charliewilson 2016 jan. 12. - 20:10:17
(1817/2837)
Egy parázna Sith zabigyerekei... :)
Kovács kolléga 2016 jan. 12. - 20:00:48
(1816/2837)
Egy ártatlan kérdés: ha a Jedik nem dugnak, akkor Luke meg Leia honnan a fészkes fenébõl keveredett elõ?
2/10
MattColors 2016 jan. 12. - 19:59:36 2/10
(1815/2837)
Az elõzõhöz javítás.

"csakhogy ki az a hülye, aki ilyen esetben jedi-templomba menekül, ahol kereshetik, másrészt mi értelme van ezt évtizedekig fenntartani, amikor a jelek szerint egyetlen jedi sincs már életben."

Félreértettem, most nézem. A jedi templom fenntartására írtad, nem az adat megtartására ugye? Ha egy õsi templom, akkor azok valószínûleg csak a romok, és elhagyatott. Viszont erre szintén érvényes amit elõzõleg írtam, nincs kizárva, hogy volt/létezett ilyen templom.
2/10
MattColors 2016 jan. 12. - 19:42:43 2/10
(1814/2837)
"A lánya, nem a lánya. A zsozsó meg, ami a táskában volt, bugyivá változott!"

Szerintem tök felesleges ilyen elméleteket gyártani, mert ez az egész kezdés olyan kérdéseket vet fel, ami eleve ellentmondásos.
Rey, Luke lánya? De hogy lehetne az? A Jedik nem dugnak. Ha mégis dugott és Rey a lánya, kivel? Hol az anyja? Él? Meghalt? ÁTÁLLT? Lehet, hogy Phasma volt az anyja? Akkor ezért vonult számûzetésbe Luke? A ragaszkodás, a félelem miatt, ami a sötét oldal felé sodorhatta volna és meditálnia kellett? De miért dugott? Hülye? Nem tanult az apja példájából? Nem tudott, egy alap jedi tanításról?

"A Jedinek el kell engednie a rögeszmés/kínzó ragaszkodást, mind az anyagit, mind a személyest. A birtoklás rögeszméje/zaklatottsága teremti a birtokoltak elvesztésének félelmét, ami a sötét oldalhoz vezethet."

Luke nem is volt Jedi? Yoda elmondta Anakinnak. Miért nem tanította meg Lukeot is? Nem tanult Anakin példájából? 900 évesen volt már egy kis tapasztalata. Yoda is hülye?
Luke ellenállt Vadernek és a császárnak is. Egy puninak nem tudott? Nem õ a valaha élt legerõsebb?

Talán Kylo testvére Rey? Han és Leia nem ismeri meg a saját kislányát? Nem kellett volna egy családi összeborulás, de megnõttél, vagy ilyesmi? Oké, volt 6-7 éves, ha tényleg õk küldték a kislányukat egy sivatgba, itt meg 19-20. De nem ismerik meg a lányukat? Shmi félholtan felismerte a fiát, Anakint az Ep.2-ben. Feltételezem a legtöbb szülõ, aki ismeri a gyerek vonásait, felismeri. Plusz Rey, aki arról mesél, hogy a Jakkun hagyta a családja? Abból sem derengett nekik semmi? Luke úgy rejtette el, hogy még Hanék és õ se tudja hol a lány? Baromság.

Ha nem is így tervezte Jar Jar a magyarázatot, hanem valaki ismeretlen gyereke, csak egy tanítványa volt Lukenak, miért engedte, hogy halvány szikrája is pattanjon ennek a kérdésnek? Miért "szólítja" Reyt, Anakin fénykardja? És még a sárga rá is tesz egy lapáttal azzal, hogy: "Ez Luke kardja, elõtte az apjáé volt, most pedig Téged szólít." Mégiscsak rokon? Most akkor mi van? Oké, ha már ennyire szólítja a force, ne a Skywalker családhoz kapcsolják már, ha nem a lánya, unokahúga, vagy tudom is én kije! (...) Össze akart zavarni? Sikerült.
Azok mondják jól, akik szerint annyi probléma vetõdött fel, hogy J.J. nem tudta megoldani, és ennyi.

