wazzap 2017 dec. 29. - 13:39:35
(319/599)
[SPOILER VESZÉLY]

Amilyen jól kezdõdött a film, olyan rossz lett a vége. A Star Wars feeling jobban érzõdött ebben a részben, mint az elõzõben, de messze-messze meg sem közelíti az elsõ 3, illetve 6 részt. Nagyon rövid idõ alatt zajlódtak az események, ami önmagában megkérdõjelez pár dolgot, mint pl: hogyan lehet Jedivé kiképezni pár nap alatt Rey-t? Nekem túl sok volt az éles váltás, a drámai jelenetek rövidek voltak, és gyakran elmaradt a meghökkenés. Szerintem Snoke megölésével belehetett volna fejezni ezt a részt, és az azt megelõzõ részeket fellehetett volna tölteni értékesebb tartalommal. Persze akkor kimaradt volna a legdrámaibb jelenet, a Kylo Ren vs. Luke Skywalker párharc, de én amúgy is átmentettem volna még Skywalkert a következõ részig. Viszont gondolom Rey-bõl akarnak majd hõst csinálni az utolsó etapban. Meglátjuk mit hoznak ki belõle, azonban megérdemelne ez az új trilógia egy jó, igazi SW-s befejezést, mert eddig eléggé nagy csalódás számomra.
4anyreg 2017 dec. 29. - 00:09:04
(318/599)
Fordulatokban ugyan gazdag film, ugyanakkor úgy éreztem, hogy történetben és látványvilágban is bele-sekélyesedett a film a bármilyen-sci-fi világába. Hangokban semmilyen újítást nem hozott, egyszer nem lettem libabõrös - pedig ez korábban minden rész sajátossága volt. Az új ûrhajók is: mintha egy másik sci-fi-bõl csöppentek volna ide. Nem egyszerûen kár érte: ez giga gáz.

Másrészrõl ez az egész történet nem realisztikus az egész eddigi SW történeteket, könyveket alapul véve, és már elõre félek a következõ résztõl. --- SPOILER ----
1. Snoke meglepõen magas szinten uralta az erõt, belelátott a gondolatokba, manipulálta mindkét oldalt. Az igen-csak kezdõ erõ-használó tanítványa pedig simán kivégezte olyan helyzetben, amikor Snoke mindenre fel volt készülve... Abszurd: olyan szinten eltért kettõjük között az erõ-használat ismerete, hogy ez így óriási baki lett. Értem, klassz fordulat egy bármilyen más sci-fi-ben, de ez itt, így...
2. elveszett a nagy tudású, bölcs és igen ellenszenves fõ-gonosz. A 9. részben egy kezdõ erõ-használó, hisztis tanonc lesz, aki hozza a sötét oldal stratégiáját, ahogy az a nagy Sith/Ren urakhoz méltó....? Az egész izgalomnak lõttek innentõl fogva: néhány padavan fogja megvívni a gyerekes harcát. Ki fogja õket magasabb szintre képezni a következõ 2 évben - a forgatókönyv író? :)))
1/10
csakesz 2017 dec. 28. - 20:39:38 1/10
(317/599)
Szerintem ez a film egy borzalom és még azt sem éri meg hogy valaki otthon nézze meg ingyen nem hogy moziban. Én IMAX moziban néztem az Arénában de a film végéig még így sem bírtam ki ezért ki jöttem a vége elõtt. Én egy régi Star Wars rajongó vagyok és fõleg az IV-VI rész azaz az elsõ trilógia az ami úgy ahogy van még a hibáival együtt is remekmû. Jó karakterekkel és színészekkel és természetesen nagyon jó fantázia világgal és történettel írták és rendezték meg akkoriban és mind a három rész egy egységet alkot együtt.
Az utolsó jedik film a korábbi részek értékeit és gondolat menetét teljesen le nullázta és a tucat gagyi szuperhõs filmek kategóriájába süllyesztette a filmet. Ezáltal az értékek és a mondani való amit a korábbi részek közvetítettek ebben a részben padlóra küldte. Ezen kívül nagyon sok gagyi értéktelen már szinte röhejes jelenet volt a filmben ami a korábbi részek logikájával szembe megy. Teljesen nyilván való hogy ez a rész a mostani fiatal generációnak készült akik a tucat szuperhõs filmeken nõttek fel, ahol csak a látvány számít. És természetesen a színészi teljesítmények is messze alul maradnak a korábbi részekhez képest.
10/10
eniko123 2017 dec. 28. - 18:46:44 10/10
(316/599)
Olvasgattam a kommenteket. Akik most lehúzzák a filmet, meg fogják nézni a IX. részt is. :D Nekem tetszett.
9/10
beo71 2017 dec. 28. - 15:27:52 9/10
(315/599)
Vegyes érzésein vannak.
Jó volt újra elmerülni a STAR WARS világban, de valami hiányzott. Úgy éreztem a történet megint csak ismétli önmagát, a Disney megbízhatósági játékot játszik. A párom másfél órát aludt rajta, a körülöttem zabálók pedig inkább a kajára koncentráltak, mint a filmre. Én próbáltam újra gyerekké válni, ami sikerült is, jó szórakozás volt, de tényleg én sem emlékszem sok "megmaradós" jelenetre. Dobok egy 9/10-et, a Star Warsw feeling miatt, de most a hiányérzet erõsebb bennem.
1/10
amaurote 2017 dec. 28. - 15:11:08 1/10
(314/599)
nekem semmi bajom nem volt a midikloriánokkal.
apró élõlények amik mindenhol ott vannak. na most ez miért lenne demisztifikálás? az élõlények is misztikusak...
nagyon is jó hogy élõlényeket képzelt el lucas mindenbe! sõt, zseniális ötlet.
Bérelhetõreklámfelügyelet 2017 dec. 28. - 14:28:05
(313/599)
Gyerekek! Mit vártok? Ébredjetek már fel!
Aki a Baljós árnyak után még várakozva ül be a moziba, az meg is érdemli!
Nekem nem volt sok elvárásom, így nem is csalódtam, sõt.
Bizony mondom néktek, szerintem még a IV-VI. óta ez volt a legnézhetõbb az ordító hibák ellenére is.(amiket nem akarok sorolni, mert már unásig megtették mások).

