jollyjoker07 2016 dec. 19. - 09:50:22
(404/644)
Valaki magyarázza meg nekem, hogy a \"Nem egy Bothan halt meg ezekért az információkért\" mondat hol nyer értelmet ebben a filmben. Én ugyanis egyet sem láttam.
elemes 2016 dec. 19. - 09:06:54
(403/644)
6/10
LLaci71 2016 dec. 19. - 07:58:40 6/10
(402/644)
A VII-es után nagyon vártam. Nem értem miért vannak ezért oda. Hiányzik belõle a könnyedség, a humor. Rosszkedvû depressziós film lett. Elszúrták.
Zsul 2016 dec. 19. - 02:25:41
(401/644)
Nekem nagyon tetszett a film! Vééééééééégre igazi Star Wars! Ki kellett javítani a VII-es okozta mély sebet! Valaki korábban írta, hogy de kár Józsa Imre, és Kránitz Lajos miatt. Nos a listára felírhatnánk a Kormányzó úr hangját is: Versényi Lászlót. Isten nyugosztalja! Helyette Újréti László volt. Ami a Vader hangot illeti: szerintem döntöttek egy koncepció mellett, mert a Star Wars: Rebels rajzfilmben is ez a hang volt Vader hangja. Én örülnék egy sokkal jobbnak, egy olyannak, ami hasonlít Vader eredeti hangjára... nem tudom megoldható volna e... no de min1. A lényeg, hogy nagyszerû a film.
8/10
JeffLebowski 2016 dec. 18. - 21:46:41 8/10
(400/644)
"Egy valami fájó éretlensége azonban, amit nem tudtak most sem kinõni:
az Erõ természetének helyes ábrázolása a nézõközönség felé!
Most legalább nem parodizálták ki, mint a VII-ben, de nem is mutatták be helyesen. Igazából a készítõknek fogalma sincs arról az ideáról, amit Lucas mesélt el évtizedeken át. Egy vak koldusbotos kínai fószer mondogatja, hogy ,,Egy vagyok az Erõvel!\" Ez nem tûnik hitelesnek, és inkább nevetséges bolond, mint bölcs tanító. Ha nincs is fénykardozás a részérõl, legalább egy telekinézis lehetett volna!"

Én féltem tõle kicsit, de szerintem nagyon szerethetõ karakter. Nem gondolom, hogy képes birtokolni az Erõt, de elhiszi magáról, hogy az segít neki. A haverjával együtt szerintem marha jó páros voltak. Amikor a cellában ültek hárman, õ , a haverja meg Cassian az marha jópofa rész volt:

Chirrut motyog magában.
Cassian: - õ most mit csinál?
Baze: - bolond.. azt hiszi, ha fohászkodik kinyílik majd az ajtó
Chirrut: - azért morogsz, mert tudod, hogy sikerülhet
(valami ilyesmi)

