10/10
fresia 2008 aug. 20. - 16:49:01 10/10
(704/11664)
Igazad lehet, a "mindent - mindenkirõl és jobban"-al kapcsolatban. Én a városon belül, egy viszonylag elkülönülõ falusias részben nõttem fel és talán, ezért ez az örökös nosztalgia... :(
Te mindkét életformát megtapasztaltad ezek szerint, de látod, pl. innen Bpest nincs relatíve, messze, mégsem könnyû sokunk számára az odajutás...
A városi "elidegenedés" pedig szintén rossz, én ezt tapasztalom, én nem bánnám, most úgy érzem, ha "Mári néni" is beleszólna! :DD Persze, lehet, hogy csak egy darabig bírnám azt is! :))

A Macskák-ra ezek szerint másfelé kell orientálódnom...:))
A barátnõdnek tetszett ez az új változat?

De, a Made in Hungáriát én sem láttam és valóban jó a zene.:)
Igen, azt én is észrevettem már a honlapon, hogy abban, mintha úgy írnák, hogy biztos Zoli szereplése, míg az Anná-ban és az Édeskettesben vmi olyat, hogy a szereposztás még nem tudott!
Akkor, ha más nem, talán a Hungária Zoli fõszereplésével sikerülhet. Szerintem Margit sem látta, mert, úgy tudom, neki sem volt szerencséje /Veled ellentétben!:)/ Zolit élõben, színpadi szerepben látni.

Most, augusztus 20-a tiszteletére is, küldök egy fotót az István-ból!
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 16:38:33 10/10 Előzmény fresia
(703/11664)
Én terveztem tavaly egy debreceni utat, meg volt hirdetve (Debrecenben!!! hihetetlen!!!) Edvin Marton Plushenkoval közös fellépésre (õ orosz mûkorcsolya bajnok, mármint európa, világ, olimpiai, stb... a kevésbé sportkedvelõk kedvéért :D), nagyon szeretem mindkettõjüket, fõleg ha együtt lépnek fel, plusz a Da Vinci kiállítással megfûszerezve, csak nem volt aki eljöjjön velem :((((((((((((
Aztán ha jól emlékszem, a Plushenko-s fellépés végül el is maradt.

Na, ha lesz egyszer valami hasonló kombináció, ami Téged is érdekel, benne vagyok egy debreceni kirándulásban 1-2 napra :)
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 16:30:30 10/10
(702/11664)
Naná, hogy szeretem az operetteket! Kálmán Imrén nõttem fel, az összes operettje eredeti bakelitlemezen megvan otthon a családi örökségbõl (amiket persze nem tudok min lejátszani :((( )

A musical estbõl is - amin voltunk a múltkor - talán az operettes rész tetszett a legjobban :) Fõleg mert egyveleg volt, tehát 5-6 dalt egyben szünet nélkül énekeltek és közben mulattak, akkor már a közönség is felállt táncolni, kb. ott volt az est tetõpontja.

Persze a musicalek is pont annyira az én világomot képezik, csak az operetthez fûzõdik némi "lelki" kapcsolatom is, valahogy a gyerekkoromat idézik, ezért bensõségesebb viszonyban állok velük :)

Zsoltot én sem láttam korábban élõben, és a CsaF-ban nem voltam túlzottan elragadtatva tõle. Mikor itt megláttam egész közelrõl, majd aztán meg is hallottam, azonnal "beleszerettem".
Kezdte az In ginocchio da te-vel Gianni Moranditól (Palcsó Tomi ezzel nyerte a CsaF-ot), ott végem volt már. Nem is kell mondani, mennyire túl énekelte Tomit, az meg hát, hogy olaszul... nekem nem is kell több a szívemhez :)
Aztán rákontrázott a Time to say goodbye-al szintén olaszul, jó, azt nem mondhatom, hogy magát Bocellit túlszárnyalta, vagy megközelítette, de nagyon szép volt mindenesetre.
Plusz elég sok humorblokk volt tõle, ebbõl egy sztorit a youtube-on is megtaláltam, remélem nem baj, ha beszúrom ide:

http://de.youtube.com/watch?v=QEgcAwI-fEM

Persze nálunk Sanyi és Zsolt mellett Lilla volt a harmadik szereplõ :)

