offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 13:37:08
(392/1272)
Egyébként meg a fejvadász az egy elég elhibázott dolog, simán le lehet szedni mondjuk ezzel:

http://www.youtube.com/watch?v=SYVzEF1I-X4


http://www.youtube.com/watch?v=WJBGV2nHf5U&feature=related

VAgy egy stinger-el :)


És a többi gép ugyanúgy lelöhetõ. Ha már van A-10-ük, akkor lenne ilyenük is, ez egy újabb gáz a filmben. Van atomtenger alattjáronk, meg a-10-ünk, de nincsenek normális fegyvereink :$
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 13:28:56 Előzmény Seemann
(391/1272)
Én azt mondtam, hogy a tudatalattijában vannak dolgok benne, pontosan úgy, mint a demolution man-ben Wesley-nek. Bele táplálták az agyába, hogy ide kell hoznia Connor-t. De nem egy kompjuter van a fejében, hanem egy agy, amit lehet manipulálni. Nem program szerint fut, hanem értelem, és érzelem alapján.

Ez a dilemma vetõdik fel a robocop 2-ben is, amikor az Ocp telenyomja mindenféle idiótasággal a fejét, de az agya egyszerûen nem akarja befogadni, és kiveti magából, és kinulláza a programot. Itt is pontosan ez történik, kitépi az interface-t a kisagynyúlványából. Ennyi. Szóval az én verzióm a jó, illetve nem a jó, hanem csak jobb, mint a Tiéd :P
xzibit2009 2009 jún. 09. - 13:17:54
(390/1272)
"furcsa" az 1-2-3-hoz képest...!
twillight 2009 jún. 09. - 13:09:17 Előzmény wukovsky
(389/1272)
Épp az, hogy az emberek miért nem azzal lövik a Mikrobit és a "7-es Robotot"? Miért ócskaságokkal, ha lenne lézer/plazma/dezintegrálósugár-ágyú is???
offtopic
Moldávia bánata 2009 jún. 09. - 12:59:03 Előzmény wukovsky
(388/1272)
Nagyjából igazad lehet, de Schwarzi igenis fontos kelléke a Terminatornak. Ha nem lett volna benne a 3-ban... Hát, inkább bele sem merek gondolni, hogy milyen is lett volna az egész...

De ezt a Bale-t nem értem... Azt akarja mondani, hogy a T4-nek megvan az atmoszférája, azért nem utasította vissza? Hát, õszintén szólva ez még a Saturday Night Show-ban is gyenge poén.
Seemann 2009 jún. 09. - 12:27:46
(387/1272)
Tévedsz! Ugyanis amikor végignézi a mesét arról hogy milyen célra készítették, azt is elmondják hogy erre programozták, ez volt a céljuk vele...Lehet hogy emberi tulajdonságai vannak, de az a törekvése hogy megtudja honnan jött s miért, az a program része. Nem úgy tervezték meg hogy majd csinálunk egy fémvázas embert aki majd biztos érdeklõdik az eredete felõl és talán még be is hozza a központba Connort. Emberi de program szerint cselekedett! Ezért hülyeség (a te verziód szerint) hogy a skynet nem programozza át, bízva abban hogy a tökéletes emberi tulajdonságokkal rendelkezõ tulajdonképpen fémvázas embert majd egy 10 perces kivetítõs bemutató meg fogja hatni és át fogja állítani az õ oldalukra, "csak úgy"!
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 11:58:25
(386/1272)
Sajnos elvi gátjai voltak ugyan annak az atmoszférának, és nem Arnie-ra gondolok, mert ott az atmoszférához igen igen nagy szinten hozzá járult Robert Patrick is és a vagány kis Edward Furlond, de a leges legjobban James Cameron járult hozzá.


Van sok balfékó, aki Arnie nélkül nincs terminátor-t szajkozza, tessék, ott van a gépek lázadása, mégis gyengécske lett, pedig igen igen sok pénzecskét költöttek rá. JAMES CAMERON nélkül nincs terminátor.


És egy korábbi hozzá szólást újra idézve, az elején, amikor tõrbe csalják a T-600-ast, na az volt olyan életérzés, ami egy háborúban van. Kb mint Sztálingrád, ahol a tankos kissrácok dobálták a molotovokat a Panzerekre, és a többi. Az egész filmben talán csak ott éreztem egyedül, hogy tényleg háború van. A többi az csak úgyan olyanka volt, mintha normál idõkben, háború nélkül egy elnyomó hatalom csaholó kutyái kergetnék öket, és menekülni kell, de semmi több. Nem tudták hozni azt a légkört, hogy emberek és gépek csatároznak. Nem voltak frontok, nem voltak komoly ütközetek, nem voltak csaták és hõsök. Volt az elején egy rajta ütés, az sem valami izgis :$
Moldávia bánata 2009 jún. 09. - 11:47:41
(385/1272)
Hát, ez tanulságos.