Most valahogy úgy vagyok ezzel a filmmel, hogy bárcsak ez a vonal folytatódna(oké, tudom nézzem meg a new hope-ot.. :) ) vagy kapnánk valami bõvített változatot. Nem tudom, hogy a IV-VI. között azon kívül, amit eddig láttunk vannak-e fontos események, amiket nem láttunk és nem a Skywalker család körül forog, de marhára néznék még ilyen Rogue One féle filmeket. Akár sorozat formában is. Persze nem temetem el teljesen a VIII. részt, mert állítólag a VII-nél sokkal jobb forgatókönyvvel dolgozhattak, de azért ott nagy változásokra lesz szükség az elõzõ részhez képest.
Hegyirabló 2016 dec. 18. - 21:36:08
(399/644)
Ne beszélj már mellé, ***moderálva***i, mert nem tetszik a Star Wars, hanem azért, mert "multikulti propagandafilmnek" nevezed. Amúgy elárulok ám valamit, ha én egy rasszista, büdös, bunkó náci lennék, ***moderálva***, azt nem propagálnám nyilvánosan. Ugyanis szociológiai tény, hogy a rasszisták egyrészt alacsonyabb intelligencia hányadossal rendelkeznek. Nyugodtan olvass utána, van ám errõl bõven cikk a neten, magyarul is, ezért még te is el fogod tudni olvasni. Másrészt a rasszistákról az is társadalomtudományos tény, hogy saját sikertelenségüket próbálják elverni valamely kisebbségen. ***moderálva***
Towner 2016 dec. 18. - 21:35:26
(398/644)
Még nem láttam, csak a trailert, és azonnal feltünt hogy hiába történt réges régen, és nagyon nagyon messze egy távoli galaxisban, a ferdeszemüek ott is ...szottul tudnak kung-fuzni.:) Kell a kinai bevétel így aztán egyre másra tünnek fel az ázsiaiak (akikel amugy semmi bajom imádom az ázsiai konyhát) a dizni sw-ben.
Na mindegy jövõ héten megnézzük és remélem a legjobbakat...
SWfan89 2016 dec. 18. - 21:23:16
(397/644)
Nem akarok kötözködni, de soha nem értettem azokat, akik az elõzmény trilógiát kritizálták, mondván ,,Rosszak a dialógusok", ,,Jar-jar egy borzalom" vagy ,,Hayden Christensen egy nyálasképû rinyagép!" stb. Az a baj ezzel, hogy õk nem igazi SW fanok, hanem (valószínûleg) olyan idõsebb veterán kedvelõk, akik az Új Reményen vagy Birodalom Visszavágon szocializálódtak. Ostobák, mert minden újabb részt az elsõ trilógiához mérnek, pedig határozottan elválik tõle a második, illetve most már a harmadik.
Az elõzmény trilógia eszmeisége hibátlan, a karakterek és a színészek kifogástalanok. A cselekmény bravúrosan felépített, minden jelenetnek helye van. Mindegyik újító és egyedi gyöngyszem, ami mögött gondos alkotói munka áll. Sokan azt sem képesek a szürkeállományukba vésni, hogy ez egy mese, egy olyan ûreposz, ami gyerekeknek és felnõtteknek egyaránt készült, komoly morális háttértartalommal.
Amivel a VII. rész már nem rendelkezik. Sajnos. A másik. Hogyan lehetne összehasonlítani egy történet felvezetését annak tetõpontjával?
SWfan89 2016 dec. 18. - 21:05:18
(396/644)
Az ébredõ Erõ utáni kultuszrombolás okozta döbbenet után teljes érdektelenségbe süllyedtem az SW Univerzumot illetõen.

A Rouge One-hoz is úgy álltam hozzá, hogy csalódás lesz. Mivel nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban, valóban csalódtam...méghozzá pozitívan!

A film remekül helyt állt, és szépen beilleszkedett a klasszikus kánonba.
Fényévekkel maga mögé utasította a VII. részt. Azonosulni tudtam a karakterekkel, változatos helyszínekkel, fordulatos történetvezetéssel.
Nem is próbáltam hasonlítani a régiekhez, mert felesleges. Technikailag és szemléletileg merõben más, mert újítani, ami igazi SW vonás. Hatalmas piros pont, hogy a film a végére elérte a rá jellemzõ atmoszférát, a hangulatot, amit hiányoltam a tavalyi förmedvénybõl.
Vállalható mû, korrekt munka.

Egy valami fájó éretlensége azonban, amit nem tudtak most sem kinõni:
az Erõ természetének helyes ábrázolása a nézõközönség felé!
Most legalább nem parodizálták ki, mint a VII-ben, de nem is mutatták be helyesen. Igazából a készítõknek fogalma sincs arról az ideáról, amit Lucas mesélt el évtizedeken át. Egy vak koldusbotos kínai fószer mondogatja, hogy ,,Egy vagyok az Erõvel!\" Ez nem tûnik hitelesnek, és inkább nevetséges bolond, mint bölcs tanító. Ha nincs is fénykardozás a részérõl, legalább egy telekinézis lehetett volna! Ez súlyosan rontja a film világának hangulatát, azonban nem a jedikrõl volt szó, hanem a harcról, így megbocsátható. Talán. 9/10
kybuck 2016 dec. 18. - 19:08:38
(395/644)
Tetszett, sokkal jobb volt, mint Az ébredõ Erõ, persze azt a semmit nem nehéz überelni, de ez tényleg képes volt hozni a hangulatot. A szereplõk közül a fõszereplõ csaj, az apja, a robot, meg a vak ázsiai mellett még Kennrick igazgató, Tarkin meg persze Vader volt karakteres szereplõ, a többiek nem voltak túl izgalmasak, leszámítva a lényeket persze, jó, hogy itt most többen voltak. A cselekmény néha leülöget, Forest Whitaker is csak úgy van, de igazán a vége látványos, ezért érdemes megnézni, sõt, egy haverom szerint igazából az utolsó három percért! :)
elemes 2016 dec. 18. - 18:47:02
(394/644)
ritka jó összefoglaló, köszi :)
9/10
KovácsBéci76 2016 dec. 18. - 17:53:44 9/10
(393/644)
Nekem a VII-ben sok minden nem tetszett, az elõzménytrilógiáról az összes jó amit el tudok mondani az Ewan Mcgregor, ez viszont zseniális volt.

