Kacatka78 2015 júl. 22. - 15:17:56
(22691/23571)
Én nem kedvelem az ilyen "szépségversenyeket", legyen az nõi vagy férfi. És nem azért, amit az örök feministák hangoztatnak, hogy ledegradálja a nõket, hanem mert egyszerûen lehetetlenség szépségideálról beszélni. Ez olyan változó, mint a tavaszi idõjárás. Koronként, országonként, nemenként teljesen eltérõ, így aztán felesleges errõl "vitázni". Még egy adott egyén életében is változik a korral, hogy mit tart szépnek, vagy inkább vonzónak a másik nemen. Az nekem is teljesen érthetetlen, hogy a koreai emberekben miért van ilyen hatalmas vágy, hogy ugyanúgy nézzenek ki. Ezért hatalmas anyagi terheket vállalnak és tengernyi fizikai fájdalmat. De be kell látni, hogy amíg mostanság Nyugaton az individualizmus vagy ego a fõ erény, addig Keleten az egyformaságra esküsznek. Ez nagy ellentét. Tény, hogy ha rajtam múlna, az ilyen típusú megmérettetéseken csak a természetes embereket engedném indulni. Hiszen ma már szinte mindent meg tudnak oldani az orvosok... Így aztán az eredeti céljai is teljesen elvesztek az egésznek. Mondom mindezt úgy, hogy alapvetõen nem vagyok plasztika ellenes. Bizonyos esetekben érthetõnek tartom az orvosi beavatkozást. De mint általában minden területén az életnek itt a legfontosabb a mértékletesség.
hanguktaekwondooo 2015 júl. 22. - 14:48:09
(22690/23571)
Van ám Mr. World is, csak szerencsére nincs akkor felhajtás körülötte.
Koreaiak is neveznek vagy bejutnak, de nem minden évben.
Kínai -japán -koreai részrõl a felhozatal gyalázat.

A fiúkák agyonszabva;
a 2010 -es teológus -énekes Yoo Ji-kwang szája akkorára puffasztva mint egy öntudatos popcorn
a tavalyi csávó Rim Jae-yeon pedig nagy szégyenemre hiába tanul orvosnak
úgy néz ki a sok beavatkozás után
mint a No Regretbõl egy masszív munkavállaló.

Itten a legények
Ismerve a kínálatot, büntetendõ, hogy ezek képviselték a bjutit
/az egyik japán kölyök a felhozatalból mintha férfit formázna
akinek van kedve, kurkásszon/
http://www.mrworld.tv/competitor/KOREA/1343.html#.Va-OyqTtmko

http://www.mrworld.tv/competitor/KOREA/64.html#.Va-P2KTtmko

és, aki magasabb szinten borzadna, dõljön hátra kényelmesen:
a tavalyi versenyzõk magakelletése a páston
nagyon durva
mennyit kell ezért fizetni, hogy egy csávó így szembeköpje magát?

2:52 -nél a japán csávó, még szoszó
ám 2:59 -tõl minden idõk egyik legnagyobb koreai gyalázata libben be
kecses pillangóként
atyaisten
szégyen
https://www.youtube.com/watch?v=_H-T43Bt4b8

én konkrétan zokogva röhögtem
hanguktaekwondooo 2015 júl. 22. - 14:28:22
(22689/23571)
szerintem is.
nem szabad a térdeket terhelni.
megárt
oszt a térdébe mehet az agy
kirakatper
és mehet szegény miszvörldnek

