10/10
madlen 2007 márc. 29. - 19:51:20 10/10
(641/9721)
A könyvtár c. mai rész - 150/54. - az egyik kedvencem.
Kis túlzás ezt mondanom, hiszen régen véletlenül pillantottam bele a sorozatba, és csak foszlányokban láttam néhány epizódot.

Ezt viszont láttam, és nagyon megrögzült bennem. Egyfelõl olyan nehéz elhinni, hogy egy már felvilágosult, mûvelt ember, mint amilyen Dorothy, az újságíró, és Timothy tiszteletes is olyan bunkók legyenek a könyveket s a könyvtárat illetõen.

Másfelõl ha a tiszteletes nem lett volna ilyen b***ó (könyvégetés stb.), akkor nem lett volna alkalma Michaélának arra a nagy drámai jelenetre, amikor beviszi a templomba mise közben a félig megégett Bibliát, elmondva a híveknek, hogy mi minden van abban is, ami a Sátánnal kapcsolatos, illetve, ami nem éppen a jó erkölcsrõl szól.

A másik nagy jelenet Mike és Sully "verses" jelenete.
Ha nem róluk lenne szó, és nem ilyen viszonylatban, talán hajlamos lennék azt hinni, hogy Sully illetlen, hiszen jelenleg még Mike, hogy úgy mondjam egy szûz öreglány, aki régimódi, szigorú erkölcsi nevelést kapott, ahogy minden lány az õ idejében.

Csakhogy olyan nagyon sokat várat magára, és már menyasszonya Sullynak, tehát kicsit sietõsebben kéne haladni az esküvõ és a szex felé, mint ahogy halad.
Sully borzasztó nehéz és hosszú megvárakoztatása ellenére meghökkentõen tapintatos jelzést ad azzal a verssel, amit felolvas. Tapontatos még akkor is, ha Mike zavarba jön és kissé megharagszik, pedig szerintem itt most Sully ezzel a verssel finoman célzott arra, hogy a szexet is meg kellene már kóstolnia Mihaelának. vagyis a testükkel is szeretniük kéne már egymást.

Nem tudom: Mike értette-e a célzást....
10/10
madlen 2007 márc. 29. - 19:26:01 10/10 Előzmény Veva
(640/9721)
Ez a kétrészes tehenes rész úgy lett volna jó, ha egyszerre tudtuk volna nézni, mert az 1. része unalmas volt, a 2. pedig nagyon izgalmas, érdekes.
10/10
madlen 2007 márc. 29. - 19:07:09 10/10 Előzmény Veva
(639/9721)
"Michaela miért állt ennyire a vasút mellé, és miért nem figyelt oda Sully-ra. Az is zavart, hogy alig hallgatta meg õt, annyira biztos volt a dolgában. Azért odafigyelhetne a másik ember érzéseire is!"

Már csak azért is, mert õ elvárja, és meg is kapja Sullytól a maximális odafigyelést, az alkalmazkodást, a pici változást a szeretett lény kedvéért stb.

Persze, a vonat végül nélkülözhetetlenné vált, tehát annak van igaza, aki azt írta, hogy mindkettõnek igaza van.

