Téma: Megasztár

3/10
Semprini 2012 máj. 13. - 13:31:19 3/10
(983/1363)
Ez miért törvényszerû? Tényleg igaz, hogy eddig a páratlan szériákat nyerte nõ, de Gigi annyival jobb a másik kettõnél, hogy nagyon nagy kontraszelekció lenne, ha más nyerné. Da ha nem Gigi, akkor is ezerszer inkább Szakos. Talánnak már a 2. vagy 3. adásban ki kellett volna esnie, a harmadik dobogósnak pedig Kullai Timinek kéne lennie. A mezõny "férfi"énekesei gyalázatosan teljesítettek, egyik se volt jó, még a legutóbb kiesett Farkas Jenser Balázs volt valamivel jobb az átlagosnál, de õ is csak vakok közt félszemû a király-alapon, mert egyébként messze a lányok mögött kullogott.
Méghogy Talánnak kéne megnyernie? Na neee....
zgabor121 2012 máj. 13. - 13:18:19
(982/1363)
Nagy valséggel Talán Attila fogja nyerni, mivel eddig a páros szériákat férfi nyerte.
Gigi második, Andrea harmadik.
pozsizsuzsi 2012 máj. 13. - 08:51:59
(981/1363)
a mélyen tisztelt producerek esetleg belegondolhatnának, hogy mennyivel dinamikusabb - népszerûbb - hasznosabb = kifizetõdõbb - építõbb lenne a mûsor, ha hagynák a jelentkezõket a maguk módján megnyilvánulni. Már mindenkit kiszórtak rég, akik miatt értelme volt nézni. :(
whitedoor41 2012 máj. 13. - 08:40:56
(980/1363)
gigi is az volt a legelején mikor bejöttek a csillagdalnál és erõtlenül énekelte gloria gaynor számát is, nem volt érzelmi átélés, az a plusz amitõl jó lehetett volna
ez egy tökéletes elõadása a számnak, jobb is mint az eredeti: http://www.youtube.com/watch?v=LFuBEtunyZg
tompika74 2012 máj. 13. - 06:51:27
(979/1363)
Nagyon remélem, hogy Talán Attila bejut a döntõbe. Egy kérés a TV2-höz: szeretném látni Flo Rida arcát, amikor elõször meghallja.
Azt is remélem, hogy FarkasEmber Balázs átváltozik, és darabokra tépi a zsûrit.
A zsûri indoklása... Ezek az olimpián nem az elsõ helyen befutónak adnák az aranyérmet, hanem a nyolcadiknak, mert annak atlétikusabb a formája.
Köszönet a Bereczki Zolinak, aki legalább megmondta, hogy egy kicsit hamis az Attila. (Baromira hamis volt, de azt nem merte mondani.) Egyébként most a Szakos Andi is az volt a duettben, de õ tényleg csak kicsit.

Szegény Dér Heni akkora mûszempillákat kapott, hogy nem bírta kinyitni a szemét a súlyától. Rossz volt nézni.
Ezüstliliom 2012 máj. 12. - 18:25:23
(978/1363)
Ha netán valaki hiányolná a véleményemet a tegnapiról, akkor neki mondanám, hogy még nem tértem magamhoz, még számolok sokezerig, és fogalmazom a zsûri tagjainak irandó keresetlen szavaimat. Ha valaki tudja az e-mail címüket, kérem ossza meg velem! Ha nem, úgyis kinyomozom.
Ezüstliliom 2012 máj. 12. - 18:23:21 Előzmény jem
(977/1363)
Benji nekem nem csinál hangulatot, és Király L. Norbiban sem azt szerettem, hogy lángoló botokat dobált, hanem egyszerûen olyan szenvedély, dinamizmus volt benne, olyan magas hõfokon égett a színpadon, ami magával ragadott.

"Egyébként magyarok közül mondjuk Zorán, Koncz Zsuzsa, Ákos, meg mostanában néhány - számomra - alternatív zene (pl. Quimby), szóval õk azok, akiknél szerintem a hangszerelés talán nagyobb szerepet kap, mint maga az ének."
