Min-Rin 2015 máj. 30. - 16:18:42
(22331/23571)
Az épület belsejét az alábbi videóban láthatjátok.
https://www.youtube.com/watch?v=dNw46wmELCQ
Min-Rin 2015 máj. 30. - 16:17:45
(22330/23571)
Zenei közkönyvtár nyitotta meg kapuit nemrégiben Szöulban, a Hannam-dongban. A könyvtár létrehozója a Hyundai Card. A háromszintes épület felsõ két szintjén tízezer bakelitlemez és háromezer könyv foglal helyet, míg az alsó szint az indie zenekarok és underground zene otthona.

Nyilvános könyvtárról van szó, a Hyundai Card hitelkártáyval rendelkezõ látogatók szabadon böngészhetnek, az épületben elhelyezett lejátszók segítségével hallgathatnak zenét. A hely keddtõl szombatig 12-21 óráig, vasárnap 11-18 óráig tart nyitva.

A képen jól látszik, hogy az épület remek helyen áll, hiszen a csupaüveg falakon keresztül zenehallgatás közben rálátni a városra.
Min-Rin 2015 máj. 30. - 11:56:58
(22329/23571)
A fõszerepben Lee Da-Hae-t láthatjuk, aki többnyire hitelesen alakította a sérült, de erkölcsi gátlások nélküli fiatal nõt. Yoochun kedves pofikáját jó volt látni, és annak ellenére is jónak találtam, hogy még kicsit merev az utóbbi sorozatokban mutatottakhoz viszonyítva.
Ügyes választás volt Kang Hye-Jung az ártatlan és jóhiszemû barátnõ szerepében, láthatólag testhezálló volt neki a figura. Érdekes lenne tudni, vajon egy ettõl egészen eltérõ karaktert is meg tud-e formálni.
Nagyon jónak találtam Jang Myung-Hoon szerepében Kim Seung-Woo-t. Tökéletesen jelenítette meg a középkorú férfit, aki végre megtalálja a szerelmet, de hiteles volt a történet második felében is, amikor elegánsan vállalta a felelõsséget a történtekért. Jól kitalált karakter, elsõrangúan megvalósítva.
Min-Rin 2015 máj. 30. - 11:44:09
(22328/23571)
A sorozat magyar felirata meglehetõsen vegyes érzéseket váltott ki belõlem. Az elsõ részek sajnos csapnivalóan rosszak, aztán némi javulás tapasztalható, majd a hetedik résztõl - köszönet érte vajandinak - minõségi felirat teszi élvezhetõvé az epizódokat.
Min-Rin 2015 máj. 30. - 11:37:22
(22327/23571)
folyt.

Visszatérve a drámához: a lány lassanként érezni kezdi, hogy egyre jobban belegabalyodik a hazugságok hálójába. Kapálózik, rohan, fut egyik fickótól a másikig, percek alatt ötli ki az újabb és újabb hazugságokat. Már nem képes a szálakat kézben tartani, és az amerikai regény szereplõjéhez hasonlóan, kezdi megérteni, hogy van valami, amit õ nem ismer. Egyre rémültebb, szomorúbb.

Szerencsétlenségére mindkét pasi feleségül akarja venni, õ pedig teljesen tanácstalan, hogyan oldja meg a kérdést. Ráadásul, lassanként valahogyan - kissé hihetetlen módon - valóban szerelmes lesz az ifjú örökösbe, sõt ennél a pontnál már azt is érezni kezdi, hogy a másik fickót sem lenne tisztességes megbántania.

Aztán lassanként kezd fény derülni a valóságra, és ahogy haladnak elõre az események, mintha a lány már képes lenne szembesülni vele, miket követett el mások - a benne megbízó, és iránta szeretetet érzõ emberek - ellen. Ez azonban nem tartja vissza attól hogy úgy próbálja menteni magát, hogy ellentámad.

De aztán felmerül a kérdés: vajon õ a legnagyobb csaló a történetben? És õ a legszívtelenebb? Úgy tûnik, van aki még rajta is túltesz.

Meglepõ fordulatot vesz a történet...

Sajnos az utolsó három epizód kissé hosszadalmasra sikerült, eléggé elkenték a történet megoldását. Az alapötlet ennél határozottabb véget érdemelt volna.

