) osztálytársaimnak legalább a felének sem volt ilyen korban barátja, se azelõtt (beleértve engem is)
jem 2012 ápr. 30. - 23:30:46 Előzmény Ezüstliliom
(681/1363)
Nem kell ilyen szélsõségesen gondolkoznod, attól még, hogy valaki mozog a színpadon, még nem lesz rögtön polgárpukkasztó :) És egyébként sem azt mondtam, hogy csak a színpadi megjelenés számít, de ha már show mûsorba jelentkeztek... (Király L. Norbert típusú "tehetségek"-nél én sem értem, hogy egyáltalán mért kerülnek adásba)
Egyébként ha valakinek tényleg nagyon jó hangja van, és komolyan tehetséges, akkor én is eltudok tekinteni attól, ha mondjuk a külseje nem teljesen makulátlan, hogy mozog-e a színpadon vagy sem. Például nekem az X-faktorban Tarány Tamás volt a kedvencem, attól függetlenül, hogy õ sem egy show-man alkat, de neki ez abszolút megbocsájtható :))
De általában nem az a szokás, hogy 12-bõl mind a 12-nek olyan baromi jó hangja lenni, már az is nagy szám, ha van 1-2 kiemelkedõ tehetség. Ezért a kritikám inkább a középszerû elõadókat érintené, akik épp ezért kompenzálhatnának azzal is, hogy kicsit megerõltetik magukat és a mûsor ideje alatt elsajátítanak mást is az énektudáson kívül.

Persze, tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb énekes, akik tényleg átadnak valamit a hallgatóságnak, azok nem a színpadi megjelenésükkel, vagy egyéb látvány elemekkel kápráztatnak (ez egyébként is csak a popnak a sajátossága). Ezért nem gyõzöm hangsúlyozni, amiket írok, azok csak a tehetségkutatóban indulókkal szembeni "elvárásaim" lennének.
1/10
southwind 2012 ápr. 30. - 22:38:10 1/10
(680/1363)
a gigi mugyerek, hat eves koratol enekeltetik, nyomatjak a reflektorfenybe, 15 evees korara ugy nez ki mintha huszonot lenne, aki gyorsan el, az ugy lobban el, mint a gyufa langja... meg gimnaziumba kellene jarnia, bar mondjuk romakra nem jellemzo, hogy erettsegizzenek...
1/10
southwind 2012 ápr. 30. - 22:32:23 1/10
(679/1363)
hát nem tudom, de en utalom a negerzenet, a romazenet, meg jobban utalom ha magyar roma amerikai neger hangon enekel, kiver a viz tole.... gigitol leginkabb
3/10
Semprini 2012 ápr. 30. - 20:48:51 3/10
(678/1363)
Köszi az egyetértést, amúgy a duett sztem szép volt, és jól is passzolt egymáshoz a hangjuk, bár egy percig nem volt kétséges h Gigi jobb. :-)
tompika74 2012 ápr. 30. - 20:41:07 Előzmény pneklara
(677/1363)
Én is láttam a Frizbit. Egyetértek Semprini kollégával, a Gigi sokkal jobb, mint Yvette :)
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 30. - 20:13:06 Előzmény olahmiki1959
(676/1363)
Kizárt dolog, hogy a XXI. században ilyesmit el lehessen titkolni.
Jack Nicholsonról kiderítették az újságírók, hogy akit a nõvérének hisz az az édesanyja és akit az édesanyjának, az a nagyanyja a valóságban. Annak idején, hogy a megesett kamaszlány szégyenét elkerüljék ezt adták be a külvilágnak. Késõbb, Nicholson 40 éves korában kiderült. Õt is sokk-ként érte.

Giginek nem is a testi fejlettsége megdöbbentõ, hiszen a cigánylányok korán érnek, hanem a felnõttes beszédmodora, megfontoltsága. Valószínûleg az lehet az oka, hogy nagyon intelligens és értelmes.

Úgy tûnik nem szegények és a szülei lelkiismeretesen nevelik. Talán ez biztosíték arra, hogy nem jut a szülõk által kizsigerelt gyereksztárok sorsára.
