Téma: X-Faktor

Castia 2010 dec. 06. - 10:46:33 Előzmény Akosh
(8227/11327)
Ezzel teljesen egyetértek, nagyon hiányzott még egy nõi hang.

Nem tudom már, ki és hol írta, hogy Veca mindig azt mondja, amit elvárnak tõle. Lehet, hogy valahol szunnyad benne valami egyéniség, de ezt Geszti PR-gépezete gondosan elnyomja. Veca szeret lassú dalokat énekelni és néha pityereg, kb. ennyit tudok róla még mindig. Egy-egy dalt meg tudok tõle hallgatni, mert nem énekel rosszul (kicsit orrhangon, ezt épp ideje volt valakinek szóvá tennie), de nem fog meg benne semmi, nem gondolok arra, hogy most rögtön szívesen meghallgatnék tõle egy másik dalt is.
velorexescsavo 2010 dec. 06. - 08:54:30 Előzmény Steve1
(8226/11327)
Drágajó Pista!
Ha Magyarországon Steve-nek becézed Magad, akkor gondolom New Yorkban Pista lennél.
Szerinted milyen lelke van annak, aki meri észrevenni, hogy a legendás Cserháti Zsuzsa rettenetesen affektáló stílusban énekelt? Annyira fekete akart lenni, hogy saját maga paródiájának hatott. Legalábbis én többször azt hittem, amikor a rádióban meghallottam, hogy valaki parodizálja. Szerintem ennek a véleményemnek semmi köze a LELKEMHEZ.
Viszont el vagyok varázsolva ezektõl a fiataloktól, akik friss színt visznek a hazai könnyûzenei világba, megmutatják a sok önmaga emlékmûvévé vált múmiának, hogyan kell énekelni.
10/10
Deszpina 2010 dec. 06. - 07:45:06 10/10 Előzmény velorexescsavo
(8225/11327)
Errõl jut eszembe!
A párbaj régen olyan volt, hogy ugyanazt a dalt énekelte el mindenki a saját stílusában. Volt mit összehasonlítani. Ennek most a világon semmi értelme nincs, csak az énekesek idegeivel játszanak.
Shanks 2010 dec. 05. - 21:48:18
(8224/11327)
"Hangja azóta sem jött meg, akkor mitõl lennénk elájulva???"

Ezt úgy mondod, mint ha valahol-valamikor lett volna hangja..

Csak nyekereg állandóan.
Alicante 2010 dec. 05. - 19:57:05 Előzmény pneklara
(8223/11327)
"Amikor Nikolasz elõször lépett színre, mindenki felkapta a fejét.
Azóta viszont mindig, mindenben ugyanaz:"

Norbi is mindig ugyanolyan s.zar!
Hangja azóta sem jött meg, akkor mitõl lennénk elájulva???
Alicante 2010 dec. 05. - 19:51:57 Előzmény Steve1
(8222/11327)
Elton John-nak is egy hangszine van mégse unalmas. Nikolas igenis nagyon jó, ráadásul szerény is. Ráadásul sokaknak tetszik az erõteljes öblös hangja. Nézz csak szét a Facebook-on mennyi rajongója van.
Veca is csodásan énekel, soha nem hamis!
Én a magam részérõl egy Veca-Nikolas döntõnek örülnék!:-)

A "cirkuszi porondmesterbõl" már nagyon sokunknak elegünk volt.
Csak az öngyilkosjelöltek veszik meg a CD-jét.

Ha már a show-t képviseli menjen Fábryhoz szerepelni ott még a halálhörgését is elnézem neki...
1/10
Steve1 2010 dec. 05. - 19:25:47 1/10
(8221/11327)
Mondjuk nem mondanám, hogy ez egy olyan hozzászólás volt, mint amirõl te beszélsz:

"Az egyik egy szép dalt, a másik egy Cserháti-féle rettenetet."