Ami érdekes, hogy nem éreztem fõszereplõ központúnak a filmet, minden karakter fontos volt valamiért. Cassiant is jóra megírták és a színészek is jól teljesítettek. K2SO nagy kedvenc, de a vak csávó is marha jó volt. (neki a szinkronját is sikerült eltalálni) Láttam eredetiben és magyarul is, mindenképp elõbbi ajánlott. Sajnos Kránitz Lajos és Józsa Imre nagyon hiányzott a szinkronból.

Az összes film között itt voltak a legjobb csatajelenetek és nagyon szép lett az átkötés a IV. részhez.

Másodszori nézésre sokkal jobban tetszett a film eleje is, egyáltalán nem éreztem lassúnak.

SPOILER
Vader nagyon badass volt a végén. Ahogy a sötétben egyszer csak felvillant a piros fénykard, bevilágítva magát és mutatták a rémült fejeket, ott tapintható volt a félelem.

Galen Earso halála nagyon megindító volt, ahogy a film végi jelenetek is. Amikor mutatták a földön fekvõ Krennicet, ahogy felnéz az égre és meglátja a Halálcsillagot, aminek megépítésére feltette az életét és amely a végén õt magát is elpusztítja, az megint csak egy nagyon erõs rész volt. A tengerpart a vörösen izzó égbolttal és azzal a zenével valami gyönyörû volt.
SPOILER vége

A zene néhány helyen nem volt jó viszont van egy track, ami miatt alig vártam, hogy kijöjjön az OST. A hangkeverés viszont valami brutál jól sikerült. Nagyon kellett már ez a film a franchisenak és az az igazság, hogy bármennyire szeretem az eredeti trilógiát(hibák azokban a filmekben is vannak azért) ez az alkotás sok mindenben felülmúlja azokat. Nem csak a technikai fejlõdésbõl adódó látvány, de a dolgok valóságosabbá tétele és a film ritmusa miatt is. A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér mellé helyezném összességében, bár mivel friss az élmény most ezt nézném újra egybõl.

Azt az egyet sajnálom, hogy a stúdió bénázása miatt Giacchinonak egy hónapja volt összehozni a soundtracket, de egyébként kiváló lett.9/10
10/10
GabiVR 2016 dec. 18. - 14:31:34 10/10
(392/644)
Én meg néztem a moziban és nekem nagyon tetszett a film. Nagyon jól be mutatta a Zsivány egyest. Jövõre pedig indulás a Star Wars 8 részére.
10/10
Findzs 2016 dec. 18. - 12:58:47 10/10
(391/644)
Tetszett jó film volt hozta a star wars érzést.
Köröket ver az elõzõ star wars filmre. Persze ebben is volt pár hülyeség de elhanyagolható.
Abrams -ot ne engedjék többé a star wars közelébe maradjon Gareth Edwards a star wars rendezõ :)
Ja és még egy dolog: ebben az esetben az imdb a reális pontozás nem az itteni.
1/10
tesz-vesz 2016 dec. 18. - 12:54:57 1/10
(390/644)
unalmas, sablonos egydimenziós szürke karakterek, történet nélküli film. túl késõn jelenik meg Vader, és túl kevés akciója van benne. még az új Star Wars is jobb.
elemes 2016 dec. 18. - 11:14:46
(389/644)
Szóval nincs akváriumod :-) Nincs több kérdésem, kis huncut :)
1/10
István Pityu Herczeg 2016 dec. 18. - 09:50:15 1/10
(388/644)
Mivel nem tudtad cáfolni a tényszerû állításomat, ezt a "vitát" lezártnak és megnyertnek tekintem. Ez elég easy volt.
elemes 2016 dec. 18. - 08:13:16
(387/644)
"fejére sütnek egy kakaós csigát"
6/10
caseyjones 2016 dec. 18. - 02:57:40 6/10
(386/644)
SPOILER

