Téma: Zorro

10/10
Belle 2009 febr. 13. - 17:53:52 10/10
(38864/40264)
Zorro tartalom képekkel - 2009. február 13. péntek
Magyar 115.rész; spanyol 105. rész

Sara Kalí elmondja a történetét a királynõnek, és Diego újra összejön Esmeralda-val.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Diego megkérdezi a titokzatos hölgytõl, hogy miért követi õt és miért küldött neki olyan sok üzenetet. Az álarcos nõ azt mondja, hogy túl sokat kérdez. Diego azon tûnõdik, vajon a nõ barát vagy ellenség. A titokzatos hölgy kihúzza a kardját.

A királynõ üdvözli az álarcosbálra meghívott vendégeket. Mindenki feszülten várakozik. A királynõ kijelenti, hogy a városnak új kormányzója van. Mivel Fernando Sánchez de Moncada feladta pozícióját, Alejandro de la Vega lesz az új kormányzó.

Zorro és a titokzatos hölgy kardja összecsapódik. Zorro megkérdezi, ki küldte õt. A nõ azt válaszolja, hogy saját akaratából jött, és hogy van valami, amit el kell döntenie vele kapcsolatban. Zorro-t meglepi, hogy lenne valami, amit el kell intéznie egy nõvel. Az álarcos nõ kiáll amellett a véleménye mellett, hogy õ azért jött, hogy behajtsa azt, amivel Zorro tartozik neki. A két személy folytatja a harcot, és Zorro megjegyzi, hogy a szenvedés nyomai hallatszanak a hangjából. Az álarcos férfi véleménye szerint a múlt mindig hagy sebeket, de mindig van remény. A titokzatos hölgy azt feleli erre, hogy a remény fájdalmat okoz, és õ belefáradt a várakozásba. A további harcok után, a két fél hosszan egymás szemébe néz.

Az álarcosbál megkezdõdik, és Tomás atya azt javasolja a hercegnek, hogy hagyja magára egy kicsit a királynõt. Alejandro kijelenti, hogy megtiszteltetés számára, hogy a koronát szolgálhatja. A királynõ azt feleli erre, hogy ma igazságot szolgáltat. Érzi, hogy az unokatestvére jelen van, és Alejandro-nak meg kell védenie õket. Almudena gratulál férjének a kinevezéséhez. A herceg is gratulál Alejandro-nak, és Montero kelletlenül, de kezét nyújtja a kinevezett férfinak, de az elutasítja a gesztust.

Zorro tudni szeretné, hogy a nõ miért ítélkezik felette, s egyben ítéli el õt máris. A nõ széthasítja Zorro felsõjét a kardjával. Az álarcos férfi kijelenti, hogy minden büntetést elvisel, ha van remény arra, hogy a nõ, akit szeretsz él, és rámutat Esmeralda-ra. Majd a férfi kardjával széthasítja a nõ blúzát és egészen közel megy hozzá. A férfi megkérdezi tõle, hol volt, amire a nõ azt válaszolja, hogy a pokolban, igazságra várva. A férfi megkérdezi azt is, miért nem kereste õt; hiszen õ mindig is tudta, hogy életben van. Átölelik egymást.

Santiago kinyit egy üveg bort és készen áll arra, hogy azt megossza Dolores-szel és a dadával a de la Vegák konyhájában.

Diego megkérdezi, hogy mi történt Esmeralda-val. A nõ elmondja, hogy megszökött, de meglátta õt Mariángel-lel csókolózni a kocsiban. Megpróbált eljutni hozzá, de Montero megállította õt és újra bezárta. A parancsnok hosszú ideig rabságban tartotta. Diego elmondja, hogy Montero el próbálta hitetni vele, hogy meghalt, de nem hitte el. Sok jel erre mutattott, köztük a medálja, és megmutatja azt neki. Esmeralda meglepõdik, de nagyon örül, hogy Diego-nál van a medálja.

