Téma: Zorro

10/10
Belle 2009 febr. 09. - 23:41:07 10/10
(38624/40264)
Zorro tartalom képekkel – 2009. február 9. hétfõ
Magyar 111. rész; spanyol 101. rész

Esmeralda rámutat arra, hogy a takaró nem ugyanaz, amit õ használt a gyermekének.

María Pía bocsánatot kér Alfonso-tól azért, amiért visszalép az esküvõtõl. A nõ elmondja, hogy nem cselekedett helyesen azzal, hogy játszott a férfi érzelmeivel. A férfi jó ember, és nõ úgy gondolja, hogy biztosan ez lesz a legnagyobb hibája az életben. A nõ viszont egészen biztos abban, hogy nem tudná õt boldoggá tenni. Miközben María Pia távozik, minden vendégtõl elnézést kér.

A templomon kívül, María Pía kéri Alejandro-t, hogy bocsásson meg neki, hogy kínos helyzetbe hozta az egész családot. A férfi biztosítja õt arról, hogy mindig szeretni és támogatni fogja õt. Majd megkérdezi a nõtõl, mi az, ami miatt nem tudja elfelejteni Fernando-t. María Pía erre azt válaszolja, hogy ezt nem tudja szavakba önteni. Az õ legnagyobb hibája az, hogy megpróbálta megérteni, miért. Tudja azt is, hogy senki sem képes betölteni az ûrt, amit a férfi hagyott maga után benne. Nem tud neki megbocsátani, de nem tudja nem szeretni.

Montero megparancsolja, hogy Fernando-t vigyék ugyanabba a cellába, ahol Olmos és Laisha is tartózkodik. Azt is megparancsolja, hogy az elsõt, aki meghal, hagyják ott a cellában a másik kettõvel.. Montero arra is utasítja az embereit, hogy ügyeljenek a városra, mert összeesküvést érez maga ellen.

García felveszi a takarót, ami a rajta lévõ címer alapján bizonyítja, hogy a Sánchez de Moncada családhoz tartozik. Esmeralda levonja azt a következtetést, miszerint Mariángel elvesztette a gyermekét, és Montero tõle azért vette el, hogy Mariángel-nek adja. Valószínûleg Diego-t meggyõzték azzal, hogy a gyermek Mariángel-é.

Alejandro megjegyzi, hogy az, hogy María Pía-t egészen biztosan az dúlta fel, hogy látta Fernando-t. Diego elmondja Almudena-nak, hogy Montero katonái elfogták Fernando-t. Valószínûleg árulással vádolják, amiért otthagyta a szolgálatát, mint kormányzó.

Esmeralda visszatér a herceg házába, és átkozza Montero-t. Megesküszik, hogy megfizet azoknak, akik elvették a fiát és sír a boldogságtól, hiszen már tudja, hogy a fia él.

Olmos kér Laisha-tól egy ruhadarabot, hogy azzal kitisztíthassa a sebeit. Vonakodva bár, de a nõ ad neki. Olmos bevallja, hogy még van egy ütõkártyája. Egy olyan titkot tud, amit senki sem gyanít; elszabadul majd a pokol azon a napon, amikor õ ezt elmondja.

Pizarro meglátogatja Gerardo-t és azt mondja neki, hogy álljon készenlétben. Nehéz idõk jönnek, és Pizarro-nak el kell menekülnie a nõjével. Azt is hozzáteszi, hogy ki fogja hozni Olmost a Callao börtönbõl, és hogy hajón kell majd szökniük. Gerardo egyetért és megteszi az elõkészületeket.

Olmos és Laisha megdöbben, amikor Fernando is a cellájukba kerül. Olmos azon töpreng, vajon a férfi miért van szerzetesi ruhában. Laisha örül, hogy megfordult Fernando szerencséje. A púpos férfi megjegyzi, hogy Fernando volt az utolsó ember, akire számított, hogy itt fogja látni a börtönben.