Nem vitatkoznék azzal, aki szerint egyszerûen sz*r, mert ízlések és pofonok..............
De hogy ennél az I-III. jobb lenne, hát öregem!!!
Elég, ha a Szüz Máriává avanzsált Skywalker õsanyát emlegetem. De mi ha nékünk SW univerzum lebontása: midikloriádok!!! Lucas maga mondta az eredeti történetrõl, ha van mondanivalója, akkor az, hogy egy szuperfejlett társadalomban is fontosabb a gépeknél az ember, és az emberben rejlõ lehetõségek, a hit. Az erõ egy ilyen szimbólum a maga misztikumával, erre molekularizálja az egészet! Ja és logika!!! Yoda is és Ben is úgy tanítja Luke-nak, az erõ mindenütt ott van, körülvesz bennünket. Akkor meg hogy lehet kimutatni valaki vérébõl. De hogy visszajöjjek Off-ból Luke is ezt tanítja Rey-nek, akkor már a VIII. rész mindjárt hûbb az eredeti trilógiához.
És még sorolhatnám......száz szónak is egy a vége: az eredeti trilógia zárt egység, a történet logikája önmagába záródik, vége, boldogan éltek míg meg nem haltak. Innentõl már az egész csak céltalan bolyongás a Galaxisban, önismétlés, variáció egy témára. Aki nem így, gondolja írjon meg egy történetet!

És még valamit! E helyen rendkívül negatívan megnyilvánuló emberek tényleg ne menjenek a következõ részre a moziba, mert ha ide fik*znak, azt Hollywoodban letojják, ott csak a pénzt számolják, amit a mozijegyre költött!

Az erõ legyen veletek!
1/10
dolgosember 2017 dec. 28. - 13:08:42 1/10
(312/599)
Szirmai saját magáról csinálta azt a videót. Konkrétan a videó 90%-a, hogy bevagdosta a saját pofáját és ordibál mellé. Szégyen lenne kritikának nevezni azt amilyen felületesen beszél a filmrõl. Azok után meg ahogy ízekre szedte az elõzmény trilógiát és Lucast, egyenesen hiteltelenné vált.
Azok akik a filmet mélyen elemzik, és nem csak a mainstream hátán lovagolnak már rögtön nem olyan rozsaszínben látjak a filmet. Aka Retroshock videója.

A másik kedvenc érvem a film mellett amikor egyesek a 30 éves elõzményt fikázzák; hogy hát de az is szar volt akkor ebbe miért kell bele kötni. Már az is alapvetõen baj lenne, hogy 30 év alatt nem tudták meghaladni a filmet, de itt nem errõl van szó. Csúnyán alulmúlták.
1/10
István Pityu Herczeg 2017 dec. 28. - 09:49:19 1/10
(311/599)
Nekem a Star Wars az 1-tõl a 6. részig tart. Meg még ott van a Rogue One ami kiegészítésnek elmegy.
A 7. és a 8. rész viszont tipikus Disneysített paródia. Ráadásul még PC propagandafilm is.
5/10
B4lukapit4ny 2017 dec. 28. - 08:17:34 5/10
(310/599)
Szirmait nem annyira bírom, de most nagyon jól fogta meg a dolog lényegét:
https://www.youtube.com/watch?v=WmVyOGeFEV8