Már kicsit becsípve, Dolores és a dada kártyázik Santiago-val. A férfi egy másik üveget vesz elõ, és bódítószert tesz bele. Megjegyzi, hogy kár, hogy tönkre kell tennie a bort, de megéri.

Montero figyelmezteti Mejias-t, hogy a katonák jobban tennék, ha nem hagynák cserben. Mariángel üdvözli Montero-t, de a férfi közli vele, hogy jobban tette volna, ha nem jön el. A nõ azt mondja, hogy egy szívességre van szüksége. Szüksége van arra a kunyhóra, ahol Esmeralda-t tartották fogva. Ott akarja elrejteni a gyermeket ma estére.

Pizarro azt mondja Gutierrez-nek, hogy szabadítsa ki Olmost és a cigánynõt. Vigye õket a Szt. Blas hegyre és várják meg õt. Közben Tobías álruhában Pizarro-hoz közelít, és jóképûnek nevezi. Tobías egy kis puncsot kér Pizarro-tól, de a férfi nem akar udvarias lenni hozzá, és azt mondja, hogy hozzon magának.

Renzo aggódik, mert Montero-t nagyon idegesnek látja. A férfi valószínûleg tudja, hogy õk ott vannak. Laisha lehet, hogy elmondta neki. Sara Kalí szerint meg kell várni az alkalmas idõt, mikor felfedheti kilétét.

Almudena azon tûnõdik, vajon Diego miért nem jött el. Alejandro örül, és azt mondja Almudena-nak, hogy menjen el hamarosan. A férfi aggódik a veszély miatt, és utal ezzel arra, hogy sok vendég pisztolyt rejteget.

Fernando elmondja María Pía-nak, hogy önkívületében látta Regina-t a testvérével. A nõ rámosolyogott, és õ úgy érezte, hogy megbocsátott neki. María Pía megkérdezi Fernando-tól, vajon õ is megbocsátott-e magának, s a férfi azt feleli, hogy nem.

Montero megjegyzi, hogy a megjelent emberek közül jó néhány lehet Sara Kalí. Pizarro úgy érzi, hogy meg kell várniuk, míg éjfélkor leveszik a maszkjukat. Montero elmondja Pizarro-nak, hogy van egy embere, aki zûrzavart kelt majd, így a beépített emberei el tudják kapni Sara Kalí-t. Montero jelzi, hogy Diego de la Vega nincs jelen; a férfi bizonyára tervez valamit. Pizarro egyetért abban, hogy Zorro meg fog halni ma este, és hozzáteszi, hogy ma Montero szintén erre a sorsra jut.

Diego elmondja Esmeralda-nak, hogy az édesanyja nem halt meg. Eljön az álarcosbálra, hogy beszéljen a királynõvel. Esmeralda rendkívül boldog, hogy az Isten visszaadott neki mindent, amit elvesztett. Diego a fiukról kérdezi õt.

Santiago megvizsgálja Dolores-t és a dadát, mind a kettõt sikerült kiütnie. A férfi kijelenti, hogy eljött a pillanat, amikor elviheti a gyermeket. Santiago belép a gyermek szobájába és ott találja Mendez-t, amint ott áll a gyermek kiságya mellett.

Tobías Pizarro közül legyeskedik a bál alatt, várva a megfelelõ pillanatra.

Esmeralda elmagyarázza, hogy elvették tõle a gyermeket, és azt mondták neki, hogy megölték. Amikor Esmeralda visszatért Los Angeles-be, megtalálta a sírját. Szeretett volna neki egy rendes temetést rendezni. De megtudta, hogy a gyermek nem halt meg aznap este. A halott gyermek egy olyan takaróba volt téve, ami a Sánchez de Moncada családé volt. Az a gyermek minden bizonnyal Mariángel és Montero gyermeke volt.