Esmeralda elmondja García-nak, hogy Mariángel és Montero szeretõk, és hogy kicserélték a gyermeküket az övére. Esmeralda elmondja azt is, hogy már küldött egy üzenetet Montero-nak; azt akarja, hogy a férfi ugyanazzal a félelemmel aludjon, amit õ érzett a börtönben. García felajánlja, hogy elrendez számára egy találkozót Diego-val, de Esmeralda elutasítja. García ellenkezik, mondván, Diego szereti õt, és hogy boldogok lehetnének. A nõ bizonygatja, hogy addig nem lehet boldog, amíg Mariángel, Montero és Fernando el nem buknak. Elõször megfizetteti velük a bûneiket, aztán majd utána aggódik amiatt, van-e még jövõjük Diego-val.

Santiago elmeséli Mariángel-nek, hogyan hagyta faképnél María Pía a võlegényét az oltárnál. Mariángel megkérdezi, hogy az egész de la Vega család jelen volt-e, beleértve a nagynénjét. Ez utóbbi személlyel kapcsolatban megjegyzi, hogy azért is kérdezi, mert a nagynénje kissé rosszul érezte magát. Santiago bevallja, hogy hallott arról, hogy a nõ meg akarta ölni a nagynénjét. Mariángel letagadja ezt, mondván, Diego hazugsága azért, hogy megtarthassa a gyermeküket. Majd hírek után kérdezõsködik a férfinál Diego-val kapcsolatban. Santiago visszaadja neki a pénzt, mondván, hogy Diego nem Zorro. A nõ viszont visszaadja neki a pénzt, s közben arra kéri, hogy hozza el neki a gyermekét.

Diego és Bernardo az álarcosbálról beszélgetnek. Diego azt kérdezi Bernardo-tól, hogy vajon tud-e más szökési útvonalat a helyiségbõl. Ugyanis szüksége van arra, hogy el tudjon szökni Sara Kalí-val, ha a dolgok nem mennek jól a herceggel és Montero-val. Ezalatt Bernardo észreveszi Esmeraldát Kamba kíséretében és úgy érzi, lát dolgokat..

Santiago tiltakozik, úgy véli túl messzire menne azzal, ha elrabolná a gyermeket. Mariángel könnyekkel a szemében panaszkodik, hogy a gyermek az övé, és hogy szüksége van arra, hogy a kicsi vele legyen. A férfi végül beadja a derekát, de azt mondja a nõnek, hogy ez a nõnek sok pénzbe fog kerülni.

María Pía bevallja, hogy szörnyen érzi magát, amiért ezt tette Alfonso-val. Almudena azt mondja neki, hogy helyes döntést hozott. Õ és Alfonso így bizonyára soha nem lettek volna boldogok. María Pía aggódik amiatt, mi történhet Fernando-val. Almudena úgy dönt, hogy segít utána járni, hogy mi van Fernando-val és talál majd módot arra, hogy kihozza a börtönbõl.

Olmos ad Fernando-nak valamit inni, aki megkérdezi a púpostól, hogy miért van börtönben. A férfi nem felel erre õszintén. Azt mondja, hogy Montero bizonyára õt is a kormányzó úr miatt zárta be ide, mivel köztudott, hogy hû embere. Az egykori kormányzó Laisha-ról kérdezi, ki õ, és Olmos elmondja, hogy õ Sara Kalí táborából való. A nõ kijelenti, hogy minden bizonnyal Fernando hibája, hogy börtönbe került. Laisha önelégülten mosolyogva mondja el Fernando-nak, hogy Sara Kalí életben van. Fernando örül és megjegyzi, hogy legalább az õ halála miatt nem bántja többé a lelkiismerete. A nõ megjegyzi azt is, hogy Sara Kalí a bálon találkozni fog a spanyol királynõvel. Olmos megkérdezi tõle, hogy Montero tud-e a dologról, és a nõ elmondja, hogy tud róla. Montero megkínozta õt, így elárulta neki. A nõ reméli, hogy ennek ellenére Montero nem tudja megállítani Sara Kalít.