Az utalásra, hogy nem Luke lánya, én is kíváncsi vagyok. Viszont, utalhattak volna kicsit többet, vagy hangsúlyosabban. Ekkora játékidõben, ennyi kérdés mellett, hogy az anyámba emlékezzek félmondatos utalásokra? Nem dizni, nem ülök be a moziba, 8-szor újranézni! Kabbe!

"csakhogy ki az a hülye, aki ilyen esetben jedi-templomba menekül, ahol kereshetik, másrészt mi értelme van ezt évtizedekig fenntartani, amikor a jelek szerint egyetlen jedi sincs már életben."

Az elsõ fele jogos. A második félig. Miért ne? Sosem lehet tudni, hogy Luke mikor akar elrejtõzni elõlük. Kapacitásuk biztos volt a tárolásra, nem hiszem, hogy nem volt hely a merevlemezen. :) Egy jedi templomról tudtunk, de azért konkrétabbak is lehettek volna, hogy ne a netrõl kelljen ilyen infokat kukázni. Nem emlékszem arra, hogy konkrétan ki lett volna zárva ennek a létezése. Ez még nem akkora baromság, mint R2 depressziója. Azért törölték az eu-t, hogy újat írjanak, csak ezt megtehetnék okosabban is.

Tehát valószínûleg, nem is kapunk értelmes válaszokat sem. Kiderül majd valami hülyeség, hogy Benicio Del Toro lánya, akit azért szólít a Skywalker kard, mert csak. Ami majd újabb kérdéseket vet fel, és ezt nyomják még a két következõ részben, 10 évadnyi animációs sorozatban, meg 5 könyvben.
2/10
jani-wan 2016 jan. 12. - 19:31:57 2/10
(1813/2837)
***SPOILER****

"R2, valamikor, egy bizonyos esemény létrejöttekor aktiválja magát..."
Ha olvastad a cikket, akkor tudod hogy Abramsék pont így gondolták.
" „BB-8 odamegy, és mond valamit, nagyjából azt, hogy »van egy térkép részletem, nincs meg neked véletlenül a többi része?«” — mondja Abrams. „Az volt az elképzelésünk, hogy R2 még mindig kómában van, de meghallja ezt, és ez beindít benne valamit, ami végül a felébredéséhez vezet.” "
Kómában van a robot! Erre inkább nem is írok semmit.
Tehát a jövõbelátás.
Sajnos ezzel is elõjön a szokásos hiba. Nem veszi figyelembe a már lefektetett Star Wars szabályokat, és a logikát.
Az általad felhozott példában, mikor Luke látja a jövõt, hogy a Felhõvárosban barátai szenvednek stb..., arról Yoda is mondja hogy nem biztos hogy meg fog történni. Pedig az nem is távoli jövõ.
És akkor Luke egy sokkal késõbbi jövõben történõ, sokkal valószínûtlenebb dologra bízná az egész galaxis sorsát?
Tényleg azt akarják elhitetni a nézõvel, hogy Luke látta hogy egy-két évtized múlva, a Kisgömbõc a térképrészlettel odamegy Artuhoz, és teljesen biztos volt benne, hogy ez meg is fog történni?
2/10
jani-wan 2016 jan. 12. - 19:13:41 2/10
(1812/2837)
***SPOILER van benne***

"Csakhogy itt egy/az õsi Jedi templomról volt szó"
Nos én errõl nem tudok, és nem tudom te honnan vetted.
Ezt írták a cikkben szó szerint:
"„Az volt az ötletünk, hogy amikor R2 rácsatlakozott a Halálcsillag információs hálózatára, meg tudta szerezni ezt a térképet, és megtalálhatta a Jedi templomok helyét”"
Szó sincs itt semmiféle egy õsi templomról.