Santiago harcol Mendez-zel, és könnyen legyõzi a katonát. Santiago köszön a gyermeknek, aki sírni kezd. Santiago kéri, hogy hagyja abba. Õ majd elviszi Alejandro-t az anyjához; nem egy nagyszerû nõ, de mégis csak az anyja. A férfi elhagyja a szobát a gyermekkel.

Diego rájön, hogy a kis Alejandro az õ fiuk. Most már érti, miért érezte azt, hogy meg kell védenie Mariángel-tõl. Esmeralda megjegyzi, hogy Mariángel több alkalommal meglátogatta õt, mikor még be volt zárva, és ezért is biztos abban, hogy a nõ benne volt a gyermekek kicserélésében. Diego megígéri, hogy megvédi Esmeralda-t és a gyermeket is. Úgy döntenek, hogy ideje lemenniük és élvezni az álarcosbált.

Pizarro Montero-ra céloz a fegyverével. Tobías azt a pillanatot választja, hogy ledöfje Pizarro-t. Pizarro rálõ Tobías-ra, aki elmenekül. Azonnali káosz alakul ki, és mindenki sikítani kezd. Diego és Esmeralda meghallja a zûrzavart fentrõl és rájönnek, hogy valami történt. Diego rámutat a szétvágott ingére és megjegyzi, hogy ezt majd még megbeszélik.

Pizarro üldözõbe veszi az utcára rohanó Tobías-t, miközben azt ordítja, hogy az a nõ megpróbálta megölni. A királynõ Alejandro és Tomás atya mögött guggol, és azon tûnõdik, vajon õt akarták-e lelõni. Senki nem tudja. Zorro lép be a terembe, és harcol a katonákkal. Montero megparancsolja, hogy lõjék le az álarcost. A királynõ feláll és elrendeli, hogy ne lõjék le. Csend lesz a teremben. Zorro elrejti az elvágott ingét és üdvözli a királynõt. Sara Kalí leveszi az álarcát, elõre lép. A herceg megpróbál közbelépni, de Jonás kiüti õt. A királynõ rájön, ki Sara Kalí és bemutatja Mercedes Mayorga de Aragón-t, akit illetett volna a királynõi cím, mielõtt õ kapta volna. Mindenki térdre ereszkedik. A királynõ úgy véli, hogy Mercedes-nek van valami mondanivalója számukra. Montero nem örül ennek.

Fernando elmagyarázza, hogy amikor rájött, hogy kicsoda valójában Mercedes, úgy döntött, hogy egyezségre lép Jacobo herceggel. Hatalmat akart és pénzt a hallgatásáért cserébe. Amerikába küldte Mercedes-t, mert tökéletes helynek gondolta az elrejtésére, de volt egy másik oka is. A hercegnél azt is elérte, hogy beszéljen a királynõvel, hogy kormányzóként Kaliforniába küldje. Újra látni akarta María Pía-t és remélte, hogy újra elnyerheti a szerelmét. Fernando azon tûnõdik, hogy vajon az Isten megbocsát-e neki, és vajon rátalál-e a békére.

Egy katona segítségével Olmos és Laisha megszökik a börtönbõl katonáknak öltözve. A figyelmeztetésük ellenére, Olmos azt mondja, hogy van egy elintézetlen ügye, és majd késõbb csatlakozik hozzájuk. Olmos elrohan.

Santiago elfut a birtokról a kis Alejandro-val a karján. A férfiak meghallják a figyelmeztetést, és üldözõbe veszik õt. Sanabria ágyúval lõ a birtokra. Santiago örül, hogy valaki segít neki. Dolores és a dada felébrednek, és pánikba esnek. Ellenõrzik a gyermeket, és észreveszik, hogy eltûnt.

