Téma: Trónok harca

Mara60 2016 máj. 03. - 06:47:11
(1893/2153)
SPOILER bár már nem annyira
A könyvben a lelke átszállt Szellembe, és jól körülírták, hogy õ egy warg. Tehát adott esetben ez visszafelé is sikerül neki.
Most, hogy jobban megnéztem a jelenetet, nagy valószínûséggel itt is az történt. Nem véletlen, hogy annyit mutogatták Szellemet. Így a boszorkány csak a visszautat könnyítette meg neki.
axis85 2016 máj. 03. - 00:25:04
(1892/2153)
Ízlések és pofonok, valakinek nem tetszik, valakinek igen, ezen aztán felesleges lovagolni. Csak én nem nézek olyan sorozatot, ami nem tetszik, mert miért is tenném?
axis85 2016 máj. 03. - 00:20:29
(1891/2153)
SPOILER
A könyvben ott tartunk, hogy leszúrták,még nem derült ki, hogy feléled. De persze mivel fel van építve a story szerkezete, elég sok teória pont így képzelte el. Mivel elég sanszos hogy John valódi származása és emiatt késõbbi szerepe igen jelentõs, elég biztos volt, hogy feltámad.
Mara60 2016 máj. 02. - 20:19:25
(1890/2153)
Ez nem a nép óhaja volt, csupán a könyvet követték. A könyvolvasók egyértelmûen elmondták már, hogy nem hal meg. Csak a könyvben másképp oldották meg a dolgot.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 02. - 20:05:47
(1889/2153)
Komolyan nem értem milyen erõ mondathatja bárkivel hogy tetszik neki ez a sorozat?
a bal mellsõ lábam 2016 máj. 02. - 19:32:45
(1888/2153)
Tetszik. Kifejezetten jó. De most elrontották a "nép" óhajára.
axis85 2016 máj. 02. - 14:51:12
(1887/2153)
Komolyan nem értem, hogy akinek nem teszik a sorozat, azt milyen földöntúli erõ kényszeríti a nézésére? Ez egyfajta mazochizmus?
a bal mellsõ lábam 2016 máj. 02. - 11:38:07
(1886/2153)
a bal mellsõ lábam 2016 máj. 02. - 10:18:08
(1885/2153)
Már csak Tirionnak kell meghágnia Deneriszt a sárkány hátán, és minden p.... elorgellál.
a bal mellsõ lábam 2016 máj. 02. - 10:14:19
(1884/2153)
Na, meglett a vágyatok, libák...
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 29. - 16:53:27
(1883/2153)
Hé, hová tûnt a S5-chart?
Menjünk biztosra...
http://i.imgur.com/HMJWCEM.jpg
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 ápr. 29. - 12:35:24
(1882/2153)
Most komolyan azt hiszed, hogy van aki ennyi flood-ot végigolvas? :)
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 29. - 01:57:21
(1881/2153)
És akkor lássuk az 5. évad character-chartját (by me).

A nyavajgósak kedvéért lássuk el kommentárral is ezúttal. Kezdjük az egyszerûbb népekkel.
Elõzményben azonban tûnjön fel, hogy a házak mostanra széthullottak, és az egyes frakcióknak szinte mind csak 1-1 aktív tagja maradt.
Seregek már nincsenek további polgárháborúkhoz.
Az író meg egy kretén, akinek a karakterei nem mondanak semmit, és nem csinálnak semmit, csak aktuális pozícióik vannak, mint egy Dallasban, vagy még inkább Barátok Köztben!