"akkor kábé ez olyan, hogy a katolikusok számára a Vatikán"
Na az volt Coruscant-on. Az egy templom.
Legalábbis semelyik filmben nem szó semmi ilyesmirõl. Hogy a sok "Star Wars" könyvben miket írtak azt nem tudom, de azokat meg kidobták Abramsék, úgyhogy az is mind kizárva, ha volt is ilyen.
Ergo egy templom van. Volt. Nem tudom megvan-e még.
charliewilson 2016 jan. 12. - 19:07:59
(1811/2837)
A Batmannak ott a pelis a páncélban, mint a forma 1-es pilótáknak.
James Bond-nak leverték a tökei egy gigantikus kötéllel.
Tarzannak meg jó a testszaga, széles az álla, és puszta kézzel öl tigrist. Vonzó tulajdonságok.

Amúgy külön írtam, hogy nem csak úgy általánosságban hulladék az új film, hanem kifejezetten SW-os szemmel nézve (is).
Nyilván olyanokon direkt nem akadunk fel, mint az ûrcsaták alatti hangokon, stb.
charliewilson 2016 jan. 12. - 19:05:11
(1810/2837)
"Akkor a kilencéves Anakin, aki fogatversenyt nyer, elsõ lendülettel ûrvadászgépet vezet, ûrbázist robbant fel, ráadásul nagyobb a midikloriánszintje, mint Orbán Viktor egója, mi a fészkes fene volt?" - Elképesztõ nagy csalódás, az volt. Pont annyira vacak és hiteltelen volt az is, mint a mostani rész.
charliewilson 2016 jan. 12. - 19:02:26
(1809/2837)
Azért R2 is tudta "siratni" Luke-ot, de nem volt ennyire durva a dolog. Már azt vártam mikor kezd el olajat kifolyatni könny gyanánt.
Ettõl függetlenül nagyjából egyet kell értenem.
R2 sokkal jobban eltalált karakter volt, és bár engem az is bosszantott, mikor EP I-III-ban visszahozták, (mert hát kva nagy a galaxis, nehogy már állandóan 1 droid mentse meg), és úgy éreztem, kellett volna a váltás, az új karakter, ez a BB8 számomra elég súlytalan karakter lett.
És nagyon erõltetett. Látszott, hogy egy az egyben R2 copy paste akar lenni. Túltolták...
Kovács kolléga 2016 jan. 12. - 18:52:35
(1808/2837)
Lenne egy kérdésem:

Szerinted Batman hogyan tud pisilni vagy kakálni? Mert hogy az a szerkó, ami rajta van, biztosan nem teszi könnyen megvalósíthatóvá a megkönnyebbülést.

Vagy egy másik.

Hogyan lehet az, hogy James Bond, aki több nõt dugott meg, mint ahány trófeája Lionel Messinek van, gyermektelen? Pedig soha nem használt óvszert.

De az is érdekelne, hogy Tarzan, a dzsungel ura, aki egy büdös, mosdatlan disznó, miért tetszik annyi nõnek a filmekben?

De most õszintén: miért kell hülyeségeket írni?
Kovács kolléga 2016 jan. 12. - 18:45:42
(1807/2837)
A Jakku bolygó?

Igen.

Hogy mûködtek az eddigi Star Wars-filmekben a bolygók?

Mintha falvak lettek volna. Mindenki ismer mindenkit, az égitest minden pontján ugyanolyan az éghajlat, ráadásul a harmincezer csillagrendszerbõl álló galaxist ugyanaz a néhány faj népesíti be. Havazik? Ülj tauntaunokra!

Ha eddig ez nem volt gond, akkor most miért az?

12-14 éves kor alatt nincs harcos? Akkor a kilencéves Anakin, aki fogatversenyt nyer, elsõ lendülettel ûrvadászgépet vezet, ûrbázist robbant fel, ráadásul nagyobb a midikloriánszintje, mint Orbán Viktor egója, mi a fészkes fene volt? Érdekes, hogy egy töpörödött gyereknek szabad extrém dolgokat csinálnia, egy felnõtt nõnek viszont nem.
charliewilson 2016 jan. 12. - 18:45:34
(1806/2837)
És akkor SPOILERREL!!!

Még egyszer, aki nem látta a filmet, itt álljon meg, NE OLVASSON TOVÁBB, mert jön a SPOILER!!!

SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!