"A Batman után Christian Bale újabb, mondhatni mitikus film fõszerepét vállalta magára. Ezúttal a Terminátor-sorozat legújabb részének, a Terminátor – Megváltás vezéralakját, John Connort alakítja. A színésszel Párizsban beszélgettünk.


- Rajongója volt egyébként a Terminátor-filmeknek?
– Igen. De soha nem gondoltam volna, hogy egyszer én is Terminátor-filmet készítek majd. Amikor elõször megérkezett hozzám a forgatókönyv, ránéztem a borítón lévõ címre, majd olvasás nélkül visszatettem a borítékba, és azt mondtam: nem, köszönöm.
- Miért?
– Nos, azt éreztem – és minden tiszteletem azoké, akik megcsinálták a harmadik részt –, hogy ha valaki lerántja a leplet egy mítoszról, annak fájdalmas vége lesz. És úgy érzem, ehhez akkor túl korán volt. A Terminátor kettõt nagyon szerettem, imádtam moziban nézni. Úgy éreztem, hogy csak akkor van értelme ezt a filmet megcsinálni, ha ugyanazt az atmoszférát tudjuk megteremteni."

/metropol.hu/
shoc 2009 jún. 09. - 11:43:06
(384/1272)
sajnos ez egy szélesvásznu alkotás. azok a csókák akik spoilereznek és divx-en nézik nagyon megszivják. moziba szerintem nagyon oké volt a film, de DVd-n sem lesz már olyan jó... viszont moziban még egyszer szivesen megnézném ha idõm engedné.
1/10
ba0805 2009 jún. 09. - 11:13:00 1/10
(383/1272)
ez valami borzalom, felénél kikapcsoltam olyan szinten unalmas a film, közelébe se ér az elsõ háromnak, rossz rendezés , rossz színészek , az egész egy huszadrangú sci-fi szintjét se éri el....
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 10:45:42
(382/1272)
Szomorú képkockák kapcsolódnak hozzá, de nekem a plazma gépágyú a kedvencem, amivel a T-800 a T-1ben betört a bunkerba, illetve a gépégépkocsi tetején is az van, amivel menekülnek a fejvadász elõl :$


Azt hittem, hogy már itt is lesznek ilyen plazma fegyverek, mert ha eddig nem, akkor mikor fogják kifejleszteni öket, és az emberek majd csak zsákmányolják a gépektõl ? :$ Egy gép meg minek fejleszti ki, hiszen a golyó is hasznos az ember ellen, a plazma meg csak a gép ellen jobb.


Szóval egy újabb logikai baki a filmecskében :$
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 08:56:59
(381/1272)
Egy fázisos plazma géppisztolyt. Az az, amivel a jövõben lövöldöztek, és akkor mondja a boltos, hogy csak az van, amit lát, és akkor kért egy uzi 9mm-est, amit aztán a bárban használt is serényen.

Viszont nem értem hogy jön ez ide, Arnie Terminátor volt, neki tök mindegy, hogy milyen golyóval lövi ketté az embereket, az embereknek nem mindegy, hogy egy sima golyót küldenek bele, vagy egy volfram-carbid gyengitett uránium magvas páncéltörõ igen igen nagy kaliberû golyócskát :$
twillight 2009 jún. 09. - 08:44:22
(380/1272)
7.62-essel? Már az 1-ben is Schwarzi valami plazmavetõt akar a boltostól! Méghogy 7.62-essel.
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 07:36:46
(379/1272)
"Azt még megértem, hogy a beszivárgó valóban elhiszi hogy ember, de akkor is, ez egy program, és a skynet miért magyarázgat neki bármit is, kivetítõn, amikor egy szemvillanás alatt vágná mi a retekrõl van szó, pusztán azzal hogy belenyúl az áramba vázzeeeeeee! És miért nem programozza át a skynet??"


Egy pár rész kimaradt neked akkor a filmbõl.

"Emberi szíve és agya van, habár azon van egy interface, hogy rá lehessen csatlakozni."


Azért hiszi el magáról, hogy ember, mert a felépítménye kb olyan, mint Rozsomáké!. Emberi agya van, Emberi hús veszi körül, Emberi szíve van, csak a csontvázát, és az izmait kicserélték híperacélra.

Ha ez nem esetle a filmben, akkor Te mindenképpen nézd meg újra, mert nincsenek mélyen szántó dolgok a filmben, tehát elsõre is tökéletesen meg lehet érteni, fel lehet fogni, de úgy látszik mégsem mindenkinek.