Szerintem meg nem a hangszerelés, hanem a szöveg a fontos az õ zenéjükben.
olahmiki1959 2012 máj. 12. - 17:40:41
(976/1363)
Megtisztelõ, hogy ennyire számon tartod, hogy miket írtam régebben, meg most is, de pontosan azért, hogy bizonyítsam, én is észrevettem és szóvá is tettem Gigi hajlítgatásait, idelinkelek a saját írásomból egy mondatot.
"Gigi a múltkor teljesen agyonvágta Kovács Kati számát ezzel az elõadásmóddal, amely tökéletes lehet egy fekete énekesnõhöz és zenekarhoz, de abszolút stílusidegen egy magyar örökzöld dalhoz."
A néger szóról. Ezt csak azért hozom fel, mert itt egy óriási tévedést, és félreértést érzek, amit egyszer már jó lenne tisztázni, persze biztos, hogy nem fog sikerülni, pláne nem egy ilyen fórum keretei között.
A "néger" szónak egészen a rendszerváltásig semmiféle pejoratív mellékzöngéje, áthallása nem volt Magyarországon. A mindennapi életben, rádióban, televízióban hallhattad, újságokban, könyvekben olvashattad, és senkinek nem okozott gondot, mert nem kapcsolódott hozzá semmilyen negatív élmény.
Négercsók, - ilyen nevû süteményt lehetett kapni cukrászdákban, - a néger polgárjogi harcos, az amerikai néger dzsessz zenészek, négerbaba, néger inas, viccek, anekdoták szerepelõi voltak ezek a kifejezések. John Ball: Forró éjszaka címû krimijében - 1970-ben adták ki - minden második mondatban szerepel, hogy "a néger odament az ajtóhoz", vagy "a fiatal néger elgondolkodott", és így tovább.
A könyvet egyébként Göncz Árpád fordította, talán hallottál már róla, tíz évig volt Magyarország köztársasági elnöke... Bátran használta, leírta, eszébe sem jutott, hogy valami gond lenne ezzel a szóval, mint ahogy az olvasóknak sem. Iskolai tankönyvekben is szerepelt a szó, abszolút természetes módon.
Nem véletlen talán, hogy a "nigger" szót, amely valóban aljas, megengedhetetlen kifejezés, még soha nem hallhattad nálunk, senki nem használta és használja, a magyar gondolkodástól, beszédmódtól abszolút idegen, míg az amerikai társadalomban ez egy máig élõ, az etnikai feszültségeket megtestesítõ, a feketékkel szembeni bántási szándékot kifejezõ szó.
Egy aprócska észrevételt, ha elfogadsz.
Szakmai kérdésekrõl mindenkivel nagyon szívesen vitatkozok, beszélgetek, veled különösen, mert látszik, hogy értesz hozzá, minden tiszteletem a tiéd, de egyéb kérdésekben egyelõre még nem szorulok rá mások figyelmeztetésére, általában el tudom dönteni, hogy mit miért írok. Annak mindig oka van.
Most sem volt véletlen, hogy a "néger" szót használtam Gigi számával kapcsolatban, ez fejezte ki a legjobban a mondanivalóm lényegét, és semmiféle hátsó szándékom nem volt ezzel. Az õserõt, a lehengerlõ stílust, a mindent elsöprõ dinamizmust akartam kifejezni vele.
Ez a szám egyszerûen nem illett Gigihez, éretlen hozzá, a szám elcsépelt, rosszul lett kiválasztva, de ez nem Gigi, hanem a segítõjének a hibája. Akárcsak a múltkori Kovács Kati szám esetében.
Kullai Tímea kiejtésérõl is beszéltünk már mindketten, valóban gyalázat volt, de miután most a végsõ, az utolsó háromba való kerülésrõl volt szó, azért írtam, hogy a legnagyobb gyalázat Talán Attila döntõbe juttatása.
Magyarország legjobb férfi énekesének nevezni õt pedig egy nonszensz.
Ja, még egy utolsó utáni gondolat, ami most jutott eszembe, Berczkirõl, akit te énekesként nem tartasz sokra. Zsûritagként én sem, azonban a neten rengeteg videót találhatsz róla, amelyekbõl bizony kiderül, hogy talán a jelenlegi legjobb magyar musicalszínész, elképesztõen jól énekel, kitûnõen táncol, kisujjában van a "szakma".
