Téma: Szellemíró

tinodialfred 2010 dec. 13. - 21:55:42
(73/133)
Mestermunka!
mrlujoak 2010 dec. 13. - 21:38:17
(72/133)
Nézhetõ film, lekötött.
Az a rezidencia nagyon frankó volt. Az a fakád...
Egyszer, majd ha gazdag leszek, én is szeretnék valami hasonlót, és megkeresem a díszlettervezõt.
6/10
Rahar 2010 dec. 13. - 17:50:37 6/10 Előzmény slaven
(71/133)
Nekem is hasonló véleményem van. Jó színészi munka és szinkron jellemzi a filmet, az operatõri munka és a vágás kifejezetten igényes és a film kezdése is felcsigázza az érdeklõdést. Sajnos a cselekményvezetés már nem ilyen jó, vontatott, unalmas, több helyen leül a történet. A végén van azért csattanó, valamint én nem jöttem rá az utolsó 20 percig, hogy mi miért történt. Összességében 10 pontból 6 pontra értékelem. Ha a cselekményvezetés izgalmasabb és fordulatosabb, akkor ebbõl egy nagyon jó film is lehetett volna.
Wolfeinstein22 2010 dec. 11. - 22:03:07
(70/133)
Több izgalommal és történet közben pár megdöbbentõ jelenettel kitûnõ mozifilm lehetett volna. Így viszont inkább mûvészfilmnek számít, ami nálam 10/8-at érdemel.
7/10
h.tibi91 2010 dec. 04. - 16:58:05 7/10
(69/133)
Nem igazán pörgõs, és valahogy nem is fordulatos a film. Kicsit olyan mintha hiányozna belõle a lényeg.
Mindenesetre a film nagy tanúbizonyságot állít annak, hogy az emberek véleménye mekkorát tud változni valakirõl, ha már az a valaki nem él. Kicsit olyan ez, mint hogy az idõ megszépíti a dolgokat.
Egyébként az operatõri és vágás munka kitûnõ a filmben, és azt hiszem Polanskinak sem kell szégyenkeznie emiatt.
Polanski rajongóknak és az enyhén gondolkodtató filmek rajongóinak ajánlom.
7/10
6/10
slaven 2010 dec. 03. - 12:12:00 6/10
(68/133)
Én alapjában véve szeretem az ilyen típusú filmeket, de ebbõl valahogy hiányzott az izgalom, az igazi megdöbbentõ feltárások stb. Sok helyen nagyon vontatottnak éreztem, ezt egy fél órával rövidebben is meglehetett volna oldani. Összességében egyszer nézhetõ. 6/10
8/10
Atis88 2010 dec. 02. - 14:20:58 8/10
(67/133)
Egész jó kis film kerekedett ebbõl a történetbõl, bár valóban a vége nagyon hirtelen ért véget, én nem is ilyenre számítottam. Tény viszont, hogy a való életben biztosan így zajlik(és nem csak a vége). Belushit meg alig akartam megismerni az elején kopasz fejjel és eléggé meg is hízott.
7/10
IIIdOMINOIII 2010 nov. 28. - 23:22:09 7/10
(66/133)
Azt kell mondjam ez a film nem rossz.
No,a fenti mondattal biztos vannak akik nemértenek egyet.

Aszt hiszem rájöttem mért is mûködött nálam ez a film, szóval az ok:este 11-kor kezdtem el nézni(már az ágyból).
Ilyenkor az ember már nem vágyik feszes tempólyú,kamera hajigálós autósüldözésekre,inkább valami nyugis,nem túlságosan agyalós,viszonylag künyen emészthetõ filmre.
No ilyenkor kell elindítani a Szellemírót(vagy megnézni a Médiumot a TV2-n).
Úgy gondolom amilyen hirtelem kezdõdik a film(semmi bevezetõ, andalító muzsika vagy a hullámok fölött limbálódzó kamera) oly hirtelen is lesz vége.
A közbeesõ majd 2 óra alat pedig eléggé lineáris a történet vezetés.
Sokszor azon kaptam magam hogy nem az elõtérben folyó eseményekre figyelek inkább elmerülök a kopár, mégis "szép" tájban illetve az ultra minimalista luxuslakás részleteiben.
Nekem tetszett, lehet ha kora este látom nemjön át ennyire
de igy éjfél körül teljesen jó volt. 10/7
Convoy 2010 nov. 27. - 20:46:57
(65/133)
Én nem tudtam végignézni, nagyon unalmas.
2/10
skillet 2010 nov. 27. - 16:14:03 2/10
(64/133)
rém gyenge. erõsen fel van pontozva, nem is értem.
7/10
magicvoice 2010 nov. 24. - 23:08:13 7/10
(63/133)
A vége tönkrevágta az addig meglepõen jól építkezõ történetet. Az eleje érdekes volt, a biciklis kalandtól pedig már izgalmas is. Kár ezért a nagyon egyszerû befejezésért.
feka_lala 2010 nov. 09. - 15:23:09 Előzmény kgyuri0
(62/133)
:D
Nekem is az egyik kedvenc filmem. Ha lesz tvben, mindig meg fogom nézni. Le is töltöttem már.. nagyon eltalálták.
8/10
Eraserhead 2010 okt. 28. - 13:34:48 8/10
(61/133)
Tegnap láttam moziban, jó kis film.
Nem tartozik Polanski legkimagaslóbb alkotásai közé, de ott vannak a mester stílusjegyei.
A zene remek, jól szórakoztam.