A hegedûs a háztetõn-t én is nagyon szeretem, tavalyelõtt télen játszották Szegeden is, ott láttam utoljára drága Gregor Józsi bácsival, isten nyugosztalja. (persze Nagy Sanyitól is jó volt hallani szombaton :D)
Hair-t éppen tegnap kezdtem hallgatni a kocsiban (elõtte a Fantom volt benne), Rómeó és Júlia is természetesen örök kedvenc, de inkább a francia változat.
Tulajdonképpen mindet sorolhatnám, amit írtál, de már be se férne a topikba :)
Bár a Zorbát nem ismerem, de a sort egészíteném még: Miss Saigon, Cabaret (imádom a kabarét :D így aztán + Chicago), Elisabeth, Rudolf (bár nem láttam, csak a zenéket hallottam), Zoli miatt Édeskettes :D, plusz kicsit más, de ha rossz kedvem van, gyakran a Dés-Geszti féle Dzsungel könyvét hallgatom, imádnivaló :)

Valószínû rengeteget kihagytam... na mindegy.

Az István a királyra lehet holnap el is megyek, láttam valaki a Szabadtérire eladná holnapra a jegyeit, bár még nem hívtam fel... gondolkodóban vagyok. Jó volt a Társulat, de az igazi nekem a régi, lehet inkább azt nézem ma a DunaTv-n :) Ezért is gondolkodok még a holnap esti elõadáson...
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 15:59:01 10/10 Előzmény fresia
(701/11664)
Nem, nem adjuk fel sem Annát, sem az Édeskettest :)

Szeptember 1-tõl óránként a Madách honlapján fogok lógni :))))

Viszont olvastam a nemhivatalos Zoli honlapon, hogy állandó a József Attilában a Made in Hungáriában... még mindig??? A színház oldalán nincs semmi, nyilván nyaralnak.
Én még arra is vevõ lennék, fõleg, hogy fõszereplõ, ráadásul nem is váltóban, tehát nem lehet rossz napot/jegyet kifogni.
Hja, meg a zene sem rossz :)
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 15:55:03 10/10 Előzmény fresia
(700/11664)
Kicsit én is boszi vagyok, csak jól titkolom :)

A kisvárosi életrõl vegyesek a nézeteim, nagyon sok elõny és talán pont annyi hátrány is van a rovásán. Én néhány éve "visszaestem", gyûlölöm a nagyvárosokat, a tömeget, pedig valaha el sem tudtam volna képzelni, hogy ne legyen minden mindig egy helyen és azonnal elérhetõ.
Jó a vidéki nyugi, persze csak akkor, ha max. fél órányi távolságra vagy a "civilizációtól" :)
Viszont kultúra és bármilyen egyéb szórakozás terén vitathatalan a nagyváros, pontosabban a fõváros elõnye.

A közösség összetartását inkább ne firtassuk :)
Legalább annyira rossz, mint jó, itt a mindenki-mindent-tud-sõt-jobban-tud-szindrómára gondolok :)

Köszi-köszi az idézetekért, valóban Garfield újra megmosolyogtatott :)

Macskák ügyben... én sem láttam az újat, de barátnõm már több soron, szóval õt ezzel nem lehet "lekenyerezni", egy egyéni utazás Bp-re nekem meg nem ér meg ennyit... Annyira sok darab van, amiket sokkal inkább megnéznék, azok sem férnek bele sajna :(

Persze a dalokat én is tudom "betéve", de azt hiszem mostanában nem tudom megnézni újra :(
10/10
fresia 2008 aug. 20. - 15:47:05 10/10
(699/11664)
Az elõzõ hozzászólásom javítása: "tanácsodat" , bocs!
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 15:42:43 10/10
(698/11664)
Bár nem nekem címezted, de nem értem ezt a hozzászólást...