Szóval, ami nem tetszett.
1. A Birodalom kvázi szétesett, a semmibõl elõkerült egy új erõ. Akikkel láthatóan nem áll szemben semmilyen másik erõ. Láthatóan nincs Új Köztársaság, vagy bármi akár csak hasonló képzõdmény. Maximum említés szintjén. Akkor mégis ki, mi ellen harcol az Új Rend, vagy mi a fene?
2. A lázadók, Ellenállók, még most is, 30 évvel késõbb is barlangokban laknak, bujkálnak...
3. Az ellenállók kb. 10 X szárnyúval és 3 emberrel megmentik a galaxist egy újabb szupermindenfelrobbantóhalálcsillag3tól. Nevetséges.
Nagyjából most már ott tartunk, hogy minden Halálcsillag felrobbantásához 3 ember kell. Tiszta olasz meló. És még ez az ötlettelen Halálcsillagkoppintás volt az egyik legjobb rész a filmben.
4. Ha már itt tartunk, kérdés itt is van bõséggel. Hogy utazik egy egész bolygó a hipertérben, ha meg nem tud, akkor egyszer használatos fegyver? Leszívja a saját napját, aztán meg szépen szétfagy, vagy mi?
5. Egyetlen hajócsatát (nem vadászgépekrõl, csillagrombolókról beszélek) nem láttunk, oké, a Sólyom lelõtt pár Tie-t, de ennyi. Hol van a civilizációk közti gigantikus csata, a galaxis méretû ellenlábasokkal?
Okés, talán az Episode II és III kicsit átesett a ló másik oldalára, de ez meg annyira semmi volt, annyira minden a levegõben lógott, hogy na. Az Episode VI még mindig ultra eltalon ebbõl a szempontból.
Ennél még tényleg az Ep. III is jobb volt, ott legalább voltak új hajók, új fegyverek, sok újítás.
6. Az ellenállók 15 X szárnyúval indulnak az új HCS ellen, és mikor kilõnek pár gépet, egy random arc benyögi: "oda a flottánk fele". Azt hittem, majd megszakadok a röhögéstõl. Ennyit tud kiállítani egy galaxis? Vagy legalább annak a fele?
Mert még ha a Zsivány osztag lett volna, vagy egy spéci task force, akkor azt mondom oké, de ennyi az Ellenállás?? 15 X wing? Szánalmas.
7. Rey ott lakik 10 méterre a Millenium Falcontól, és amúgy az utolsó csavarig mindem módosítást ismer rajta, csak azt nem tudja, hogy gyermekkorának igazi hõsének hajója... LOL
8. Egyetlen alaktrés tud elromlani a MF-on, azt is csak egy drót köti a hajóhoz, és elég csak kihúzni, hogy mûködjön a micsoda? Na micsoda? Hát persze, hogy a hiperhajtómû? Mert egy 30 milliló alkatrészbõl összeállított, csillagközi hajón csak a hiperhajtómû tud elromlani, immáron 20.-szor is. Több alkatrész nincs is benne. Szánalmasan ötlettelen már ez.
9. Han Solo ismét csempésznek áll, mert miért ne? Az olyan bulis, miután 2-szer is megmentette a galaxist.
10. Utána tüdõn szúrják egy fénykarddal, végtelen mélységbe zuhan, de vagy túléli, és akkor az a baj, vagy meghal, de akkor meg kapják be a készítõk, csak akkor miért írt alá az Ep 8-ra is?
11. Leiából, a világszép hercegnõbõl sikerült egy Angela Merkel féle amorf, lógó cs@csû nyuggert csinálni. Azért egy hercegnõnek illenék kinéznie valahogy. Tettek volna rá egy tonna sminket, lett volna tényleg egy "szépen megöregedett" Mature kategóriás szereplõ. Konkrétan egy csapzott, igénytelen förmedvény volt.
Értem én, nem mai darab, de meg kell nézni, lehet valaki szép, igényes 60 évesen is. Jah tudom, õ nem hiú celeb, tábornok... LOL.
12. A régi droidok is nevetségesek voltak, fõleg C3PO. "Heló, nem ismer meg, biztos a piros kezem miatt." Pf... lol...
13. Ray-nek elég becsuknia a szemét, és máris tud hajót vezetni, jobban, mint a dedikált, 30 éve repülõ pilóták, plusz a fénykardvívás tudományát is elsajátítja, méghozzá egy Sith-et megszégyenítõ módon. Ezek után már én sem ijednék meg egy Sith-tõl. LOL...
Finn-t és a többi karakter már nem is méltatom.
14. Az is szégyen, hogy Mark Hamilt meg merték említeni a szereplõk között.