#1 jégzombik: oké, nyilván le lesznek nyomva, nem tudni miért nemírtották ki még õket évezredekkel ezelõtt. Mindenesetre vannak.
#2 Ros: a feltörekvõ kis prosti az elsõ évadból kihalt a 3-ban. Volt pár kezdetleges kapcsolata Kisujjal és az Eunuchal.
#3 Robin Arryn: akár meg is dögölhet, a továbbiakban szerepe nincsen (Kisujj tulajdona minden címe és értéke).
#4 Melisandre: A továbbiakban nincs semmilyen szövetségese akin keresztül mûködhetne.
#5 Craster: sose volt egy erõs játékos, de említsük meg.
#6 a Vadak: rájuk lehet még aggatni egy arcot mint névleges vezetõ, de valójában megszûntek önálló egység lenni.
#7 Gendry: névleg az utolsó fattya Robert Baratheonnak, így puszta elvi alapon említendõ.
#8 az Õrség: a maguk kb. 50 tagjával a szökséges 3000+ helyett, a világvégén, szövetséges nélkül csak névleg említhetõk
#9 Ellaria: jó, jó, a készítõknek eszükbe jutott hogy van még egy ház amit a 4. évad elõtt meg sem említettek, de ebbõl következõen maximum az írói dilettantizmus juttathatja õket bármi további szerephez.
#10 Sansa Stark: játszott és vesztett. mikor utoljára látták 10 cm-s jéggé fagyott hóra vetette magát 20 m magasból hogy megússza összes végtagja levágását egy teljes mértékben ellenség által uralt környéken, egy hadsereg közepén, egy olyan fickóval a sarkában akihez képest van kb. 5 perc elõnye, és aki emberekre szokott vadászni hobbiból, de fanatikusan.
#11 a Vasbank: sötét ló, ami bárkit forrásokhoz juttahat ha úgy gondolja.
#12 Rickon Stark: amennyit ez a név ér egy túl fiatal kisfiú kezében. A sorból nem vettem ki Tehon "Bûzös" Greyjoyt, mert neki sosem sikerült igazán elszakadnia az Erõsöktõl, de nem mellesleg õ is szeret várfalakról a sziklákra ugrálni.
#13 Cersei: van még egy gyereke, amúgy túlkoros. Azt mondtam hogy a gyerekének megjósolták a halálát? Egy olyan világban ahol a jóslatok hajlamosak valóra válni. Úgy pedig kifut az utódokból, férjekbõl, és úgy általában minden lehetõségbõl.
PS: a jós amúgy tévedett, lett Cerseinek gyereke Robert Baratheontól!
#14 a Tyrel-ház: jó politikusok, de most épp rács mögött csücsülnek, és nem nagyon sikerül onnan kimozdítani õket.
#15 a Bolton-ház, akiknek a feje egy Frey, akinek legfõbb gondja a gyerekei kiházasítása. Ráadásul Lannister-kapcsolatokkal. A ház vezére se nagy játékos, így marad jelöltnek az õrült Ramsey, aki eredetileg Havas.
#16 a Greyjoy-ház: nem túl gyakran csinálnak bármit, és mivel jelszavuk a "nem folytatunk termelõ tevékenységet", nem várható hogy különösebb hatással legyenek bármire is. Plusz a ház fejérõl megjósolták hogy meghal.
#17 Arya Stark = Erõs Árja = Fehér Hatalom egy egyszerû gyilkossá degradálódott. Még hasznos eszköz lehet valaki kezében, de ennyit tud.
PS: A Férfi NEM "senki". Azért nevezi magát "a FÉRFI"-nak, mert a nemét még nem veszítette el!
#18 Tyrion Lannister: régen elveszítette a köteléket a házával, most úgy néz ki beáll Sávhkánynõhöz. Jó Legfõbb Tanácsadó.
#19 Jaime Lannister: nemrég elveszítette a valódi kapcsolatot a házával. Sok kedve nincs az uralkodáshoz, de még lehet esélye. Jó Legfõbb Testõr. Brienne-t azért hagytam mellette, mert a Némber legfeljebb kellékfeleség, aStarkokhoz pedig valódi kapcsolat (egyelõre) még/már nem fûzi.
#20 Brandon Stark: a fene tudja mire hajt. Egy nagy rakás medzsik van a kezében mindenesetre, és TALÁN a képesség hogy irányítsa a sárkányokat.
#21 a Fõveréb: na miatta nem szabad elfeledkezni a zöldkeretes kellék-szereplõkrõl, akik nem kívánják a trónt se maguknak, se másnak - de a megfelelõ kézben hatalmat adhatnak. Rettenetes ótestamentumi pátriárka, akinek kapcsán vhogy sikerült Varysból az eunuchból õrült szektatagot kreálni.
#22 Dénáros: na neki aztán van annyi kelléke mint a szemét, de még mindig ott dekkol a világvégén. A sárkányok meg sárkányok, ha elszabadulnának, az vicces lenne, és hát ne feledkezzünk meg a dilettáns íróról... Mindenesetre az egyetlen aki megtanul(t) kormányozni, az Nagy D.
#23 Kisujj: no, ne feldkezzünk meg a kavarógéprõl se. Helyezkedni azt tud. A kérdés mikor bosszant fel valakit annyira hogy elvágja a torkát.

