Téma: Mintaapák

4/10
napraforgó 2021 nov. 17. - 11:01:33 4/10 Előzmény janderka
(4142/4882)
De hát az nem felkarolás, hogy elvonja a férfit a családjától. Rászoktatja költséges szenvedélyekre, mert gondolom a golfozásis sokba kerül, a kubai szivar is, nem beszélve a kaszinózásról, ahol nagyot lehet bukni.
Ezeket a szórakozásokat Albert megengedheti magának, Miki nem. És Albertnek nincs senkije, Mikinek meg ott a családja. Na és napközben dolgoznia is kellene. Albertnek nem kell kilincseket javitani, meg izzókat cserélni.
3/10
janderka 2021 nov. 17. - 08:55:36 3/10 Előzmény napraforgó
(4141/4882)
Hasonlít egy régi-régi tanítványára, aki a sok bukdacsolás és iskolai megaláztatás miatt egyszer csak fogta magat és világgá ment az Albert által segédtanárkodott kisegítőből és csak 40 nap után találták meg az erdőben a hátrahagyott búcsúlevelet arról, hogy ő bizony a tanárúrban nagyot csalódott és emiatt lett rőtszakállú remete a havasalföldi Bakony Yetiktől hangos kietlen szirtjein. Ez hát, ami miatt Albert vezekelni próbál Miki felkarolásával.
offtopic
guess.who 2021 nov. 17. - 08:22:18 Előzmény napraforgó
(4140/4882)
Szerintem létezik még a lefoglalás intézménye, de ha jól rémlik, eléggé korlátozva van, hogy mit lehet lefoglalni ingóságokból. Például az alapvető életvitelhez szükséges dolgokat NEM, azaz mosógép, tűzhely stb. - holott bútorokon (esetleges ékszeren-készpénzen) kívül jellemzően ezek a nagyobb értékű tárgyak egy háztartásban.

Beszélgettem egyszer egy ilyesmivel is foglalkozó hivatali dolgozóval egy olyan településen, ahol -hm- finoman szólva nem az ország krémje lakik. Ő mondta, hogy pl. a befizetetlen közlekedési bírságok után küldi a rendőrség/bíróság a lefoglalási papírokat, de ők a legtöbb helyre eleve ki sem mennek hivatalból, mert tudják, hogy nincs mit lefoglalni, és ha van is például valami ócska tévé, ami megér vagy 4-5000 Ft-ot, abból nem jön ki a harmincezres bírság, pláne hogy közvetlenül a lefoglalásból még nincs készpénz. És hát a hivatal nem ószeres, hogy még a lomokat is tárolja és eladja, úgyhogy "behajthatatlan" cimkével vissza is mennek ezek a papírok.
Nyilván Szabi nem ez a kategória, de


hogy írod is: az eleve baromság, hogy a tőzsdei bukásnál a befektetett készpénzállományán FELÜL bármit is elveszíthet (arról nem is szólva, hogy azért annak az akármilyen cégnek a részvényei a bukás után sem nulla Ft-ot érnek, szóval ha eladná a portfólióját, valamennyi pénze visszajöhetne belőle.
Kicsit olyan, mintha a feltűnően zseni író összekeverte volna Makiék szerencsejátékozását (ahol ugye elvileg felteheted tétnek a kocsidat vagy lakásodat is, ha úgy alakul és egy dupla vagy semmivel elkártyázhatsz még egyszer annyit, mint amennyi a téted volt) ezzel a tőzsdézéssel. Pedig a kettőnek csak annyiban van köze egymáshoz, hogy mindkettővel lehet nyerni és veszíteni is.
Arról nem is szólva, hogy azt azért erősen kétlem, hogy egy tőzsdei bukta MÁSNAPJÁN már kopogtassanak a végrehajtók, mert ennyire semmiféle igazságszolgáltatás nem működik gyorsan, pláne nem Magyarországon.

De mindegy, ha ennek a baromkodásnak csak annyi hozadéka lesz, hogy LL Szabi üres lakását meglátva azonnal "kiszeret" a sármőrből és soha többé nem látjuk, akkor már megérte. :)