Én nagyon optimista voltam a The Force Awakensszel és a Rogue One-nal kapcsolatban is. Elõbbi szerintem hihetetlenül jól sikerült, pont egy ehhez hasonló hetedik részre számítottam mindig is. A Rogue One viszont óriási csalódás volt számomra.
Kezdjük az elejével. Már vártam, mikor jelenik meg a szokásos Lucasfilm Ltd., valamint a "Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban..." felirat utáni Star Wars cím a szokásos zenével, de hiába vártam. Ez nekem nagyon hiányzott, és a vele együtt érkezõ sárga szöveg is. Ehelyett kaptunk egy "Zsivány Egyes" feliratot, ráadásul egy teljesen új zene megjelenésével. Ha már feliratok: nekem marhára zavaró volt, hogy mindent magyarul írtak ki. Véleményem szerint sokkal jobban mutatott volna, ha a címet, valamint a bolygók neveit is eredeti nyelven írják ki, és narrátor szövege társul hozzájuk. És ha már magyarítás, akkor a szinkron is totál értékelhetetlen volt - nagyon kevés szereplõnél találták el a megfelelõ hangot. De a szinkront és a magyar feliratot valójában nem veszem számításba a végsõ értékelésnél, csupán megemlítem.
Az alkotás látványvilága lenyûgözõ, fõleg a Hawaii-szigetekre emlékeztetõ bolygó, az egyszerûen csodálatos volt. Az ûrbéli jelenetek is nagyon jóra sikerültek, de a film legelején látható jelenet is tetszetõs. Tarkint elképesztõen jól meganimálták, sokszor fel se tûnt, hogy nem igazi a karakter, annyira valósághû volt. Leia hercegnõrõl ellenben ez sajnos nem mondható el, rajta már az elsõ másodpercben látszódott, hogy CGI-jal lett életre keltve.
A film szereplõi közül egyértelmûen Jyn Erso volt a legjobb. Egy erõs, markáns nõi szereplõ, pont egy ilyen kellett ebbe a mûbe. A színész, Felicity Jones pedig felettébb jól hozta Erso karakterét, és még csinos is volt. Szerintem színészi játékot és az általa megformált karaktert tekintve köröket ver az elõzõ rész középpontjában lévõ Daisy Ridley-re. A legnagyobb bajom, hogy Jynen kívül nem igazán volt olyan szereplõ a filmben, aki számomra kedvelhetõ lett volna. Az ázsiai Donie Yen által megtestesített karakter szerintem teljesen felesleges volt, de a többiektõl sem voltam hasra esve. Darth Vader viszont szuper volt, a szokásos zene az õ megjelenésénél természetesen nem maradhatott el. :D A Diego Luna által eljátszott Cassiant módfelett gyengének találtam, amire a színész pocsék játéka rá is tesz egy lapáttal. A robot eleinte rettentõen zavaró és unszimpatikus volt, a végére azonban megszerettem.
Ami miatt fõként szapulom a filmet, az a hangulat. Az eddigi hét résznek megvolt a maga varázsa, itt viszont nem éreztem azt a "Star Warsos" hangulatot, amit az eddigiekben. Sokszor olyan érzésem volt, mintha egy teljesen önálló sci-fit néznék (még a nagy karakterek, mint például Tarkin, Vader vagy Leia megjelenése ellenére is), aminek semmi köze George Lucas univerzumához. Ebben mondjuk nagy szerepet játszott a film elején elmaradott sárga színû szöveg az ûrben, vagy a távol-keleti karakterek.
Tehát nem igazán nyerte el a tetszésem az alkotás, pedig trailerek alapján még a The Force Awakensnél is pazarabbnak gondoltam. Ki merem jelenteni, hogy az eddig megjelent nyolc SW-film leggyengébb darabja.
10/4
Vasti 2016 dec. 18. - 02:02:18
(385/644)
Nekem nem tetszett. A motivációk érthetetlenek, a történet pedig nem egy helyen is döcög. Nincs kivel azonosulni, ez a fiatal lány engem nem hatott meg. A Star Wars a 6. részig tartott, a tavalyi is már csak egy gyenge erõlködés volt. Mivel egyszer nézhetõ, ezért legyen 10/5 az értékelés.