Mariángel csomagol be a bõröndjeibe, és mérgesen válaszol az ajtó felé, amikor azon valaki kopogtat. Mariángel elborzad, amikor meglátja Olmos-t. A férfi belép az ajtón, s elmondja, hogy megszökött. A nõ megalázta és megbüntette õt, mert szerette õt. A nõ soha nem értette meg az érzéseit. A férfi nem távozik addig, míg a nõ nem lesz újra az övé. Olmos megtámadja Mariángel-t, és a nõ elkezd kiabálni.

Mercedes elmondja, hogy sok éven át be volt zárva a börtönbe Fernando Sánchez de Moncada parancsának megfelelõen, és Montero segített ebben neki, azért, hogy a királynõ ne tudjon a létezésérõl. Montero azt állítja, hogy ez hazugság. Mercedes azt mondja rá, hogy egy gyilkos, és hogy megölte Esmeralda-t. Montero állítja, hogy õ nem ölte meg Esmeralda-t. S hogy egy ujjal sem nyúlt hozzá. Hozzáteszi, hogy segített az anyjának megszökni és elfogta egy katona. Esmeralda megpróbált megszökni, és a katona megölte. Mercedes határozottan kijelenti, hogy Montero a lánya gyilkosa. A parancsnok erre azt mondja, mutasson legalább egy szemtanút, aki alátámasztja a történetét. Zorro közbelép, közölve, hogy van egy szemtanú, aki megerõsíti az édesanyja állítását. Esmeralda lép elõ, és leveszi az álarcát. Montero-n nagyfokú aggodalom lesz urrá. Az õröknél vegyes érzelmek mutatkoznak, ki pozitívan, ki negatívan reagál a tényre, miszerint újra megjelent Esmeralda Sánchez de Moncada.
10/10
Belle 2009 febr. 13. - 17:51:19 10/10
(38863/40264)
Szia!

Örülök, hogy tetszik a sorozat, úgy gondolom, ez nem is csoda, mert nagyon igényesen megcsinálták.:-)

Szerintem még a jövõ héten nem lesz vége, a magyaron 122 rész van és az utolsó rész február 24-én lesz.
10/10
Belle 2009 febr. 13. - 17:48:13 10/10
(38862/40264)
Szia!

Természetesen írtam a mai részrõl is tartalmat, hála a külföldi forrásnak.:-) Nemsokára felteszem.

Egyébként igen, jelenleg számozás alapján 10 rész eltérés van, de hogy pontosan hogyan is alakult így, fogalmam sincs.:-)De nem is ez számít.:-)
10/10
Belle 2009 febr. 13. - 17:45:24 10/10
(38861/40264)
Szia!:-)

Köszönöm, aranyos vagy!:-)) Nagyon szeretek fényképezni, lehet az teszi!:-)))

Ma is készítettem képeket természetesen.:-) De olyan sok lett, hogy még nem is tudom, hogy is fogom kiválogatni.:D
colonel21 2009 febr. 13. - 17:04:33
(38860/40264)
Igazából az én szerelmem nézte elvétve és egyszer nagynehezen rávett engem is, hogy megnézzem... Azóta nézem minden egyes részét, mert bokaszalag szakadással fekszem itthon és ez az egy sorozat az amit ki nem hagynék egyik nap sem!!! :D
Megértéssel nem volt gond... elmagyarázták nekem, meg a történések világossá tettek mindent. Egyedül a nevekkel volt egy kis problémám... :D
colonel21 2009 febr. 13. - 16:47:32
(38859/40264)
Üdvözlet mindenkinek!