Igazából napestig tudnék itt ülni, és mondani, hogy mi miért volt vacak, és miért teljesen hiteltelen, és nevetséges ez a film, (már persze Star Wars-os szemmel, mert hát igazából az egész SW egy Sci-Fi mese, ugye) de inkább nem fogok.

Összességében teljesen érzõdik a filmen, hogy aláírta a disney a szerzõdést, 10 perccel késõbb már írta is a storyt egy tehetségtelen író. A korábbi Extende Univers-re való tekintet nélkül, a legkisebb tiszteletet sem mutatva sem a téma sem a rajongók felé. Volt rá kb. 5 napja, a forgatások megkezdése elõtt és a következõ utasításokat kapta.
"Ne legyen benne szinte semmi új, csak a régi dolgok. Legyen valami új halálcsillag, valami új R2 szerû cucc, legyen az a lényeg, hogy ugyan úgy szét kell lõni, legyen benne pár X szárnyú, meg pár TIE vadász, meg valami Darth Vader, és persze írjál valami szerepet az új arcoknak is, õk olcsóbban dolgoznak, mint a régi nagyok."
Jelentem, az írónk a feladatot végrehajtotta, jah, hogy teljesen hiteltelen, minden elõzmény nélküli, levegõben lógó, szürke, unalmas és nevetséges vacak lett, az senkit nem érdekel.

Végül is a Disney megcsinálta. A régi imázsra, és a SW névre építve száz milliókat ültetett be a mozikba (és fel), egy amúgy harmat gyenge filmmel. Engem is. De már bánom.

Akár így, akár úgy, ez volt az utolsó SW, amire beültem, pedig 1994-5 óta, mióta a felújított verziók moziba kerültek, az összes részre beültem. És csalódás volt az EP I-II-III is, de talán nem ennyire. Ez most nagyon.

JJ-nek meg külön "köszi", hogy a Start Trek után a SW-t is összeb@rmolta (pedig ha valakinek, hát neki voltak jó filmjei)!!!
4/10
csincsilla72 2016 jan. 12. - 18:22:56 4/10
(1805/2837)
Ez a készítõk magyarázata volt. Nem a miénk.
1/10
maxhell 2016 jan. 12. - 18:12:20 1/10
(1804/2837)
Bibiéjt is megér egy misét. Tudom, többeknek az õ karaktere, szerepe tetszett és ebben van is valami.
Viszont szerintem erõs túlzások figyelhetõk meg a szerepében, ami ismét csak hiteltelenné teszi számomra.
Gondolok itt arra, hogy nekem túlzás, hogy egy robot, - hacsak nem arra lett eleve programozva, itt ilyenrõl szó sincs, - az legyen egy egyszerû robot, csinálja azt amire beprogramozták és csak azt csinálja, ne érzelmeskedjen, ne rendelkezzen érzelmi töltettel, olyan volt egy idõ után, mint egy házikedvenc... Egy érzõ lény. Egy robot nem iylen. Most letámadja az embert, mert meglátja rajta a gazdája ruháját... annyira furcsa és idegen.
Neki ugye R2D2 volt a "szerepe" vele összehasonlítva, R2D2 nem mutatott ilyen érzelmeket, egy talpraesett droid volt, csinálta amit tudott és amire tervezték, segített ahol tudott, hiteles, és hihetõ módon, de nem érzelmeskedett, nem érzelgõsödött. Idétlenség.
BB8 túl nagy szerepet kapott, a fifa focilabda hasonlat is ül, és tényleg komolytalan.
Itt utalnom kell arra, hogy mindezek is azt mutatják hogy ez a film családi film koncepcióval készült, hogy imádják a gyerekek, hogy "jaj de cuki..." Bmeg, azt. A labda forma, az érzelmeskedés, hogy juj, de aranyos, hogy elég nagy szerep jutott neki, nem kellett volna ennek ekkora jelentõsége legyen. Egy robot és kész, felruházott emberi tulajdonságok és érzelmek nélkül, legelábbis így lett volna egy normális önmagáhöz hû (sw) filmben.
KurtWagner 2016 jan. 12. - 18:10:31
(1803/2837)
"A Star Wars III végéig pontosan 1 darab Jedi templomról tudtunk, és nem is volt értelme többnek. Utána meg nem volt Jedi aki "Jedi templomba" járt volna, így már az sem kellett."

