lipsandi 2007 márc. 01. - 14:57:40
(421/9721)
Hátt éngem a tegnapi rész elszomorítot,nem szeretem a fajgyûlõtett!Õrülök neki hogy Dr Quinn és Saly az igasság mellé ált!Én is észrevettem hogy közelednek megint egymáshoz Saly és Dr Quinn!Nagyon jó lene ha kibékülnénék végre!
10/10
Célia 2007 márc. 01. - 12:34:14 10/10
(420/9721)
Szerintem senki nem hiszi hogy naiv vagy, vagy túlzottan romantikus lennél. (a romantikát egyébként véleményem szerint nem igazán lehet eltúlozni )
De hát nem ezért nézzük ezt a sorozatot ?
Sully a legbecsületesebb, legegyenesebb férfi, persze hogy imádjuk. Abban a korban még társat kerestek az emberek maguknak, nem "csak" hálótársat. Lehet hogy bizonyos erkölcsi normák elnagyoltan jelennek meg a filmben, de hát ez a "film" joga. Az élet azért nem ennyire regényes, és szentimentális. Mert ugye a szexualitás természetesen fontos egy ember életében, de a lángolás egyszer csak elmúlik, de ez csak akkor van rendben ha megmarad a BIZALOM, a megbecsülés és a tisztelet a másik iránt. És ha egy kapcsolat igazán szerelemre alapult, ez nem múlik el, sõt erõsödik.
HÚÚ de fenkölt voltam!! (de így érzem)
10/10
szterke 2007 márc. 01. - 09:48:51 10/10
(419/9721)
Madlen, lehet h. kiröhögsz, vagy csak szimplán naiv romantikusnak tartasz majd, de sztem nem tuti,h. Sully ne sejthetne vmit Mike-kal kapcsolatban. Mert, bár õ tök más közegbõl jött, de járt Bostonban, s tud ezt-azt Mikeról és azt is, hogy amíg M. el nem jött onnan Coloradoba, neki is azok a normák voltak természetesek (mégha egyikkkel-másikkal szembe is szállt.)Tény, multkor Sully a szemére vetette, h. gyakran elhuzodik a közeledésétöl... Ja, és sztem C. S-ben is elég hasonló elvek alapjaán -ilyen téren legalábbis- éltek az emberek, hiszen egy ilyen kis közödsségben mindenki mindenkit ismer és sokkal rosszabb annak, akit a "szájukra vesznek", mint mondjuk egy nagyvárosban. (Emlékezz csak, Loren is milyen keményen beszólogatott Dorothynak Jake miatt, pedig ott épp csak elkezdödött vmi.) Mindez sztem teljesen világosan nem derül ki a filmbõl, meg az sem talán, h. most akkor mit gondol S., akivel kapcsolatban igazad lehet, hogy nem biztos, h. cölibátust fogadott az indiánok között.. :) Persze kérdés, h. náluk szokás-e már nem szûz nõket feleségül venni (ami sztem sok kulturában tabu volt, és itt-ott még a mai napig is az), és h. esetleg valaki kölcsön adta-e b. nejét Sullynak alkalmanként.:) Ez utóbbit eléggé kétlem, és ha a másik sem igaz, S.nak nem sok választása maradt nõk terén a csejeneknél... :-)
OK, nem okoskodom tovább, de tény ami tény, a sorozat egy más kort próbál ábrázolni, szorosabb erkölcsökkel, más szokásokkal és más férfiakkal (akikhez képest a mai ffi nemzedék elég puhány, minden téren...) És az is igaz, a szexualitás nem töltött be mindig ilyen központi szerepet, fõleg meg beszédtémát , mint manapság... És nemcsak mert tabu volt, hanem mert volt kismillio más megoldandó problémájuk stb.. /Azért majd ne vessetek a mókusok közé.:) És bocs ha hosszú voltam!
Mary2 2007 márc. 01. - 07:40:47
(418/9721)
Kedves Madlen!
Szóval 1973-ban játszott együtt Jane Roger Moore-ral az "Élni és halni hagyni " címû filmben. Akkor 23 éves volt.
Mary2 2007 márc. 01. - 07:32:06
(417/9721)
Ja, még annyi, hogy a kis videókon van egy olyan jelenet, amikor Sully és Mike csókolóznak, fekve, s akkor mondja Mike, hogy õ még "ilye2 nem csinált. Erre Sully: Gyönyörû vagy.
Irtó szép jelenet.
Mary2 2007 márc. 01. - 07:25:36
(416/9721)
Kedves Madlen!
Igaz, a kérdésed nem nekem címezted, de gondolom nem gond, ha válaszolok.
Végig egy pár lesznek és nagyon klassz házasok. A sorozat úgy tudom ott ér véget, amikor Collin hozzámegy Andrew-hoz, aki majd késõbb jelenik meg a sorozatban. Õ is egy orvos, aki a szanatóriumban dolgozik. Mert lesz Colorádo Springsben egy szanatórium is.
De Mike és Sully boldogok lesznek, amikor Collin férjhez megy, s így búcsúzhatunk el tõlük.
Roger Moor-ral pedig egy filmben játszott együtt Jane. Innen a kép. Majd utánanézek a címének.
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 02:15:14 10/10
(415/9721)
Úgy vagyok vele, hogy amikor valami negatív motívum vonul végig egyetlen témaként egy-egy epizódon, akkor mérgesen, csalódottan állok föl a székbõl, ám ha változatos vagy pozitív téma forog végig, akkor elnézném napestig, de egy epizód végén is elégedetten állok fel.

