Sirius111 2010 aug. 28. - 10:02:13
(80/140)
Sziasztok!
Nekem nagyon tetszik a film...imádom a valószerû dolgokat...sajnos az utóbbi idõben egy dolog aköré épül az összes hasonló kategóriájú film: az akcijelenetekre...akkora baromság, hogy minden autó felrobban, ha épp rápukiznak és minden ütközés mesterien kivitelezett tripla szaltóval ér véget....ilyen az életben nincs...viszont olyan van-volt, hogy egy kemény zsaru öntörvényû, vagy hogy a vallatásnál durvább dolgokat is használ...hamár oscar a hiteles alakításért, akkor azt Crowenak kellett volna kapni....elõször üt, aztán gondolkodik és a biztonság kedvéért ismét üt...kicsit olyan Piszkos Harry...
10/10
Ford Mustang 2010 aug. 27. - 23:35:26 10/10
(79/140)
Nagyon jó kis pörgõs és fordulatos akcióthriller, jó történettel és kiváló színészekkel. 10/10.
és frank? 2010 aug. 27. - 20:43:46
(78/140)
Ja,egyébbként ez egy remek film.Elsõre nagyon tetszett.És érdekes mód másodjára-mikor már tudtam,hogy mi-merre-akkor meg lúdbörözettem (kevés filmnél van igy sajnos),hogy azt a kurva anyját,ez minden izében tökéletes.Akkor vettem észre az apró finomságokat,hajlításokat.Ma megnézem harmadjára.:)
és frank? 2010 aug. 27. - 20:38:14 Előzmény Cressida Beau Pre
(77/140)
Javított.Igy a helyes.A magyar szinkron most a béka segge alatt van.Mikor az HBO megjelent MO-n,onnantól indúlt el a mélyrepülés.93 körül vettem észre,hogy a kis szerepet kapot színészeknek már fa hangot adnak és a keverés eltolódik a szinkronhang irányába.Ez azt jelenti,hogy pl egy estélyen vannak,ahol nagy a ricsaj és mit lehet hallani?Szöszmötölést a hátérben és csak a két-három beszélegetõ jelenetben játszó színészek elõre kevert hangját.Hát ez borzasztó.Moziban felíratozva láttam egy filmet és a koncert jelenetnél dübörgött a zene és a szinészek üvöltöttek,h hallják egymást,majd mikor megjelent video kazin ugyanezt a jelentett úgy keverték ki-szinronosan-,h a zene háttérben motoszkált és a két szinész normálisan beszélgetett.Egy metál koncerten?Ráadásúl az egyik táncoló bakancsának a dübbenését lehet hallani az üvöltõ zene helyet.És ez csak a kevereés.Óbégató,ripacskodó,ugyanaz a 30 szinkron színészek adják egymásnak a kilincset,amióta az rtl-ék újra színkronizálnak mindent.
Van össz-visz 3 gyerek hang,akiknek képesek egy filmben több karaktert is adni,mert nincs más.Ja 5-tõl 18 évesig mindenkit õk nyomnak.
Csõsz Boglárkástúl,Orosz Anáig kihajintanám az összest,de legfõképpen Forgács Pétert!!!!Ki a fasznak jutott eszébe,hogy azaz ember jól szinkronizál?
Amúgy is,ha már szinkron akkor egy színész szinkronizáljon már,mert a színész hangja az része a játékának.
Hol vannak ezek Sztankay,Hegedüs D Géza,Sinkovics,Hauman,Fónai Márta....CSÁKÁNYI LÁSZLÓHOZ?!!!!
Semmi élet a magyar szinkronban.Ha valamiért haragszok erre az országra az ez.Egy csodát tettek tönkre.Felszínes csak a profitszámit,jó lesz az szerû ,izévé.Látott már valaki Frédi Bénit új színkronnal?Na akkor tudjátok mirõl beszélek.
Zathar 2010 aug. 23. - 00:34:04
(76/140)
Most néztem meg elsõre, sztem egészen jó film volt,

DE

elég sok krimit láttam már ahhoz hogy ne nagyon lepjen meg egyetlen fordulat sem... a "fõzsaru" minden zsaru storyban gyanús, alaptörvény már a 90-es évek eleje óta :D, és itt is ellõtték. Nem lett sallangmentes a film. Ami nagyon tetszett, az a 3 különféle zsarukarakter. A színészi alakítások a helyükön voltak, de mind a három színésztõl láttam már sokkal-sokkal jobb alakításokat más filmjeikben.

A másik dolog: Kim Basinger oscar??? Biztos annyira jól beleélte magát a kurtizán szerepébe, hogy az akadémia tagjaival is ágyba ment.