Tudod, én külön tudom választani valakinek a megítélésénél a személyes szimpátiámat, vagy éppen ellenszenvemet az illetõ szakmai teljesítményétõl. Bereczki emberileg nekem sem igazán szimpatikus, viszont ami a színpadi munkáját illeti, az gyakorlatilag hibátlan.
Gondolkodtam valami frappáns befejezésen, de most semmi nem jut eszembe. Majd legközelebb.
Akosh 2012 máj. 12. - 17:38:41
(975/1363)
A tegnapi mûsor mottója is lehetne egyben Szakos Andiék duettjének két sora:

"Ha botlik az ember, mert botlik az ész
A botfülûekkel csak ennyire mész"
Akosh 2012 máj. 12. - 17:34:45
(974/1363)
A megasztár 5 Kökény Attilájához képest Talán Attila még gyakorolhatja az éneklést. Van mit fejlõdnie.
Akosh 2012 máj. 12. - 17:32:56
(973/1363)
Ha nem láttam volna a mûsort leírásodból akkor is hiteles képet kapnék, köszi. Csak annyi egyéni véleményt tennék hozzá, hogy igazán jó duett a Szakos-Bereczkié volt, melyben Zoli lubickolt. A számmal kapcsolatban pedig annyit, hogy eredetileg nem Katona Klári dala a játssz még, hanem Kovács Kati és Zorán. Talán ezt a bakit nem kellett volna elkövetni.
Farkas úr (ahogy Tilla nevezte) elõadása pedig nem hagyott mély nyomokat bennem. Elõadások óta csak Gigi és Andi dalait várom, a többiek pedig nem sokkal jelentenek többet mint a reklámok.
Azért kíváncsi melyik hülye zsüritag vagy tagok agyából pattant ki ez a baromság a továbbjutó személyét illetõen. Ati tegnapi elõadásai a korábbiakat alulmúlta. Hiába Kullai Tímea után is mûködik a kontraszelekció.
2/10
dantonb 2012 máj. 12. - 17:20:21 2/10
(972/1363)
Még heréltnek is rossz:)mert hamis
2/10
dantonb 2012 máj. 12. - 17:19:21 2/10
(971/1363)
Mindenben egyetértek talán annyyit tennék hozzá ,hogy ezeket nem szabad ilyen komolyan venni mert gagyik és stupidok,fõleg azsüri.
3/10
Semprini 2012 máj. 12. - 17:07:25 3/10
(970/1363)
"A megasztár idei eresztésébõl a top 3-ban Radics Giginek, Szakos Andinak és Kullai Timinek kellett volna lennie, a többiek rém gyengék voltak."
Pontosan így van! Talán Attilának már hetekkel korábban(!) ki kellett volna esnie, nem hogy még dobogós helyen végezzen és kikiáltsák 2012 legjobb "férfi"(???) hangjának. Ez a nyivákolás FÉRFIHANG bárki szerint is? Ne már....
Akosh 2012 máj. 12. - 17:05:22
(969/1363)
Egy ismerõsöm is ezt mondta ma, hogy Jövõ héten Andi távozik, de õ nem biztos Gigi nyerésében sem. Tavaly az X-faktor vége felé sorban jósolt és mindig az esett ki, akit mondott. Remélem jövõ héten Talán megy a süllyesztõbe. Balázs egyre kevésbé szimpi ezzel a Dieter Bohlen fejével és a hullámzó teljesítésével, de Attilánál sokkal jobb. A megasztár idei eresztésébõl a top 3-ban Radics Giginek, Szakos Andinak és Kullai Timinek kellett volna lennie, a többiek rém gyengék voltak.
Akosh 2012 máj. 12. - 16:57:42 Előzmény dantonb
(968/1363)
Király Viktor tegnapi száma és elõadása klasszisokkal rosszabb volt mint bármelyik megasztáros legrosszabb produkciója. Amit szerzett egy borzalom, visított mint állat, a nézõszám csökkenésre hajaznak?
