Helyszín

K.A.S. Galéria

 • Cím:

  1114 Budapest, Bartók Béla út 9
 • Telefon:

  +36 30-906-1764
 • E-mail:

 • Nyitvatartás:

  Kedd: 14:00 - 18:00
  Szerda: 14:00 - 18:00
  Csütörtök: 14:00 - 18:00
  Péntek: 14:00 - 18:00

A galéria számos fiatal alkotónak adja meg azt a lehetőséget, hogy műveit a nagyközönség elé tárja. Ugyanakkor nem pusztán pályakezdő művészeket mutat be. Bár magángalériaként jegyzett, már megalakulása óta programját tekintve nonprofit szervezetként működik, célja olyan művészek segítése, akiknek tehetsége nem maradhat "felfedezés" nélkül.

A K.A.S. (azaz Kortárs Alkotók Stúdiója) már létrejöttekor, az első helyszínen 1991-ben is, a rendszerváltás után, az állami mecenatúra és az önmenedzselésben nem járatos művészek közötti űrt kívánta kitölteni. A galéria koncepciójában szerepel számos alkotó bemutatása, ezzel követve a legújabb irányzatokat, s így folyamatosan megújulva a kortárs művészeti élet élvonalát képviseli.

Önálló kiállításra ad lehetőséget a legtehetségesebb pályakezdő művészeknek, melyeket a galériavezető, aki maga is festőtanári diplomával rendelkezik és tanárként is működött, kimagasló eredményeik alapján választ ki, ilyen művészek pl. Sipos Eszter, vagy Bondor Csilla.

A galéria kiállításai általában sűrűn cserélődnek, így a megszokottnál jóval több művészt foglalkoztat, ugyanakkor árverést is tart, melynek bevétele jótékony célokat szolgál.

A tulajdonos, Nyakas Ilona fontosnak tartja, hogy galériája nyitott legyen, nem határolódik el semmilyen művészeti törekvéstől, legyen az akár performance, vagy egyéb kapcsolódó művészeti rendezvény, de az internacionális programokban is rendszeresen részt vesz. A legnagyobb nemzetközi kortárs vásárokon szerzett tapasztalatai alapján mindig az általa legjobbnak tartott minőséget, a legmagasabb színvonalat képviseli, hosszú távra rendezkedett be, nem a gyors, hanem a biztos, megalapozott sikerre építve.

A kezdetekben megfogalmazott "Röptetni akarok!" ars poetica továbbra is érvényes, sőt, talán az idő múlásával csak patinásodott, tökéletesedett és elhivatottságát bizonyította.

Nyitvatartási idő: keddtől péntekig, 14:00-18:00