Pizarro megkérdezi, vajon Tobías is elmegy-e az álarcosbálra, és Catalina azt válaszolja, hogy nem biztos, mert különösen viselkedik. Pizarro szerint az lesz a legjobb Tobías számára, ha nem megy el az álarcosbálra. A kapitány ugyanis arra készül, hogy ott öli meg a férfit, hogy azután megszökhessen a feleségével. A nõ tiltakozik, de Pizarro ragaszkodik ahhoz, hogy Catalina összepakolja a holmiját az utazásra. A nõ elfojtott érzelmekkel tûri ezt.
Tomás atya elmondja María Pía-nak, hogy Alfonso elhagyja a várost. A férfinek összetört a szíve, de azt akarja, hogy María Pía tudja, hogy megérti õt. A nõ úgy véli, soha nem szabadott volna belemennie abba, hogy hozzámegy a férfihoz. Rá kellett döbbennie arra is, hogy soha nem lesz boldog. Tomás atya azon tûnõdik, milyen messzire menne María Pía Fernando-ért. A nõ úgy érzi, hogy Fernando az egyetlen személy, akibe szerelmes tud lenni. S amellett a véleménye mellett is kiáll, miszerint õ és Almudena, ha kell, térden állva könyörögnek majd Montero-nak, hogy engedje szabadon Fernando-t. Tomás atya tiltakozik ez ellen, mert úgy véli, veszélyes lehet számukra ez a tett és megígéri, hogy elvisz majd egy üzenetet Fernando-nak.

Diego készülõdik arra, hogy Zorro-ként meglátogatja Montero-t. Azt tervezi, hogy szembeszáll vele azért, hogy megtudja tõle, hol van a rejtekhely, ahol a fegyvereit tartja. García utal arra, hogy Esmeralda öltözéke mennyire hasonlít Zorro-éhoz. A nõ erre azt válaszolja, hogy a fekete az egyetlen szín, ami segít neki elrejtõznie az éjszakában, és hogy még Zorro sem tudja, hogy ki õ. Továbbá nem engedi meg, hogy bárki vele menjen. Kijelenti, hogy az éjszaka túl hosszú, és nem engedheti meg az ellenségeinek, hogy nyugodtan aludjanak. Esmeralda felvesz két rózsát, és megjegyzi, hogy úgy érzi olyan mint azok. A szerelem illata lengi õket körbe, de ugyanakkor a tüskéikkel védelmezik magukat.

Montero nem érti, hogyan bízhat abban Mariángel, hogy Santiago majd elrabolja a fiát, hisz épp csak most érkezett. Mariángel elárulja, hogy Santiago-nak szüksége van a pénzre, így segíteni fog. Montero kijelenti, hogy mennie kell, hogy vallomásra bírja még a nõ apját. Mariángel aggódik maguk miatt, mondván meg kell szabadulniuk az ellenségeiktõl, és így a kezükben tarthatják majd a várost.

Santiago megkérdezi Dolorestõl, hogy õ és a dada vigyáznak-e csak a gyermekre. Dolores védekezni kezd, és kijelenti, hogy õk képesek megvédeni a gyermeket. A dada jól bánik a késsel – és nem csak a konyhában.

Catalina elmondja Mariángel-nek, hogy a szeretõje nem fog az észérveire hallgatni. A férfi azt akarja, hogy elhagyja a várost. Catalina megjegyzi, hogy szereti a férjét, még ha nem is fog hozzáérni. Catalina véleménye szerint Tobías-nak nagyon jó humorérzéke van, és emellett érzékeny és mûvelt. A másik férfi durva és udvariatlan, és úgy kezeli õt, mintha valami tárgy lenne, nem úgy, mint egy nõt. Soha nem mosolyog. Mariángel igen közönyös és megjegyzi, hogy neki is van elég problémája; Diego megpróbálja távol tartani tõle a gyermekét. Mariángel kitessékeli Catalinát, így egyedül lehet.