Szerintem a Mamma Mia!-ról nem lehet "nem hallani" manapság...
Én az érzékletes beszámolóra nem is emlékszem, persze lehet, hogy valahogy átsiklottam felette, akkor sorry... De most azért is mindjárt visszaolvasok :)

Mikor újonnan feljött ez a téma ebben a topikban, pont én hoztam fel, de akkor is Rád hivatkoztam, szóval az "ÉRDEM", nem lett Rólad levéve...
10/10
fresia 2008 aug. 20. - 15:41:48 10/10
(697/11664)
Igen, emlékszem rá és köszönöm :), de azóta is sokat és sok helyrõl hallottam a filmrõl, mielõtt megnéztem. De természetesen ezt is és a sok egyéb tanácsokat is köszönöm.
10/10
fresia 2008 aug. 20. - 15:16:08 10/10 Előzmény fresia
(696/11664)
Még annyit, hogy nagyon jó a szereposztása is a tegnapi tatai elõadásnak... Ha olyan jól musicalekbõl adtak is elõ, ami vszínû, mint nálatok... a szívem szakad meg...:((
Janza Katát is szeretem, Homonnay Zsoltot pedig meg "akarom" szeretni, már csak Zoli miatt is... Már én is írtam, még régebben a topikban, hogy nagyon szépen nyilatkozott Zoliról.:)))
Te az operetteket is kedveled?
Én annyira nem, persze ha szól valahol, szívesen meghallgatom, de inkább a musical, ami hozzám közelebb áll.
A legjobban a Macskák, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, A hegedûs a háztetõn, a Hair, a Rómeó és Júlia, a Fantom, az Evita, az István, a király stb.stb, és most már Zoli miatt is/!/ a Volt egyszer egy csapat és az 56 csepp vér! Amit még "agyon hallgatok" az a Zorba c. film zenéje, Vangelis és az orgonamuzsika! :) Sok más zenét is szeretek és hallgatok, persze, de ezek a favoritok nálam! :D
Most pedig szándékomban áll nekem is beszerezni a Mamma mia-s ABBA-t ! :D

Azt biztosan tudod, hogy ma este l9 óra 10-tõl az M1-en az István a király elõadása lesz, a Társulat gyõzteseivel! :))
10/10
fresia 2008 aug. 20. - 14:33:04 10/10
(695/11664)
A Mamma miát jól "kiveséztük" - ebben a topikban!:D /Nevetek, de azért közben sokszor izgulok ám, hogy "gond" is lehet még ebbõl.../
Én sem igen /talán egy két "tétova" hozzászólást leszámítva/, írtam másik topikba, "dettó":) Veled, itt érzem magam otthon! :D

Igen, nekem szándékomban is állt utána nézni a tegnapi "Napsugár" féle koncertnek..., de még nem jutottam hozzá...:(
Remélem azt is, hogy találok még kedvemre valót, ami a közelünkben lesz, hamarosan...:) Akkor végre én is beszámolhatok... :D

Debrecen tõlünk is rettentõen messze van, oda csak szállással és több napos programmal érdemes innen elmenni...
Azért még az Édeskettest és az A.Kareninát ne adjuk fel teljesen, bár tisztában vagyunk vele tudom, hogy nem sok esélyünk van Zolival látni! :)))
10/10
fresia 2008 aug. 20. - 14:17:47 10/10
(694/11664)
Azért látom, mûködik a "telepátia"! :D /Vagy Te is "boszi" vagy!!! :))/
A késéseimért sokan haragudtak már rám életem során :((, de én "megbocsátható" bûnnek tartom. /Hallod, a többi mellett, ami még van a világon! :D/

Még arra az üzenetedre sem válaszoltam, amiben leírtad, hogy Ti milyen jó helyzetben vagytok kultúrális téren. Azt én is észrevettem, hogy a tõlünk 30-40 km-re lévõ kisvárosokban, mintha jobban "pezsegne" az élet!
Mellesleg, én mindig szerettem volna falun lakni, ott nagyobb a "közösség összetartó ereje", többek között ezért is, bár tudom, hogy az ottani "lét"-nek is megvannak az elõnyei és hátrányai is! /Nemcsak most, hogy "sikk" is lett vidékre költözni!/
Valahogyan nem jött össze ez nekem, el vagyok, mint a befõtt, a 10 emeletes /utált!/ panelben, már majd 30 éve.
Ez az én hibám is..., bár azt is mondják, mindenki azt kapja, amit megérdemel... :( /Remélem, nem így van! :D/

Az újságíró "ismerõssel" találkoztam ma a reggel a lépcsõházban, de látszott, hogy siet, majd azért egyszer "elkapom szegényt"! :

Mondtad, hogy szereted Garfildot, még egy pár "aranyköpés", Tõle, hátha megmosolyogtat! :))

"A macskák szeretnek a magasban ülni. Ez alátámasztja felsõbbrendõségüket."