Mégis Sullyt sajnáltam, mert õ sem ott született, ahol most él, de kifejezetten azért él ott, mert nincs vonat, nincs légszennyezés, tömegnyomor, hanem csupán a szép természet van, s az embernek ugye elvileg jogában áll megválasztani, hogy milyen környezetben akar élni.
10/10
Veva 2007 márc. 29. - 18:54:43 10/10
(638/9721)
Gyönyörû volt ez a rész! Azt hiszem, ezek után nem lehet vitatéma, mit tud Sully a mennyasszonyáról, mert látszik, hogy úgy ismeri, ahogy más senki. És ez nagyon szép! Szép, ahogy odafigyel rá, a tapintat, az egymásra hangolódás. Teljesen lenyûgözött, hogy ezt így is lehet??? Jake szerintem elsõsorban azért volt a könyvek ellen, mert õ maga nem tud olvasni. Az viszont klassz, hogy Dorothy tanítja. Igaza volt Michaelának, amikor szembesítette a tiszteletest és a közösséget, hogy bizony a Biblia is tele van olyan részekkel, amit a többi könyvbõl ki akartak irtani. S valóban, nem maga a könyv az, ami ártalmas, hanem a butaság és a felszínesség. Mert lám Colleen mennyire jól értelmezte a Faustot, egészen másképp, ahogy a tiszteletes, aki még azt a fáradtságot sem vette, hogy elolvassa, máris ítélkezett.
10/10
Nannyfan 2007 márc. 28. - 21:29:44 10/10
(637/9721)
Szia! Hidd el nem vagyok szakértõ. :) Más sorozattal kapcsolatban nem fórumozok. Nincs idõm rá a fõiskola mellett és értelmét sem látom nagyon. Ezelõtt a Dadus c. sorozatról beszélgettünk sokat ezen a honlapon. De ez más. Quinn doktornõt már évek óta nézem. Imádom, hogy kiszakít ebbõl a monoton világból. Ez már kitárgyaltuk a többiekkel. Szeretjük nézni ezt a rózsaszín, szentimentális ködbe burkolt vadnyugatot. :)
A tájékozottságom, szigorúan az internetnek köszönhetõ. Angolul veszett sok infó van (illetve volt) a neten. Mindent onnan tudok. Rengeteg oldalt végigolvastam. :)
10/10
henett 2007 márc. 28. - 20:51:14 10/10
(636/9721)
Elnézést, fórumot akartam írni.
10/10
henett 2007 márc. 28. - 20:50:19 10/10
(635/9721)
Szia Nannyfan! Úgy látom te nagyon tájékozott vagy sorozat ügyekben.Van esetleg más fófum is, ahol olvashatnám az írásaidat?
Mary2 2007 márc. 28. - 20:12:00
(634/9721)
Lipsandi!
Szia, sinen van a dolog, már odaadtam, de még nem hozták vissza a kazit. Remélem, vasárnap megkapom, s akkor küldöm.
10/10
Nannyfan 2007 márc. 28. - 18:15:40 10/10
(633/9721)
A mai Halloween-es rész sem volt semmi. Orson Bean beszélt errõl a részrõl és õ is azt mondta, hogy : hát igen...
Szóval nem igazán tükrözte a valóságot. A vadnyugaton plasztikai mûtétet végezni... csúcs ez a Dr. Mike!!! :)
Ezért jó ez a sorozat, mert itt semmi sem lehetetlen! :)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 28. - 18:11:58 10/10
(632/9721)
Örülök, hogy megint van élet! :) A második részébe jól belezsúfoltak mindent! A boci születést nem lehetett kihagyni. ;) Annyira birom a filmekben, hogy a fõhõs (ezesetben Dr. Mike) minden olyan helyzetet megold, amihez amúgy semmi köze. Egy bostoni nemes családból származó nõ, simán kihúzta a borjút a tehénbõl. :) Pár órás bocit már láttam és ellést is néztem végig. Én még csak tanulok ezekrõl, de ennek az ellésnek nem sok köze volt a valósághoz. De nem ez számít. :) Nagyon aranyos jelenet volt. :)
10/10
henett 2007 márc. 28. - 16:55:45 10/10
(631/9721)
Szia Veva! Igen, annak tûnt. És a legtöbb szabadon tartott marha borja szinte azonnal feláll. Szerintem egy-két napos lehetett a borjú, egy kis kelléktári mûvérrel megspékelve. Viszon, tényleg meglehet fordítani az anyjában a farfekvésés bocit kicsit hosszabb idõ alatt.Persze a filmidõ ritkán mutatja a valós idõ. Csak azt sajnálom, hogy néhány jelenetet jobban is kidolgozhattak volna, míg több történést átvihettek volna egy késõbbi részbe.