Misael elviszi a királynõ leveleit a hercegnek, így a férfi el tudja õket olvasni. A herceg aggódni kezd a levelek elolvasása után. A királynõ tudja, hogy Sara Kalí életben van, hogy hogy Mercedes megpróbál majd bejutni a bálra. Nyilvánvalóan Montero hazudott neki Sara Kalí-ról. Ha Montero intézkedett a háta mögött, az életével fog fizetni.

Montero utasítja Mejias-t, hogy értesítse a herceget, hogy Fernando-t letartóztatták árulásért és amiért elhagyta a hivatalát. Monterot egyszer csak Zorro szólítja meg, aki jó estét kíván neki.

Mariángel kopogást hall az ajtaján és azon morfondírozik, hogy Catalina miért nem hagyja már magára. Kinyitja az ajtót és megpillantja mosolygó nagynénjét. Almudena megkérdezi tõle, hogy meglepi-e az, hogy látja õt. Azért jött, hogy megkérdezze Mariángel-tõl, miért próbálta megölni õt.
Zorro harcolni kezd Montero katonáival, majd Montero-val. Miután Zorro lefegyverezi Montero-t, a királynõ õrei megérkeznek. Montero utasítja õket, hogy lõjjék le a férfit, és hirtelen egy maszkos nõ, fekete ruhában megjelenik a helyszínen és kilõ egy nyilat a nyílpuskájával.
10/10
Belle 2009 febr. 09. - 23:24:55 10/10
(38623/40264)
Szia!:-)

Igen, kicsit elmaradtam most vele, mert ma kellett lefordítanom a szöveget. De nemsokára most már felteszem.:-) Így lesz mit olvasni és nézni!:-))
10/10
Katinka50 2009 febr. 09. - 22:19:49 10/10
(38622/40264)
Egyetértek Tücsökkel! Nekem sincs senkivel bajom, nem is igazán tudom az eredetét a dolgoknak! Nem szeretnék pálcát törni senki felett!
9/10
offtopic
tücsök85 2009 febr. 09. - 21:00:28 9/10 Előzmény henett
(38621/40264)
hova kell írni, hogy létrehozzanak új topicot? arra gondoltam én is írok nekik, talán ha többen kérjük, akkor hamarabb megmozdítják magukat :)

ha már Belle is kifejtette véleményét, én is írok pár szót...

Én szándékosan maradtam/maradok távol a köztetek kialakult helyzettõl. Én még nagyon új vagyok itt, úgy érzem nem tisztem ilyen vitákba beleszólni, sem véleményt alkotni. Fõleg úgy, hogy nem ismerem (nem értem) pontosan a probléma okát. Megvallom, még sosem kerültem ilyen szituációba, pedig pár fórumon megfordultam már és õszintén szólva ez nekem (is) szörnyen kellemetlen... gondolom a többiek nevében is szólhatok, fõleg az újonnan regeltek nevében.
Sodródom a történésekkel, mert sodródnom kell... hisz engem Chris és a DB érdekel, oda megyek, ahol õ/ez a téma és ezt nem azért teszem, mert ezzel a topickal bajom lenne...
10/10
Belle 2009 febr. 09. - 18:41:19 10/10
(38620/40264)
Szia!