1/10
southwind 2012 máj. 12. - 16:40:48 1/10
(967/1363)
ritka hitvan egy musor ez, mar a zsuri brrr. meg a szereplok, gigi a neger-cigany kornyikaval, az a masik andi vagy ki, jellegtelen hangjaval, meg a masik ket ficsur.. hat nyilvan a mester a kis langyi szajzaras :) ocsit mondta... de durva
offtopic
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 12. - 14:46:36
(966/1363)
A magyar nyelvben a négernek nincs semmilyen pejoratív mellékzöngéje. Nálunk ez a kifejezés honosodott meg. Ha viszont annyira pc-k akarunk lenni, akkor javaslom az amerikai fehérekre az euroamerikai, a búrokra pedig az euroafrikai megnevezést.
3/10
Semprini 2012 máj. 12. - 14:27:49 3/10
(965/1363)
"Giginél pedig most elõször éreztem azt, hogy az állandó hajlítgatásai idõnként kifejezetten idegesítõek."
És múlt héten, a Kovács Kati dalnál???
"Az est fénypontja egyértelmûen Szakos Andi és Bereczki Zoli duettje volt."
Így igaz, de Szakos, és nem Berecki miatt volt az, Berecki ezúttal megfelelõ untermannak bizonyult, nem tolta magát bántóan elõtérbe, de továbbra sem tartom sokra mint énekest (mint zsûritagot pedig még annyira sem.)
"Gigi jól elénekelte az "I will survive" címû klasszikus számot, de a hangjának a kislányos volta nagyon kiütközött ezúttal. Ezt a számot az életben már rengeteg mindent megtapasztalt, nagydarab néger nõk szokták elénekelni"
Elõszöris nem négerezünk, az afroamerikai a helyes kifejezés, pláne egy nyilvános fórumon, másodsorban pedig azért mert Giginek kislányosabb hangszíne, mint a nagydarab, negyevenes soulénekesnõknek, attól ez még rendesen el volt énekelve. Az lett volna az óriási hiba, ha Gigi megpróbálja õket utánozni!
"Radics Gigi és Szakos Andrea döntõbe kerülése abszolút rendben van, Talán Attila bekerülése és Farkas Jenser Balázs kiesése, jobban mondva, kiejtése azonban a Megasztár mostani szériájának a legnagyobb gyalázata"
Itt is helyesbítenem kell: Kullai Timi kiejtése UTÁN a második legnagyobb gyalázata, a többivel egyetértek. :-)
olahmiki1959 2012 máj. 12. - 14:18:20
(964/1363)
Tegnap este a Megasztár zsûrije az eddigi sorozatosan gyalázatos, szakmailag elhibázott döntéseire rátette a pontot, avval, hogy Talán Attilát, ezt a nyüszítõ, erõtlen hangú, az összes eddigi adás alatt hamisan éneklõ, - amit a zsûri minden alkalommal szóvá is tett, tehát õk is észrevették, - közepes képességû figurát juttatta be a döntõbe, Balázs helyett, aki szintén nem egy óriási tehetség, de Attilánál egyértelmûen, vitathatatlanul jobb.
De a poén az, hogy ez nem volt elég, még rá is tudtak tenni egy lapáttal, amikor bejelentették, hogy Attila döntõbe kerülése egyben azt is jelenti, hogy 2012 legjobb férfi énekese Talán Attila!
Állítólag a Guinness-rekordok könyvétõl még az este idetelefonált az egyik szerkesztõ, hogy ezt mindenképpen bele akarják tenni a következõ évkönyvükbe, a "Minden idõk leghihetetlenebb baromságai" rovatba, külön szócikket szánva a magyarországi tehetségkutató mûsorok zsûrijeinek, amelyeknek a minden képzeletet alulmúlóan dilettáns tevékenységét az egész mûvelt nyugati világ döbbenten, hitetlenkedve figyeli.
A versenyzõknek a zsûritagokkal való együtt éneklése, ill. fellépése tanulságos volt, önleleplezõ, néhány esetben pedig kifejezetten elhibázottnak bizonyult.