Nem tudjátok, hogyan kerül oda Roger Moor (a Simon Templar)?
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 01:59:37 10/10
(414/9721)
Azon vagyok kiakadva, hogy ha egyszer egy kisvárosban az emberek összeszoktak, és ezt a feketebõrû párt nem piszkálta senki, a rasszisták csak az indiánokat nem kedvelték - akkor hogyan fordulhatott elõ, hogy kishíján felakasztották szegény RobertE-t? Egy idegen egyetlen szavára?!!!

Nem vagyok az erõsza híve, de amikor ilyen kegyetlen dolgokat látok, akkor azért szurkolok: bárcsak a városka lakó, illetve a KKK-ba belépõ férfiak az akasztási jelentnél a fejükhöz kaptak volna, és jó eltángálták volna a gyilkosságra buzdító idegent!
Az csuklyában lett volna, és mindenki ütött volna rajta egy husánggal jó nagyot, míg meg nem döglik!
Jog szerint önvédelem, de ha így közösen vernek meg csuklyában egy másik csuklyást, akkor ki mondja meg, ki a tettes? A városka lakói pedig vannak olyan okosok, hogy diplomatikusan válaszoljanak egy kérdezõsködõ nyomozónak, katonatisztnek, hiszen Sullyt is megvédték már ilyen módon, - igaz, õ ártatlan is volt, de ha a többiek nem állnak ki mellette, és nem hazudnak az érdekében a katonáknak, akkor Sully mégis könnyen börtönben végzi, vagy kivégzik - totális félreértés alapján!
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 01:47:30 10/10
(413/9721)
Kedves Skyline!

Áruld el, hogy Sully és Michaéla szeretõ házasfelek maradnak egészen a filmsorozat végéig?
Majd beleõrülök a várakozásba, és annyira fontos volna tudnom, hogy drámai lesz-e a vége (amit nem hiszek), vagy boldog, ami mellõl elégedetten kel föl az ember.

Kép: Mike Sully és Hank
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 01:23:25 10/10
(412/9721)
Nekünk még csak annyi van, amennyit eddig az MTV1 leadott. Az elsõ rész hiányzott, azt egy kedves itteni fórumostól kaptuk meg.
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 01:15:08 10/10 Előzmény csiperke
(411/9721)
Köszi, kedves Csiperke!

Sajnos, angolul nem tudok, de majd böngészem tovább ezt a fórumot, hogy tájékozottabb legyek.
Minden esetre azzal is megnyugtíttál, hogy végig egy pár lesznek.

Mondd: a teljes sorozat 150 részbõl áll? Vagy annyit vett meg eddig a magyar tévé?
Sully a film végén is együtt lesz Mikélával?

Üdv.: Madlen
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 01:09:40 10/10 Előzmény Mary2
(410/9721)
Én letöltöttem a kis videókat, de most meg nem tudom õket megnyitni.
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 01:04:45 10/10 Előzmény Célia
(409/9721)
Épp erre szoktam gondolni.
Mike idõsebb is Sullínál, idegen gyerekeket fogadott örökbe, nem egyet, de hármat; Sully az indiánok között bizonyára nem szex nélkül élt, ott természetesebb szoksok vannak a szexet illetõen.
Tehát: Mike túlzottan próbára teszi szegény Sully türelmét, de ennek gondolom csak az az oka, hogy Mike nem gondol arra, hogy Sullynak nõ is kellene, és akárkire akármeddig nem várhat (mint ahogy már volt kísértés.....!) - Sully viszont nem sejtheti, hogy Dr. Mike még szûz!!!!!! És ez lehet az oka, hogy ha kettesben vannak, Mike tartózkodóbb.
Tartózkobb azért is, mert ugye még nem kérték meg a kezét, és tartózkodó lehet szorongástól is, mert azért ott abban az idõben, illetve Bostonban, az értelmiségi, elõkelõbb körökben nem volt szokás házasság elõtt szexezni, vagy csak úgy átadni magukat a természetnek!

