9/10
grosz_i 2022 dec. 27. - 20:41:18 9/10
(2/2)
A film adatlapján a második kép az Inga Lindström: Ház a tónál c. filmből való, és Manuel Mairhofer osztrák, valamint Franziska Wulf német színésznő látható a képen.
Legyen helyette ez a kép, de most éppen ebből a filmből…
9/10
grosz_i 2022 dec. 18. - 18:26:25 9/10
(1/2)

Rosamunde Pilcher - A szív szava - Wo dein Herz wohnt (2018)
A Reményteljes utazás „Travelling hopefully” novella nyomán

Röviddel az esküvője előtt a fiatal skót nő, Lilli Miller megtudja, hogy Cornwallban egy cottage-ot örökölt, ami hamarosan árverezésre kerül.

Lillit négyéves korában adoptálták, és azóta keresi a gyökereit. Épp az esküvői előkészületek kellős közepén utazik el a szülőfalujába. A vőlegénye, Bill egy igazi skót persze kevésbé lelkesedik ezért, de Lilli megígéri, időben hazajön.

A korábbi lakóhelyén, Lilli egyenesen Ian Taylor, egy vonzó külsejű pszichológussal fut össze, aki kedélyesen elkezd vele flörtölni. Ian amióta szakított a barátnőjével, Bettyvel ismét anyjánál, Carolnál lakik, és nála praktizál, anyja pedig ugyanott egy kis panziót vezet.

Carol nyomást gyakorol Ianra, hogy keressen magának otthont, mert a vendégei panaszkodnak az ő klienseire. Felhívja a figyelmét egy cottage-ra, amit éppen egy aukción elárvereznek.

Ian viszont egyáltalán nem sejti, az elvált szülei, Carol és Bernie a válásuk után tíz évvel - minden józanész ellenére - újra viszonyt kezdtek egymással. Erről Victoria, Bernie partnere sem sejt semmit. De Bernie számára időközben világos lett, szeretne visszatérni az első nagy szerelméhez, Carolhoz. Amikor a férfi el akar válni Victoriától, Carol lebeszéli erről. Hamis elgondolás alapján abból indul ki, hogy Victoria gyereket vár Bernietől és befejezi a volt férjével a viszonyt.

Éppen akkor amikor Ian az őrnagy Edward Harrisonnal heves licitbe kezdenek a cottage-ért, Lilli leállítja az aukciót. Egy régi kerti gyerekhinta töredékes emlékeket ébreszt fel benne a gyerekkoráról. Egyidejűleg az is kiderül, hogy Ian tizennégy évesen Lilli anyja kertjében dolgozott…

Lilli nem csak olyan kérdéseket tesz fel magának, ki is volt ő, hanem mi is szeretne lenni. Hagyja-e inkább békén a múltat, és menjen vissza Billlel Skóciába? Vagy keresse tovább a sorsát, mert csak úgy jön rá, hogy valójában hol is lakik a szíve.