"Rút az élet, de közel sem olyan rút, mint egy kutyanyelv alulról."

Ez viszont egy Bálint György, nem bírom kihagyni, bocs!:)
"Kedves vagyok és csendes - talán ezt nem tudják megbocsátani egy dühös, zajos korban."

Igérem, most már befejezem az ilyen jellegû idézeteket, csak ajánlanék még egy, képekkel illusztrált könyvet, talán valahol még fellelhetõ: CIRÓGATÓ - Mókás rigmusok, szép szószösszenetek e rátarti pöttöm princekrõl./Az elõbbi idézetek nem ebbõl származnak, ebben a könyvben sokkal több humoros és komoly irodalmi sorok vannak kedvencünkrõl... és az emberrõl is./

Jut eszembe, a Macskák c. musicalt nemrég újították fel, ez is a "kedvenceim" közé tartozik , nem beszélhetnénk majd arról is, hogy egyszer közösen megnézzük?:)) /Az "eredetit" én már láttam a Vígszínházban, vagy 25 éve..., azóta hallgatom - nemcsak a cicák miatt.../ :)
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 14:16:22 10/10
(693/11664)
No, megtaláltam a tegnapi musical show-t, csak hogy fájdítsam a szíved :((((((((
(nem szándékosan kerestem, csak véletlenül belebotlottam)

Bár Napsugár beszámolója nyilván tartalmasabb lesz :)

Történelmi Musical-show
2008. augusztus 19. kedd 20.30 (esõnap: augusztus 21.)
Tata, Szabadtéri Színpad
Részletek a Budapesti Operettszínház legnépszerûbb musical
elõadásaiból. Janza Kata, Homonnay Zsolt, Nárai Erika, Vágó
Bernadett, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Keller Anna

10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 13:46:38 10/10
(692/11664)
Hogy ne maradj le, találtam egy jó kis musical show-t, természetesen Zolival!!!, persze az ország másik végében, Debrecenben lesz :((((((((((

Szeptember végén a Fõnix csarnokban, annnnnnnyira szeretnék én is elmenni (Nagy Sanyi is lesz :D ), na de hát Debrecenbe???
Döbbenetes az a város, olyan jó dolgok vannak ott, pl. tavaly a DaVinci kiállítás is, nadehátolllllllyan messze van :(((((((((((((((((
Még egy nap alatt nagyon meg sem járható (mint Bp.), minimum 8-9 óra kocsival oda-vissza.
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 13:41:26 10/10
(691/11664)
Tudom, hogy van topikja... csak itt vagyok topiklakó :))))

Néha-néha kukkantok be máshová.
A Mamma Mia!-ra visszatérve, nekem nagy élmény volt a film. Talán pont a dalfrissítések miatt, kissé modernebb hangzással nagyon bejöttek. Mint már írtam, eredetileg nagyon nem voltam oda az ABBA-ért.
Megszereztem már a filmzenét is, és hallgatom igen sokat, újra átélem a filmet :), de ha a rádióban meghallok egy Abba számot (eredetiben), szinte sértõen "rossz" hallgatni. Szóval ennyit a feldolgozásokról, kinek a pap, kinek a papné. Persze egy feldolgozás is lehet rémesen rossz, de ebben az esetben, pontosabban a filmbe így illett és volt jó.

A történet meg, na. Valóban az elsõ negyed óra nyomasztó, utána a zene, színészi játék, humor feledteti, hogy mi is a sztori... kit érdekel, mikor az ereid ritmusra lüktetnek :)
10/10
fresia 2008 aug. 20. - 13:32:55 10/10
(690/11664)
Még alszol? :D
Biztosan késõn értetek haza tegnap, ,mert mint megtudtam, a távolság Ajka - Tata között kb.130 km...
Hánykor kezdõdött az elõadás? /Jól emlékszem, hogy 7-kor tervezted az indulást?/

Küldök egy "furcsa" Zoli képet, ébresztõül! :D
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 13:32:54 10/10
(689/11664)
Jó kép Meryl-rõl, Az ördög Pradat visel-bõl van. Ez volt az elsõ film, amiben kezdtem megbékélni vele, a Mamma Mia! volt a ráadás.