https://www.youtube.com/watch?v=1YIXa57rSMc
Maryu 2015 júl. 22. - 14:00:18
(22688/23571)
Engem annyira nem zavar a meghajlás, amíg a tiszteletet adják meg vele. Különösen a szülõk és az idõsebb emberek felé.
A túlzásba vitt csúszás mászás tényleg taszító. Én úgy érzem, hogy nálunk is meg lehet találni ezeknek az embereknek a mását. Olyat, aki a csúcson van és lekezeli, lenézi az kevésbé tehetõseket, azokat akik alatta vannak a rangban, beosztásban. Aztán ott vannak azok, akik felfelé nyalnak, és lefelé taposnak. A nagy igyekezetben, hogy feljebb jussanak, mindenre képesek, csak nálunk nem szokás hajlongani. Meg szerencsére a fõnök nem csaphatja nyakon a beosztottat, ha elégedetlen valamivel. Ez tényleg elképesztõ arrafelé.
Min-Rin 2015 júl. 22. - 13:53:43
(22687/23571)
Az In The Mood For Love nagyon szép film, én újra meg is nézném, de csak úgy, ahogy elsõre.
Viszont azt nem lehet mondani, hogy ebben ne lenne szomorúság, vagy karmikus tekintettel távolbanézés.
Így aztán a zenehallgatás közben el is szomorodtam. Lehet úgy élni, hogy valahol másutt él az, akit egész szívvel szeretünk, de azért az szomorú szeretet, fájdalommal terhelt. Nem kívánom magamnak soha.
Kacatka78 2015 júl. 22. - 09:15:24 Előzmény Maryu
(22686/23571)
Jó reggelt és fõleg hûvös reggelt kívánok Mindenkinek!

A Goddess of Marriage címû sorozatot én is láttam. Helyenként teljesen elképesztõ volt, és nagyon-nagyon emberi. Teletûzdelve tipikus emberi hibákkal. Érdekes volt, de továbbra sem tette szimpatikussá a bemutatott világot. Egy csomó karakterrel, akik semmit nem tanulnak, semmit nem fejlõdnek, ellenben megrészegülve saját mindenhatóságuktól fennen hirdetik, hogy ez így tökéletes. Ilyen az õ tökéletes világuk... Én meg azt mondom kérem, menjen oda, akinek van ehhez gyomra, vagy elég vastag bõr a térdén az örökös csúszás-mászáshoz.
Min-Rin 2015 júl. 22. - 08:10:47
(22685/23571)
Jó reggelt!

Ma reggel Tablo énekel nekünk, akinek ma van a születésnapja. Isten éltesse!
https://www.youtube.com/watch?v=x8z5NwIcmsk
hanguktaekwondooo 2015 júl. 21. - 22:58:02
(22684/23571)
Ismét egy derûs, optimista mozi :-)
nem kétlem, hogy színvonalas alkotás
de mikor dobnak már piacra egy olyan filmet, ami igényes,
nem kínlódik benne senki
nincs sírás-rívás és üvöltés
senki nem néz a távolba karmikus tekintettel
és egyszerûen csak csöpögésmentesen boldogok, elégedettek
és örömmel közvetítik a fényt?

Elég meleg van
pont ideillik az alábbi videó.
Remek zene
-a filmet ugyan nem nézném meg még egyszer, mert a kolléga olyan mafla volt a szép tündérrel
hogy az szégyen nemünkre
viszont a zene remek meditációs alap
érdemes kipróbálni.
a filmrészletek nélkül is sokat ad

