Helyszín

Light Art Museum Budapest


Moholy - Nagy László és Victor Vasarely alkotásaival is találkozhatnak a Hold utcai piac helyén megnyílt fényművészeti múzeum látogatói. A Light Art Museum Budapest az első olyan kiállítóhely a világon, amelyik múzeumként kötelezi el magát a fénnyel kapcsolatos művészeti alkotások gyűjtése, kutatása és bemutatása mellett.


A tavaly nyáron a Hold utcai vásárcsarnokban megnyílt LAM a fénnyel való művészi kísérletezés helyszíne, a világ egyik első olyan kiállítóhelye, amely a fényművészet gyűjtésének, kutatásának és bemutatásának szenteli tevékenységét. Az intézmény első kiállítása augusztus 13-ig tart nyitva, ahol 40 műalkotás, műegyüttes látható.


Az első kiállítást hatalmas érdeklődés övezte, a zárásig a látogatók száma meghaladja majd a 200.000 főt, ami nem csupán hazai, de nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő eredmény.


A szelekcióhoz egy közel 30 részből álló videóinterjú sorozat is készült, valamint a szervezők egy informatív katalógust is megjelentetnek a kiállított művekről.


A következő, a tervek szerint 2024. április végéig látható válogatás 2023. szeptember elején nyílik, amelynek kurátorai Bencsik Barnabás, Szalai Bori és Kovács Dalma.

Ajánlók, kritikák:

Időszaki