Csak azt sajnálom, hogy az elején nem ismertem meg James Belushit, aztán meg már nem szerepelt...
9/10
PivarnyikKrisz 2010 okt. 16. - 21:09:15 9/10
(60/133)
Nekem nagyon nagyon tetszett.
Szerintem szuper film.
10/9.
A legjobb film amiben Ewan Mc Gregor szerepelt.
Izgalmas volt.
Ötletes sztori.
kgyuri0 2010 szept. 29. - 13:35:21
(59/133)
JAVÍTÁS:
Nem "szellemír", hanem "szellemíró" és persze nem "calád", hanem "család"
kgyuri0 2010 szept. 29. - 13:31:48
(58/133)
Nyelvünkben négernek hyvják azolyan (szellemi)munká(s)t, aki a “dologban” veszi ki részét, aztánaz anyagi és/vagy erkölcsi elismerést más aratjale(kinek a nevében a “néger” robotol.
Ha értelemszerûen akarták volna megcímezni a filmet, akkor “Néger”-nek kellett volna címezni. Föltehetõleg sokan nem értették volna(így egy értelnes fiatalcaládtagom, akinek ez a kifejezés nincs az “aktívjában”.Azt, hogy, legalább annyira értelmetlenül “szellemírnak” legfeljebb cask az idõsebbek tartják furának, akik ismerik a “néger” iménti jelentését. Az is nyilván szerepet játszik, hogy “Szellemirtók” már van(egyébként szvsz az is legalább ennyire magyartalan: nyelvellenes).
A film nézésekor beugrott TonyBlair. aztán hallottam, hogy a film alapját képezõ regény valóban Blair ellenes hangulatkeltõ.
Nagyrabecülöm, hogy a film nem tükrözi eme közélrti dilit(még h pl,. nekm be is ugrott).
Közélerti dilinek nevzem, mert én teljes mértékben Amerika-barát vagyok az ügyben, sztem nem léphetnek föl elég szigorúan a politikai terrorizmus Ellen, pártolomaz iraki amerikai rendcsinálást és semmiképpen sem tekintenék egy miniszterelnököt “háborús bünösnek”, mert terrorista gyanús állampolgárokat “eljárás alá von”(finom kifejezés). A film még véletlenül sem sugall ilyesmit. Ez Polansky nagy érdeme szerintem. Továbbá hiteles volt a cselekmény minden apró részlete és egésze. A hangulat zseniálisan mgcsinált, remek képek, elfogadható, biztos szinészi játék.
10/10
Matmov 2010 szept. 02. - 18:16:48 10/10
(57/133)
Szerintem remek alkotás. Polanski jól mozgatja a kliséket. A hangulata (zene, színek, helyszínek) erõs, McGregor, Brosnan, Williams zseniális (csakúgy mint Belushi, egy szem jelenetében is). Ezek együttesen adnak egyediséget a krimitörténet mellé, ami valljuk be nem hoz túl sok újat, inkább csak több érdekes fordulatot.
Viszont meg kéne már próbálni egyes - magukat filmértõnek, "esztétának" tartó - embereknek felfogni, hogy a klisék használata, gondoljunk most bármilyen filmelemre, nem feltétlenül negatívum. A tömegesen gyártott rettenet vígjátékokkal és a röhejesebbnél röhejesebb akciófilmekkel szemben...
A klisé jelöli ki a mûfajt. Bizonyos mértékig szükség van rá.
És nem bánom, hogy mindössze két puskadörrenés volt a film alatt, biztosan van, aki igen. Az nyilván el is alszik rajta.

10/10, mert hoz annyit, mint amennyit ígér
5/10
tommygt 2010 aug. 18. - 10:05:46 5/10
(56/133)
Miért kell ilyet?
Sima sablon lett belõle, pedig maga a történet sokkal többre lett volna képes. Minimum 30 évvel le van maradva. Végig de'ja vue érzésem volt. Mintha '70-'80évekbeli filmet láttam volna. Gene Hackmann, Alain Delon film lett volna abból a korszakból. Sajnálom, pedig sokkal jobb is lehetett volna, jók a színészek, jó volt látni régi eltûnteket James Belushi-t alig lehetett felismerni, vagy például az öreg cowboyt, aki most halász szerepében játszotta el a fontos "átbillentõ" mellékszereplõt, Eli Wallach-t (szegény, mennyire megöregedett! :(
Lényeg, többre lett volna hivatott ez a film. Sztem nem merték az aktualitása miatt fokozni.
1/10
Beyond silence 2010 aug. 15. - 16:12:39 1/10
(55/133)
Élvezhetõen izgalmas sztori, hûvös rendezésben - a vége talán már felhozta volna. De a befejezés nekem annyira szánalmasan a filmbõl menekülõ egyszerû megoldás ("csak fejezzük be végre"), hogy 3-asnál maradok. Mindent a középszerrel jellemezhetek.
Edkó 2010 aug. 12. - 12:14:19 Előzmény Ngelina
(54/133)
ezt a véleményt én is osztom, mostanság Pierce Brosmant láttam egy-két új szerepben az eddigi megszokottakhoz képest, és új oldalát mutatja meg ezekben, szerintem is van még benne mit kibányászni