Nem tudom, milyen lelke lehet annak, aki a Csrháti Zsuzsa bármelyik számát rettenetnek nevezi. Hát ezért van itt focimeccs hangulat barátom.
1/10
Steve1 2010 dec. 05. - 19:23:27 1/10
(8220/11327)
Kár, ismertem egy Diust, aki a kardomba dõlt :D
Viccet félretéve igen, Nicolas itt nem sokat mutat. Tudom, hogy van egy száma fent a youtube-on, ami nagyon jó, tényleg nagyon jó. De, ha végignézted volna az eddig iadásokat látnád, hogy még annyit sem ad ki magából, amennyi szükséges lenne, hogy a párbajt elkerülje. Aki ilyen tehetséges, az ne legyen sóher a hangjával. Ez a véleményem.
Roxer 2010 dec. 05. - 19:18:36
(8219/11327)
Nekem akkor is leesett amikor megtudtam,hogy a Gyõzike showt mennyien nézik,ettõl még nem lesz minõségi mûsor!
Dius 2010 dec. 05. - 18:48:19
(8218/11327)
Igen, egyetértek veled! :)
Egyébként, az én hozzászólásom volt meccs-hangulatú? Pedig nem vagyok egy alpári stílusú "drukker"! :)
velorexescsavo 2010 dec. 05. - 18:38:48
(8217/11327)
Nem lenne azzal sem baj, ha Nikolas hangja tetszene, mert tényleg jó. Ha nem tetszik sem Veca, sem a hangja, az a Te dolgod, én nem akarlak semmirõl meggyõzni. Nekem tetszik a hangja is, az énektudása és õ maga is.
Nekem egy dolog nem tetszik vele kapcsolatban: az apja. De arról viszont nem tehet.
Dius 2010 dec. 05. - 18:27:16
(8216/11327)
Azt hiszem, nem fogalmaztam jól. Nem azért találom nyekergõnek a Veca hangját, mert a Nikolasz hangja tetszik (igaz, nem is ezt írtam..). Ahogy folyamatosan magas hangon énekel, olyan a hangszíne, ami nekem már igazán nem kellemes. Ez van, nem tehetek róla. Alapvetõen nem szimpi a csaj. Ennek azonban nincs köze egy másik elõadóhoz.
Sõt! Õszintén szólva, kb. az uóbbi két mûsort láttam csupán, nem vagyok egy sorozat -vagy tehetségkutató show-rajongó, nem hat meg a Megasztár, sem az X-faktor, ahogy a többi hasonló mûsor sem. Szóval, nekem szinte mindegy, ki nyeri, nem dõlök kardomba.
Úgyhogy, miattam biztos nem lesz focimeccs-hangulat! :)
3/10
Semprini 2010 dec. 05. - 18:24:22 3/10
(8215/11327)
Gesztinek tegnap volt egy rendkívül találó mondata Norbihoz idézem:

'Azért amikor a vokál megszólalt, hallani lehetett, hogy mi a különbség az éneklés meg aközött amit TE csinálsz..."

Hát igen, fején találta a szöget... Norbi produkciója csillagászati távolságokban van az éneklés fogalmától de még attól is hogy határesetnek lehessen titulálni az éneklés, a hörgés és az artikulátlan bömbölés határmezsgyéjén. Nem, ez nem hang, nem éneklés, és nem zenei produkció, mindhárom vonatkozásban totálisan értékelhetetlen amit nyújt. Szerintem a mozgása is nonszensz (Uhrin Benedek 80akárhány évesen jobban de legalább így mozog...)
Egyszerûen felfoghatatlan, mi a francot keres még a versenyben, ráadásul úgy, hogy még párbajozni sem kellett soha! Nagyon kíváncsi lennék, hogy ha mondjuk Vecával kéne párbajoznia, a tisztelt zsûri vajon melyiküket küldené haza??? Ahogy Wolf Katit (a mezõny legjobbját) lelkifurdalás nélkül hazaküldték, én már semmin nem lepõdnék meg... :-(
dytke0703 2010 dec. 05. - 18:23:13
(8214/11327)
Ha vennéd a fáradtságot és ellátogatnál a G-portálra,megbizonyosodnál,hogy nem csak tinik rajonganak Norbiért.De mennyien vagyunk !!Leesne az állad!Persze mindenkinek szive -joga ,hogy kit szeret és kit nem,de felesleges a folyamatos leszólás,beszólogatás.
Dius 2010 dec. 05. - 18:21:26
(8213/11327)
Atyaég! Vásáry André???? A neve hallatára is kirohannék a világból.. tényleg ezt érzed? Szegény srác. :)
Jó ég, ezek szerint itt tényleg csak nekem tetszik. :)
velorexescsavo 2010 dec. 05. - 18:18:22
(8212/11327)
Szomorúan látom, hogy itt a Fórumon is tetten érhetõ a focimeccs hangulat és stílus. Azért mert valakinek Nikolas hangja jobban tetszik, miért nevezi Veca hangját nyekergõnek? Norbit kivéve mind nagyszerû énekesek és akik a közelmúltban kiestek azok is jók voltak. Szerintem élvezni kellene inkább a szép produkciókat epés megjegyzések nélkül. Ráadásul igen nehéz összehasonlítani két énekest, ha nem ugyanazt a dalt énekli. Az egyik egy szép dalt, a másik egy Cserháti-féle rettenetet.
Roxer 2010 dec. 05. - 18:10:01
(8211/11327)
Elég ha ezt a fórumot megnézed,kevesebben szeretik Norbit ,mint ahányan igen!Az,hogy a facebookon hányan lájkolják tökmindegy sokan nem foglalkoznak ilyesmivel 15 év felett!
A magam részérõl ha szórakozni akarok elmegyek a cirkuszba,vagy megnézek egy jó vígjátékot,a koncerten meg zenészeket,énekeseket akarok látni,akik értenek ehhez!
Dius 2010 dec. 05. - 18:04:24
(8210/11327)
Igen, a mosolyban igazad van. Tényleg! :)
Dehát mégis, szegény hányféleképp mosolyogjon? :)))

