barbara_91 2010 máj. 08. - 15:07:24
(106/186)
A képek közöl,amiket a port.hu rakott fel, azok közül ki az aki az 5-ös képen van?:P
Myko 2010 máj. 07. - 16:46:22
(105/186)
Eddig minden részét láttam a sorozatnak. Meg megnéztem már két barátommal több háborús (vagy olyan témájú filmet): A híd túl messze van, Híd a Kwai folyón,Kelly hõsei ( bár õk nem szeretik) Piszkos 12 ( ezt sem :) ), Tora Tora Tora, Battle of the Algiers, Levelek Iwo Jima-ról, Kolchak Admirális, Taegukgi ( na ez a film mindent visz!!!! ) stb...
Nagyon vártam,mivel minden barátom (aki látta az Elit alakulatot) arra bíztatott,hogy ezt nézzem meg,az Elit alakulat az valahogy kimaradt az életembõl ( na de majd bepótolom).
Szerintem kicsit próbáltak rámenni a rendezõk a katonák lelki vívódásaira,de nem tom, valahogy ez nem jött össze. "Leki"-t pl nagyon bírom, de az õ karaktere is fura,olyan zavaros. A Melbourne részt pl vissza sem nézném,ha egyszer elkezdem még egyszer végig nézni a sorozatot. Jó-jó volt az is,de kicsit sok volt,h egy teljes részen át azt néztük,hogy "Leki" ,hogy csapja a szelet a görög csajnak. Bár ez viszont érdekes színfolt volt ,egy görög közösség a távoli Melbourne-ben :)
Basilone õrmester viszont most akkor végülis meghalt? Eléggé úgy tûnt. Igazából várható volt,h vmi lesz vele,na de rá 10 percre,hogy megnõsült :S
Sledge-t pl alig vártam mikor kerül be a sorozatba,vagyis mikor lesz katona. Kis "nyálgépnek" tûnt ,viszont õ a háborúba kívánkozott. ÉS kis jellemváltozáson is ment át pl a cigarettázása,meg mikor ki akarta vágni az aranyfogát az elesett japán katonának (ezt nem igazán értettem,ilyen tényleg volt? . Sledge cimboráját bírom különben a legjobban,meg nem mondom a nevét...aki az elején szivatta õket a hordó pucolásnál. Na õ olyan igazi seggfej ( más bocs) ,de a szíve a helyén van :) pl mikor rászólt Sledge-re,hogy hagyja már azt a halott japán katonát.
Amúgy a japán katonákat az elején meg úgy az egész film alatt néha vmi elmeháborodottnak mutatják be,akik éjjel akarnak átfutni egy 2 méter széles földsávon amire pont rá vannak irányítva az amerikai géppuskák.
De Basilon mikor kiképzi az újoncokat akkor bizony azét megmutatkozik,hogy nagyon is tisztelték a japán katonákat az amerikaiak és tisztában voltak õk is vele,hogy mit képesek a császári katonák elviselni hazájukért. Ugyanakkor éppen ennek a fanatizmusnak a letörésére kellett az amerikai katonáknak néha durva eszközt bevetniük.
Utánaolvastam Peleliu szigetének bizony nem hiába Bloody Peleliu a "beceneve" a szigetnek.
Várom a hátralévõ két részt.
7/10
bbohun 2010 máj. 07. - 10:47:47 7/10
(104/186)
sajnos tényleg nem sikerült ez a sorozat. pedig mennyit vártam rá... :(
az Elit alakulatban sokkal alaposabban elõvezetett és kidolgozott volt minden. ott nagyobb hangsúly fektettek a barátságok szövõdésére, és hiába volt sokkal több kulcsszereplõ, mégis szinte mindrõl tudtam, hogy ki kicsoda. itt az elejétõl kezdve volt 3 kiemelt karakter, akik közül 1 már meg is halt a 8. részben.
az egész eddigiben talán volt 2, esetleg jóindulattal 3 jó rész, de összességében nagyon vontatottra sikeredett, és az összes rész tényleg egy sémára megy.
BoB forever! :)
piszen.pisze@freemail.hu 2010 máj. 06. - 22:22:40
(103/186)
"A katonai morálról - annak fenntartásáról - szerintem még nem hallottál."
De átéltem Koszovóban 4 évig.
5/10
billyclub 2010 máj. 05. - 22:23:33 5/10
(102/186)
Ebbol mar nem lesz jo film szerintem.
Latvanyra meg lehet, az utolso 10 perc pl a 8 reszben jol ossze volt rakva De amugy.. ááhhhh! Itt mar keremszepen akarmi is tortenhet, ez mar megy a levesbe
Jobb film lehetett volna, ha kicsit ramennek a katonakra es az idegesitoen buta, par szavas parbeszedek es "c" kategorias szineszek szerepeltetese helyett osszevalogatnak egy jo gardat es tenyleg bemutatjak az katonak emberi oldalat. A koztuk szovodo baratsagokat, a vagyaikat, felelmeiket, Ha legalabb egy picit megprobaltak volna a nezo szivehez kozel hozni a szereploket, hogy a szenvedesuknek sulya legyen es amikor meghal valaki, ne csak vert, repulo vegtagokat es kiomlo beleket lassunk, hanem erzo-legzo embereket, baratokat, bajtarsakat. Hogy aterezzuk a veszteseget.. hozzateszem mindenfele lassitott felvetel es hatasvadasz zenei alafestes nelkul..
Mert ugye az mar reg rossz hogy ezzel kell felhivni a figyelmet arra hogy haver, most kell szomorunak lenni, latod az a foszereplo aki meghalt..
Bobot nezve izgultam a szereplokert, es volt is ra jo okom, mert bizony a legjobb arcok is szepen sorban elhullottak, esetleg mindenfele eloztes figyelmeztetes nelkul szetkenodtek loveszarok falan. Az ember meg csak kamillazott hogy ennyi volt Hoobler vagy Gonorea.
En nem is gondoltam volna hogy ilyen nagy nevekkel a hatterben ennyire gyenge valami megszulethet mint ez a pacific....
5/10
billyclub 2010 máj. 05. - 18:22:32 5/10
(101/186)
Nem az az igazi baj, hogy nem tudom ki halt meg, hanem az hogy nem is igazan erdekel. :)
Zathar 2010 máj. 04. - 19:36:10 Előzmény polgi85
(100/186)
Megnéztem a 8-ast is, és engem sem nyûgöz le. És lehet azt mondani, hogy ne hasonlítgassuk össze a BoB-val, de könyörgöm, maguk a készítõk is büszkén lobogtatták a trailerekben hogy a BoB nyomdokaiba szánják a sorozatot, így szerintem nyugodtan húzhatjuk a szánkat.

