Nocsak 2010 jan. 29. - 16:35:43
(1/1)
Mint az álom, mint az éj (2008)
Were the World Mine
Fantasy, musical, romance

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0476991/

Rendezte: Tom Gustafson
Írta: Tom Gustafson
Zene: Jessica Fogle
Bemutató: 2008 Március
Hossza: 95 perc

Pár színész:
Tanner Cohen … Timothy
Wendy Robie … Ms. Tebbit
Judy McLane … Donna
Zelda Williams … Frankie
Jill Larson … Nora Bellinger
Ricky Goldman … Max
Nathaniel David Becker … Jonathon

Ha el tudnál valakit varázsolni, hogy szerelmes legyen beléd, megtennéd? Innen indul ez a film. Timothy az édesanyjával él és sok problémával küszködnek, többek között azzal, hogy õ meleg. Egy csupa fiú iskolába jár és gondolhatjátok, hogy nem nagyon kedvelik õt. De minden változni kezd, mikor a nagy sportos csávók muszáj részt vegyenek a Szentivánéji álom elõadásában, ahol akár lány szerepet is kaphatnak. Ráadásul Timothy, kire Puck szerepét osztották, megtalálja a darabbeli szerelmi bájital receptjét és persze mûködik is.

Mindannyian álmodozunk errõl, arról, egymásról. Ez a film felhasználva Shakespeare csodás drámáját pont ezt mutatja be, hogy mennyire álmodozóak vagyunk. Mindenkinek a fejében kis filmek játszódnak le mikor meglátja a kiszemelt õt, legyen az musical vagy prózai filmecske, attól függ ki mennyire muzikális. Timothy abszolút muzikális így ez a film valójában egy musical.

Talán az a legkülönlegesebb ebben a filmben, hogy a többi meleg tematikájú filmhez képest (pl. Latter Days) ez a film nem csak a fõszereplõ és a hozzá közel álló egy-két személy viszonyát mutatja be a homoszexualitáshoz, hanem mivel Timothy végigbiciklizik az egész városon, majdnem minden nézõpontot megvillantanak. Mindenki másképp viszonyul, hisz más elképzelésekkel él, de egy biztos: „The course of true love never did run smooth.”

Pont amikor letelik a filmbõl egy óra, a nagy kavarodás lelassul és egy varázslatos dallam kíséretében megnézhetjük, hogy ki hogyan küzd a szerelemért, a szerelemmel, a szerelem ellen. Ez a kollázs megéri az egész filmet!

Informations by PirateClub MediaInfo v1.1