Nekem amúgy meggyõzõdésem, hogy ha most jönne ki a jedi visszatér, vagy a birodalom visszavág, akkor ugyanilyen szélsõséges vélemények lennének, mint ennél a filmnél.
k3pisti 2017 dec. 27. - 19:54:05
(309/599)
Szerintem lapos volt, unalmas, sablonos és bárgyú. Tömören: szörnyû. tudom, ne mond, hogy soha, de énsoha többé nem nézek SW filmet.
3/10
Bigpapa 2017 dec. 27. - 19:36:06 3/10
(308/599)
A gyerek szerintem senki, csak benne is megvan az erõ. A gyûrûje meg a lázadók gyûrûje, amit ott hagyott a kínai picsa :D
2/10
tzwestel 2017 dec. 27. - 19:34:23 2/10
(307/599)
Hát, akkor kijelenthetjük, hogy vége lett a StarWars-nak. Sikerült meggyalázni ezzel a hulladékkal mindazt, amit idáig Csillagok háborújának hívtunk. Én SW-on nõttem fel, emlékszem, hogy VHS-en ezerszer megnéztük és az elsõ mozifilm volt, amit gyerekként loáttam. Imádtam, imádom. De ez??? Igen, nehéz jót alkotni egy legenda után és úgy is mentem a moziba, hogy felkészültem rá, hogy igen gyengécske lesz. De ez paródiának is gyalázat. Tesómmal felváltva fogtuk a fejünket, kínszenvedés volt az egész, szívem szerint kimentem volna 40 perc körül, de izomból végigszenvedtem. Csatlakozom az elõttem szólókhoz, hogy most meg kell valami jó filmet nézzek, hogy túltegyem magam ezen a borzalmon... Azt nem hiszem el, hogy ott álltak és senki sem szólt a színészek, rendezõ, nemtom\' operatõrök közül, hogy \"srácok, ez ultra gáz, ne csináljátok\' !?
3/10
Bigpapa 2017 dec. 27. - 19:32:56 3/10
(306/599)
Szerinted Õ melyik SW részt nézte a moziban, vagy mit szívott elõtte? :D :D Ez hol volt látványos??? Voltak benne olyan részek.., nem, inkább olyan részek voltak, hogy szívesebben ültem volna aparkban és nézem, hogy nõ a fû,mint ezt.
Telebaszták cuki állatokkal, naná hogy Dízni :D
Az a baj, hogy a mostani agyhalott korosztály összehugyozza magát egy 3D-tõl, de az, hogy a filmnek nincs tartalma, se mondanivalója, hogy arcul szarja az eredeti SW vonalat, ami nem elhanyagolható dolog, mert bassza meg, hát arra épül minden. Kb ,mint ha Vasember holnapról szeketívet gyûjtene és pet palackból lenne a cucca.
Tegnap kérdezte egy haverom, hogy tetszett a film. És gondolkoznom kellett, hogy valamit felidézzek belõle. Eskü nincs demenciám, de nem ment. :)
A zsivány egyest láttam párszor. Annak több köze volt az SW-hez,mint ennek. Na meg abban a végén Vader menetelése, ahogy aprította a lázadókat, többször nézõs jelenet lett :D Kb 30 éve vártam egy ilyen jelenetre :D
bigdawid 2017 dec. 27. - 17:56:08
(305/599)
A próféta szólt belõled!Csont ugyan ezt éreztem.És nekem is az ûrgolyhók jutott az eszembe.
Egy igazi kínzás volt végignézni.Csak kamperorrú színészek vannak amerikában?
Honnan kukázták ezeket?Lehet hogy a rendezõ házvezetõje meg a sógrnõje kapta a szerepet
6/10
Razze 2017 dec. 27. - 11:56:53 6/10
(304/599)
Reménykedtem benne hogy a Zsivány egyes stílusában fog készülni ez a film is, és nem az elõzõ rész örökségét viszik tovább, sajnos csalódnom kellett
Valamilyen szinten jobb volt mint az elõzõ, de az az érzésem volt végig a film közben hogy a 12 éveseket sikerült célkorosztálynak belõni a disneynek..