Jó, jó, szeretem nézni, de sokszor csak egy nagy kavar az egész (és nem azért mert "ilyen a háború" hanem egyszerûen szarul van megírva a story és a forgatókönyv). A fõszereplõk sehol nincsenek a BoB-hoz képest, meg úgy általában az egész story. A BoB-t összefogta az Easy, mint egység, itt valahogy nincs semmi, ami összefogná a story-t. A romantikus békeidõs szálak széttörik a ritmust (amikor azok a részek mentek, hüledezve néztem hogy ez a sorozat most tényleg BoB-val egy síkon akar-e mozogni?).

Továbbá az interjúk sincsenek a helyükön, nem mondanak olyan jókat szegény öregek, mint BoB-ban. Igazából semmi újat nem mondanak, míg BoB-ban mindig átjött valami plussz (fõleg a 10. rész végén a záróinterjúk, az ütött :)).

Összességében nekem - fõleg a nagy hype-olás fényében - nagy csalódás a sorozat. Eddig. (Maradt 2 rész :D)
Christian Cage 2010 máj. 04. - 09:20:04
(99/186)
hát igen nekem se nagyon jön be ez a sorozat mint ahogy elõttem is írták sokszor azt se tudom hogy ki kicsoda!!!SPOILER!!!pl. amikor tegnap lelõtték basilone-t vagy kit elõszõr fel se tünt hogy õ az csak a végén jöttem rá hogy mér nézik annyira a bajtársai pedig õ a fõszereplõ!!!SPOILER VÉGE!!!én az elit alakulatot nem láttam csak a gyilkos megszállást de az sokkal jobban tetszett egyedül ami tetszik ebben a sorozatban az a zenéje mert hát ugye Hans Zimmer az Hans Zimmer:))
1/10
2SY 2010 máj. 03. - 22:09:34 1/10
(98/186)
Üdv!