Néhány jeleneten remekül szórakoztam - volna, ha nem érezné az ember a növekvõ feszültséget. Ilyen volt, amikor a két imádó összetalálkozott az elõkelõ ékszerüzletben, ahol mindketten gyûrût vettek. A másik ilyen epizód a Yoochun-féle nevezetes zongorás jelenet volt, különös tekintettel az énekelt dal szövegére. "Szeretlek, szeretlek, szeretlek, szeretlek, én egyetlen szerelmem. Szívem ezt kiabálja, de túl értékes hogy kimondjam hangosan." - énekli hangosan. Olyan ez, mint az Akácos út c. mûremek, amelyben a pasi ordítva szokta énekelni: De csak csendesen, ne hallja senki más. :))
Min-Rin 2015 máj. 30. - 11:36:19
(22326/23571)
A napokban fejeztem be a Miss Ripley c. sorozatot. Az alábbiakban olvashatjátok el azt, hogy milyennek láttam a drámát, és mi jutott eszembe nézése közben.

Az összefoglaló SPOILERT tartalmaz!

A sorozathoz nagyon sokára készült magyar felirat. Egy ideig nem értettem miért, hiszen a szereplõk miatt - azt gondolnám - azonnal le kellett volna csapnia rá többeknek. Néhány rész megnézése után azt hittem, rájöttem a dolog okára: a történet korántsem könnyû szórakozás. A hetedik-nyolcadik epizódnál azonban megint értetlenkedni kezdtem.
A történet ugyan folyamatos szorongást, szinte fizikai szenvedést okoz, de tanulságos. Mert ahogy a cím alapján már sokan sejtik, a fõszereplõ folyamatosan hazudik, egyfolytában azon igyekszik, hogy megszerezze - mindig hamis úton - azokat, amelyek segítik a siker elérésében. Hazudja a végzettségét, hamisítja a diplomáját, a magasabb állás eléréséhez szükséges portfolióhoz lop, és nem utolsósorban hazudja a szeretetet, szerelmet. Egyszerûen úgy is megfogalmazhatjuk, hogy õ egy erkölcsi nulla. De vajon mi ennek az oka?

És itt válik érdekessé a dolog. Mert az, hogy valaki ilyenné válik, nem véletlen, hiszen véletlen nincs, mindannyian okkal vagyunk olyanok, amilyenek vagyunk.

Azt gondolom, a dráma fõszereplõjének gátlástalansága mögött a család és a szeretet hiánya áll. A gyerek- és ifjúkori sérülések, hiányok miatt õ csak azt tudja hogy el kell érnie hogy kapjon: sikert, pénzt, állást, szeretetet.

Kapni akar, miközben nem tudja, mi az hogy adni.

Nincs ennél szomorúbb dolog egy ember életében.

Mielõtt valaki, aki látta a sorozatot, azt mondaná, ilyen a valóságban nincs, annak azt üzenem: de bizony van!
Ismerek olyat, aki csak arra vágyik hogy szeressék, miközben õ maga nem tudja, mi az a szeretet. A cél elérése érdekében felméri, hogy a hozzá közeledõ milyen viselkedést vár, milyen tulajdonságokkal lehet elnyerni a szeretetét, és ennek megfelelõen viselkedik. Õ maga nincs, õ csak egy tükör, mert visszatükrözi azt, amit hite szerint a vele szemben álló elvár. Az emberek hosszabb-rövidebb idõ után rájönnek hogy ilyen, és elfordulnak tõle, de a felismerés nélkül sem történne más. Az emberek ugyanis - bár szeretik ha rokonlélekre találnak - alapjában egy egyéni gondolkodás nyomán született egyetértésre vágynak, nem egy mindenre bólogató árnyékra. Persze vannak kivételek.

Aki olvasta Steinbeck Édentõl keletre c. nagyszerû regényét - nem elég hozzá a mozifilmet látni - az nyilván emlékszik Adam feleségére, a Cathy, avagy Kate nevû nõre. Az õ alakja nagyon hasonló a fent taglaltakéhoz, bár azoknál sokkal-sokkal szörnyûségesebb. A Miss Ripley fõszereplõje elsõsorban a saját életét teszi tönkre, Kate a környezetében levõkét is, sõt a gyilkosságtól sem riad vissza. Nem tudja hogy mit jelent szeretni, sokáig azt sem tudja, hogy valami hiányzik belõle, ami másokban megvan. Amikor megtudja, az a vég a számára.
Min-Rin 2015 máj. 30. - 08:47:55
(22325/23571)
hanguktaekwondooo 2015 máj. 29. - 19:43:56 Előzmény Min-Rin
(22324/23571)
Minden tiszteletem az öregúré.
Nemcsak tehetséges és érzelmileg intelligens,
hanem óriási szakmai alázat munkál benne.
Így születnek a valódi, szellemi ajándékok.

