sheep75 2015 dec. 24. - 22:47:55
(987/2827)
1/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 24. - 22:46:26 1/10
(986/2827)
miért fikázó,akinek nem tetszik??
komolyan nem értem ezt
kötelezõen mindenkinek imádni kell ezt a fost,akinek meg nem tetszik,az fikázza?

hihetetlen komolyan
Kovács kolléga 2015 dec. 24. - 22:41:00
(985/2827)
Egy-két gondolat a fikázóknak:

Valóban furcsa volt az, hogy Rey mindent ennyire könnyen megtanult. Ugyanakkor ne feledje senki, hogy a második teaserben volt egy részlet, amelyben Luke arról beszélt, hogy az Erõ átjárja az egész családját, és azt mondta, hogy ez átjár TÉGED is. Ez a monológ nem szerepelt a filmben. A TÉGED alighanem Rey lehetett, vagyis lehet, hogy egyszer már ki lett képezve az Erõ használatára (talán olyan kicsi volt még, hogy fel se fogta, mi történt). Ergo nem megtanult dolgokat ebben a filmben, hanem felhasználta az egyszer már elsajátított képességét.

Aki szerint Kylo Ren karaktere elhibázott lett, éspedig az idegbetegsége miatt, azoknak megemlíteném, hogy az elmúlt években kifejezett trend lett Hollywoodban a pszichés zavarokkal küszködõ fõgonoszok szerepeltetése. Volt idõszak, amikor zsinórban három férfi epizódszerepes Oscar is ilyen alakításoknak jutott (Ledger, Bardem, Waltz). A folyamat pedig aligha ér véget. Kíváncsi vagyok, hogy a Kylo Ren-fikázók mit fognak majd szólni, ha meglátják Jesse Eisenberg Lex Luthorját.

Finn fénykardozása vagy a Starkiller elleni akció kivitelezése szerintem sem volt szerencsés, de láttunk már ennél rosszabb forgatókönyvi ötleteket is. Ráadásul Finn karaktere még okozhat meglepetéseket.

Az ûrcsatákról annyit, hogy attól még nem lesz jobb, ha az eddigieknél is több hajóval még nagyobb csinnadratta történik a vásznon.
2/10
offtopic
jani-wan 2015 dec. 24. - 22:21:15 2/10
(984/2827)
"én a szinkronosan nevelkedtem. :)"
Mint gondolom minden rajongó. Persze mozis szinkron rulez :)
2/10
jani-wan 2015 dec. 24. - 22:17:47 2/10
(983/2827)
A Birodalom Visszavág megfelelt ennek az elvárásnak, pedig a legnehezebb dolga volt a világon. Egy hihetetlenül jól eltalált filmet kellett folytatnia, amikor tudvalévõ hogy a folytatás szinte mindig csalódás. Mégis sikerült.
A Jedi visszatér szintén megfelelt.
A Baljós Árnyak ezen a téren bukott, de nem ekkorát.
A Klónok támadása már javult, és a Sithek bosszúja már szinte elérte a régi idõk filmjeit.
Tehát nem lehetetlen.
Ráadásul szerintem eleve a legtöbb rajongó nem várta el hogy maximálisan visszajöjjön az eredeti trilógiából az érzés, mert az rengeteg dolgot felvonultatott amit nem igazán lehet überelni.
Amit elvártunk az egy jó történet, eredeti trilógia kivitelezéssel, csak modern kori látvánnyal, azaz több ûrhajó, nagyobb csaták, részletesebb, látványosabb, stb...
És az eredeti szereplõk, akik átadják a stafétabotot az arra érdemeseknek.
Na ez szerintem nem olyan nagy elvárás, de ez sem sikerült.
Hát ez a baj.
9/10
Kölyök89 2015 dec. 24. - 22:16:41 9/10
(982/2827)
én a szinkronosan nevelkedtem. :) de elfogadom. egyébként imádom a film humorát. Csak arra akartam rávilágítani, hogy mindenhol voltak erõsebb és gyengébb poénok. Persze tudom nem ez a lényeges szempont. :)
2/10
jani-wan 2015 dec. 24. - 22:03:55 2/10
(981/2827)
"de azért az eredetiben is volt egykét mondat, ami nekem nagyon erõltetett. gondolok itt a "Szõröstalpú FÖLDkórosra"