https://www.youtube.com/watch?v=fIgU9aNpb9k

az ember vízzel teli váza
a bele vetett virágot himbálja a szél
ami tudatos hozzáállás nélkül vihart arat
Min-Rin 2015 júl. 21. - 21:51:34
(22683/23571)
Ma este a Seopyeonje c. 1993-ban készült filmet vetítették az Örökmozgóban. A zenés drámát Im Kwon-Taek rendezte, s bár elõször csak egy moziban vetítették, és a sikerre való tekintettel is csupán két további mozi tûzte mûsorára, a film rekordot döntött: 10 milliónál többen voltak rá kíváncsiak. Nemcsak Dél-Koreában értékelték nagyra, ahol hat Nagyharang díjat és hat filmkritikusok díját nyerte el, hanem külföldön is ünnepelték, többek között a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.
A Seopyeonje a pansori mûvészeknek állít emléket. A történet a 60-as években kezdõdik, amikor az amerikai zene már kezdi háttérbe szorítani a hagyományos koreai zenét. Az apa, aki két "örökölt" gyermekével járja az országot, éli a vándor zenészek életét, azon igyekszik, hogy lányát és fiát megtanítsa a pansori mûvelésére. Amikor a már szinte felnõtt fiú, nem bírva tovább ezt az életet, elhagyja õket, a férfi lányával vándorol tovább. Azt vallja, hogy a pansorit csak úgy lehet mûvészi tökélyre vinni, ha az énekes megismeri a szenvedést. Ennek érdekében még arra is képes, hogy lányát valamilyen növényi méreggel itatva elvegye a szeme világát.
A fiú és a lány nagyon különbözõen éli meg ezt az életmódot, és benne a pansorit. A srácot zavarja a szegénység, az apa szigora, a lány viszont mindezt nyugodtan viseli, mert az éneklés boldoggá teszi. Elfogadja apja tanítását, megbocsátja apja általi megvakíttatását is, mert apjához hasonlóan maga is a pansoriért él.
A keretbe ágyazott cselekmény a már felnõtt, családos fiú nõvérének megtalálását célzó útjának állomásai között mutatja meg a szökéséig tartó eseményeket.
A fiút az akkor még csak 33 éves Kim Kyu-chul játssza, aki a ma emlegetett May Queen egyik szereplõje volt, persze jóval idõsebben.
Az apa szerepében Kim Myung-gont láthattuk, aki nemcsak színész és elismert pansori énekes, hanem a film forgatókönyvének írója is egyben. Egyetemi oktató volt, és több mint egy éven keresztül kulturális és idegenforgalmi miniszter is. Alakításáért megkapta a legjobb színésznek járó Blue Dragon Film díjat.
Oh Jeong-hae színésznõ és gugak énekes alakította a lányt.

Ízelítõ a filmbõl:
https://www.youtube.com/watch?v=fu6gmh4Wvys

A kép az egyik - ha nem az egyetlen - boldog pillanatot mutatja: mindhárman elmerülnek a zene élvezetében.

A Budapesten lakóknak, vagy a vidékrõl fellátogatóknak: érdemes figyelni az Örökmozgó mûsorát, mert rendszeresen vannak ott is filmvetítések, ingyenesen, és kellemesen hûtött teremben. A mozi jól megközelíthetõ helyen van, az Erzsébet körúton.
Maryu 2015 júl. 21. - 17:04:58
(22682/23571)
A kép lemaradt
Maryu 2015 júl. 21. - 17:03:27
(22681/23571)
Sziasztok!
Cheabol család témában sok jó sorozat, film van. Nekem a legemlékezetesebb, talán a Goddess of Marriage volt.
Min-Rin 2015 júl. 21. - 15:50:59
(22680/23571)
:))
hanguktaekwondooo 2015 júl. 21. - 15:32:10
(22679/23571)
mit szenved
szüljön õ, titokban úgyis erre sztájlingol
Min-Rin 2015 júl. 21. - 13:17:55
(22678/23571)
16 Surprising Things About Parenting in South Korea címmel írja le meglátásait egy amerikai-kínai fiatalasszony, aki amerikai férjével, kislányával (nem számítva a kutyát és a két macskát) költözött Szöulba, ahol aztán hamarosan világrahozta második kislányát. Rendkívül érdekes a személyes tapasztalatok olvasása. Ne hagyjátok ki!

http://www.familierockt.com/16-surprising-things-about-parenting-in-south-korea/
Min-Rin 2015 júl. 21. - 13:17:14
(22677/23571)
Augusztus 20-án lesz a premierje a "The Beauty Inside" c. romantikus vígjátéknak. A fõszereplõ Woo-Jin minden nap más testben ébred, hol férfi, hol nõ, hol öreg, hol fiatal. Belsõleg mindig ugyanaz, de a tükörbe nézve más arcot lát reggelente, amit meg kell szoknia. Egyetlen dolog változatlan az életében: a lány, akit szeret, és a ki szereti õt.
Woo-Jin szerepében
Kim Dae-Myung,
Do Ji-Han,
Park Shin-Hye,
Lee Beom-Soo,
Park Seo-Joon,
Kim Sang-Ho,
Chun Woo-Hee,
Lee Jae-Joon,
Hong Da-Mi,
Jo Dal-Hwan,
Lee Jin-Wook,
Kim Min-Jae,
Seo Kang-Joon,
Kim Hee-Won,
Lee Dong-Wook,
Ko Ah-Sung,
Kim Ju-Hyeok,
Yoo Yeon-Seok,
Juri Ueno,
Lee Hyun-Woo és
Bae Sung-Woo lép a színre,
a lányt Han Hyo-Joo alakítja, természetesen õ az igazi fõszereplõ.
Baek Jong-Yeol elsõ nagyjátékfilmjét rendezte.
http://asianwiki.com/The_Beauty_Inside
http://www.soompi.com/2015/07/20/the-beauty-inside-releases-main-trailer-with-star-studded-cast/