Összességében számomra ez a film: egy jó story volt.
feketevipera 2010 aug. 17. - 13:47:55
(75/140)
Viszonylag nézhetõ film, bár akadnak benne sablonok. Kicsit elnyújtották, meg a végkifejlet is többé-kevésbé kiszámítható. Mondjuk aki elõször nézi, és a mûfaj a kedvence, az valószínûleg jól fog szórakozni. Egyébként viszont túl sok különlegességet nem tartogat, egyszeri megtekintésre megteszi.
offtopic
Cressida Beau Pre 2010 júl. 06. - 01:11:37
(74/140)
Ehh. Most sikerült is. :) Eredeti hanggal, elnézést. Ilyenkor már elõfordul.
offtopic
Cressida Beau Pre 2010 júl. 06. - 01:09:38 Előzmény zee944
(73/140)
Én gyakran nézek eredeti szinkronnal filmet, mivel megy az angol, mindenesetre roppant humoros vagy. ;) Nyilván nem vagyok akkora idióta, hogy ellentmondjak saját magamnak.
8/10
offtopic
zee944 2010 júl. 04. - 20:05:49 8/10
(72/140)
Ez 22-es csapdájának tûnik.
offtopic
Cressida Beau Pre 2010 júl. 04. - 20:00:38 Előzmény zee944
(71/140)
Majd lelövöm magam, ha kevesebb beszûkült majom lesz a világon.
8/10
offtopic
zee944 2010 júl. 04. - 19:04:45 8/10 Előzmény Cressida Beau Pre
(70/140)
De ugye te nem vagy vak? Ha mégis szinkronnal néznél valamit, akkor lõdd már le magadat is légy szíves.
valamit 2010 júl. 04. - 13:44:29 Előzmény Cressida Beau Pre
(69/140)
De kérlek, ez egy humánus ország, itt ezt államilag is elintézik nekik :P
:D
offtopic
Cressida Beau Pre 2010 júl. 03. - 16:27:42 Előzmény Badger
(68/140)
Nem értek egyet. Sok esetben a szinkron javít a filmen. A vakok meg lõjék le magukat, ha nem tudnak olvasni, nem?
Szike00 2010 márc. 28. - 20:06:45 Előzmény imolanina
(67/140)
Spoiler!!
imolanina 2010 márc. 13. - 12:10:24 Előzmény Badger
(66/140)
tegnap néztem meg és nagyon tetszett,eredeti hanggal,feliratosan. Nagyon jó a történet,a pasik is helyesek benne!:) A végén totál azt hittem,hogy Russel meghalt és a fiatalabb srácot választja a csaj,de örültem,hogy nem...
Badger 2010 márc. 05. - 20:28:30 Előzmény Cicalány
(65/140)
Ami a szinkron témát illeti, szerintem nem az a kérdés jó e a magyar szinkron, hanem hoyg kell-e. És a válasz is egyértelmû: NEM.

Ki a fene akarja hoyg a világ ezernyi színésze ugyanazon a 20-30 hangon szólaljon meg? Miért ne hallhatnánk az eredeti hangot?

Kifejezetten káros ez a magyar gyakorlat amit valószínû a németektõl vettünk át, hogy szinkronizálunk.

Csoda hogy alig beszélünk idegen nyelveket? Hogy M.o.-on erõs az idegengyûlölet? stb.
Badger 2010 márc. 05. - 20:18:57 Előzmény ghalleck
(64/140)
Hurrá!
Akkor ha lehetõségem lesz megnézem.

Amúgy a szövegben arra utaltam hogy nem az alakítás szémít hanem a szituáció. Valaki visszavonul (jelen esetben meghal) akkor õ kap. A másik nem. Mert õ még fiatal. Még ráér bizonyítani...
ghalleck 2009 dec. 21. - 02:44:13 Előzmény Badger
(63/140)
Peter Finch történetesen nem nyugalomba vonult, hanem a koporsóba! Ugyanis pár hónappal azután, hogy bemutatták utolsó filmjét, a Hálózatot, elhúnyt. Igaz, ezt úgy is lehet értelmezni, hogy most aztán végleg a szögre akasztotta a színészmaskarát.
A Hálózat viszont remekmû, és Peter Finch fergetegeset játszik benne - úgyhogy valóban minden tiszteletem a Taxisofõré, Scorseséé és DeNiro-é (nagyon tetszett a film!), de a Hálózatot, és benne Howard Beale figuráját, többnek érzem, mint Travis Bickle-t...
ghalleck 2009 dec. 21. - 02:36:54
(62/140)
Elõállt egy érdekes helyzet... Sokat rinyálnak - többek között én is, és azt hiszem, teljes joggal -, ha egy remek irodalmi alkotást vacak módon visznek vászonra.
Ha a Szigorúan bizalmas egy paraszthajszállal kevesebb lett volna, mint amilyenre sikerül, magam tettem volna vele azt, amit õ, és a forgatókönyv írója mûveltek a regénnyel... Ugyanis, azt egyszerûen kiherélték...
A "Szigorúan bizalmas" az "American Tabloid" mellett James Ellroy legjobb regénye, sokkalta több, mint a film.
Csakhogy: Curtis Hanson remek érzékkel nyúlt a témához, és varázslatosan jelenítette meg az 50-es évek Amerikáját. A lehetõségekhez mérten, a színészek fantasztikusan játszanak, példának okáért, Dany DeVito ismét zseniális.
Jobban el tudnám képzelni a sztorit egy 6-8 részes, egyenként 60 perces tv-feldogozásban. Mert ha a regény minden lényeges mozzanatát mozi filmre akarnák vinni, az olyan hosszú lenne, hogy a kutya se ülne be rá. Magamat is beleszámítva.
10/10
evetke11 2009 nov. 23. - 22:14:05 10/10
(61/140)
nagyon ott van a kategóriájában!