10/10
Veva 2007 márc. 28. - 15:50:57 10/10
(630/9721)
Szia Henett! Én is töprengtem rajta, hogy az életben vajon tényleg csak úgy ki lehet húzkodni egy bocit, ahogy a doktornõ tette? Vajon hogy vették fel ezt a jelenetet? Az újszülött borjú valóságos volt, nem?
10/10
henett 2007 márc. 28. - 13:51:37 10/10
(629/9721)
Szia! A kisboci születése tényleg izgi volt, de elárulom, hogy az életben kicsit másképp zajlik.Az érzés még felemelõbb. Az én kisbocimat Fanninak neveztem el, szerencsére nem volt farfekvéses, de a legjobb az volt, amikor kicuppant és kitörölhettem a száját, hogy levegõt kapjon. Kb. 1 óra múlva állt talpra és nagyon tudott szopizni. Ma már õ is vemhes és nyár elejére várjuk a borját.
10/10
henett 2007 márc. 28. - 13:45:56 10/10
(628/9721)
Sziasztok! Még soha nem írtam fórumba. De nagyon tetszett, hogy ilyen nyíltan és õszintén írtok errõl a sorozatról. Pedig sokan elítélik a "sorozatfüggõket". Nekem, az a véleményem, ha gyártanak normális értékrendszerrel sorozatot (minit v. hosszút) érdemes megnézni. Mert nem csak kikapcsol, de megerõsít, elgondolkodtat, ugyanakkor, nem terhel le túlzottan. Ez a Quinn doktornõs sztori nagyon jól sikerült történet. Bár a forgatókönyv néhol kidolgozatlan és következetlen, de mindig ízlésesen fogja meg a dolgokat.Egyszerû és érthetõ. Néha az ember azt kívánja, bárcsak az életben is ilyen egyszerû lenne kommunikálni.
lipsandi 2007 márc. 28. - 11:58:52
(627/9721)
Szioka hogy halatsz a dologal,sikerült elintézned?
lipsandi 2007 márc. 28. - 11:57:09
(626/9721)
Nagyon tetszet a tegnapi rész!Izgalmas és romantikus is volt egyben!
10/10
Veva 2007 márc. 28. - 11:29:39 10/10
(625/9721)
Tényleg szép volt a tegnapi epizód. Igaz, engem leginkább a kisborjú születése nyûgözött le, meg az a boci, akit Brian a pártfogásába vett. Michaela és Sully jól kiegyensúlyozzák egymást. Eddig mindig Sully mondogatta Michaelának, hogy ideje elengedni a gyerekeket, hadd gyûjtsenek tapasztalatokat, most fordítva, Michaela kérte Sullyt engedje, hogy Matthew hibázzon, mert csak így tanul. Nagyon örültem, hogy nem veszett el a csorda, hanem sikerült végül hazahajtani. Óriási élettapasztalat és kaland volt minden résztvevõ számára.
Mary2 2007 márc. 28. - 11:12:23
(624/9721)
A tegnapi rész nekem is nagyon tetszett.
Ahogy Matthew-val bántak, az csodálatos volt. Szép látni, hogy legalább a filmeken van ilyen. Megbocsátás..... szeretet.... és megértés.
Nahát! Brian és Loren! Lenyûgözõ volt az õ kapcsolatuk alakulása.
Michaela és Sally - no comment.....
10/10
Nannyfan 2007 márc. 27. - 20:59:47 10/10
(623/9721)
Mi ez a pangás emberek?
A mai rész nekem jobban tetszett mint a tegnapi. :) A tûz, Michaela és a marhák....
Ugyan Matthew és Brian akciója kicsit erõs volt. Matthew megint forrófejû volt, de szerencsére jól sült el a dolog. :)
Mary2 2007 márc. 27. - 09:43:59
(622/9721)
Jessy nekem sem volt szimpi, elsõ perctõl kezdve érezni lehet, hogy vmi nincs rendbe vele.
Matthew önfejû, nagyon hamar dönt és sok hibát követ el, de azért szeretem, mert mindig belátja.
Mi történik Michaéla-val Nannyfan?
Örülök, hogy Sally közbeszól, azért nem kell azt se engedni, hogy Matthew túl sok hibát elkövessen. Egyszer azért közbe kell lépni.
Sok tanulsága van ennek a résznek is.