hanguktaekwondooo 2015 aug. 09. - 13:21:24
(22871/23571)
Minap nézelõdtem és meglehetõsen formabontó sorozatra bukkantam.
Hogy ez a formabontás jó –e, döntse el, aki rászánja magát
és végignézi ezt a meglehetõsen szókimondó
–sok a sípolás egy párbeszéden belül-
idõnként tabudöntögetõ filmet,
amely a húszas –harmincas korosztály életébe enged bepillantást.
A The Lovert idén dobták piacra
-a szereplõk szinte önmagukat játsszák
vessük csak össze a civil és a filmbéli neveket.

Az elsõ jelenetek kellemesen sokkoló ötletei után
–derûsen õrült kolléga megmutatja felszerelését az ajtóban álló érdeklõdõnek
/természetesen a lényeget kitakarják :-)/,
avagy harcias menyecske megcsavarja embere szerszámát, mert az túl fantáziatlanul,
mondhatni méltatlanul közeledett hozzá-
nos, kezdtem az egészet más szemmel nézni.

Azt már tudjuk,
hogy a koreai humor nem egy ananászflan.
De úgy vélem –persze, ez csak szubjektív vélemény- a rendezõ elgaloppozott a sok altesti illetve szexuális poénnal.

Az ilyen ötleteknek az a rendeltetése, hogy meghökkentsen,
oldja a feszültséget esetleg valamire rávilágítson
-ha már sok van belõle, az ember jobbb esetben ásítozik
rosszabb esetben émelyegni kezd.

A fiatal párok illetve egy meleg srác életét bemutató,
szinte sitcom –szerû opuszban valahogy mindig a szexre lyukadnak ki.
Egy idõ után erõltetetten.
A gitáros srác szerszámára felhúzott világító óvszer még agyament poénnak is hathat
-mert tényleg óriási, hogy áramszünet idején ezzel keresik a leány fülbevalóját.
De a rendezõ nem finom lélek, vagy csak kiadták neki, legyen otromba.
Sztem utóbbi.
Majd minden jelenet átfordul olyasmibe, ami sokunknak nem vicces, hanem kiábrándító.
nekem pl. marhára tetszett, ahogy az egyik pár férfitagja melltartóban kezdett edzeni,
kissé fura mozdulatokkal
–vszleg identitászavar, ami lehet átmenõ forgalom is, kamaszoknál nem ritka-
de utána idétlenségbe hajol át.

Hangsúlyozom: csak az elsõ részbe kattoltam bele, de abba sûrûn.
Tehát ebbõl még bármi lehet.
Bár, az atmoszférát tekintve, nem látom a motivációt, amiért finomodna a dolog.
Illetve töprengek: egy idõ után mi lesz a poén?

Az elsõ rész meleg szála érdekesnek ígérkezne,
ha a japán turistafiút játszó –egyébként full koreai fejû- japán sztár nem mórikálná magát túl egyes jelenetekben.
nem tudom mennyire megy ez utasításra.

Viszont a koreai meleg srácot alakító Lee Jaejoon -ban határozottan van fantázia:
zsenge kora ellenére remekül átlényegül
sajnos, a közönséges humorba forduló jelenetek õt sem kerülik el.

A konzervatívabbak vértezõdjenek fel
és azok is, akik a No Regrethez hasonlót várnak

https://www.youtube.com/watch?v=XR0FYZCNgiw
hanguktaekwondooo 2015 aug. 09. - 13:09:56 Előzmény Maryu
(22870/23571)
Azt figyeltem meg, hogy akik jó anyagok, azoknál hangsúlyos a víz -jegy.
A sok kedvenc között alig van, akinél ne lenne erõs egy halak, egy Rák vagy egy Skorpió, esetleg azok kombinációi
a febti jegyek házaiban meghatározó bolygók
vagy egy pompás uránusz meglepõ keringõvel a sumák neptunnal.
Nos, ezek a típusok, akiket rmekül lehet alak- és agyformálni.
Igen kevés a kivétel.
Az a csoport amire ráharapnak, olyan átlátszóan áll elõttük már sztárságuk elõtt! mint az üveg.
Tidják kicsoda, ás mit lehet belõle faragni.

Egy Kim Jae-wookot az életben nem törnek meg.
amennyiben szabad akaratról beszélünk.
bár soha ne mondd hogy soha

Jungi beadta ugyan a derekát, de annak más okai vannak.
jaejoong ostoba, de megérdemelne egy jó szakembert, mert célzottan teszik tönkre, felhasználva sérüléseit.
Firestone kedvence, az a kis snájdig csalogány nem véletlenül nem filmezett sokáig
és most
igen :-)
és mit.
Jisub kolléga elrettentõ példája annak, mivé válhat valaki, ha beleragad az anyagba
namgil pedig arra, nem ér semmit a bedgáj, ha a valóvilágban nincs gerinc.
Rain árral szemben evez, hol bejön neki, hol nem
Megvallom, kíváncsian várom, mikor fordít hátat a médiának, mert, ahogy elnézem, érik benne.
annyi a mocsok.
csakhát akinek egyszer elkapták a tökit
az markolva van
oszt mogyorókrém.
Ah-in éppen rohadtul élvezi a megy körülötte, fingja nincs arról, mire megy ki a játék.
sukkie drága szintén élvezi, de õ tudja is, micsinál.