Marcus nem egy chip vezérelte gép, akire rádobtak egy szintetikus húsvér burkolatot. Hanem fogtak egy embert, és átalakították géppé. Egyértelmû, hogy az agyát nem tudják átprogramozni. Bizonyos dolgokat bele tudnak tenni a tudat alattijába, de konkrétan irányítani azt nem nagyon :$
leopard26 2009 jún. 09. - 01:15:37
(378/1272)
A film eleje igen hasonlított a Fallout 3 nevezetû játékra!Sõt...talán túlságosan is
Seemann 2009 jún. 08. - 23:49:01
(377/1272)
A terminátor hármat mindenki szarrá fikázza, pedig "annyira" nem volt rossz. Valóban nem kiemelkedõ, nem kultusz meg alap meg anyámkínja, de ettõl függetlenül nincs vele semmi baj...

Ebben a mostani részben az egyik legjobb jelenet, ahogy korábban már páran meg is írták, amikor a t600-assal harcolnak az elején, elég nomád körülmények között, végtelenül egyszerû eszközökkel. Na ott tényleg megcsapja az embert a reménytelenség szele, a kín és a kitartás, az az egyszerû leleményesség, ami végül felülkerekedik a megállíthatatlan gép felett. KÁR, hogy nem ilyen az egész film!

A Skynet nagyon tré, a védelmi rendszere egy nulla, (érdekes hogy pont a központban), továbbá érthetetlen számomra miért egy, azaz egy darab t800-ast küldenek az egész felkelõ brancsra, miközben a sorozatgyártásuk már rég megy?

Azt még megértem, hogy a beszivárgó valóban elhiszi hogy ember, de akkor is, ez egy program, és a skynet miért magyarázgat neki bármit is, kivetítõn, amikor egy szemvillanás alatt vágná mi a retekrõl van szó, pusztán azzal hogy belenyúl az áramba vázzeeeeeee! És miért nem programozza át a skynet??

Az a baj h. elkomolytalankodták az egészet... Ez nem valami marvel darab, ez nem az x-men 22, vagy a vasember, ide sokkal komolyabb és hihetõbb hangvétel kell. A terminátor pont azért ütött anno akkorát mert van benne valami ijesztõen hihetõ, ami ebben a filmben legfeljebb csak az elején van meg. Utána már azon sem lepõdtem volna meg ha felbukkan amerikakapitány a skynet központban és legyalúl minden robotot...
wukovsky 2009 jún. 08. - 22:25:33
(376/1272)
Azon még mindig nagyon nagyon visítok, hogy sima 7.62-es golyóval lövöldözünk a terminátorokra, habár a 4-ben már felbukkant egy két A-10-es is. Viszont van mobilis puska is, amivel elérhetjük ezt az eredményt!!!


http://www.youtube.com/watch?v=xLw_R-xlu-w


Ha ragaszkodunk a vacak amerikai termékekhez, akkor:


http://www.youtube.com/watch?v=rnInFLRtcdA&NR=1


De ha a legjobbat keressük, akkor:

http://www.youtube.com/watch?v=UiAAmH1ZntY


Vagyis:

http://indavideo.hu/video/GEPARD_M6_-_promo_video?action=video_site&video_title=GEPARD_M6_-_promo_video
3Ftoken%3D66ad1f8bf3e931ad7343ed3e170a77fd


http://www.sero.hu/lynx/models.html


Gepard M6, simán csípõbõl lehet tüzelni, van kiegészítõ célzó kamera, akár vedezékböl is tüzelhetek, nem kell kidugni a fejem, és ha egy 25 millis vasbeton falat szétkap 100 méterrõl, akkor egy 10 millis pancélt is, amivel a T-600 illetve t-800 rendelkezik-het :$
offtopic
wukovsky 2009 jún. 08. - 22:03:34
(375/1272)
Amikor valaki nagyon nagyon kiáll a film mellett, mindig megnézem mikor regisztrált, és hány hozzá szólása van.

10-bõl 9 szer, most és 2-3-4. Nem a reklám propagandához tartóznak egyáltalán. Fújjj, hogy milyenek vagytok. Akinek nincs legalább 100 hsz-e, az ne is vegye a bátorságot, hogy reagáljon az én hsz-re, mert ....
offtopic
wukovsky 2009 jún. 08. - 22:02:08
(374/1272)
A Paul Verhovenes-ek voltak csak abból is jók, azt hiszem az elsõ kettõt Õ rendezte :)

Spoiler

Nyugi, csak a tested melege kell.

