Téma: Twin Peaks

Anditos 2014 aug. 01. - 11:58:31
(312/372)
:)
offtopic
Anditos 2014 aug. 01. - 11:58:05
(311/372)
:)
Anditos 2014 aug. 01. - 11:57:29
(310/372)
Mivel nem volt a forgatáson profi fotós, Richard Beymer-t (Ben Horn alakítóját) kérte meg Lynch hogy fotózzon.
offtopic
Anditos 2014 aug. 01. - 11:52:20
(309/372)
Engem annak idején csak James feje idegesített a sorozatban, mindig olyan szerencsétlen képet vág mintha citromba harapott volna. Most még jobban irritál, és ehhez párosul Donna karaktere, különösen amikor ezek ketten együtt sugdolóznak, tervezgetnek, sóhajtoznak.
A tegnapi részben lehetett elõször érezni hogy Lynch elkezdte az igazi õrületet, sok jelenet elhúzódott, és egyre több szereplõn mutatkozik meg az elmebetegség. :)
Leo Johnson-tól nagyon féltem annak idején, nagyon örültem amikor ártalmatlanná tették, öregnek is tûnt, most meg sajnálom hogy nem látom többet azt a formás fenekét meg a szép, fiatal arcát. :)
Zsul 2014 aug. 01. - 07:40:25
(308/372)
Végére értem gyors ütemben a sorozatnak (két éjszakázás...:)) Ti hogyan folytatnátok a történetet? Hogyan zárnátok le?
Zsul 2014 aug. 01. - 02:03:24
(307/372)
Találtam egy érdekességet: Nem tudom, hogy szinkronban van csak, avagy az eredetiben is így van, de megemlítik a sorozatban Budapestet.
A 2. évad 15. részében kb. 17.45-tõl érdemes figyelni.
Kíváncsi vagyok tudunk e errõl az érdekességrõl többet, mint ami... :)
(A jelenetben Cooper ügynökkel beszél Pít, épp a mosodából hoz meg ruhákat és egy új mosodás lányról beszél.)
-greghouse- 2014 júl. 31. - 22:14:01
(306/372)
Az is külön tetszik benne (ami nálam mindig nyerõ) hogy színészeket másként mutat be, mint ahogy megszoktuk. Kyle MacLachlan zseniális, de arcberendezése miatt vagy csak skatulyából, majdnem mindig gonoszokat, gengsztereket stb . játszik (üdítõ kivétel volt a HIMYM "kapitánya" is), itt szinte féltem tõle eleinte, aztán meg teljesen lenyûgöz a finom játéka. Persze ehhez kell a jó forgatókönyv is, a kávék rituális élvezete, a diktafonba mondott oda nem illõ dolgokban elmerülése, tehát nagyon jó a karakter.
...Ha egyetlen egyet vetnék fel, az (nem tudom, mennyire a magyar változat dolga, valószínûleg nem), a hangrendezés, a film jeleneteinek felében szinte suttognak, a nõk majdnem mindig, és a zene elnyomja. Valószínûleg szándékos, csak engem zavar, hogy a nõk suttogó beszédének a hangszíne nem jön igazán át.
...Jó ez a sorozat.
Zsul 2014 júl. 31. - 05:29:45
(305/372)
Még reagálva a korábban olvasott hsz-ekre:
A Twin Peaks elkészítése, stílusa soha nem jár le! Az egy dolog h mesterségesen felpörgették a világot (kamerarángatós operatõrök, sekélyes jellemrajzok, gyors történetek, villódzó képek, stb.), de azért bízok benne, hogy egy-két mestermunka még fog születni, akár sorozat képében is... Ami a történetet illeti az egy másik tészta. Még egy bénább történet is jól mutatna ilyen aprólékos, élõ körítés mellett.
Zsul 2014 júl. 31. - 03:15:37
(304/372)
Én ugyan nem néztem régen a sorozatot... gyermekként inkább az X-aktákat. (X-akták is sok különálló részben játszódott amcsi kisvárosban, mindegyik jó hangulatú rész volt.) Emlékszem mindig fel kellett vennem videóra a bátyámnak. De azért írok most, mert a Twin Peaks egyik nagy ütõkártyája, hogy "élõ helyszínt" csinált! A nézõ úgy érezhette, hogy szinte ott él vendégként - Cooperrel - a kisvárosban. Magunkba szívhattuk az ottani hangulatot, látványt, s ez plusz élményt nyújtott. Mintha a helyszín külön szerepelne a sorozatban, nem csak mint egy háttér. Ilyen hatást elvileg ma is el lehetne érni, ha akarnák. Persze ez még a dolog egyik fele. Ha én sorozatot rendezhetnék/írhatnék, akkor az én "Univerzumomban" lejátszódhatna úgy a jó és a rossz csatája, hogy az ember azt mondaná: veszteség és nyereség itt is ott is, mint az életben. Egy-két szörnyûségnek is lenne lassú lefutása. Már-már azt mondaná a nézõ: "ez is egy ilyen szempontból tipikus krimi sorozat, ami "közel hozza a mocskot a nappalimba, nem mintha nem lenne elég". Igen ám, de aztán nagyon finom utalásokkal kiderülne, hogy tulajdonképpen végül is mindent a jó mozgat... és hogy valójában nincs halál. Ez egyszerre vigasztaló örömteli, de ugyanakkor attól még a földi fájdalom (emberek halála, erõszak) itt van. S ez most van itt a képünkbe. Persze mindezt nehéz úgy a nézõ elé tárni, hogy ne legyen modern-ezo-rózsaszín nyáltenger. :) Továbbá ez mégis csak egy krimisorozat nem pedig egy vallási, vagy ezoterikus tanfolyam. Ez a Twin Peaks nagyon megihleti az embert... Miért ne lehetne úgy bemutatni a bûnt és a jó-rossz küzdelmét, hogy utána az ember mégis megnyugodjon, és azt mondja: vannak jó dolgok is az életben, ami miatt érdemes élni... No "megyek", és nézem tovább a 4. részt.:)
Roberto DiCapribogyó 2014 júl. 29. - 13:28:14
(303/372)
Roberto DiCapribogyó 2014 júl. 29. - 09:48:52 Előzmény stenimore
(302/372)
Ezért ALBERT a kedvencem: http://www.youtube.com/watch?v=kf0ZvY2usbY