Az elsõ 4 részt végig néztem azóta csak 3 perc alatt átpörgetem, mert sajnos sehol sincsen a BoB-hoz. Persze tudom, hogy nem kellene a világ egyik legjobb sorozatához viszonyítanom, de mivel ugyanazok készítették így elvárom azt a szintet. A szereplõk nem szerethetõek és egyszerûen unalmas az egész az operatõri munka viszont gyönyörû.
10/5
5/10
polgi85 2010 máj. 03. - 20:33:24 5/10
(97/186)
Az Elit alakulat egy részét bármikor végignézem, hiteles eredeti szereplõk akikért érdemes volt izgulni. A Pacific önmagában is felejthetõ és gyengécske, összehasonlítva az EA-val azonban méginkább kilóg a lóláb!
Kár érte, sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni:(
Balta 2010 máj. 03. - 18:49:11
(96/186)
Elképesztõen gyenge ez a sorozat. Minden fiú többheti csendes óceáni harc után is tejfehér bõrû, frissen borotvált, ápolt hajú. Na jó az egyenruhájuk tépett, de például az arcon lévõ "koszról" ordít, hogy smink. A BoB-ban legalább tényleg kéthetes borosták, és kialvatlanságtól karikás szemek voltak. Sokan leírták már elõttem, én is csak azt mondom; már a hetedik résznél járunk de fogalamam sincs ki kivel van és ha meghal valaki, azt sem tudom ki az. Szpílberg és Henksz ide, Szpílberg és Henksz oda, ez most nem jött össze. Egyedül az operatõr munkája az, ami ugyanolyan jó, mint a BoB-ban.



Egyébként én is úgy tudom, hogy az utolsó harcoló japán Anolu apukája, Kamacuka volt, aki mellesleg kiképezte az amerikai nindzsát is...
Drogba56 2010 ápr. 30. - 02:34:25
(95/186)
Nekem ezek a Peleliun játszódó részek kifejezetten tetszenek. Javuló tendenciát mutat a sorozat, véleményem szerint. Kíváncsi vagyok a többi részre, elvileg lesz még Tarawa meg Iwo Jima.
9/10
sumetrolin78 2010 ápr. 28. - 16:43:38 9/10
(94/186)
Messze elmarad az Elit Alakulattól ez a sorozat. 9-re értékeltem, de csak egy erõs 7-es. :(
ibacs 2010 ápr. 28. - 10:17:16
(93/186)
Ugyan még csak a 7. résznél járunk, de azért már közeleg a vége.Egy kis vélemény nyilvánítás talán már nem annyira elhamarkodott.Továbbra is csak a BoB-vel tudom összehasonlítani,bár tudom, nem közvetlen folytatás, sõt egy teljesen másik széria, de mégis csak annak a csapatnak a keze munkája.A BoB-t ugyan többször láttam, de még is annyi mindent fel tudok idézni belõle, hogy már el sem tudom képzelni, hogyan fért bele 10 részbe a sztori.Ebbõl viszont, mint friss élmény,szinte már most alig dereng valami.És nem hiszem hogy azért, mert lassan 10 évet öregedtem és hülyültem volna.Olyan karakteres színészek voltak benne, hogy szinte mindet fel tudom idézni magamban, de a mostaninál nagyon kell erõlködnöm, talán csak Rami Malek akire emlékezni fogok hosszabb ideig.
Legalább a mostani két rész kicsit akció dúsabb volt és látni is lehetett valamit, nem csak a sötét erdõben szikrázó lövedékeket.De azt kevésnek tartom, hogy ha éppen nem lövöldöznek akkor csak búsan, cigivel szájukban bandukoló katonákat látok.
Remélem a tendencia javulni fog és a végén mégis csak valami fergeteges filmélményem lesz.De akkor is elmondhatom, hogy 10 részbõl 5, azért elég gyengécske volt.
A film védelmében talán annyit, hogy a BoB hadszínterét talán jobban "magunkénak" érezzük, jobban át tudjuk élni, mint ezeket a távoli csatamezõket.Legalábbis én így gondolom,és talán ezért egy gyengébb sztori is lehet jobban átjön, ha európai hadszíntéren zajlódik.
9/10
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 28. - 00:54:05 9/10
(92/186)
Sajnálom, hogy nincs HBO-nk :( De azért igy gépen keresztül is üt :)

10/9.5
Drogba56 2010 ápr. 27. - 23:26:23
(91/186)
Szerintem butaság itt azon agyalni, hogy milyen szabályokba ütközik a 2008 nevû felhasználó zsidókra tett kijelentése. Egyszerûen az éjsötét szellemi képességeit mutatja egy adott illetõnek az, ha származás alapján, kollektíve ítélkezik. Egy ideális kurucrajongó, már az elsõ hsz-ébõl láttam. :-) Az meg hab a tortán, hogy egy ilyen kijelentés után nem tartja magát antiszemitának. :D Azt meg ki mondta, hogy az NKVD jobb lett volna az SS-nél? :D Egyáltalán hogy jön ide az NKVD? :D Azt inkább a Gestapoval kéne összevetni. Mind2 szervezet szukafattyakból állt, míg az Waffen SS-ben kétségkívül voltak igazi hõsök.

