Téma: Vadregény

Mr. D 2015 jan. 26. - 01:43:05 Előzmény Victoryus
(14/34)
Az eredeti darabban a mesélõ folyton ott téblábol a színen és mondja a történetet és a szereplõk be is szólnak neki, hogy nem tetszik nekik ahogy mesél. Aztán kiderül, hogy õ nem más, mint a Pék apja, szóval a darabban ez így zajlik le. A két herceg sorsa az eredeti mûben nagyon vicces, kár hogy ez a filmbõl kimaradt

SPOILER

Naszóval, az van hogy mindketten új nõt találnak. Hamupipõke hercege Csipkerózsikával, Aranyhaj hercege pedig Hófehérkével jön össze, tehát mindketten elhagyják a feleségeiket.

A Boszorkány nem halt meg, hanem, mondjuk úgy, kilépett a mesébõl.
10/10
Victoryus 2015 jan. 24. - 00:09:09 10/10 Előzmény szõnyegtáska
(13/34)
Nem tudom, mi a bajod a pékkel, számomra õ képviselte az embert. Õ volt az, aki a legtermészetesebben viselkedett, akivel a leginkább azonosulni lehet.
Nem egy tulajdonsága, jelleme volt, hanem több. Bizonytalan volt, de meg akart felelni. Jót akart cselekedni, de közbe félt. Letévedt az útról, de visszatalált... és még sorolhatnám.
10/10
Victoryus 2015 jan. 24. - 00:00:58 10/10 Előzmény Mr. D
(12/34)
A végével nem értek egyet, ugyanis az a vége, hogy a pék elmeséli a történetet. Persze lehet, én értettem félre, de mintha úgy zárnák, hogy maga a pék lenne a mesélõ, aki elmeséli a történetét- a történetet -amit láthattunk.

Egyébként az kiderül az eredeti mûben, mi lett a két herceggel, meg a csajjal?-nekem az se világos, a boszi miért halt meg
lilhoffer 2015 jan. 18. - 09:02:04 Előzmény blaze86
(11/34)
Musicelek szerelmeseként mondom neked ez EGY BORZALMAS ALKOTÁS!!! Nálam nulla.
lilhoffer 2015 jan. 18. - 09:00:34
(10/34)
Borzalmasan unalmas, rémes gyenge film. Számomra értékelhetetlen és nem tudom megmondani mikor láttam ennyire kuka filmet. Kb 5 percnél már vakaróztam és alig vártam a végét hogy elmondhassam igen ez valóban egy borzalom. Pénzkidobás. Azt sem értem egyeseknek a zene mitõl olyan fenomenálisan jó mert számomra az is egy borzadáj és unalmasan gyenge. Nagyon félre sikerült és nevetségesen béna film. Arról már ne is beszéljünk hogy szegény farkas inkább hasonlitott egy korcs pedofilra a viselkedése és szövegelése alapján mint sem amire hivatott volna létezni. Naggyon gáz film.
8/10
szõnyegtáska 2015 jan. 10. - 23:13:25 8/10
(9/34)
Kellemes meglepetés, nem multiplexbe való, de ezt írták már elõttem. Visszafogott volt egy Disney filmhez képest, és túl erõszakos is, de a Grimm mesék is ilyenek. Meryl Streep megint fantasztikus volt :)
Sajnos a kalácsképû pékkel nem tudtam megbarátkozni, de nem futkosott a hideg a hátamon tõle, Emily Blunt minden szempontból túl jó volt mellette. :)
7/10
blaze86 2015 jan. 03. - 21:26:51 7/10
(8/34)
A PORT.hu szégyellje el magát, hogy nem írta ki Stephen SONDHEIM nevét. Hiszen szinte leginkább az õ modern zenéjérõl szól a film!
Nekem nem is annyira "multiplexbe való", kicsit olyan érzésem volt, hogy a film producerei valami musicalt meg akartak volna filmesíteni, és épp erre akadtak.... az biztos, hogy nem egy Operaház Fantomra, a vetítésen, amin ültem, páran nem bírták kivárni a végét.
Személy szerint nekem Sondheim kicsit olyan "egy számos elõadó": a West Side Story minden idõk egyik legjobb musicalje, de a többi darabja nem szól akkorát. Az Into the Woods sem.
Magáról a megvalósításról: rengeteg dolgot bele lehetett volna tenni vizuálisan az anyagba, a lassú svenkelésekkel bemutatott énekléseket fel lehetett volna dobni valami vizuális õrülettel, hiszen a darab is az kicsit :) Így kicsit lassú lett, vontatott. Sõt akár vágni is lehetett volna, bár még él a szerzõ...

Tehát elment egynek, de leginkább a musicalek szerelmeseinek ajánlom, az átlagos "multiplex-nézõ-popcorn-ropogtató" magyar mocorogni fog.