Ja! Ahhoz, hogy gyűröttben jelenjen meg a továbbiakban, nem a ruháit, hanem a vasalóját és/vagy a bejárónőjét kellene lefoglalni... ;)
4/10
napraforgó 2021 nov. 17. - 08:21:38 4/10
(4139/4882)
Azt, hogy Mikinek imponál a gazdag üzletember, a művelt, jólöltözött úriember Albert, azt még megértem. De Albert mit eszik a sutyerák, bunkó, szerencsétlen hülye Mikin, azt sehogysem értem. A világon semmi közös nincs bennük.
4/10
napraforgó 2021 nov. 17. - 05:08:35 4/10
(4138/4882)
Az meg végképp érthetelen, hogy Szabi hogy tolt bele több pénzt a tőzsdébe, mint ami szabad felhasználású pénze volt? manapság azért már nemigen van lefoglalás, pláne bútorokra és használati tárgyakra.
Még az anti-anti-anti világban is egy ágyat, asztalt, széket, talán még egy szekrényt is meg kellett hagyni az adósnak, olyan nem volt, hogy totál kirámolták a lakását.
Kiváncsi vagyok, hogy Szabi méregdrága öltönyeit, ingeit, cipőit is lefoglalták-e? Vagyis eztán is úgy fog-e kinézni, mint akit skatulyából húztak ki, avagy olyan gyűrött lesz-e mint akit a kutya szájából húzták ki?
4/10
napraforgó 2021 nov. 17. - 05:01:36 4/10 Előzmény guess.who
(4137/4882)
Barbarossa Bálint nemcsak futni vitte el Emmát, hanem görkorizni is. A lányon látszott, hogy annyira nagyon nem élvezi a sportot. Hát mi a fenének akar ő a karlócai békéről, Kantról, mg Hegelről értekezni Bálinttal???
3/10
janderka 2021 nov. 16. - 21:45:58 3/10 Előzmény guess.who
(4136/4882)
Ez a szerencsetlen ricsi-misi csak rendezi ezt a szart. Nem ő írja/vágja. Bár az ő bűnrészessége se sokkal kisebb hozzájuk képest.
offtopic
guess.who 2021 nov. 16. - 21:21:26 Előzmény janderka
(4135/4882)
Van rá egy fogadásom, hogy nem fogunk semmiféle magyarázatot kapni arra, hogy a tőzsdézéssel HOGYAN lehet a belepakolt pénznél TÖBBET elveszíteni.
Gondolom, a Spáh ikerben nagyon megragadt a rengetegszer hallott jelmondat, amit csak picit kellett módosítania: "Nézőkém, te ezt nem tudhatod!"
offtopic
guess.who 2021 nov. 16. - 21:17:58 Előzmény janderka
(4134/4882)
Ugyan már! Hát hívott egy Übert!

(Ismerek egy ilyen srácot, mínusz fonott szakáll. Igaz, nem is rendőr. :) )
offtopic
guess.who 2021 nov. 16. - 21:15:31 Előzmény napraforgó
(4133/4882)
"Megérdemelné, hogy Bálint meg valami sporttal fárassza le,"
Ez már megtörtént: az 56. részben futni voltak (döglődött Emma), aztán Rőtszakállú salátát evett, amire Emmának valami eltúlzott girosz volt a válasza.
Nem értem egyébként, hogy ha ennyire erősen kidomborítják az írók, hogy abszolút semmi közös nincs Emmában és a Rőtszakállúban, akkor mi a frászért kell ezt a viszonyt erőltetni?
offtopic
guess.who 2021 nov. 16. - 21:11:37
(4132/4882)
Ez a kezdő jelenet az akart lenni, hogy Maki munkanapon(!) reggel, munkába való indulás előtt ért haza és Vercsi közölte vele, hogy indulnak is az iskolába? Mondjuk Maki nem csak most olyan, mint a mosott szájraütés, hanem mindig.
Aztán a két felnőtt autóban ül (hátul, tehát ez valami taxi lehet, nem a múltkori saját kocsi), Vera közli, hogy "késésben vannak", és hogy Hanna "csak azért ért be, mert Csengének lyukasórája van". Namost: Hanna teljesen véletlenül nem PONT UGYANABBA az iskolába jár, amiben Vera az igazgatónő és Maki a gizdasági izgató? Akkor miért nem ők viszik magukkal a gyereket, miért külön utazik Csengével?

Emma színházas kamusznobsága hogy fér össze a múltkori lerészegedős gagyikoncerten ájuldozós énjével?
A tojásos levezetése irtó izgalmas volt, mondhatni tökéletes. Legalábbis semmitmondó időhúzásra feltétlenül, ahogy a komplett jelenetsora a Rőtszakállúval filmnézéstől könyvtárazásig.
De Maki szenvedése is csak időhúzós jelenetsor volt a kigyulladó iskolával együtt. Igaz, erősen kétlem, hogy egy szivar füstjétől bármilyen tűzjelző bejelezne - főleg hogy a félálomban a szertárt telifüstölő Makitól még NEM jelzett be. Ezek után senki nem megy abban az óriási hodályban megnézni, hogy ha jelez a tűzjelző, akkor miért nincs füst, hanem kiszáll egy komplett tűzoltóbrigád egy fél szivarért. Aha, logikus. Mondjuk egy iskola tutibiztosan kiemelt tűzesetnek számítana, úgyhogy nem csak négy szabadnapos tűzoltó látogatna el oda, hogy a gyerkőcökkel jópofizzon kicsit, hanem jó pár esetkocsit zavarnának a helyszínre... (Legalábbis ha létezne ez az iskola a valóságban.)