Mester Tamás egy tapasztalt, jó zenész, jó énekes, a Radics Gigivel énekelt duettjüket éppen ezért nem értettem. Mester egy, a hangfekvésétõl, hangszínétõl teljesen idegen, rekedtes éneklési stílust erõltetett magára, talán azt hitte, így jobban fog hasonlítani az eredeti elõadásmódra, de csak vicsorgásra, kidagadó nyaki erekre futotta az erõfeszítésébõl. Giginél pedig most elõször éreztem azt, hogy az állandó hajlítgatásai idõnként kifejezetten idegesítõek.
Falusi Mariann hajszálpontosan ugyanezt a hibát követte el mint Mester, "dögösnek", fiatalosnak gondolhatta magát, de a rekesztés miatt a szövegbõl egy szót nem értettem, ami még nem lett volna baj, de a dögös hangszín és a dzsesszes éneklés helyett egy idõsödõ, valaha jobb napokat látott énekesnõ erõlködését láttam, aki megpróbál helytállni a fiatalok között.
Amikor Mariann és Balázs egymásnak felelgetve improvizáltak, azt kell mondjam, Balázs még ebben is leiskolázta Mariannt, aki pedig annak idején dzsesszénekesnõként indult el a pályán.
Talán Attila és Bochkor Gábor duettjénél megint történt valami, amit nem igazán tudok hová tenni.
Attila egyedül állt a színpad közepén, Bochkor pedig egyszer csak bejött hátulról, basszusgitárral a nyakában, odalépett Attilához, jobb kézzel megfogta a vállát, és a basszusgitár eközben, magától, kihagyás nélkül, ugyanúgy játszotta a zenei alapot, mint addig! Tehát a zenei kíséret elõre fel lett véve, pedig azt mondták, hogy Bochkor a háttérben együtt játszik majd a zenekarral, élõben.
A lebukás klasszikus, tankönyvekbe illõ példája.
Rutinos zenész ekkora hibát nem követhet el, mert ha már playback-rõl megy a zenei kíséret, legalább a látszatot próbálnák megõrizni, mintha élõben játszana a zenekar.
Bochkor egyébként jó basszusgitáros, de a szólója alatt a barom operatõr végig kapkodta az egészet, hogy ne lehessen látni, ami megint csak a gyanakvást ültette el bennem, hogy lehet, hogy ott is volt valami turpisság? El akarták kerülni a lebukást?...
Az est fénypontja egyértelmûen Szakos Andi és Bereczki Zoli duettje volt. Itt végre az láttuk és hallottuk, amit egy ilyen produkció alkalmával kell.
Két kitûnõ énekes hibátlanul, tisztán, egymást segítve, egymásra építkezve, maximális összhangban énekelt, Szakos Andi felnõve a feladathoz, mindent kihozott magából, Bereczki pedig lubickolva a lehetõségben, hogy színpadon lehet, 120 százalékosan teljesített. Idõnként kissé úgy nézett ki, hogy igazából õ a fõszereplõ ebben a duettben, de összességében a kettejük produkciója messze kiemelkedett a többi közül. Le a kalappal, nagyon tetszett.
A szóló éneklések közül nekem Balázs egyszerû, sallangmentes éneklése tetszett ezúttal, Talán Attila felejthetõ volt, Gigi jól elénekelte az "I will survive" címû klasszikus számot, de a hangjának a kislányos volta nagyon kiütközött ezúttal. Ezt a számot az életben már rengeteg mindent megtapasztalt, nagydarab néger nõk szokták elénekelni, lehengerlõ módon, a falat átütõ hangerõvel és stílusban, egy 15 éves kislány, - akármilyen jó - akkor sem tudja hitelesen elõadni.
Szakos Andi úgy énekelt, mintha az életérõl lenne szó, talán úgy érezte, hogy a kiesése forog kockán, bent is maradt, teljesen jogosan, bár én az õ helyében egy ismertebb számot választottam volna.
A magyar nézõknek ismeretlen számot énekelni, az mindig kockázatos dolog, fennáll a veszély, hogy inkább olyan számra szavaznak, amit már hallottak legalább egyszer.
Radics Gigi és Szakos Andrea döntõbe kerülése abszolút rendben van, Talán Attila bekerülése és Farkas Jenser Balázs kiesése, jobban mondva, kiejtése azonban a Megasztár mostani szériájának a legnagyobb gyalázata, amelynek felelõsségét ez a zsûri soha nem fogja tudni lemosni magáról.