3/10
Semprini 2012 ápr. 30. - 20:13:00 3/10 Előzmény pneklara
(675/1363)
Én láttam a tegnapi Frizbit a duettet pedig videóra felvettem és még egyszer megnéztem. Nos, az angol kiejtése természetesen Yvettnek jobb, hiszen Kanadában élt évekig, fura lenne ha nem így lenne, viszont hangban-éneklésben Gigi minimum(!) egy klasszissal áll Ivett fölött. Nem is értem, hogy tavaly hogy eshetett ki miatta (megint csak a zsûri hozzá nem értésére tudnék hivatkozni, de ez már uncsi...)
1/10
pneklara 2012 ápr. 30. - 19:58:45 1/10
(674/1363)
Most néztem meg a duettjét Lakatos Yvettel/Frizbi/
A korábbi Megában Yvett ejtette ki a párbajban Gigit. Meg kell mondjam, nekem Yvett most is jobban tetszett. Talán az, hogy az angolt anyanyelvi szinten mûveli - bár érteni nem értem, nincs fülem a kiejtésre sem:) - s ez ad egy biztonságot neki?Már ami a gondolat kifejezését illeti.A tekintetben is megjelenik ez. Szép a hangszíne. S talán õ sem sokkal idõsebb.Nekem jobban tetszett most is. Valahogy hitelesebb volt.
Az biztos, hogy egy elszánt menedzser kezdhetne velük valamit - ha a világ nem volna tele hasonló tehetségekkel.
Bár gondolkodásom avítt,az a fixa ideám, hogy karriert csak valami olyannal lehet külföldön elérni, ami sajátos, ránk jellemzõ, miénk. Nem ilyen nemzeti színû, pántlikás valamire gondolok, hanem valami modern dolog, de a külföldnek érdekes, kuriózum.Ha tudnám, hogy mi ez, akkor megcsinálnám:) De pl. Korondra nem megyek ki magam gyártotta fazokakkal, mert õk jobban csinálják, én meg nevetségessé válnék.:)
3/10
Semprini 2012 ápr. 30. - 19:28:45 3/10
(673/1363)
Gigi indult az elõzõ Megában is, és ott sztem nem nézett ki többnek mint 14-nek, vissza lehet nézni az akkori videókat, túlsúlyos, fogszabályzós kamaszlány volt. Eltelt egy - másfél év, lefogyott, és többek közt a smink is teszi, hogy most ennyivel idõsebbnek tûnik. Ráadásul egy egész országot aligha lehetne megvezetni, hiszen ott vannak a közvetlen környezetében élõk, és ha nem annyi lenne a kora, már rég elõjött volna valaki azzal, hogy kilóg a lóláb. Sztem egy koraérett 16 évesrõl van szó, aki egy év alatt hirtelen érett nõvé és az énektudása alapján is többnek tûnik.
loma06 2012 ápr. 30. - 19:08:35
(672/1363)
Nekem is baromi gyanús... Én egy 10-essel idõsebb vagyok nála, de õ néz ki nálam többnek... Smink ide vagy oda.
15 éves gyerekek egyáltalán nem ilyenek...
olahmiki1959 2012 ápr. 30. - 19:02:39
(671/1363)
Most felteszem azt a kérdést, amin nagyon sokáig gondolkoztam, hogy feltegyem, feltehetem-e.
Elöljáróban el kell mondanom, hogy Radics Gigit az utóbbi évek legnagyobb énekes tehetségének tartom, Amerikában egy jó menedzserrel, meg megfelelõ háttérrel ujjpattintásra tudna karriert csinálni. De, és most jön a kérdés:
Gigi tényleg tizenöt éves?
Megnéztem a neten a Csillag születikben szereplõ Negyela Bernadett adatait, õ tényleg tizenöt éves. Úgy is beszél, olyanok a megnyilvánulásai, kislányos, picit védtelen, egy plüssmacit el tudnék képzelni a kezében, ahogy bájosan nyilatkozik mondjuk egy riporternek.
Tegyük mellé Radics Gigit.
Kis túlzással az anyja lehetne, vagy legalábbis a sokkal idõsebb nõvére. Az arca kifejezetten szép, ránézésre 20-22 évesnek gondolná az ember, az alakja egy igazi bombázó lehetõségét hordozza magában, és a beszédmódja is sokkal komolyabb, megfontoltabb, mint a kortársaié.