Tisztában vagyok vele, hogy mekkora színész, nem azért nem kedveltem. Hanem pontosan ezért, mert annyira hitelesen játssza a szerepeit (amikbõl pont a negatív karaktereseket láttam), hogy alapból unszimpátiát vált ki, annyira elhiszem, hogy ez õ, nem csak egy színésznõ.
Mondjuk a Prada-ban is negatív a karaktere, de valahogy ott a film vége felé már "szerethetõ".

Szóval nem a szépsége miatt ítéltem :)

Én is örök késõ vagyok, szóval nyugi :)
Bár a barátnõm meg túl precíz, ilyen téren is, szóval nem nagyon hagy majd késni :)))
10/10
fresia 2008 aug. 20. - 11:51:13 10/10
(688/11664)
Hahó Marteeka!
Én jelen vagyok :), csak most nem érek rá hosszan írni, de szándékomban áll délután... :)))
Én is küldök Neked egy képet, most Meryl Streep-rõl /ezért Zoli sem lehet mérges:), mert mostanában nagyon sok fotó volt róla!!:)/, hogy próbáld még jobban megszeretni Õt, mert csodás "szép-csúnya" színésznõ! A filmjeirõl nem is beszélve, szerintem nagyon jók! /Pl. a Nõstényördög, Jól áll neki a halál stb.stb./
Biztosan észrevetted, van topikja, nézz át oda is,ha ajánlhatom és ha még nem tetted meg! :)))
A Mamma mia-t sokan azért kritizálják, mert elcsépelt és giccses a történet és, hogy nem az eredeti ABBA felvételek hangzanak el: szerintem ez a story csak elnagyolt és laza keretet kívánt adni, M.Streep és az ABBA "jutalomjátéka" volt! :))) / Én általában is szeretem a slágerek különbözõ feldolgozásait, színészek elõadásában, persze, ha jól sikerülnek!/
Köszönöm én is a beszámolódat a musical estrõl, én csak itt "irigykedem" mindig, ahelyett, hogy jobban tájékozódnék a környékünkön is! /L.Napsugár musicel-show-ja!/ :-II
A lemezbemutató koncert körüli találkozásról,amit írtál, az szerintem is jó lesz így. A mobilszámomat még ma megadom
e- mailben. :)) Addig még kialakul, de azt hiszem, a büfé a legoptimálisabb, mert,akkor már legalább odaértünk mind a helyszínre! :)Egyébként, sajnálattal kell közölnöm, hogy notórius késõ voltam,vagyok és nagyon úgy "néz" ki, hogy már leszek is...a legjobb szándékaim ellenére, mindig közbe jön vmi! :D

Várjuk Napsugár "élménybeszámoló"-ját is a tegnap estérõl! :)))
10/10
marteeka 2008 aug. 20. - 10:29:43 10/10
(687/11664)
Hahó!!! Eltûnt mindenki... :(

Hm. Na akkor küldök "magamnak" egy képet, kedvenc jelenet az Édeskettesbõl :)
10/10
fresia 2008 aug. 19. - 13:57:25 10/10
(686/11664)
Ha kicsit visszaolvastál volna az üzenetek között, tudhattad volna... :(((
Volna, volna... most már mindegy!
Hány km Ajka és Tata között a távolság? /Kb./
10/10
fresia 2008 aug. 19. - 12:47:37 10/10
(685/11664)
Tatára?!
Az itt van tõlünk nem messze...
Én pedig nem is halottam róla! :((
Légyszíves, mivel én ma már biztosan nem tudok elmenni,számolj be róla! :)))
Sajnálom, hogy nem írtál elõbb errõl, akkor én is odamentem volna és meg is ismerhettük volna egymást...:(
Legközelebb tudasd elõbb, ha készülsz ide a közelbe, jó? :)