Csakhogy itt egy/az õsi Jedi templomról volt szó, amit Luke is valamiért megkeresett. Ha a Jedikre, mint vallásra gondolunk, akkor kábé ez olyan, hogy a katolikusok számára a Vatikán az az egy templom, de Jézusnak fogalma sem volt arról a helyrõl, mert õ máshol imádkozott.
Az R2-es részhez, nem hiszem, hogy R2 "depresszióba" zuhant volna, elvileg a Jedik , bármilyen képlékeny is, ismerik, ismerhetik a jövõt (lásd Birodalom visszavág, mikor Luke megérzi, hogy a barátai bajban vannak), mi van ha Luke úgy intézte, hogy R2, valamikor, egy bizonyos esemény létrejöttekor aktiválja magát...
1/10
maxhell 2016 jan. 12. - 17:58:13 1/10
(1802/2837)
Teljesen jó észrevétel volt a korábban hozzászólók részérõl, amivel egyet is értek, hogy egy jó történetben van olyan karakter, szereplõ, fõhõs, bárki, akivel tud azonosulni a nézõ, akinek a helyébe képzeli magát, hát ilyen számomra nem volt ebben a filmben.
1/10
maxhell 2016 jan. 12. - 17:55:56 1/10
(1801/2837)
Droid depresszió... nagyon durva... ilyen persze, hogy nincs, ekkora blama indokot a készítõk részérõl... ebbõl is látszik, hogy mennyire akarták ezt jól megcsinálni...
offtopic
charliewilson 2016 jan. 12. - 17:55:49
(1800/2837)
SPOILER NÉLKÜL: Elõre vetítem, hogy késõbb az is lesz, de majd szólok. Spoiler nélkül csak annyit írnék, hogy ez a film SZÁMOMRA mélységes CSALÓDÁS, egy nagy nulla, zéró. Teljesen fölösleges pénzkidobás volt moziban megnézni, 1 forint is sok lett volna érte, nem is beszélve az életembõl eltûnt idõrõl, plusz arról a várakozásról, ami megelõzte.

Nagy SW rajongó vagyok, vagy legalábbis voltam kicsinek, de egyre kevéssé érzem magam annak... fõleg ez után a förtelem után. Több tucat könyvet kiolvastam, vannak köztük gyengék, és nagyon-nagyon jók is. A képregényekrõl már nem is beszélek, azok közül is rengeteget olvastam tini koromban.
A fentiek fényében nyilván komoly elvárásokkal ültem be a moziba, és bár igyekeztem magam visszafogni, mert senki nem nyilatkozott róla túl pozitívan, sõt, sokan kifejezetten negatívan, nos mindenre gondoltam, de arra nem, hogy ENNYIRE GYENGE, HULLADÉK FILM LESZ.
4/10
csincsilla72 2016 jan. 12. - 16:23:20 4/10
(1799/2837)
1. "„Úgy éreztem, valahányszor belépett a történetbe Luke, onnét kezdve õ uralta el a filmet. A fõszereplõnk többé már nem volt érdekes"

Ezen jót röhögtem. Ez most komoly? Luke Skywalker nevét legépelik, és onnan a karakter önálló életre kel és játékidõt követel magának?
Vazze, õk írják a forgatókönyvet. Luke pont akkora szerepet kap benne, amekkorát írnak neki. Az Ep5-ben és Ep6-ban sem csak róla szólt minden, remekül megosztották a játékidõt a Han/Leia-páros és Luke között.