Természetesen tudom:

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=telenovellas&id=1218034458

Ezen a fórumon megtalálod õket.:-) A hozzászólások között kell keresned a linkeket. Fontos, légy nagyon türelmes, folyamatosan teszik fel a részeket.:-)

Remélem, segítettem.
dori0106 2009 febr. 09. - 18:32:41
(38619/40264)
Szia!!
nem tudod, hogy hol lehet letölteni??
10/10
Belle 2009 febr. 09. - 17:29:33 10/10
(38618/40264)
Szia!:-)

Aranyos vagy, és örülök, hogy tetszenek a képek és hogy írtál!:-) Ahogy Henett-nek is írtam, lesz továbbra is tartalom és kép is.:-) Persze biztos lesz alkalom, mikor nem tudom majd hozni a képeket csak a tartalmat, de ez is csak akkor, ha nem tudom megnézni az aznapi részt. Azt már biztosan tudom, hogy szerdán lesz ilyen.

Tehát aggodalomra nincs ok, gyere bátran továbbra is!:-)

A mai képekkel és tartalommal is igyekszem majd jönni, remélhetõleg pár órán belül már tudom hozni.
9/10
offtopic
henett 2009 febr. 09. - 13:10:30 9/10
(38617/40264)
Szia Belle!

Örülök, hogy irtál és hogy a tartalmak ezután is érkeznek ebbe a topikba! :))
10/10
offtopic
Belle 2009 febr. 09. - 12:52:14 10/10 Előzmény henett
(38616/40264)
Szia Henett!

Úgy döntöttem írok, ha már ilyen egyértelmûen kijelentetted, hogy te lettél a "közutálat tárgya", valamint azért, mert megszólítottál.

Természetesen nem tudom, ki mit érez, én azt írom le, ami bennem van ezzel a dologgal kapcsolatban. Észrevehetted, a privát üzeneteidre érkezett válaszaiból is, hogy én nem az a típus vagyok, aki beleszól mások vitájába.

De azt kell hogy írjam, hogy Dzsanna-nak igaza volt. Már azért is kijelenthetem ezt, mert ezt magamon tapasztaltam. Hihetetlen módon csalódtam benned, hogy nem voltál képes megírni neki a vele kapcsolatos problémáidat. Pedig buzdítottalak erre. Minden problémát meg lehet beszélni, ha úgy állnak hozzá a felek. De te nem így tettél. Szegény Anitára is rögtön lecsaptál, mikor Dzsanna bemásolt tõle hozzászólásokat. Pedig tanúsíthatom, hogy Dzsanna nagyon szereti Anitát, imádja a stílusát is! Soha nem akarná megbántani.

Ami a segítségnyújtását illeti, miért gondolod, hogy nem tette szívesen? Ha nem szeretett volna segíteni, akkor nem tette volna. Tudod, bármilyen hihetetlen is, vannak ilyen emberek, még ha már nagyon ritka is ebben a mai világban. Nézz csak körül bárhol, akár itt neten, hol találsz még egy olyan embert, aki ennyit foglalkozik mások kéréseivel? Pedig nem kötelessége! Sõt, az sem kötelessége, hogy minden kérést teljesítsen! Több oldalakat fordított le nekünk, pedig volt biztos jobb dolga is! Gondolj már pusztán arra az apró információra is, hogy Chris mit nem szeret egy nõnél (pl.: fehér csizma, lakkozott köröm). Azt is honnan tudjuk? Mert õ lefordította nekünk! Sõt, még azt is felajánlotta mindenkinek, hogy segít a spanyoltanulásban. Ez így volt, bárki utánanézhet ennek is. A jó embereket inkább meg kell becsülni és nem ellenük áskálódni, másokat ellenük fordítani.

Feljött itt a szó a félreértésekrõl is. Az ember hibázik, hibázhat õ is, te is. Meg lehet beszélni. De erre már utaltam a fentiekben.

Ami a jellemed elfogadását illeti, arra azt tudom írni, hogy ha úgy döntesz, hogy egy közösség tagja akarsz lenni, akkor valamilyen szinten elvárható egy bizonyos szintû alkalmazkodás. Emellett a többiek iránti tisztelet. Ha te tisztelsz másokat, az igényeiket, õk ugyanígy tisztelni fognak téged és a te elvárásaid.