A kérdésem csak morfondírozás, agyalás, csak félig-meddig kell komolyan venni.
Véletlenül nem arról van-e szó, hogy Radics Gigit szándékosan állítják be a koránál jóval fiatalabbnak, hogy annál nagyobb legyen a szenzáció? Hogy el lehessen mondani, kérem, itt van egy csodálatos, kiforrott tehetség, pedig még csak tizenöt éves. Ennek minden média és anyagi elõnyével.
Köztudott, hogy a tizenéves roma lányok a kortársaikhoz képest sokkal fejlettebbek, legalábbis testileg, nekem ez a fajta általános "érettség", ami Gigibõl árad, mégis gyanús.
Lehet, sõt remélem, hogy nincs igazam, csak a mai, kemény, a cél érdekében semmitõl sem visszariadó világban én már mindent el tudok képzelni.
És van még egy aggodalmam, mi viszont már komoly. Sajnos, nagyon félek attól, hogy a család Gigiben egy valóságos aranybányát, egy kiapadhatatlan pénzforrást fog találni, aminek következtében anyagi megfontolások miatt éjjel-nappal fellépésekre fogják hurcolni, mindent el kell majd vállalnia, haknik, tv showk, újságok címlapjai, fotózások, lemezek, amit csak el lehet képzelni.
Persze, az ismertség, és az ilyen hatalmas tehetség óriási anyagi elõnyökkel is jár, csak nagyon nehéz eltalálni az egészséges arányokat.
Én csak drukkolni tudok Giginek.
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 30. - 17:34:40
(670/1363)
Nem tudnék Veled vitatkozni, mert mindenben egyetértünk. Tényleg csak azt lehet remélni, hogy elég bölcsek lesznek a szülei. A kislány nagyon jó benyomást tett rám, mert egyfelõl a korának megfelelõ az életmódja, ugyanakkor jóval érettebb gondolkozású, mint a kortársai, akik intelligenciára 5 évesek, de úgy pasiznak, mint a 30 évesek.
Az erdélyi népzene nekem is a szívem csücske. A fiam sokáig táncolt, szinte benne éltünk ebben a világban.
1/10
pneklara 2012 ápr. 30. - 17:16:50 1/10
(669/1363)
Nekem semmi bajom Radics Gigi származásával. Én is úgy vagyok, ha meglátom, hogy jönnek velem szemben lakatosék, általában hatan-nyolcan, mert nálunk egyedül nem nagyon lehet õket látni, akkor biztos, ami biztos alapon átmegyek a másik oldalra.
Gigi azért nem tud engem megfogni, mert zenében az az egy mûfaj húzza fel az agyamat - amit vele mûveltetnek. A zenét szeretem, de a zsigereim tiltakoznak a kunkorgókat hallván. Az erdélyi népdalokban nem zavar a díszítés, jobban belsõ érzésbõl jövõnek érzem, de attól, amit Gigi rendre elõad - meg Caramel, meg Tolvai Reni, meg Kállay Saunders, meg Király Viktor- nem a béke tölt el, hanem a harctéri ideg, és egy mesterséges, túlontúl technikai valaminek hallom.
Persze, hogy Gigi egy jól nevelt, korához képest éretten gondolkodó kislány, komolyabb, mint kortársai. A stylist-ok boldogan vetették rá magukat, s a ruhakölteményekkel, 20 centis sarkú cipõkkel, sminkkel 15 éves bombanõvé varázsolták. Kifacsarják belõle az összes világszámot, s csodálkozva figyelik, erre is képes, meg erre is.
Én csak remélni tudom, hogy ez a kislány, és a családja rendelkezik olyan bölcsességgel, hogy el tudja különíteni, ami az õ érdekében van, s ami a biznisz-rész.
Azt mondja egy pedagógiai irodalom: a fû nem attól nõ, hogy ha húzzák, hanem attól, hogy ha ápolják. Ennek a kislánynak elsõsorban tanulnia kellene. Széles mûveltséget szerezni, szakmai biztonságot elsajátítani.Majd most cipelik a 4 égtáj felé,ráerõszakolnak egy tini szerelmet, s benne van a veszély, hogy a hamvas bimbó korán lesz szirmait elhullajtó virágszál.