PS: kiderült nem lehet paintben akármekkora felületet használni, ezért a diagramon a farkasokat betoltam a sorokba hogy helyet nyerjek. Ha vki esetleg észrevenné.

Na mindegy, szóval el lehet itt még bohóckodni értelmetlen karakterek kinyírásával, de teljesen fölösleges.

PPS: HBO President Michael Lombardo azt nyilatkozta, 10 nyavajás évadot akar ebbõl az izébõl. És persze minden évben újratárgyalható (= még több évad berendelhetõ). Azaz sose fog véget érni. Ez az új Szabó Család!
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 29. - 01:10:08
(1880/2153)
Tudod mi az az EUFEMIZMUS? Az eufemizmus az, amikor azzal amit mondasz valójában olyasmirõl beszélsz amit el akarsz rejteni.

Pl. a májusfa a felláció eufemizmusa. A Bibliában a "megismer" a közösül eufemizmusa. A népdalban a csók a közösülés szimbóluma.

Ha tehát látsz egy hétágú csillagot ami amúgy pontosan úgy néz ki mint a hatágú Dávid-csillag AKKOR AZ ZSIDÓCSILLAG.
A Heineken csillaga egy ötágú, tömör, vörös csillag. Semmi köze az egymásbakapcsolódó vonalakból álló hatágú Salamon Pecsétjéhez.
Ha a Heinkenbõl akarnék eufemizmust gyártani, akkor a Heinken sör a Szovjetunió/Oroszország szimbóluma lenne, aminek szintén ötágú vörös csillaga van.
Mert számosfajta csillag létezik ám a szimbolikában, mind-mind más asszociációval. Van a pentagram, a sátáncsillag, az esthajnalcsillag, a dávidcsillag, a zsidóbélyeg sárga csillag, az égtájcsillag, a hullócsillag,a seriffjelvény, az oroszok vörös csillaga, a hollywood-csillag... Egyik sem összekeverhetõ, és aki annyira troll hogy egy vörös csillagot próbál egyenlõvé tenni egy dávidcsillaggal, ott obvious trolling is obvious trolling.

Ha pedig azt nézzük, hogy a Hét Isten Csillagának közepén eredetileg egy nyavajás lóhere van, akkor azt helyettesíteni egy vonalakból összeszõtt dávidcsillag-képzõdménnyel minimum gyanús. Olyan mint egy fordított horogkeresztre azt mondani kicsit sem juttatja senki eszébe Adolf Hitlert.
Az 5. évadot se felejtsük el, amiben megpróbálták elmismásolni a nyilvánvalót, mintha csak azért alakították volna át az eredeti, problémamentes szimbólumot, mert így "könnyebb graffitizni". Nyilvánvalóan nem kellett volna ezt tenni ha nem azt jelentené, amit nyilvánvalóan jelent.

Ehhez adjuk még hozzá a Hét Isten kultuszának vérnõszõ, törvénykezõ Ótestamentumi YHVH-jellegét, és máris átkeltünk a Rubikonon.

És hozzácsaphatunk a dologhoz olyan részleteket is, mint a S05E09 gladiátorviadalát. Oh, persze, a GoT összes harci stílusát hivatott felvonultatni, bla, bla, bla. De nézzük meg kicsit alaposabban a harcot. 3-4 fehér és 2 színes fickó vesz részt a második, legfontosabb, mert Ser Jorah is szerepel benne párharcban. Több harc nincs is, mert jönnek a Hárpiák.
Szóval, kik és milyen sorrendben halnak meg benne?
Az elsõ halott egy arab-palesztín, akiket a zsidók legjobban gyûlölnek.
A második halott pedig a fekete. A zsidók azt sem állhatják, mert a fajelmélet-propagandájukba rettenetesen belerondít a fekete-judaisták létezése.

És így tovább, és így tovább, Lost-tá változik a Trónok Harca, ahol az elfogyott hadseregek helyett már vallások háborúznak. Bizony, az 5. évadtól a sorozat egy TISZTÁN egy vallásháború (igazából a 4. lezárultával már az).
A vallás pedig olyan mint egy vírus: gyorsan el tud terjedni, de meggyógyítani hosszú és nehéz. És bármelyik vallás is gyõz, mindenki veszít.