Lehetne még sorolni.

és persze vannak akik alkalmatlanok az egészre
azzal vagy nem is próbálkoznak
vagy melléfognak /egygy Song Seinghyun túl békés erre/
vagy félresöprik -az illetõ nagy szerencséjére, bár ezt csak késõbb érzékeli
/pl a Bin-jipbõl Jae Hee/
vagy képtelenek vele bármit kezdeni /pl.Yiruma/
Min-Rin 2015 aug. 09. - 10:13:53
(22869/23571)
Min-Rin 2015 aug. 09. - 10:12:04
(22868/23571)
1945 és 1953 között: Egy korszak felkarolása.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 10:09:44
(22867/23571)
Az 1938 és 1944 között készült képek összefoglaló címe: a hagyomány keresése.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 10:07:39
(22866/23571)
.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 10:05:02
(22865/23571)
.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 10:03:58
(22864/23571)
A kiállítás három részbõl áll. Az elsõ az 1929 és 1937 közötti idõszakban készült képeket tartalmazza. Címe: A szerelem ábrázolása.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 09:56:28
(22863/23571)
A szakértõk, életének tanulmányozói számára is rejtély, valójában miért döntött a disszidálás mellett.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 09:55:41
(22862/23571)
Lee 1930 és 1950 között készült képeibõl - Korea modern kori történelmének viharos idõszaka ez - nyílik most kiállítás. A mûvész alkotásaival egy csak Koreára jellemzõ, a nyugattól, Kínától és Japántól függetlenített stílus megteremtését tûzte ki célul. Lee rendkívüli módon érdeklõdött az anatómia iránt, ez látszik realista festményein.

Sok portrét festett, a koreai nõt ábrázolta feleségérõl készített képein, egy független és erõs szellemû, elegáns nõt megörökítve. A fogolytáborból írt levelei megható bizonyítékai az asszony iránti végtelen szeretetének.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 09:54:07
(22861/23571)
Akkor merült fel a neve újra, amikor 1988-ban a dél-koreai kormány feloldotta az Észak-Koreába disszidáló mûvészekre vonatkozó tilalmat. Ezzel lehetõség nyílt mûvészetének kutatására, tanulmányozására, a dél-koreai mûvészeti világ felfedezte mûvészi hagyatékát.

A sorozat negyedik tagja.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 09:52:56
(22860/23571)
Ugyanakkor északon is kevéssé volt ismert mûvészi tevékenysége. Mûvészettörténészek találgatták ennek okát, és azt gyanították, hogy hadilábon állt az észak-koreai vezetõvel, Kim Il-sung-nal, aki elõtte északra érkezett tudós újságíró bátyját megölette.
Így aztán Lee Quede nevét északon és délen egyaránt törölték a történelemkönyvekbõl.