7/10
d112 2015 jan. 03. - 15:52:05 Előzmény Mr. D
(7/34)
OFF: A disney "egy gonosz multi". A filmgyártó vállalat teljesen kinõtte magát és sorra vásárolja fel a kisebb de annál tehetségesebb cégeket, amiket saját elvei alapján formál újra. Megjegyzem hogy többek között Walden média néven is futtatja magát. Egyébként horror filmeket is gyártanak.
Mr. D 2015 jan. 02. - 22:12:26
(6/34)
A felirat egyébként trükkös. A fordítás amit használtak a filmhez, ugyanaz, mint amit a Magyar Színház is használ. Õk áprilisban mutatták be ezt a darabot. Szóval azért van benne sok eltérés, mert a magyar szöveg a magyar színészeknek lett írva úgy, hogy rímre, szótagszámra stimmeljen az eredeti zenével, így lehessen énekelni. Gondolom a Fórum Hungary azt gondolta, minek rendeljen be egy másik fordítást, ha már van egy, így õk is ezt használták fel.
3/10
Staminah 2015 jan. 02. - 21:45:21 3/10
(5/34)
Így már értem. Köszönöm.
Ez volt a gond, az eredetit nem ismertem. És igen, ez volt a baj: hogy én Disney-re mentem, arra készültem. És nem azt kaptam. :(
Mr. D 2015 jan. 02. - 18:46:09
(4/34)
SPOILER

Az eredeti darabban is ennyien halnak meg, szóval ez azért nem a filmkészítõk "hibája". Másrészrõl, ezt a filmet nem Disney tündérmeseként kell nézni. Nem is értettem, hogy miért a Disney vette meg igazából Stephen Sondheim muscaljének megfilmesítési jogait, mert az annyira nem az õ profiljukba illõ. Azért jó látni, hogy ez a stúdió is fejlõdik, különösen az utóbbi idõben. Ez egy kitûnõ, fekete humorral átitatott és remek zenéjû szatirikus darab, és ez a filmváltozat szerintem nagyon jó lett, plusz történetileg és hangvételileg is hû az alapmûhöz. Egy-két változtatás azért becsúszott (pl. Aranyhajnak itt nem születik gyereke, és nem jelenik meg a mesélõ karaktere), de ezek nem rontanak különösebben az összképen.
3/10
Staminah 2015 jan. 01. - 17:37:50 3/10
(3/34)
SPOILER
Ha nem a filmkészítõk hibája a sok halott, akkor mégis kié? :D
Voltak pillanatok, amikor már majdnem kijöttem a moziból.
Ha azt mondom, nem erre számítottam, nagyon visszafogottan fogalmazok. A szereplõk nagyszerûek, a zene isteni... de a történet egy nagy katyvasz. Az meg hab a tortán, hogy a felirat és az eredeti szöveg köszönõviszonyban is alig van egymással.
Az a baj, hogy amikor az ember azt hallja, Disney meg musical, nem erre számít. Én sem erre számítottam. Értem én, hogy erkölcsi tanulság, hogy vigyázz mit kívánsz, mert valóra válik és nem biztos, hogy abban a formában, ahogyan te szeretnéd... De ez akkor is erõs volt így, a sorban kihulló fõszereplõkkel, a szemet kivájó madarakkal, a megvakított herceggel, a lábujlenyisszantásról nem is beszélve. (Persze, ez az eredeti Hamupipõkében is így van, de egy musical-be belekavarni és így az ember orra alá nyomni akkor is túlzásnak látom.)
Vitázni nem áll szándékomban senkivel. Nem mondom, hogy rossz. De számomra óriási csalódás volt.
ViviB 2015 jan. 01. - 16:40:30
(2/34)
Ma néztem meg , nekem nagyon tetszett !
Ajánlom azoknak akik szeretik ezt vagy csak úgy általánosságban minden musicalt , akik szeretik a Disney filmeket , illetve a szereplõket és a meséket !

SPOILER
Szerintem túl sok szereplõ halt meg, de ez nem a filmkészítõk hibája...
SPOILER VÉGE
somersby 2013 szept. 07. - 22:33:54
(1/34)
A musical egy pékmester történetét meséli el, aki feleségével karöltve próbálja meg feloldani az átkot, amely miatt nem születhetnek gyermekeik. Útjuk során olyan mesehõsökkel találkoznak, mint Aranyhaj, Hamupipõke, vagy Piroska.

A filmadaptációt Rob Marshall irányítja rendezõként, a forgatókönyvet pedig James Lapine veti papírra saját színdarabja nyomán. David Krane a zeneszerzõi feladatokat látja el, míg John DeLuca producerként segíti elõ a projekt elkészülését.