Hogy dobog a szíved, milyen erõsen :)

Hát ez full full komoly volt. :) Na de ez is Márkuszos rész. Viszont ott, amikor megüti a srác, neki meg csak félre fordul a feje, mint a T2-ben Arnienak, amikor a diliházból hozzák ki Sarah-t, és a bizti õr csaj fejen vágja egy gumibottal, és szegénynek eltörik a szemüvege :D Na ott kezdtem sejteni, hogy milyen kísérlethez kellett a teste :) De nem tudtam mennyire ember, illetve mennyire gép. Én azt hittem, hogy csak a hússzövet miatt kell, hogy kialakítsák a mûvért, meg a többi dolgot. Viszont ott valahogy meg kellett oldani a keringést. Neki szív volt, a t-800-oknak bizti egy keringetõ szívattyú :)
offtopic
wukovsky 2009 jún. 08. - 21:57:38
(373/1272)
Végig olvastam az összes hozzászólást, de Csillagvirág kérdésénél nem tudtam ellenállni, és megválaszoltam, úgy, hogy még nem értem ide.

Akkor most véleményezném a filmet.

"szerencsére" úgy néztem meg, hogy semmi, de semmiféle elõzetest nem néztem meg, semmit nem olvastam róla, és így sikeredett beülni megnézni.

Kezdeném ott, hogy egy akció filmbe miért nem illik bele a játék, a színjáték. Szemtõl szemben, Pacino és DeNiro is óriásit alakít, és elejétõl a végéig izgalmas. Pedig 160 perc.

Tehát a forgatókönyv, az egy nagy 0!!!! Innentõl kezdve egy jó rendezõ még menthette volna a menthetõt! Egy jó rendezõ, de itt errõl szó sem lehet!


Folytatom. A gépek: A T-600 egy 0. Igen komoly fegyverarzenállal rendelkezik, de egy Mi-28-as helikopter célzó kompjutere, ami 20 éves konstukció, szóval 80 évek vége 100 szor precizebb, pontosabb, ez meg elvileg még 40 évvel késõbbi technika.

A nagy birodalmi lépegetõ ekte lopás a star wars-ból, és a világok harcából. Ez a módszer, ahogy ketrecbe gyüjti egy nagy lépegetõ az embereket, egy az egyben világok harca, engem teljesen sokkolt.

A motoros robotok!!! Vicccccccccc, annak is rossz.


Az úszós valakik mátrix!!!!! Azokon már behaltam.


Szóval a robotok lopott 0-ák.


John Connor, az a John Connor, akirõl Kyle Reese az 1-ben mesél, akiért ha kell, az életét adná!!! Na ez a jellem egy az egyben hiányzott Cristian Bale által megformált Connorból.

A Baki csúcsa. Rejtözködünk egy tengeralattjárón, és akkor egyszer csak elkezdünk teljes erõvel bemérni, hogy ránk találjanak. Ráadásul a tenger alól szórunk. Ki a fene tesz rádió állomást a tengeraljára. Hol vannak a lokátorok, hol vannak a radarok, hol vannak a tv tornyok, hol vannak a mobil telefon átjátszó állomások???? Mindig a lehetõ legmagasabb ponton, nem a lehetõ legmélyebben, 100 méterrel a tenger felszíne alatt.


Ami egy korábbi hozzá szólást illet, a 3 végén Connor ugyan bejelentkezik onnan, de azok az igen magas rangú katonák, akik túlélték a tengeralattjárókon, hadihajókon, támaszpontokon, rakétabázisokon, bizony bizony nem sorakoznak fel egy huszon éves narkos sz*r darab mögött.


Az hogy Connor meg Reese van az elsõ helyen a full full hülyeség. Amikor már Connor a fõvezér, csakis akkor küldik vissza Arnie-t, mert nagyon nagyon vesztésre állnak, és csak annyit tudnak, hogy Sarah az anyja, mert akkora már szétlötték a fél skynetet, és nincsenek meg az adatok. Ergó skynet nem tud hogy felkészülni, mert!!!! és kész.



Marcus pedig egy az egyben RoboCop "Murphy"!!!!


Arnie behozatala pedig csak tetõzte a színvonaltalanságot, nem csak a 101-es modell létezik a világon.

Hogy pontosítsuk, T-600, T-800 a váz, a fémszerkezet, és a 101 a model, a testfelépítés, izmos, dagadt, szöke, barna, negró, kék szemû, kancsal Stb.


Valakik írták, hogy a T-800 egy háború közepén full baromság. Hát õk a fejükön ülnek, az fix.


Amikor Sarah fényképe megsemmisül a T1-ben, akkor pont hogy egy T-800 üt rajta az egyik bunkeren, egy beszivárgó egység, amit a kutyák szúrnak ki, mert egy sima fémdetektor nem tudna.


A termik anyaga, pedig a Coltan, ami a Titániummal szemben, ami amúgy a legerõsebb fém, nem érzékeny a hõingadozásra. A titánium ha hirtelen felmelekszik, aztán lehül rideggé válik, azzan erõs behatásra törik mint T2 végén Robert Patrick.

Egyenlõre ennyi.


Összeségében nagyon gyenge lett a film, pedig egy jó filmet is lehetett volna csinálni