2. "A Star Wars III végéig pontosan 1 darab Jedi templomról tudtunk, és nem is volt értelme többnek. Utána meg nem volt Jedi aki "Jedi templomba" járt volna, így már az sem kellett."

Én éppen nem látom feleslegesnek egy ilyen adatbázis létrehozását az Ep3 végén. Akkor és ott még nem lehettek biztosak abban, hogy valóban minden Jedi megsemmisült. Vader rájöhetett arra, hogy figyelmeztették õket, bújjanak el. csakhogy ki az a hülye, aki ilyen esetben jedi-templomba menekül, ahol kereshetik, másrészt mi értelme van ezt évtizedekig fenntartani, amikor a jelek szerint egyetlen jedi sincs már életben. És mi értelme van Luke-nak pont egy ilyen helyen elbújni? Bárhol elbújhatott volna, ha nem akarta, hogy megtalálják. vagy ha mégis elérhetõ szeretett volna maradni, akkor legalább az egyszem édestestvérével közölhette volna a koordinátákat, azzal az óhajjal, hogy hagyják õt békében, majd jelentkezik, ha kedve van.

3. "Én már azt sem értettem mondjuk, hogy miért kellett útvonalat rajzolni az ominózus bolygóhoz ahol Luke elbujdokolt. Elég csak a koordinátákat tudni, nem kell megmondani hol kanyarodjak jobbra-balra."

Látványosabb, csak éppen totál értelmetlen. De a funkcionális analfabétáknak talán könnyebben érthetõ. És van belõlük sok az ifjabb generációban...

4. "Ekkor jöttek rá, hogy ha Luke a múlt eseményei miatt elvonul a világ elõl, ugyanezt a maga módján a droid depresszióba süllyedt R2-D2 is megteheti."
"Ekkora hülyeséget. Artu egy sima asztrodoid"

Pontosan. Ez egy robot, vazze. Nem esik depresszióba, nem élõlény. Ezzel az erõvel Luke nyugodtan magával vihette volna és Arthu ott is elüldögélt volna tetszhalott állapotában. Vagy pittyeghetett volna Leia mellett, valami hasznos tevékenységet végezve, elvégre Padme halála után is tudott titkokat õrizni.

5. Ami viszont nekem borzalmasan hiányzott, az az, hogy semmiféle utalás nem volt arra, hogy akár Luke, akár Leia kereste volna a gyökereit, az anyját, tisztában lenne származásával. Anakinnak ugyan nem voltak hozzátartozói, de Padménak volt családja. Nem kell, hogy errõl szóljon a történet, de valahogy jó lett volna, ha van utalás rá. Most már tudják, kik õk, ki az anyjuk, az apjuk, de egy mondattal nem említették, kivéve Vadert, egyszer, egyetlen mondat erejéig.
2/10
jani-wan 2016 jan. 12. - 15:16:49 2/10
(1798/2837)
***SPOILER***

Ez a magyarázat egy nulla. Mit magyaráz ez meg egyáltalán? Azt mondja csak el, hogy mit akartak csinálni!

"„A film a különbözõ karakterek bemutatkozásának sorozata” — kezdi kicsit távolabbról a magyarázatot Arndt. „Azt akartuk, hogy az összes karakter bemutatkozása csillagos ötös legyen. Mindenkinek meg akartuk adni a maga pillanatát. Még a Millennium Falconnak is.”"
Persze ez logikus, be kell mutatni a szereplõket. Nincs is ezzel semmi gond, senki nem is tette szóvá.
Kár hogy túlságosan elvette az idejüket azt megírni, hogy kit mikor mutassanak be, és arra már nem maradt idõ, jól megírják a karaktereket.

"Eredetileg úgy írtam meg, hogy R2 és C-3PO együtt jelent meg a színen"
Artu és Thripio mindig is együtt jelentek meg az eredetiben. Pont az volt a jó az egészben ahogy egymással interakcióba léptek.
"de Larry nagyon okosan azt mondta, »Külön kell választanod õket egymástól«”"
Az egy dolog hogy ezt állítja, de mitõl lenne ez okos? Pont a lényeg veszett el. Sikerült is ezzel a húzással elrontani ezt is. Köszönjük Larry az "okosságodat".