Vajon lóvés galériák nem környékezték meg?
Sok pénz rejtõzik az ilyesmiben.
megmozgat fiatalt -idõsebbet, testületileg
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:15:03
(22323/23571)
A nagyapa és unokája, no meg az egyik kép.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:14:20
(22322/23571)
.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:13:51
(22321/23571)
Míg a mûvész alkot a nappaliban, felesége némán nézi a tévét, hogy ne zavarja férjét. Erre bizony szükség is van, hiszen a technika sajátossága miatt az elhibázott vonalak javítására nincs lehetõség, tehát a rajzolás rendkívüli koncentárciót igényel.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:13:23
(22320/23571)
.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:13:03
(22319/23571)
Az alkotások Korea szépségeit szándékoznak megmutatni, méghozzá elsõsorban Shin úr Kanadában élõ unokájának, de ezzel a tevékenységgel Shin úr gyermekkori álmát is valóra váltotta.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:12:35
(22318/23571)
.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:12:07
(22317/23571)
.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:11:43
(22316/23571)
Az SBS How Is That Possible c. mûsorában egy Shin nevû 73 éves úriember mûalkotásait mutatták be a közelmúltban. Az idõs férfi fotók alapján készíti tusrajzait. A képek rendkívül élethûen adják vissza az ábrázolt tájakat, épületeket, növényeket. Milliméteres vonalakkal dolgozik, egy-egy kép elkészültéig akár több százezer apró vonásra van szükség.
Min-Rin 2015 máj. 29. - 16:11:12
(22315/23571)
Az elmúlt hónapokban emlegettük, mennyire fontos hogy az idõsödõ embereknek legyen kedvtelésük, és nyugdíjas éveikben-évtizedeikben ne elfoglaltság nélkül morzsolgassák napjaikat. Erre mutat példát az alábbi férfi története, amelyrõl a soompi adott hírt.
http://www.soompi.com/2015/05/28/retiree-lives-childhood-dream-by-creating-beautiful-ink-drawings-for-granddaughter/
Min-Rin 2015 máj. 29. - 06:48:09
(22314/23571)
Most a futballban, ötvenhatban az oroszok ellen álltak mellénk. Épp most olvasom az errõl szóló, nem akármilyen történeteket. :)
Min-Rin 2015 máj. 29. - 06:40:53
(22313/23571)
Jó reggelt!

Wheesung énekel egy új napról.
https://www.youtube.com/watch?v=0GwIi364hLg
hanguktaekwondooo 2015 máj. 28. - 19:48:11
(22312/23571)
Van ám Magyarhonnak koreai futballistája is.
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/dvtk-a-klub-tortenetenek-elso-del-koreai-jatekosa-alairt-2362971

Tavaly õsszel szerzõdtette le a DVTK Kim Ho-youngot,
és úgy néz ki, az alig negyedszázados fiatalember beváltotta a hozzá fûzött reményeket,
mert a klub igyekszik úgy alakítani, hogy a srác tovább rúgja nálunk a bõrt.

A DVTK tavaly két fiatalabb játékost is letesztelt, egy 18 és egy 22 éves reménységet,
de nem sikerült megegyezni, illetve nem hozták a fiúk a színvonalat,
így egyikük csak edzéseken erõsítette a csapatot.
Õk azóta már hazautaztak,
míg Ho-young egész jól elvan Miskolcon
és sikerült mind szakmailag, mid emberileg beilleszkednie.
Gratulálunk neki
és az egyébként példás délkoreai kapcsolatokat ápoló borsodi megyeszékhelynek is
/Miskolc és Asan testvérvárosi kapcsolatáról már volt szó pár hónapja/

De mit nyilatkozott leigazolása után röviddel az ifjú han.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy meg tudtam gyõzni a DVTK szakmai stábját arról, hogy érdemes engem szerzõdtetni – mondta Kim Ho Jung. – A Debrecen elleni mérkõzésen személyesen is megtapasztalhattam,
milyen nagyszerû hangulat uralkodik a Diósgyõri Stadionban.
A DVTK nagy klub, számomra pedig ez nagy lehetõség, hogy bizonyítsak.
Egyelõre picit nehezen értem meg magam a társakkal, de azon leszek, hogy az alapkifejezéseket hamar elsajátítsam.
Nem szeretnék csalódást okozni a drukkereknek, alig várom, hogy bemutatkozhassak.”

Megtörtént.
Várjuk az újabb meccseket.