TufaTamás még csak nem is állt be a kocsifelhajtójára (látszik a képeken), nemhogy a zárt udvarára. Nehéz lenne ezt értelmesen megindokolni, hiszen: nem állt másik gépjármű az udvaron vagy a felhajtón, ráadásul tette mindezt úgy, hogy alig pár résszel korábban karcolták össze a kocsiját. Akkor most nagyon hülye vagy iszonyúan hülye? És továbbra sem világos, miért van tükörírással írva a levakarhatatlannak maszkírozott firka? Ejj-ejj, PszichoBarbi, feladtad a leckét!
4/10
napraforgó 2021 nov. 16. - 20:49:52 4/10
(4131/4882)
És most már elmondható, hogy mindenki meghülyült. Nincs egyetlen normális szereplő sem.
4/10
napraforgó 2021 nov. 16. - 20:47:52 4/10 Előzmény janderka
(4130/4882)
Ezen én is röhögtem. Tamás nagyon vigyázott, hogy szigorúan a felirat mellett törölgesse az üveget.
Azt nem hittem volna, hogy Tamás olyan felszines lesz, hogy még a nevére sem emlékszik annak a nőnek, akivel aludt. Egyébként bunkó módon lépett le a nőtől, még ha nem is akar tőle hosszú távon semmit, azért elköszönhetett volna tisztességesen is. Én a nő helyében a fejére boritottam volna a rántottát.

Emma sem normális. Felhivja Bálintot a lakásba azzal, hogy üres a kecó, aztán szex helyett műveltségi vetélkedőkkel fárasztja.
Megérdemelné, hogy Bálint meg valami sporttal fárassza le, meg különböző sportműsorokat nézessen vele órákon át.

Mikit meg nem értem. beleszeretett Albertbe? Mi az, hogy vele tölti az estéit, most már az éjszakát is? Ha Vera nem birja lebeszélni a férjét erről a kapcsolatról, akkor Alberttel kéne beszélnie, hogy szálljon le a férjéről, keressen más barátot magának.
3/10
janderka 2021 nov. 16. - 20:14:23 3/10
(4129/4882)
Végül pedig azt is láthattuk, hogy egy rosszul kalkulált tözsdeügylet hozadékaként a balek befektetők a feltett pénzükön túl még a maradék ingóságaikat is elvesztik ha nem figyelnek...

Ház ez még egy B.K.-ba oltott D.Ö-nél is gagyibb szint.
3/10
janderka 2021 nov. 16. - 19:57:57 3/10
(4128/4882)
Azt is megtudhattuk, hogy egy 7 wattos izzó kicseréléséhez gazdasági igazgatói kvalitás kell, rúzzsal kocsiablakra írt feliratot pedig szigorúan szöveg mellé fújt ciffel lehet a leghatékonyabban nem letisztítani...
3/10
janderka 2021 nov. 16. - 19:52:51 3/10
(4127/4882)
Megvaaaaan! Ezek nem kivágnak részeket, ezek full megcserélik az epizódokat. Itt van pl. ez az Emma féle színház-ügy. Ki a picsát érdekelhet ez hetekkel azután, hogy végighenteregték már azóta egymással a napjaikat a tornatanárral?
Vagy megint Albert. Mikor volt az már? És mi van a borítékkal?
Tamás meg milyen sárga kocsival vitette magát haza? Taxi nem lehetett, mert sárga rendszáma nem volt, se pepita oldalcsíkja, pláne taxilámpája. És tényleg, mi a frászért nem a kertben parkol? A rendőrsrác pedig, egy vicc.
7/10
luci87 2021 nov. 16. - 18:38:24 7/10 Előzmény guess.who
(4126/4882)
Mikor Szabo Kimmel jatszotta, még nem volt tutyimutyi.. Vhogy ferfiasabb jelenseg is volt.. Linda nagyon passzolt hozza, mig Patricia volt.
1/10
zazee 2021 nov. 16. - 17:13:55 1/10 Előzmény napraforgó
(4125/4882)
Az első évadban még férfi volt Tamáska, gyászolt még és nem akart kapcsolatot! De a második évadtól egyre idétlenebbé és határozatlanabbá, férfiatlanabbá tették a karakterét. Mint ahogy a többi férfi karakter is egyre életszerűtlenebb és negatívabb lett. Mondjuk a nők közt sincs már egyetlen szerethető karakter sem.
Az egész sori egy nagy lófütty lett, tökre eltérve az eredetitől.
4/10
napraforgó 2021 nov. 16. - 16:31:33 4/10
(4124/4882)
Sőt, még régebben, amikor felköltöztek Mátraszentimréről Budapestre önkéntes cölibátusban élt és nem hajkurászott egy nőt sem.
Ez a pasi is teljesen kifordult magából, illetőleg a forgatókönyvirók kiforditották őt magából.
3/10
janderka 2021 nov. 16. - 16:01:24 3/10 Előzmény guess.who
(4123/4882)
Régesrég, amikor még jártak hozzá női gazdik, sokszor ellágyultak a szépségétől meg a jóságától. Csak ő nem élt ezzel, mert folyton csak Lindát vagy Mártát hajkurászta.