Téma: Zsiványok

7/10
Dalmát 2015 okt. 19. - 19:58:54 7/10
(3/3)
Szerintem ez a film kivétel, ami erõsíti a szabályt. Olvastam Faulkner könyvét, és bár az író korábbi munkáit szerettem, ez kimondottan kínszenvedés volt. A könnyed történethez egyáltalán nem illõ, száraz, de elég nyakatekerten megfogalmazott szöveg egyszerûen élvezhetetlenné tette az egészet. A film meglehetõsen hûen követi a regény cselekményét, de szerencsére a kacskaringós szövegezést itt megússzuk.
Nem értem, miért lett ennyire lepontozva, szerintem kimondottan élvezhetõ alkotás. Nem vígjáték, de nem is igazán dráma, egyszerûen egy kedves történet a felnõtté válásról és a barátságról.
A Duna tv egyébként valószínûleg a régi szinkronhoz igazodva vágott verziót vetített. A feliratosan kiadott DVD jó 4 perccel hosszabb. Az egyik kivágott jelenetet sikerült beazonosítanom. Lucius a "panzióban" egy pucér nõt ábrázoló festményt bámul, aztán Boonnak bevallja, hogy már látott ilyet, amikor a szomszédban lakó nõ este nem húzta le a rolót.
olahmiki1959 2015 okt. 07. - 21:27:56
(2/3)
Lehet, hogy nem véletlenül nem hallottam még errõl a filmrõl. De persze megnézem, már csak Steve McQueen miatt is.
ad mala 2013 nov. 06. - 08:17:07
(1/3)
Nem olvastam a könyvet, de valószínûleg emlékezetesebb élményt nyújt mint a film, ami ugyan egyáltalán nem volt se rossz, se unalmas, de érezni a szöveg súlyának hiányát. Kedves, afféle jóranevelõ csibészes kalandfilm "férfivá" érõ kisfiúról, a (vad)romantikus délrõl, átlagos, családi filmbe való karakterekkel és mondanivalóval, vidám dalolászós autókázással, a színesfilmkorszak elejérõl (tehát erõsen üde a színvilág:). Steve McQueen-rajongóknak nyilván erõsen ajánlott, de most nem a dögös kemény pasas lesz, inkább olyan Terence Hill-es beütésû.