A japánokhoz: A történelem során rengeteg nép terjeszkedett, ki így, ki úgy. Amerika sem szent (nem is mondtam ilyet, erre jól bevált kuructaktika szerint felhozza az ütõdöttje Drezdát - akkor én kezdjek el "Varsózni"? :D ), ezt senki nem állíthatja. Mi sem vagyunk (voltunk) azok, a kuruc bármennyire is sulykolja (nah ez is megérne egy misét, hogy az említett hírportál szerint mi semmit az égvilágon nem csináltunk, de mindenki más bûnös - ez ám az objektív történelemszemlélet xD). Japán agresszor volt. Ezt kár vitatni. Mint ahogy terjeszkedett a Brit Birodalom is, és még sok más. A japán hódítókat azért utálják a Távol-Keleten mind a mai napig, mert brutális bûnöket követtek el. Lehet itten busidózni meg minden f*szom, de amikor egész kínai falvakat irtottak ki, meg embereket vágtak ketté szamurájkarddal, azt nem lehet betudni kulturális különbségnek. A hõsies önfeláldozást viszont igen. Persze a Szövetségesek is követtek el háborús bûnöket, ezt kár tagadni. De ez az AKKORI Japánt nem menti fel.
offtopic
ibacs 2010 ápr. 27. - 21:27:32
(90/186)
Hát hogy mi a francot keres azt nem tudom, de ha már egy nyilvános fórum, akkor törvényes keretek között hadd mondjon már azt amit akar. Mert az utálat az nem egyenlõ az uszítással. Ha uszítana akkor valóban lehetne törölgetni, sõt büntetni, de az ,hogy "utálom a..." az még lófütty. Az említett 7/7 ponttól is nagyon messze van. De azt azért leszögezném én most csak a kiemelt hozzászólásra mondom. Hogy én mire ugrok amúgy...igen azt pontosan tudod.Ha nem lenne nap mint nap a képembe dörgölve valamilyen formában a dolog akkor én sem ugranék, más sem, nem lenne nácizás , zsidózás sem.

No, most elég az offból, most jött le a hetedik rész remélem ahhoz is lehet már érdemben hozzászólni.
offtopic
ibacs 2010 ápr. 27. - 16:56:24
(89/186)
Rossz ember nem vagy, de ha utálod a zsidókat akkor bizony antiszemita vagy.De ettõl ne legyenek álmatlan éjszakáid. Én például a kefirt utálom, ezért antikefirista vagyok.
De , hogy mi a búbánatért kéne törölni egy antiszemita hozzászólást azt nem értem.Az , hogy valaki nem szereti a zsidókat az már had legyen a saját szíve joga.Ez (még) semmilyen törvényt nem sért. Jó, hogy nem azt mondja, hogy töröljék a muzulmánokat, mert õk sem szeretik a zsidókat.
8/10
orekka 2010 ápr. 27. - 11:11:38 8/10
(88/186)
Továbbra is közepesnek tartom a sorozatot, hiába próbálom megszeretni.

Nincsennek karakterek, nem látom a cselekmény vonalát, nem látom, hogy kiért, miért kellene izgulnom a jövõbeni részekben.

Olyan mint egy aréna játék, ahol a pálya teljesítése a cél. A csatajelenetek rendben vannak, jól meg vannak csinálva, de nem izgalmasak. Szeretnék szorítani valamiért, valakiért, de nem tudok. 6/10
9/10
Johnos 2010 ápr. 27. - 10:41:04 9/10 Előzmény Gargazsul
(87/186)
Tévedsz! Kamasuka volt Pongo-Pongo-n. :)

De félre a tréfát. Szerintem a patkányok legyilkolására tett megjegyzés nem a rendezõk ötlete volt. Ebben a háborúban - amit mi elképzelni sem tudunk igazán - csak úgy lehetett egy irracionálisan fanatikus ellenséggel harcolni, ha végletekig meggyûlölöd és csak úgy tudsz rá gondolni, mint amit ki kell irtani a föld színérõl könyörület nélkül.
Az elmúlt idõszak amerikai hábirús filmtermésében az látszik, hogy igenis tisztelték a japánok fanatizmusát, de mivel nagyon távol állt az amcsi/európai gondolkodásmódtól (lásd. BoB, ahol azért volt fogolyejtés bõven...) nem igazán tudták megérteni. A csendes-óceáni hadszíntér azért volt sokkal brutálisabb, mert nem volt elég legyõzni az ellenfelet, hanem meg is kellett semmisíteni (különben õ öl meg a saját élete feláldozásával is)... A The Pacific elsõ részében ez valamennyire átjött.