Azért szeretném hallani, amikor olyan dalt énekel, amiben az egyszerûség, a tisztaság a meghatározó.
Tehát nem azért írtam, hogy rá nem koncentrálok, mert nem szeretem, hanem mert úgy gondolom, hogy ha tõle egy számot hallottam, akkor az összeset hallottam. Én jobban megterveztem volna a szerepléseit, hogy a vége robbanjon, s megmutassa a sokszínûségét - ha van.
vénasszonyok_nyara 2012 ápr. 30. - 14:25:48
(668/1363)
Magyarországon élek én is és tisztában vagyok vele, hogy a vidék egyik fele hamarosan lakatlan lesz, a másik fele pedig Lakatos. Nagy átlagban ki lehet mondani, hogy parazitákról van szó. Ha látok egyet, lehetõleg elmegyek a közelbõl. Szóval elismerem, hogy egy megátalkodott rasszista vagyok
De! Radics Gigi egy istenáldotta tehetség és egy tüneményes jelenség tetõtõl-talpig.
Nem csak szép, de korához képest nagyon intelligens és tud viselkedni. Hajdú Péter tapintatlan kérdéseire zavarba jött, de kislányos kedvességgel elütötte a kérdés élét. Kiderült, hogy a népszokásokkal ellentétben nem, hogy szülni szándékozna a jövõ hónapban, hanem még egy igazi kislány, aki nem a fiúkkal, hanem fontosabb dolgokkal foglalkozik, ami a korához illik.

Szóval nem nagyon találnék negatív jelzõt rá és nem értem, hogy bárki, mit nem tud benne szeretni.
Külön tisztelet illeti a szüleit, akik szintén a népszokásokkal ellentétben, nem hizlalják, mint egy kis vágóállatot, hanem idõben észbe kaptak és komolyan odafigyeltek a súlyproblémáira, így a sokat csúfolt duci gyerekbõl egy szép nõ lett. Ez különben most már származástól függetlenül egy országos probléma, hogy egyre több a túlsúlyos gyerek. Az én gyerekkoromban általában egy osztályban volt egy kövér gyerek, aki a Dagi néven szerepelt, de igazából kuriózumnak számított.
Ezüstliliom 2012 ápr. 30. - 13:19:43
(667/1363)
Ebben egyetértünk. Teljesen nyilvánvaló, hogy általában nem a legjobb nyer, hanem aki legjobban megfelel a TV elvárásainak.

Ha nem válaszolni szeretnél egy hozzászólásra, akkor az oldal tetején levõ "hozzászólás" gombra kattintva is elküldheted a hozzászólásodat. Bocs, ha ezt már tudod, akkor én értettelek félre.
1/10
pneklara 2012 ápr. 30. - 07:40:16 1/10 Előzmény Ezüstliliom
(666/1363)
Szerintem semmi.
Susuke-val volt egy beszélgetésünk, hogy aki kiesik már az elején, nem biztos, hogy azért, mert tehetségtelen, és aki elgyalogol a döntõig az nem biztos, hogy egy nagy tehetség, csak jól formálható a szervezõk koncepciójának megfelelõen. Juli egy jazz-énekesnõ, aki kiesett valamelyik tehetségkutatóból, mert átlátta a manipulációt, amit a versenyzõkkel csinálnak, s õ erre nem volt hajlandó. Lehet, hogy a hozzászólásaim csaponganak a Megasztár és a Csillag születik között, de annyira nem hordoz különbséget, egyediséget a kettõ, hogy erõsen bele kell gondolnom, ki melyik mûsorban énekel. Gigi-rõl nem szándékoztam semmit írni, mert nem figyeltem a produkcióját odaadással, s vele kapcsolatban az a legmeghatározóbb érzésem, hogy "tán csodállak, ám de nem szeretlek" Így lehet egy igazgyöngyöt üvegkristályok között kiárusítani. De ha nekik erre van szükségük?!
Ezüstliliom 2012 ápr. 29. - 23:33:17
(665/1363)
Köszi.:)
Ezüstliliom 2012 ápr. 29. - 23:30:12
(664/1363)
És milyen Juliról beszéltek tulajdonképpen?