Az angolul úgy hangzott hogy "... stuck-up, half-witted, scruffy-looking nerf-herder", ami magyarul kb. olyasmi hogy: beképzelt, féleszû, ápolatlan, 'valamilyen Star Wars állat'-pásztor.
Ne a magyar fordításból indulj ki. :)
2/10
jani-wan 2015 dec. 24. - 21:57:25 2/10
(980/2827)
"A film látványvilága nekem bejött. Fõleg az elõzmény trilógia steril agyon szídzsíájozott képvilágával szemben"

Ez igaz viszont. Teljesen kiment a fejembõl ezt is megemlíteni a HSZ-ben, de túl csalódott voltam. Pedig vártam egy napot, hogy tárgyilagosabb legyek.
A 7. rész esetében mindenképpen fontos dolog volt az elõzmény trilógia hibáinak kiküszöbölése. Ezt ugye mondták is a készítõk, hogy erre nagyon oda fognak figyelni.
Most meg az történik, hogy sokan azt emlegetik és hozzák fel érvként a negatív kritikusok ellen, hogy a Baljós Árnyak hogy el lett rontva, és a fanok nem olyat akartak, és most tessék itt van ez, és megint csak fanyalognak, kritizálnak. Csak azt nem értik meg, hogy mi volt a bajunk vele. Mert nem a történet volt a hibás. Az aránylag azért jó volt. És nem egy reboot mint ez.
A hiba amit mindenki utált, hogy túl sok volt a CGI, ahogy te is írod, ami miatt eltávolodott a film attól ami megfogta anno a nézõket. Az hogy hihetõ volt minden, mert olajos, kopott, valóságszagú volt az amit láttunk a vásznon. Elhittük az egészet! Elhittük az ûrhajókat, a lézerkardokat, teljes mesét.
A Phantom Menace viszont már túl messzire ment a CGI-vel, és elvette ezt a nézõtõl.
A másik óriási hiba hogy gyerekes lett a film, fõképp Jar-Jar miatt, meg a gyerekes "poénos jelenetek" miatt.
Ezt a két nagy hibát a Star Wars VII tökéletesen kiküszöbölte. Ha csak ezt a részét kellene értékélni a filmnek, akkor az 10-bõl 10. Nagyon szép munkát végeztek ezen a téren. Kivétel a kocsmárosné karakter (számomra).
Én a Baljós Árnyakra 8 pontot adtam azok miatt a hibák miatt. De abban a filmben volt ami megmentse az egészet. Volt egy Darth Maul, volt egy sosem látott szintû lézerkard összecsapás, stb...
Az ébredõ erõt mi menti meg?
Micsoda?
Hogy újra látom Han Solo-t öregen? Vagy a Millenium Falcon?
Ezt a filmet sajnos semmi sem menti meg, akárhogy próbálok keresni ilyet. Mert rajongó vagyok és a jót keresem. De nem találom, és azon kell gondolkoznom hogy 4-esre vagy 3-asra értékeljem azt a filmet amire szinte egész életemben vártam.

(basszus megint odajutottam a HSZ végére hogy rohadj meg Disney)
9/10
Kölyök89 2015 dec. 24. - 21:35:09 9/10
(979/2827)
Tök jó, hogy ezeket leírtad :)
Amúgy én még csatolnám a humort is. Bár hozzáteszem imádom a film humorát, de azért az eredetiben is volt egykét mondat, ami nekem nagyon erõltetett. gondolok itt a "Szõröstalpú FÖLDkórosra".

Az is tuti, hogy nagy volt az elvárás, egyrészt az elõzmény trilógia kvázi bukása miatt, plusz sok idõ telt el. nem beszélve a rengeteg könyvrõl. Én bizakodom, mert nekem jó indítás volt a film. Rengeteg a kérdés bennem, de biztos vagyok benne, hogy a IX. részig mindenre kapunk választ. :)
dörmögö_dömötör 2015 dec. 24. - 21:33:23
(978/2827)
Már ne is haragudj, de összevetni ezt a hulladékot az SW4-el, teljesen röhejes.
Miért:

1) az SW baromi nagy újdonságot hozott eredeti ötlettel, lefektette egy univerzum alapjait. Ez a film pedig egy koppintás, 0 azaz NULLA eredeti ötlettel, de még arra sem voltak képesek, hogy az adott világ "törvényszerûségeit" betartsák.
2) Az SW4 a maga idejében látányvilágban is nagy újdonságot hoztt. Ennél meg kb. 5 látványosabb blockbuster készül évente. Ez a film látványvilágban sehol sincsen pl. egy transformershez képest.
3) annak a filmnek van normális forgatókönyve. Luke a Tatooin-on nem csak "lóg a levegõben" egymagában. Rey mégis hogy a p*csömben élt túl egyedül azon a bolygón?És honnan ért a csillagromboló alkatrészekhez? Honnan tudja mi micsoda? Luke legalább kap valami képzést Obi Wan-tól és nem vezeti el a millenium falcont csak úgy hirtelen a semmibõl. Mint ahogy a jedi elmetrükköt sem alkalmazza a 2. próbálkozásra. És fõleg nem veri le Vader-t. Az meg hogy miért van Vader-en sisak, az a történet szempontjából teljesen irreleváns (is lehetne). Lehetne rajta akármiért is, az SWVII-el nem az a legnyagobb baj, hogy Kylo-on miért ban sisak.
A halálbolygó meg az SWVII-ben inkább a full koppintás miatt baj. Bár azért hozzátartozik, hogy egy bazi nagy ûrállomás megépítése olyan erõforásokkal, ami az SW4-ben az uralkodó rendelkezésére állt még mindig kevésbé tûnik baromságnak, mint a halálbolygó (fõleg, hogy közben vége lett a birodalomnak)
9/10
Kölyök89 2015 dec. 24. - 21:27:49 9/10
(977/2827)
Az eredeti trilógiában is Ezeréves Sólyom volt. ;)
1/10
cellasto 2015 dec. 24. - 21:26:30 1/10
(976/2827)
elmondom:

bementem a filmre és úgy jöttem ki,mintha valami B-s sima sci-fi filmre ültem volna be
egyedül a technika és némelyik jelenet látványa volt,ami kicsit kiemelte néha a B-kategóriából
semmi SW érzés,ócska sztori,a szereplõkrõl nem is beszélve.
nem fogok a részletekbe belemnni,mert azt már megtették helyettem rengetegen

tudom,hogy bánt téged,de nekem csak ennyit ért..és még elnézõ voltam mert 1 csillagot érdemelt volna..
8/10
offtopic
_Freddy_ 2015 dec. 24. - 20:58:38 8/10 Előzmény jani-wan
(975/2827)
Ezen most nagyot kacagtam, de teljesen egyetértek a véleményeddel. :D

És pontosítok a hozzászólásomon: Nem csillagromboló volt az a több bolygót kiiktatni tudó (nem is tudom minek nevezzük)dolog. Hanem már nem is tudom magyar szinkronnal mire fordították.
9/10
zsotya010 2015 dec. 24. - 20:58:37 9/10
(974/2827)
Miért rossz? Indokold meg miért két csillagos ez a film! Ha már Új remény, vessük össze azzal, abba mennyi blõdség volt és miért szeretjük:
A 70-évekbe valószínûsíthetõen az elsõ valamit érõ Sci-fi, az emberek még nem láttak ilyet, más bolygórendszerek, ûrhajók, a jó és a rossz harca, fénykardok és az Erõ. Ez mind újdonság volt ebbe a formába. És baromi jó zene szólt végig alatta. A szereplõkbe se igazán tudunk belekötni, de azért merülhettek fel kérdések akkor is:

Az, hogy Darth Vader miért viselt sisakot a Jedi visszatérben derült ki, hogy "inkább gép most már, mint ember, eltorzult, gonosz". (csak mert merültek fel olyan kérdések is, hogy Kylo miért visel maszkot, mikor nincs rá szüksége. Vadernél se volt indokolva, pedig annak elég nyomós okai voltak.)
Luke a tatooini farmer, aki szabadidejében szeli a homokot a siklójával, egyébként meg a családi vállalkozásban segít. A film elején, sõt harmadánál nem tud az Erõrõl semmit, de Obi-Wan kb. három mondatban elmondja neki, mi is ez. Aztán meglóbálja Anakin fénykardját, majd mikor másodszorra használja, már leeresztett rostéllyal kivédi a lövegeket, mert már érzete magában az Erõt.
Biggs szerint õ a legjobb pilóta a Galaxisban, de a Tatooinon kívül még nem is járt másik bolygón és keresztszárnyút is csak a Lázadok bázisán látott. Ehhez képest kilõtte a Halálcsillagot, igaz Han pont az utolsó pillanatban mentette meg, pont mikor már célkeresztben volt. Egyébként is, hogy lehet megépíteni egy ilyen bolygónagyságú monstrumot, hol, hogyan? Mennyi idõ lenne ez? A Klónok támadásában még csak megértem, hogy a Trade Federation Cntroll Ship gömb alakú központja legalább a bolygón elfért, meg maga a hajó is, de egy ilyen batár? Na mindegy, ezt semmikor se magyarázta el egy film.De az ûrben ott lebegett félkész állapotban, úgyhogy biztos ott.
Hogy tûnt el Obi-Wan, mikor még Vader meg se vágta? De meg amúgy is, egy ilyet elég nehéz befogadni. És nem magyarázta meg a kutya se, illetve de, erre a Sith-ek bosszújában kaptunk némi lehetséges magyarázatot Yodától. "Egy barátunknak sikerült meglelnie a visszavezetõ utat az Erõ honából, visszatért a mestered" stb. Azért csak felemrült, hogy beszélhet Lukehoz halottan? Nem kaptunk rá magyarázatot. A Birodalom visszavágban meg már meg is jelent, mint szellemi kivetülés.
Aztán pl: hatan a bolygóméretû Halálcsillag ellen, de nem gond kikapcsolni a vonónyalábokat észrevétlenül és kimenteni egy Hercegnõt a börtönblokkból és csak "reméljük, hogy az Öregnek sikerült kikapcsolnia a vonónyalábot". Gyakorlatilag házhoz mentek és gyõztek. Jó tudom késõbb kiderült, hogy elengedték õket, de akkor is.

Nem fikázni akarom a filmeket isten ments, csak próbálok rávilágítani, hogy azokban is voltak érthetetlen dolgok, csak az emberek akkor még nem láttak ilyen filmeket és tetszett nekik, minden hibájukkal együtt. Most meg már olyan elvárások vannak, hogy annak minimumnak kell lennie, hogy a következõ rész fejelje meg az elõzõt, különben gyenge. Már nem elég jó.
1/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 24. - 20:47:50 1/10
(973/2827)
az a hozzászólás nem neked szólt....
10/10
h.norb 2015 dec. 24. - 20:41:44 10/10
(972/2827)
Féltem a fimtõl,mert nagyon sokan lehúzták.Viszont újra bebizonyosodott ,hogy nem kell más véleményére adni!Nekem nagyon bejött egy két dolgot leszámítva! Adam Driver választása Kylo szerepére nem volt szerencsés választás!Sem a szinkronhang! Idegességében az a kaszabolás nagyon vicces volt,kár volt bele tenni! Látványra és hangulatra nagyon tetszett a film!
8/10
_Freddy_ 2015 dec. 24. - 20:29:08 8/10
(971/2827)
Egy jó ideje nem írtam ide de most úgy döntöttem megteszem. Nem keveset vártam erre a filmre, rajongója vagyok a Star Warsnak, kiskorom óta nézem a filmeket, évente legalább egyszer mindegyiket, meg a játékokkal is játszom...olyan pusztulatosan nagy elvárásaim viszont nem voltak, de még sajnos kicsit így is csalódtam.

Igazából a film hiányérzetes, rengeteg kérdést felvetõ megágyazása volt a további részeknek.

SPOILER!