"„Úgy éreztem, valahányszor belépett a történetbe Luke, onnét kezdve õ uralta el a filmet. A fõszereplõnk többé már nem volt érdekes"
Ja, ha valaki nem elég kreatív, ahogy George Lucas is mondta, akkor ez lesz belõle.

"Ekkor jöttek rá, hogy ha Luke a múlt eseményei miatt elvonul a világ elõl, ugyanezt a maga módján a droid depresszióba süllyedt R2-D2 is megteheti."
Talán jobb lett volna ha Luke sem vonul el.
Miért nem lehetett egy Qui-Gonn, vagy idõs Obi-wan karakternek írni, akik mellett érdekes módon nagyon is jó megfértek a fiatalok. Ja persze ha valaki nem elég kreatív.

"„Az volt az ötletünk, hogy amikor R2 rácsatlakozott a Halálcsillag információs hálózatára, meg tudta szerezni ezt a térképet, és megtalálhatta a Jedi templomok helyét”"
A miknek a helyét?
Megmondom én hol van Jedi templom vazze.
Coruscant, Fõ utca 1.
A Star Wars III végéig pontosan 1 darab Jedi templomról tudtunk, és nem is volt értelme többnek. Utána meg nem volt Jedi aki "Jedi templomba" járt volna, így már az sem kellett.
De ezen akár túl is lehet lépni, mert annyira nem nagy hiba. Kinevezhetjük akár Obi-wan kuckóját is templomnak oszt jónapot. Ezen ne múljon.
Tehát akkor van a Halálcsillag adatbázisa, ami valamilyen senki által sem ismert oknál fogva, információink szerint korábban senki által sem ismert, de talán-talán mégis létezõ, viszont évtizedek óta biztosan teljes mértékben okafogyott, "Jedi templomok" koordinátáit tárolja. Mert Jedi az már nincs, csak Obi-wan és Yoda, akikrõl úgy tudni hogy nem élnek már.
Aha. És ez Abramsék szerint értelmes!
De a legjobb, hogy az elsõ Halálcsillag pusztulásával szerintük megsemmisült a teljes birodalmi adatbázis is, és már csak egy rozsdaette termokapszuláris segédtöpörtyû kupolás fejében van meg minden adat, amibõl azért egy darab hiányzik!
Briliáns vazze! :DDD
És egyébként meg miért kellett a térkép egy darabját kivágni, és elvinni a Tatooine/Jakku-ra? Mit akartak azzal ott vagy akárhol is csinálni?
Mi értelme ennek az egésznek?
Én már azt sem értettem mondjuk, hogy miért kellett útvonalat rajzolni az ominózus bolygóhoz ahol Luke elbujdokolt. Elég csak a koordinátákat tudni, nem kell megmondani hol kanyarodjak jobbra-balra. De aztán erre legalább rájöttem. Túl sok az a típusú mozinézõ, aki máshogy nem találna oda! És akkor meg is van a válasz mindenre. Ezekben a nézõkben az ég világon semmiféle kérdés nem merül fel a történetben található komoly problémákkal kapcsolatban.

"Ekkor jöttek rá, hogy ha Luke a múlt eseményei miatt elvonul a világ elõl, ugyanezt a maga módján a droid depresszióba süllyedt R2-D2 is megteheti."
Ekkora hülyeséget. Artu egy sima asztrodoid, nem pedig Marvin a szuperokos AI agyával.
Legalább azt mondaná, hogy Luke szándékosan alvóüzemmódba rakta Artut, aminek még lenne is értelme, már persze ha lenne értelme annak, hogy milyen indíttatásból tett volna ilyet Luke.

Ez az egész forgatókönyv magyarázat valahogy azt a benyomást kelti, hogy nem tudták megoldani a felmerülõ problémákat, de sürgette õket a határidõ, és jobb híján ez lett.
Persze, majd a sok okostojás Star Wars rajongó megmagyarázza magának úgyis, a többi meg elfogadja úgy ahogy van.
Hát ezt bukták.