Woo-Jin karaktervideó
https://www.youtube.com/watch?v=a8-30pZhWRQ

Kedvcsináló
https://www.youtube.com/watch?t=42&v=-dm_XE9qdjU
Min-Rin 2015 júl. 21. - 13:16:26
(22676/23571)
Valamikor télen vagy tavasszal beszéltünk a May Queen c. sorozatról. A történet nem adott életre szóló élményeket, hiszen lényegében egy bosszú-történetet láttunk, ebben a mûfajban voltak már jobbak, de néhány momentum emlékezetes maradt. Az egyik a cselekmény háttere: a mindenen átgázoló fickó tulajdonosa lesz egy hajógyárnak - milyen meglepõ, a történet Ulsanban, a Hyundai fellegvárában játszódik, vajon miért? - és onnan kezdve nincs megállás, nem válogat az eszközökben és a módszerekben. Természetesen egy lényegesen szelídebb változatot kaptunk, mint amilyenek a valóságban vannak.
Kacatka78 2015 júl. 21. - 12:11:57
(22675/23571)
Szép kis írás volt. Ebbõl is látszik, hogy a gazdasági elit a világon mindenhol azonos módon viselkedik. Olyan ez, mint egy kényszerû szimbiózis. Mivel a Samsung és a többi chaebol cég megkerülhetetlen tényezõként polipként hálózzák be az egész gazdaságot, valójában nem tudnak mit kezdeni velük. (ahogy mondani szokták: se lenyelni se kiköpni nem tudják) És a gazdagsági befolyással kéz a kézben járó korrupció (akár lefizetés akár zsarolás) oda vezet, hogy a politikai osztállyal összefonódva, maga alá gyûrve az igazságszolgáltatást létrejön egy olyan kiváltságos osztály, amely a törvények felett áll. Régen is ott volt Koreában a nemesek osztálya (양반), akik Noron/Soron/Északi/Nyugati/Déli frakciókként rángatták az ország uralkodóját... Ha mondhatom így, nincs semmi új a nap alatt. Sem Koreában, sem Magyarországon és másutt sem a világon.
Ami új volt számomra az a családot érintõ részletesebb bemutatás. Nem ismertem ilyen mélységében a család történetét... Számomra egy dolog volt igazán szembeötlõ, lehet valaki akármilyen hatalmas, gazdag, befolyásos a személyes tragédiák senkit sem kerülnek el. Ebben a családban is árulás, öngyilkosság, széthúzás a sok pénz miatt még inkább megjelent... Nehéz batyu ez...
Kacatka78 2015 júl. 21. - 12:00:03
(22674/23571)
Köszönöm szépen a gyönyörû verseket. Bár a lefordításukra nem tennék kísérletet, de nekem egyébként az a legfontosabb, hogy egy mûvészeti alkotás milyen érzéseket ébreszt fel bennem. A libabõr a legjobb fokmérõ számomra :-)
Kacatka78 2015 júl. 21. - 11:57:34
(22673/23571)
Köszönöm a kedves fogadtatást Mindenkinek! Nos, lehet, hogy nem tudom hova jöttem, de a topik olvasgatása közben jól éreztem magam, és nagyon sok hasznos információra leltem. ezért mertem belevágni.

Kedves Maryu! Nem a KKK-ban tanulok, hanem egyedül. Szerintem ez már nem is olyan meglepõ, többen vannak így Magyarországon. Számomra az elsõ és nagy SZERELEM a nyelv volt... és lesz, aztán fokozatosan kezdtem megismerkedni az ország kultúrájával és történelmével. De az elsõ a nyelv. A történelem még a nagy szenvedélyem (a magyar is) és már a koreai is.
Min-Rin 2015 júl. 21. - 06:44:41
(22672/23571)