Én 2 hete kezdtem el nézni a sorozatot... Jól olvasom, hogy jövõ héten vége lesz?!
Dóji666 2009 febr. 13. - 15:59:52
(38858/40264)
Nagyon jó ez a rész!! Bár most még csak reklám van, de olyan jó hogy megint találkoztak és eggyütt vannak!! (L)

És Belle, nagyon jól irod le a részek tartalmát!! Ügyes vagy! =)
10/10
Katinka50 2009 febr. 13. - 12:49:41 10/10
(38857/40264)
Hali Virágnyelvû Lovag"!
Örülök, hogy újra köztünk lehetsz! Várom a jobbnál-jobb képeket!!!!!!!!!!!!
10/10
offtopic
Belle 2009 febr. 12. - 22:50:12 10/10
(38856/40264)
Szia Szasza - itt is!:-))

Most olvasom, hogy ide is beköszöntél!:-)) Igen, jól értesültél ide már csak én járok feltöltés céljából, minden más a ChM fórumra megy.:-)

Várunk holnap!:-))

Szép estét neked!:-)
offtopic
szasza38 2009 febr. 12. - 22:39:25
(38855/40264)
Sziasztok GYÖNYÖRÛ VIRÁGSZÁLAIM!
Megjöttem :) :) :)
Vagyis nem egészen, holnap itt leszek teljesen, ma csak beköszöntem két képpel :):):):):)

Mindenkit üdvözlök, elnézést kérek, hogy nem tudtam jönni...
Holnap privi-napot tartunk. Kicsit lassú leszek, amiért elõre is elnézést kérek :( :(

Beköszönök és felteszem a képeket a Christian Meier fórumra. Dzsanna mondta, hogy átköltöztetek...
Akkor mostantól oda teszem fel a képeimet :) :) :)
10/10
Belle 2009 febr. 12. - 22:23:49 10/10
(38854/40264)
Köszönöm neked is, örülök, hogy tetszettek!:-)) Igen, nagyon érzõdik már, hogy a vége felé tart...furcsa is lesz, ha majd véget ér.
10/10
offtopic
Belle 2009 febr. 12. - 22:22:17 10/10 Előzmény tücsök85
(38853/40264)
Szívesen!:-) Jól tetted, a holnapi is nagyon jó lesz, ki ne hagyd!:-)))
10/10
Katinka50 2009 febr. 12. - 22:18:59 10/10
(38852/40264)
Ez az! Most már mi is több képet készítünk, ha utazunk!
10/10
Ana8 2009 febr. 12. - 22:11:18 10/10
(38851/40264)
Sziasztok!
Belle nagyon tetszenek a képek, van egy pár kedvencem köztük. És én biztos nézni fogom holnap ki nem hagynám!! Egyre izgalmasabbak a részek, látszik, hogy már a vége felé jár a történet. ilyenkor mindig beindulnak az események.
Katinka, de jó te már jártál Caprin! Most irigykedem egy kicsit:) (Én még csak Erdélyben jártam és több száz képet készítettem, mondjuk ez manapság már könnyû egy digitális géppel).
9/10
offtopic
tücsök85 2009 febr. 12. - 21:39:22 9/10
(38850/40264)
köszi a képeket! csodásak! :)
ma hosszú idõ után elõször megnéztem a tvben a Zorrót, gondoltam nem hagyom ki ezeket a jó részeket :)
10/10
offtopic
Belle 2009 febr. 12. - 21:16:23 10/10
(38849/40264)
Nem tudom, de mindenesetre nem csekély.:-)
10/10
Katinka50 2009 febr. 12. - 21:15:34 10/10
(38848/40264)
Nem semmi!!!!!!!!! 40000 szerintem rekord!!!!! Nem?
10/10
Belle 2009 febr. 12. - 21:15:34 10/10
(38847/40264)
Zorro képek - 2009. február 12. csütörtök
Magyar 114. rész; spanyol 104. rész

Utolsó kép.

A holnapi rész nagyon jó lesz, aki tudja, nézze!:-)))
10/10
Belle 2009 febr. 12. - 21:13:53 10/10
(38846/40264)
Zorro képek - 2009. február 12. csütörtök
Magyar 114. rész; spanyol 104. rész
10/10
Katinka50 2009 febr. 12. - 21:13:20 10/10
(38845/40264)
Imádom ezt a diszkrét mosolyt!