"Ezek a reluxákat láthatjuk abban a jelenetben is, amikor a jó és a gonosz küzdelmérõl szóló misztikus történet közepén, a bizarr és ijesztõ alakok és jelenetek között szinte elrejtve, a rendezõ Albert Rosenfield (Miguel Ferrer) FBI ügynök szájába adja a humanizmus egyik legemlékezetesebb tévés monológját. A jelenet elején a prezentációs táblán látható a gonosz fantomrajza."
k11zoltan 2014 júl. 28. - 21:47:10
(301/372)
Furcsa, de nem rossz.
Nem ijedtem meg rajta, inkább poénosra sikeredett.
Nyilván annak idején más volt a hatása, mint ahogy azt többen is mondták.

Kíváncsian várom a filmet.
Roberto DiCapribogyó 2014 júl. 28. - 21:22:40
(300/372)
Nagyon bírom azokat az apró poénokat, amik valami teljesen váratlan, oda nem illõ dologból fakadnak.. pl. már annak idején is nagyot nevettem azon a jeleneten, ami a múlt pénteki epizódban volt: Cooper és a seriff bemennek az állatorvos várójába és miközben dumálnak, egyszercsak átsétál közöttük egy halálian flegma láma és egy másodpercre farkasszemet néz Cooperrrel, aztán mitha mi sem történt volna folytatódik tovább a sztori... :)).
Roberto DiCapribogyó 2014 júl. 28. - 21:15:22
(299/372)
De jó hangulatfotó; elég jól visszaadja, hogy miért is õ lett Bob :). Érdekes, hogy ahhoz képest, hogy még csak nem is színész, hátborzongató(-an jó)ra sikeredett az alakítása...
Anditos 2014 júl. 27. - 20:48:02 Előzmény Roberto DiCapribogyó
(298/372)
A Bobot alakító fickó egy díszletmunkás, aki épp Palmerék szobáját alakítgatta, amikor Lynch hirtelen meglátta a tükörben az arcát és mivel frászt kapott tõle, azonnal felkérte Bob szerepére.:)
Richard Beymer fotója:
Roberto DiCapribogyó 2014 júl. 27. - 12:31:37 Előzmény stenimore
(297/372)
Hm.. ember nem tölt el ennyi idõt olyan dologgal, amit nem szeret.. most világosodtam meg, szerintem te látens Twin Peaks rajongó vagy:)!
1/10
stenimore 2014 júl. 26. - 12:25:04 1/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
(296/372)
"Amit nagyon szeretek a sorozatban (többek közt), hogy egyes karaktereknek idõvel teljesen új arcát ismerjük meg, pl. Albertrõl kiderül idõvel, hogy a kérges külsõ mögött azért aranyból van a szíve, vagy.. "
Hát ez baromira eredeti elem ebben a filmben ,a reveláció erejével hat..:D
Roberto DiCapribogyó 2014 júl. 26. - 11:29:35
(295/372)
A véleményed teljesen rendben van...hisz nem lehet mindenkinek jó az izlése ;).

Egyébként az " Egykor talán szép volt, jó volt; elmúlt" mondatod azt sugallja, hogy régen szeretted... szerintem csak egy kis lökés kéne és újból megszeretnéd. Gyere, hagyd ott az erõ sötét oldalát és állj vissza közénk :))!
10/10
Pisti3030 2014 júl. 26. - 10:38:29 10/10
(294/372)
Stenimore irásait olvasva felrémlik bennem az okoska törp képe :D :D :D.
Roberto DiCapribogyó 2014 júl. 25. - 09:47:54
(293/372)
ALBERT :)