Ugyanakkor féltékeny, és Sully okkal-joggal gurul be és olvas be neki, amikor Mike számonkéri, hány nõvel volt eddig.
Mert ugye, ha én föltartok magamnak egy férfit, elfogadom, hogy mindent megtesz, áldozatokat hoz a családomért, akár egy férj, közben én csak a haverja vagyok, szebben mondva a barátja, az nem igazságos, nem méltányos, fõleg, mert azért azt lehet érezni, hogy Sully komolyan szereti Mikét, és lehet benne bízni, hogy nem csak szexpartnert keres benne.

Ezt a doktornõnek tudnia kellene, nem olyan hülye õ, még ha szûz is, ezért aztán izgatottan várom, mikor lesznek már egymáséi, mert sajnálom Sullyt az önmegtartóztatás miatt.
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 00:48:59 10/10
(408/9721)
Hank is jó fej, és bár negatív figurát játszik, nem tudja elvenni a szimpátiámat, érzem, hogy a valóságban õ sem lehet rossz ember. Sõt, az állandó szereplõk egytõl egyig olyan jóember-kinézetûek!
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 00:45:41 10/10
(407/9721)
Az én férjem is bolondul ezért a filmért, és bár neki nyilván nem Sully az ideálja, asszem értékeli õt is, én pedig nem gyõzök ovációzni, mennyire bele vagyok zúgva Sullyba!:)

Õ nem beszél annyit, és nem meséli el az érzéseit, nem is fórumozik, s bizonyára sok férfi van így ezzel, de azért feltételezem, hogy több férfi is akad, aki nézi a sorozatot a tévében.
10/10
madlen 2007 márc. 01. - 00:37:23 10/10
(406/9721)
Arra következtetek, hogy Amennyiben Sully ismeri Mike múltját, akkor eszében juthatott neki a hazatérõ katonáról, hogy esetleg Mike egykori orvos-võlegénye is él, s egyszer csak megjelenik.
Van az úgy, hogy az embernek elõrevetítõdnek az események...
Na, de persze Sully úgy, ahogy van, általában is bizalmatlan lehet minden katonával szemben, hiszen õ békés ember, már a Természetnek adta át magát, a csejen indiánok a barátai, márpedig azokat üldözik és irtják a katonák.

Tehát Sully több okból is elgondolkodhatott a katona megjelenésén.
ryana 2007 febr. 28. - 22:27:29
(405/9721)
Jó, de arról Te nem tehetsz, hogy valakinek ennyire jól áll, ha szikrát szór a szeme! :-) Gondolom, a mellékelt kép is tetszeni fog.
Skyline 2007 febr. 28. - 18:43:07
(404/9721)
egyébként micsoda idétlenség ez a címében, hogy varázsló? az nem a Harry Potter?
régen mikor adták csak simán Quinn doktornõ volt. Az angol címe egyébként Dr Quinn, medicine woman vagyis gyógyító asszony. ami azért nem ugyanaz, mint a "varázsló".
Nadera 2007 febr. 28. - 17:45:29
(403/9721)
Az emberrablók címû részben lesz az amikor egy barlangban van Dr. Mike Sullyval és mézet meg vmi gyümölcsöt esznek??(asszem szeder:)) Csak mert akkor látványosan ki fognak békülni:)) A mai KKK-os rész elég elszomorító volt...Sajnos még ma is vannak akik hasonlóan gondolkodnak.:(
Viszont mikor az egyik részben Sullyt leütötték valaki igazán segíthetett volna szegénynek. Csak fogdosta egyedül a fájós fejét, Dr. Mike meg csak nézett a messzeségbe...:)
10/10
Nannyfan 2007 febr. 28. - 17:24:12 10/10
(402/9721)
Akikor Sully megfenyegette azt az undorító vénembert, elég közelrõl mutatták. Figyeltétek a KÉK szemeit??? :)
Jellemzõ... nem a jelenet drámaiságát élem át, hanem a szemét figyeltem. ;)