Viszont - pl. Vecával ellentétben, aki hetek óta lírai dalokat ad elõ a nyekergõ hangján, istenem, mennyire irritál... - Nikolas próbál többféle stílusban helyt állni, fejlõdni elõadóként,és minden ízlést kielégíteni.

Nekem egyébként nincs bajom Norbival, nagyon jópofa, eredeti és sokoldalú ember, de nem bírnék végighallgatni az õ hangjával egy albumot. Ez van. Hisz ahány ember, annyi ízlés. :)
pneklara 2010 dec. 05. - 17:52:48
(8209/11327)
Amikor Nikolasz elõször lépett színre, mindenki felkapta a fejét.
Azóta viszont mindig, mindenben ugyanaz: a grüberlis mosoly le nem olvad az arcáról, és egysíkú. Olyan, mint ha különbözõ kaját csinálnánk, s végsõ mozdulattal nyakon öntenénk juharsziruppal, így ugyanaz az édeskés íze van mindennek.
Érthetõ, hogy én Norbira vagyok vevõ, a fanyarságára, a kesernyésségére - pedig meg sem közelíti Nikolaszt hangban, profizmusban. De a vendéglõben sem egyformát rendelünk:)
Dius 2010 dec. 05. - 17:46:27
(8208/11327)
Nem látom, hogy itt nagyon odalennétek takács Nikolasért. Jól látom?
Pedig nagyon egyedi az orgánuma, a hangszíne, mindemellett remek elõadó és jól énekel. Ó, és egészen jó pasi. A zenei ízlése pedig magával ragadó. Nekem legalábbis minden héten nagyon tetszenek a dalok, amiket elõad. Én neki drukkolok. :)))

A tegnap mûsorral kapcsolatban, ne legyen már senki annyira naív, hogy azt higyje, a két tesó véletlenül párbajozott. Ahogy Ö. N. is többször elmondta, egyedülálló a mûsor történetében ez a fordulat, még egyik országban sem fordult ilyen elõ, bla, bla. A lehetõ legtöbb bõrt le is húzták az egészrõl, amit csak érzelmileg lehetett... mi kellhet jobb marketing egy ilyen mûsornak??? Meghatottság, szeretet, ragaszkodás, könnyek, érzelmek....
Mivel Tamásnak egyértelmûen mennie kellett - pedig a párbajos dalt úgy énekelte el, hogy kirázott a hideg, de sajnos ezt is azzal a kissé mulya arckifejezésével -(hiába, fiatal még) -
nosza, eresszük rá a tesóját, kell a népnek a sÍrás-rívás, miegymás.
Csabát õszintén sajnáltam, elhittem neki, hogy fáj neki ez a küzdelem, de nem volt választása. Szerintem jó tesók.

Továbbra is, hajrá, Nikolasz! :)