Emlegetik itt sokan hogy mennyire vicces volt, nekem a 2+ óra alatt kb 2szer sikerült kicsit elmosolyodnom, a többi eset amit a készítõk poénnak szántak inkább kínosan bugyuta marhaságnak jött le amin a fejemet fogtam [pl a film nyitójelenete]
Voltak benne aranyos kis állatkák de kb ennyi volt a filmben a poénfaktor

A sztori is borzasztóan bugyuta és lapos volt a többi star warshoz képest, nem kellett volna idáig húzni másfél órába is simán belefért volna

A szereplõkrõl pedig mindent elmond, hogy Kylo Ren volt a legjobban megírt karakter, a többi iránt semmilyen szimpátiát nem éreztem alig vártam hogy kilõjék az összeset
A film mélypontja mindenképpen a Finnes jelenet volt a végén az ágyúnál a kötelezõ szeretetes bullshittel, ott tényleg azon gondolkodtam hogy felállok és kimegyek ahogy mások is tették film közben

Nem mondanám magam a legnagyobb star wars fannak, de azért láttam az összes részt és szívesen újra nézném akármelyiket ezen az új trilógián kívül, imádom ezt az univerzumot, még a sokat kritizált 3. rész is tetszett, de ez a film csapnivalóan szar, csak az ébredõ erõ volt gázabb
Ha a disney hasonló munkát fog végezni a következõ résszel is [valószínûleg így lesz] én semmiképpen sem fogom moziban megnézni, inkább egyet se csináltak volna meg ezekbõl az új részekbõl..

5/10
caseyjones 2017 dec. 26. - 21:41:38 5/10
(303/599)
Reményeim szerint hamarosan nekiláthatok Timothy Zahn Thrawn-trilógiájának. Remélem, sokkal jobb folytatása lesz A Jedi visszatérnek, mint ez az új trilógia.
2/10
jani-wan 2017 dec. 26. - 19:33:14 2/10
(302/599)
"Könyörgöm, hát itt a valóságot mihez képest mérjük?"
Ha ezt nem tudod magadtól, akkor nem tudsz érdemben hozzászólni a témához.
Legalább olvasnád el mások véleményét, mivel többen is elmondják.

"...mint az elõzõ bármelyikben, BRUTÁLISAN látványosabbak a csatajelenetek..."
Nem láttad a Csillagok Háborúja feljavított változatát a közel negyedórás ûrcsatával, és a Jedi visszatér-ben az Endor-i ûrcsatát, és a Hoth csatát? Tudod ahol a lépegetõk harcoltak is a Lázadó hósiklókkal ellentétben ezzel ahol csak ácsorogtak.
Ja hogy azok nem voltak 3D.
Ennyi kell egy jó filmhez?
3D.

"Rendkívül jót tett ez az új rendezõ a sorozatnak"
Ez is jellemzõ. Semmi konkrét, hogy mégis mivel tett "rendkívül jót", csak valami általánosság pufogtatása felmagasztalás gyanánt.
Sokak szerint az ellenkezõje az igaz, és meg is indokolták.

"egyáltalán nem biztonsági film. (ezt itt párszor aláhúznám)"
Az érvelésed az hogy aláhúznád párszor az állításodat? Mert akik szerint meg az, azok meg is indokolták hogy miért.
10/10
csiguszmano 2017 dec. 26. - 18:23:22 10/10
(301/599)
A mostani Star Wars episode nagyon tetszett, végig jól szórakoztam.
Persze voltak benne túlzások. DE mihez képest?!!! Könyörgöm, hát itt a valóságot mihez képest mérjük?
Jóval több humor van benne, mint az elõzõ bármelyikben, BRUTÁLISAN látványosabbak a csatajelenetek, elképesztõen jók. Végre igazi, megkomponált ûrcsaták és nem pálmafák között! Ahhh!
végig pörgõs, nem ül le, patetikus jelent kevés és idõben vége van, nem engedi ráülni a filmre. Vannak benne váratlan események, mikor pld. azt gondoltam, hogy na ahha itt van a hasonlóság a birodalom visszavággal, akkor ... jah! mégse, akkor rendben, sõt! Persze vett át pár mintát, de a megoldások, kivitelezések teljesen mások, sõt meglepõek.
Rendkívül jót tett ez az új rendezõ a sorozatnak, egyáltalán nem biztonsági film. (ezt itt párszor aláhúznám)
Mégis bátran ki merem jelenteni ez áll legközelebb a 4-5-6-hoz nagyon sok (saját) szempontból, de leginkább az az érzésem, hogy tényleg ugyanabba a világba kerültem, mint a 4-5-6-ban. Nagyon jó érzés volt.
Vacilláltam, tényleg megnézzem a sok elmarasztaló vélemény alapján? iMax-ben? Jól döntöttem, hogy iMax-ben. *5-ös az eddigiekhez képest. Ha a 4-5-6 10-es (nálam az), akkor ez is. Nem tudok mi miatt levonni. Egészségemre :)
5/10
Balthazargetti 2017 dec. 26. - 08:50:25 5/10
(300/599)
Eszméletlenül gyenge! Egy korábbi kommentben írta valaki ami nagyon igaz, hogy egyetlen olyan jelenet sincs a filmben amire az ember úgy emlékszik vissza, hogy aztakurva!