Kicsit hosszú lettem, de arra törekedtem, hogy minden leírásra kerüljön.

Visszatérve a „közutálat tárgyára”: Nem utállak, de – ahogy már írtam is, nagyon csalódtam benned.

A Zorro tartalmat természetesen továbbra is hozom a képekkel együtt.
9/10
offtopic
henett 2009 febr. 09. - 11:36:53 9/10
(38615/40264)
http://es.wikipedia.org/wiki/Christian_Meier

Ilyenre akarom majd megcsinálni, csak még gyakorolnom kell a szerkesztést! :))

Ja, meg a spanyolt is.. :))
9/10
offtopic
henett 2009 febr. 09. - 10:27:18 9/10
(38614/40264)
Bocsi mindenkitõl! a link lemaradt! :))

http://hu.wikipedia.org/wiki/Christian_meier
9/10
offtopic
henett 2009 febr. 09. - 10:26:21 9/10
(38613/40264)
Egy kis meglepetés! :))

Igaz, hogy eléggé kezdetleges, még javítani kell rajta (fõleg, mert én balga ChM vezetéknevét kis betûvel írtam :(( ), de szerencsére bárki beleírhat, kiegészíthet, törölhet a szócikkbõl! :)) Regisztráltam szerkesztõként és így négy nap múlva képet is tehetek fel! :)) El kellene dönteni melyik kép legyen az, amelyik leginkább visszaadja Christiant! :)) Ha van valakinek javaslata, az írjon bátran! :))
9/10
henett 2009 febr. 09. - 07:14:56 9/10
(38612/40264)
Jó reggelt mindenkinek!

Kedves Belle! Folytatod a tartalom leírását a képekkel együtt?
9/10
offtopic
henett 2009 febr. 08. - 20:46:50 9/10
(38611/40264)
Ha valaki még olvassa néha ezt a topikot, üzenem Dzsannának, hogy a Dona Barbara topikra nem reagáltak a port.hu-tól... :((
9/10
offtopic
henett 2009 febr. 08. - 20:45:32 9/10 Előzmény Yenna
(38610/40264)
:))) Itt egyébként már csak engem találsz, mint közutálat tárgyát...
9/10
henett 2009 febr. 08. - 17:29:37 9/10 Előzmény Yenna
(38609/40264)
Gyönyörûek a betûk és jó ötlet a kék szem is. Volt nem olyan régen egy kép, ahol megesküdtem volna, hogy kék a szeme, de biztosan csak a fények játéka volt! :)))

Eredetiben is csodás ez a kép, errõl mondta Dzsanna, annak idején, hogy mindig követi Chris tekintete...

Ha jól emlékszem ez abból a sorozatból van, amit a La mujer de mi hermanohoz csináltak! :)))
10/10
Yenna 2009 febr. 08. - 12:21:12 10/10
(38608/40264)
Sziasztok! :)

Hoztam nektek egy háttérképet. Heni, tudom, hogy szereted a fekete-fehér képeket. :)))

Ui.: Vajon milyen lenne Christian kék szemmel? :P
9/10
henett 2009 febr. 08. - 10:19:39 9/10 Előzmény Katinka50
(38607/40264)
Nem tudom a pontos célod ezzel a verssel, de sírtam. Nagyon kellett, köszönöm.
10/10
offtopic
Katinka50 2009 febr. 07. - 22:13:54 10/10
(38606/40264)
Ötödjére dob le a gép, mielõtt leírnám amit akarok!
Kész! értitek vagy nem! ENNYI!!!!!!!!!!!!
10/10
offtopic
Katinka50 2009 febr. 07. - 22:07:28 10/10
(38605/40264)
Váci Mihály: Még nem elég!

Nem elég megborzongni
De lelkesedni kell!
Nem elég fellobogni,
de mindig égni kell!
És nem elég csak égni
Fagyot is bírjon el,
Ki acél akar lenni,