A karakterek nem voltak rosszak, de többen vészesen kevés játékidõt kaptak, pl ez a Captain Phasma, meg Leader Snoke, akikrõl semmit nem tudni szinte, de vélhetõen a további részekben több szerephez jutnak..na meg Luke és Leia játékideje sem annyi volt, mint amire számítottam. A film egyik gonoszáról, Ren-rõl se tudni meg sokmindent, egy-két flashback igazán elfért volna, ahol azt mutatják pontosan mi is történt a Jedi templomban. Maga a karakter is elég ingadozó volt, nem volt annyira tiszta, magabiztos és érthetõ a motivációja, pl. ha Lukeot ennyire meg akarta találni miért nem mutatták meg nekünk az elõzményeket? Úgy szállingózott néhány információ mint f*s a levegõben. A legjobban eltalált karakter, és aki miatt egyedül nem alázom porig a filmet, az Rey...õ tökéletesen illeszkedett ide. Ez a Finn meg lehet jobb lett volna, ha ott hal meg a végén a bolygón, nem is értem azt a vágást hogy élte túl.A többiekre most külön nem térek ki, de jó volt a régi karaktereket is viszont látni.
A film nézése közben mindig az jutott eszembe, hogy én ezeket a jeleneteket már láttam, csak nem ezekkel a karakterekkel. A film látványvilága rendben volt, a légicsatás jelenetek különösen tetszettek. Viszont ezt a Csillagrombolós dolgot meg végképp nem értettem...az egyik korábbi részben csak Halálcsillag volt, ez a romboló meg 60-szor nagyobb, mégis tized annyi idõ alatt lerendezték X-Winges hõseink, miközben teljesen h*lye módon megölték az egyik kedvenc karakterem..hozzátesem teljesen feleslegesen és érthetetlenül. Mintha nem akarták volna, hogy az irreálisan gyorsan végrehajtott hõstett feltûnjön nekünk..hát feltûnt! :D
A végén meg látványos volt a lézerkard párbaj, csak egymás után odaállt Finn, meg Rey is úgy, hogy semmi tapasztalatuk nem volt ebben ellentétben a film gonoszával Ren-nel, még szerencse hogy pont akkor ébredt fel Rey-ben az Erõ amikor kellett, de még több ilyen véletlen is történt, pl amikor Ren és Rey között pont megnyílt a föld amikor kellett. :'D Sajnos a film legvége is sokkal kevesebb volt mint amire én számítottam.

SPOILER VÉGE

Önálló filmként nem nagyon állja meg a helyét, és igaz fõleg a negatívumokat soroltam fel, de mivel Rey karakterét eltalálták + tetszett a látványvilág, és akadtak jelenetek amik tetszettek, ezért nem fogom nagyon alul pontozni, és csak azért adok rá 8 pontot 7 helyett, mert bízom benne, hogy a 8. és 9. részben inkább válaszolgatnak meg kérdéseket, minthogy újakat vetnének fel, meg egyéb dolgokban is bízom.

10/8
1/10
maxhell 2015 dec. 24. - 20:07:59 1/10
(970/2827)
Aludva egyet a filmre.

SPOILER!!!

A vadászgép láncon (kötélen, vagy mi a csudán) van kikötve?! Mi van???
Ezeréves sólyom?! Mi van??? Talán Millenium Falcon.
A gyerek szívfájdalom nélkül megöli az apját, mikor láthattuk elõtte, hogy nagyon is vívódik az erõ sötét és világos oldala között?! Mi van??? A következõ részben az édesanyját fogja feldarabolni???

Nooormális?!

Csak egy nagy baj van ezzel a filmmel: megszegi a saját világa szabályait, és erre nem ad semmiféle magyarázatot.
Nincs olyan, hogy ha eddig az volt, hogy az erõt részeken át tanulta a leendõ birtokosa mestereitõl, akkor most magától pillanatok alatt mindent tud. S telis - tele van ilyenekkel, ami iszonyatosan zavaró tud lenni.

Mindegy, hogy mit találtak volna ki, ha betartják az eddig mûködõ és erre a világra kitalált és létrehozott szabályrendszert, akkor mûködött volna a film, történettõl függetlenül, de így...

A másik még nagyobb baj, hogy mivel ez lesz valószínûleg az eddigi legnagyobb kasszasiker, pontosan ugyanebben a szellemben fog elkészülni a folytatás is...
1/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 24. - 18:32:42 1/10
(969/2827)
ha valami elsõre nem jó,az nem jó másodszorra sem..
így is megválogatja az ember,mire ül be...
Kovács kolléga 2015 dec. 24. - 18:18:16
(968/2827)
Összességében a Star Wars 7 sem lett jobb, mint a Jurassic World. Ennek ellenére azt mondom, hogy aki egy kicsit is szereti ezt a mítoszt, az nem keresi a kákán a csomót, hanem örül annak, hogy elkészült Az ébredõ Erõ és hogy lesznek még további filmek. Ahogyan a JW is sokaknak okozhatott örömöt.

Egyébként javaslom minden fintorgónak, hogy nézze meg másodszorra is a Star Warsot. Elsõ nekifutásra én sem voltam elragadtatva tõle, de amikor másnap megint beültem rá, és tudtam figyelni minden apró részletre, sokkal jobban tetszett. Kifejezetten jókedvem volt, amikor kijöttem a moziterembõl.