pazola 2008 ápr. 01. - 23:05:22
(3/43)
Egyebkent pedig:

***SPOILER***
" Bob Ewell fell on his knife "
pazola 2008 ápr. 01. - 23:03:02 Előzmény redbaron813
(2/43)
Jaj, hogy ez milyen csunya SPOILER volt, bakker..
redbaron813 2007 ápr. 17. - 15:59:46
(1/43)
A film egyik alapvonulata a faji megkülönböztetés elleni küzdelem. A film Oscar díjakat tarolt, talán az amerikai társadalom a rossz lelkiismeretét próbálta nyugtatni. De valóban rasszizmus ellenes a film? Úgy tûnik, a saját árnyékukat nem tudta átugorni sem a könyv írója, sem a rendezõ.

***SPOILER***
Elgondolkodtató, hogy a cselekmény fõ vonala egy olyan tárgyalásról szól, ahol elítélnek egy feketét egy feltételezett nemi erõszakért, akit aztán különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül le is puffantanak menekülés közben. Pedig õ is lehetne feketerigó.
Ennek ellenére az ártalmatlan "mockingbird" szerepe az agresszióján uralkodni nem tudó, emiatt a közösségtõl elzárva tartott fehér embernek jut. Õt még bíróság elé sem kell állítani. Ugyanaz a seriff, aki készséggel elhitte az erõszak vádját a fekete ellen, most szemet huny egy gyilkosság felett. És ehhez az addig hõsiesen küzdõ ügyvéd is asszisztál.
A jogrendszer (legalábbis annak egy sajátos amerikai módon értelmezett változata) diadalmaskodik. Valóban ez jelentené azt, hogy mindenki egyenlõ?