A kép az egyik leghíresebb festménysorozatának elsõ tagja. Embercsoport - Értesítés a felszabadulásról.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 09:50:37
(22859/23571)
Koreába visszatérve más mûvészekkel közösen megalapította a Joseon New Artist Associationt.
Az ország függetlenné válásának eufóriája azonban nem tartott sokáig, kitört a koreai háború, Lee sorsa rosszra fordult. Idõs anyjával és terhes feleségével nem tudott elmenekülni az észak-koreai hadsereg elõl, így nem volt más választása, mint segíteni az északiakat propaganda festmények készítésével. A déliek visszatérését követõen az északiakkal való együttmûködés vádjával fogolytáborba került, végül 1953-ban úgy döntött, feleségével és négy gyermekével északra szökik.
Ezzel a lépéssel évtizedekre nem létezõ lett az antikommunista Dél-Koreában.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 09:48:29
(22858/23571)
Amikor meghúzták a határt a 38. szélességi foknál, ezzel két részre osztva Koreát, sokan nehéz döntés elé kerültek: melyik oldalt támogassák. Nem nézhetjük ezt a kérdést elfogultan, hiszen mi a jelen állapot alapján ítélünk. Akkor azonban ez egészen másképp nézett ki, nem lehetett tudni, a két testvérnemzet útja merre kanyarodik.
Különös sorsú festõmûvész képeibõl nyílt tárlat a Szöullal szinte egybenõtt Gwacheonban, az MMCA, teljes nevén a National Museum of Modern and Contemporary Artban. A Daegu közeli Chilgok városkában, 1913-ban született Lee Quede jómódú földmûves család legifjabb gyermeke volt, aki Szöul egyik legrégebbi középiskolájában, a Whimoon High Schoolban végzett, majd - a japán megszállás idõszakára jellemzõ módon - Japánban folytatta tanulmányait az Imperial Art Schoolban. Ottani tartózkodása alatt kötött házasságot a mûvelt Yu Gapbong-nal, és ezekben az években számos portrét készített róla. A mûvészeti iskola befejezése után benyújtotta Sors c. munkáját a legrangosabb japán kiállításra, ahol azt el is fogadták. A következõ két évben, 1939-40-ben újra sikerrel állított ki képet ugyanott, így kezdett ismertté válni.
Min-Rin 2015 aug. 09. - 09:07:32
(22857/23571)
Min-Rin 2015 aug. 08. - 07:05:46
(22856/23571)
Maryu 2015 aug. 07. - 19:45:16
(22855/23571)
Siker vagy sikertelenség? Szerintem az nagy lutri. Persze egy profi menedzser csapat sokat segíthet. Ez szinte minden befutott sztár mögött kell, hogy legyen. Manapság már nem elég a tehetség és a charme, mint 25 évvel ezelõtt. Ez már kõkemény ipar lett. Nagyon sokan akarnak ezen a piacon meggazdagodni és öntik a felfedezettjeiket. Ha nincs mögötted egy profi csapat, nem sokra mész.
Azt írjátok, nagyon sok jobb sorsra érdemes, tehetséges színész eltûnik a süllyesztõben. Hogy miért? Nem volt mögöttük egy jó ügynökség? Vagy nem sikerült találniuk jó menedzsert maguknak? Vagy egyszerûen csak nem volt szerencséjük. Lehet az is, hogy õk saját maguk nem elég törtetõek. Nincs erejük küzdeni ezen a "harcmezõn".

Ott vannak még azok is, akiket nagyon rátermett csapat támogat, õk is tehetségesek. Kapnak is pár lehetõséget, persze elõször nem fõszerepet, ki is alakítanak számukra egy jó képet, hogy elég megnyerõk legyenek, a közönség még sem fogadja el õket, vagy ha el is fogadja, hamar ejti. Azaz nincs bennük elég pénz és az ügynökség sem preferálja tovább õket. Helyettük újat tolnak elõtérbe, akivel pénzt tudnak keresni.
Min-Rin 2015 aug. 07. - 17:24:26
(22854/23571)
Arra azonban nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz az 1993-ban született Lee Min-ho további pályafutása. Még nagyon fiatal, bármi megtörténhet. A Rooftop Prince-ben õ is játszott, de emlékezetes nem emiatt lett, hanem a Sungkyunkwan Scandal tolvajának szerepe miatt. Emlékeztek rá?

Kicsit nehezen találtam meg a megfelelõ epizódot. Nagyjából a közepe táján kezdjétek, 31 perc után.
https://www.youtube.com/watch?v=fkFotnLhKjE
Min-Rin 2015 aug. 07. - 16:56:17
(22853/23571)
Ez a srác ismerõs, pedig nem láttam másban, csak a Frozen Flowerben, ott meg nem tûnhetett fel. Nem tudok rájönni, miért ismerõs az arca.
A felvetéseden eltûnõdtem. Vannak örök másodikok, klasszikus példa rá Kim Jae-wook, de róla többször beszéltünk. Annyit azért mégis, és újra: legutóbb az Inspiring Generation c. mérsékelt érdeklõdéssel kísért drámában volt második, amelyben Kim Hyun-joong volt a vezetõ színész. Nem kétlem, hogy húzónév, de azért ne már... De csodák csodájára, volt most egy film, amiben fõszerepet kapott, a Planck Constant! Pedig a tehetsége nem vitás, szerintem a "belülrõl fakadó csillogás" is megvan.

Aztán eszembe jutott az a fickó, aki a Rooftop Prince-ben Yoochun gaz ellenlábasát játszotta. Õ az, aki eközben - tudom, most a mindeközben szót kellett volna használnom, ha haladni akarnék a divattal, csak hát nem akarok - Chunnie-val jó barátságba, haverságba keveredett, sõt együtt itták a sojut bánatukban. A srác ugyanis szép csöndben, az ügynöksége és mindenki más tudta nélkül megnõsült - micsoda felháborító cselekedet - és hamarosan apa lett. Talán ez is közrejátszik abban, hogy alig foglalkoztatják, és véletlenül sem fõszerepben.
https://www.youtube.com/watch?v=ll_PUCnP3AE

Túl nagy a kínálat. Aki valamiért nem igazodik elég tökéletesen, vagy elég gyorsan, már háttérbe is szorul.
hanguktaekwondooo 2015 aug. 07. - 14:28:36
(22852/23571)
Kattolgatok egyik –másik topikra, bennük méltán vagy méltatlanul híres,
éppen zeniten csillogó vagy levitézlõfélben dagonyázó sztár virtuális otthonában
és tehetségtõl, az alakítás minõségétõl függetlenül feltûnt vmi olyasmi, ami mindannyiukban közös.

