Téma: Period...

Fénymásoló 2011 febr. 15. - 12:56:42
(6/6)
Nem kell nekem mindent értenem, de ennek a darabnak a megvalósításában szinte semmit sem értek.
Miért kell egy szerencsétlen szinésznõnek fél órán át minden funkció nélkül egy 20 méteres keskeny folyosón fel alá futnia, - miért kell egy rádióriport kapcsán a riporternek és alanynak levetkõznie - miért kell az egész darab folyamán szinte végig ordítaniuk a szinészeknek - miért kell folytotnos, szûnni nem akaró trágárságokat üvöltözni és még lenne pár dolog amit nem értek, de nem sorolom tovább.
Értem a darab mondanivalóját, volt pár kifejezetten jó részlet is, de a megvalósítás otrombasága tönkretette a mûvet. És akkor még nem is említettem, hogy a nézõk számára biztosított székek borzalmasan, derékfájdítóan kényelmetlenek.
Ha ez a modern, új utakat keresõ színház, nos akkor ezen az úton rám ne számítsanak.
goldblum 2011 febr. 10. - 22:30:11
(5/6)
Csak a jelmezeket tudnám feledni. Zavartak az értelmezhetetlenül összeállított ruhák, kivéve Pap és Venczel mûvésznõkét. Talán õk beleszólhattak.
10/10
CinkaPanna 2011 jan. 08. - 23:53:07 10/10
(4/6)
Nagyon jó dinamikájú,jól felépített elõadás egy új játszóhelyen, a Víg Hátsó színpadán.Hatalmas tér fölfelé,amit három szinten használnak a játszók,nagyon érdekes.:))A szereplõk mintha a saját gondolatainkat, a saját életünket,a saját lelki nyomorunkat(?) mondanák,játszanák el.Nekem nagyon tetszett!:))Minden szereplõ a maximumot adja,nekem különösen tetszett Varju Kálmán és Mészáros Máté játéka.:))
8/10
FElepHánt 2010 dec. 22. - 16:30:19 8/10
(3/6)
Itt vannak a harmincévesek, másfajta raj: piásak, gasztrofilek, inkább már csak összeköltöznek, mást néznek, olvasnak, ha egyáltalán..., - de problémáik ugyanazok, mint a Bereményi- féle, 30 évvel ezelõtti harmincasoké. Gyerek? Gyûrû? Kidobjam? Hogyan? Hol? - sorjáznak a sorskérdések, melyeket csinos csokorba kötött Deres Péter, Szõcs Artúr +az egész társulat! Széles merítés, burjánzó ötletparádé, de szigorúan megnyirbált, keményen összefogott anyag. A színpad mélyén kialakított tér, zsinórpadlástól a függõhídon át, a hangosító-boxig terjeng, minden zuga találékonyan van bejátszva. Pap Vera 60 évesen a válás és az egyedüllét esélyeit fontolgatja, idejének nagy részét, 30- as "kis"-fiának neurotikus telefonjai kötik le.

A siránkozó monológ, más-más szájból többször is elhangzik, lemérhetjük, kinél hogyan szól hitelesen: Géczi Zoltán kétségbeesetten üvölti, Mészáros Máté gügyögõ kétségbeeséssé fokozza. A riporter-állásban laza interjúk készülnek, Bata Éva egymás után jeleníti meg az aszfaltrajz-versenyzõ kicsinyeket, 5 éves lánykától a mutáló kiskamaszig. Szõcs Artúr merészen használja az egyidejû történések, egymást ellenpontozó jelenetek lehetõségeit, erõteljesen kiemelve, kommentálva és váratlan felhangokkal dúsítva azokat. Elõttünk két pár szakításának szópárbajai szikráznak, a TV-showban az örök lúzer Rusznák András, hasonló helyzetben csattanós pofonokkal operál. A fizikai és lelki fájdalmak hangjai kánonná szövõdnek, a vége persze a megfáradt kibékülés. Míg az alsóbb szinteken halandók csatáznak, az isteni Láng Annamária a felvilági szférákban faggatja gyanútlan interjú-alanyát. A fegyelmezett tûzszerész észre sem veszi, hogy a lángra kapás elemzése hogyan csúszik át, a riport-díva sátáni kacagása közben frivol sztriptízbe. ÚÚÚtáljuk a színpadi meztelenkedést, de ez a gúnykacajjal körített pajzán vetkõzés a színpadi játék magasiskolája: a hangositó fülke forradalma!

Néha betéved egy világosító, beleszól a kellékes, vérsminket mázol a fodrász: a teljes stáb izzó aktivitással veszi ki a részét az alkotó munkából, - friss fuvallat , amely jótékonyan tisztítja meg a szmogos színházi levegõt... Érezhetõleg mindenki örül, láthatóan a közönség is, belebizsereg a májunk az energikus tombolás révületébe. Mészáros Máté kecses gesztikulációval taglalja a férfiúi kötelezettségek tragikumát, Géczi Zoltán lótenyésztõi minõségében orrhangon remekel, életveszélyes vihogó-görcsbe rántva Varjú Kálmán-t. A végén a szereplõk megtapsolják a közönséget, munkát-kenyeret kérnek tõlünk, kezünkbe nyomnak egy CD-t, melyekrõl otthon újra hallgatjuk monológjaikat. Saját szavainkra ismerünk rá...
ienysiv 2010 nov. 05. - 22:32:11
(2/6)
Igen a Port-on sok a pontatlanság!Tahi Tóth László és Fesztbaum Béla pl. nem fog a Periodban játszani.
szonya1 2010 aug. 16. - 23:09:43
(1/6)
Van itt egy kis keveredés. Szõcs Artur fogja rendezni az elõadást, Deres Péter a dramaturg.