Márpedig melyik vallás áll nyerésre?
Netán a Vízbefúlt Isten, akinek se rítusa, se követõi - semmi szerepe a sorozatban?
Esetleg a Régi Istenek? "Mert a népek bálványai csupa hiábavalóság, hiszen az erdõ fájából vágják azt; ács-mester kezei készítik bárddal." - Jer.10.3
Netán a Tûz Istene, aki mániákusan eretnekeket éget, és a saját gyermekeidet mint a középkori keresztények? Áh, nekik végük. Csak a Baratheonok hittek benne, és az utolsó varázslatuk nekik se sikerült. " Akkor monda Illés a népnek: Én maradtam meg csak egyedül az Úr prófétái közül; míg a Baál prófétái négyszázötvenen vannak; Adjatok azért nékünk két tulkot, és õk válasszák magoknak az egyik tulkot, amelyet vagdaljanak darabokra, és rakják a fákra; de tüzet ne tegyenek alája; én pedig a másikat készítem el, amelyet a fákra rakok, de tüzet én sem teszek alája. Akkor hívjátok segítségül a ti istenteknek nevét, és én is segítségül hívom az Úrnak nevét; és amely isten tûz által felel, az az Isten. És felelvén az egész sokaság, monda: Jó lesz!"

Nem. Aki a legerõsebb, aki tömegeket irányít, és magát Királyvárat - az a dávidcsillagos, vérivó, törvénykezõ "Új Istenek", ami behódoltatja a gójokat, megszûnteti a szekularizmust, és elvágja a torkát minden LGBT-nek. Persze maga a kifejezés hogy "Új IstenEK" is eufemizmus, hiszen a hét isten valójában egyetlen istenség: YHVH száma a hét.
esernyo 2016 ápr. 28. - 14:28:12
(1879/2153)
Elég komoly lett az évadnyitó. Mellisandre remélem még azért visszateszi a nyakörvét. :)
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 ápr. 28. - 11:43:20
(1878/2153)
Nincs olyan, hogy "hétágú-dávidcsillag" mivel a Dávid-csillag hatágú.
Tehát ami hétágú az nem Dávid-csillag.
A te logikáddal a Heineken üvegen akkor egy ötágú Dávid-csillag van?!
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 28. - 09:09:58
(1877/2153)
<--
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 28. - 09:09:33
(1876/2153)
Elhanyagolható apróság bizony.
Van egy erõs különbség a "belül hullámos szélû korong, kívül sugarak" változat, és a hétágú-dávidcsillag verziók között.
Hozzátéve, hogy egy alkalommal elõfordult egy olyan dávidcsillag-verzió is, ahol NEM létezett a külsõ sugáröv.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 28. - 09:04:57
(1875/2153)
Igazából NEM mondták miért van A Fal.

ELVILEG, azaz AMI MONDTAK az az, hogy kint tartsák a jégzombikat.
(Ha vkit érdekel a "tél" az háborút, a "nyár" az békét jelent, ezért nincs több évszak, és a kifejezés NEM kötõdika jégzombikhoz).
Namost nekem az a problémám ezzel, hogy:
- a Mások 10,000 éve eltûntek
- feltehetõen egy igen kis területen vannak egyáltalán
A fenti kettõ viszont az alábbi konklúzióhoz vezet:
- a Mások legyõzhetõek
- a Másokat legyõzték
- a Másoknak igen kis területe maradt
- a Mások veszélyesek.
Ez viszont vezetne egy döntéshez:
- a Másokat ki kellett volna írtani 9900 éve.

Miért nem tették meg? Miért építettek helyette Falat?
Ez NINCS elmondva.

Ahogy az sincs elmondva a képen látható illetõ mégis miért foglalta el a képernyõt.
Persze, a sorozat hajlamos arra hogy ne közölje a szereplõk neveit (két legdurvább példa Ros - akinek csak az 1. évadban van neve - és Ramsay - aki az évadban amiben megjelenik és végig kínozza Termoszt ismeretlen okból egyáltalán nem rendelkezik névvel), de ez azért egy negatív csúcs.
Rövid G. atya 2016 ápr. 28. - 08:51:24 Előzmény Torolt Felhasználo
(1874/2153)
Az meg elhanyagolható apróság, hogy a filmbeli csillagnak hét ága van.