Ez a vmi egészen megfoghatatlan,
ám oly penetráns, hogy megkerülhetetlen, mert árad a delikvens lényébõl
-tehetségén és/vagy fizikai testén keresztül ez teszi médiasztárrá, vagy széleskörben elismert, netán népszerû színésszé.
Ez azonban csak a legritkább esetben születik vele.
Sõt, meg merem kockáztatni: sokszor a valódi, istenáldotta tehetség
nem tudja eladni magát.

Nézzük meg, ahogy kész anyagként belemosolyognak a kamerába.
Ahogy állítólagos pillanatfelvételeken pózolnak :-) no igen
ahogy a paparazzi –fotók fílingjén véletlenül csak úgy vannak mint magán haha!ember.

A belülrõl fakadó csillogás, a karizma nem jár együtt a tehetséggel, bármilyen furcsa.
azt bontogatni kell, mint a hagymahéjat.persze vannak kivételek.
Tudom, hogy sokan felhördülnek, de így van.

hány nagy sznész tud civilben végigmenni úgy az úton, hogy a kutya se veszi észre.
Viszont színpadon karizmatikus, a vászonba meg úgy beleégeti magát
hogy a nézõ egy –egy jelenet alatt elfelejt levegõt venni.
és még mögöttük is állnak vkik.

Akik megteremtik, hogyan nézzenek ki a felvételeken
akik megtanítják, hogyan hat minden egyes mosolyuk
hogy ha egy fél centivel feljebb húzzák a felsõajkat és közben harmincöt fokban felfelé néznek
jobb profilból
és közben belülrõl szuggerálják maguknak, mert megtanították nekik:
szexi vagyok, tudom, hogy döglötök értem..
Nos, ez valóban szakma.
A manipulációra és illúzióteremtésre játszó kifinomult pszeudo –mûvészet.
Létezik, van,
ha az ember nem szakad el a valóságtól, nézõként még szórakoztathatja is.

De mi a helyzet azokkal, akikkel nem foglalkoznak?
értem azalatt azokat a jelen esetben koreai kölyköket, akiket bedobnak egy –egy sorozatba
de nincs mögöttük komoly és fõképpen rafinált, kész tervvel dolgozó,
éles szemû és jó reakcióidejû médiamunkáshad?
Stáb nélkül a színészjelölt csak evickél, alig kap fogódzót és ez látszik is.
Több filmben ott van a futottak mégben,
vagy jó esetben másod –harmadvonalban olyanok, akikben jóval több a fantázia, mint amennyit mutatnak.

Érzõdik rajtuk a feloldatlan gátlás;
nincs kiforrva amit rejtenek, esetleg bizonytalanok a szerepükben,
pedig egy –egy jelenetben, vagy annak részében nagyon erõs pillanatokat hoznak
akár szavak nélkül.
A csiszolatlan gyémánt esete ez.

A nemrégiben továbblépett Sinkó László mesélte Mestersége: színész c. 88 –ban forgatott dokumentumfilmben,
milyen eszeveszetten gátlásos volt a fõiskola elsõ évében.
Õ maga is érezte ezt, szinte hasadt belé.
A folytatást ismerjük
-a huszadik század második felének egyik meghatározó színészegyéniségévé fejlõdött
jellegzetes, gazdag színezetû orgánumáról nem is szólva.
Mert jó kezekbe került.

A koreai filmiparban mások a szokások –szabályok.
Az emberanyag bõséges, van mit pazarolni.
és hány remek lehetõség árad így ki ismeretlenül az éterbe,
csak mert nem áll mögötte slepp.

Ilyen a Cyrano Dating Agency c. bûnrossz sorozat egyik szereplõje
a kissé éles vonású Hong Jonghyun
https://www.youtube.com/watch?v=C-dviTt8WuI

A figyelmes szemlélõnek feltûnhet, hogy jó az alapanyag,
már csak egy lazább guru kéne, aki segít neki csiszolódni

A filmeket nézve nem látom hogy kitörne,bár la devant soi.
Ostoba képeket már készítettek róla
viszont azokon vhogy olyan ez a csávó, mint aki egyrészt nincs jó helyen
és még oda se érkezett meg teljesen.
a menedzserek kapkodnak.
De nem õ az egyetlen, biztosan nektek is van olyan, akire felfigyeltetek egy –egy mozi vagy sorozat kapcsán
és hiába voltak jó pillanatai vagy játszotta le a futtatott fõszereplõ/ke/t
vhogy mégsem jut elõre