Programkereső

ez+az

Budapesti Fesztiválzenekar, vez., Takács-Nagy Gábor

Zeneakadémia (Nagyterem), április 24., 19:45

Ritka alkalom, hogy egy koncerten két kettősverseny is megszólal. A szólisták nemcsak a zenekar tagjaiként bizonyítottak már sokszor, hanem a 2019-es Végh Sándor Versenyen épp ezekben a duófelállásokban nyerték meg a klasszikus kategóriát.

Borisz Brovcin és a Concerto Budapest, vez.: Keller András

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), április 30., 19:30

A Concerto Budapest vendégszólistája az orosz Borisz Brovcin lesz, aki több mint ötven hegedűversenyt tart repertoárján, és akit ennek ellenére a magyar közönség eddig csupán kamaramuzsikusként hallhatott.

Budafoki Dohnányi Zenekar - Megérthető 5 - Kollektív zenei emlékezet - John Williams: Star Wars

Zeneakadémia (Nagyterem), május 2., 11:00

A hangversenyen John Williams leghíresebb filmzenéi csendülnek fel, felmutatva egyfelől ezek zenei gyökereit Wagnertől Prokofjevig.

Budapesti Vonósok - Operajátszóház 3.

Müpa (Üvegterem), május 15., 15:00

Az Operajátszóház egy olyan interaktív foglalkozás, ahol a gyerekek megtanulják aktívan, játszva hallgatni az operát. Az énekesek és a zenekar közelsége szó szerint kézzel foghatóvá teszik számukra az élményt. Göttinger Pál rendező garantálja az aktív részvételt, Dinyés Dániel pedig az operák zenei mondanivalóját próbálja megvilágítani közérthetően.

Bemutatók Összes bemutató

 • A két egyetlen - Karinthy Frigyes nagy szerelmei

  Fráter Zoltán a tények játékos felhasználására épülő „szellemjárása” a „két egyetlen” közt őrlődő Karinthy tragikomikus helyzetét és élete döbbenetes érzelmi fordulatát mutatja be.

  Időpontok
 • A rendes lányok csendben sírnak

  Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni... És csak csendben sírni. Főleg ha nő vagy. – Ez a túlélési stratégia működött a kilencvenes években a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen, ahol pokoli események tették elviselhetetlenné a hétköznapokat. Húsz...

  Időpontok
 • Függönyt fel!

  Michael végrendeletében az öt, számára legfontosabb nőre hagyja szeretett, ám rendkívül romos színházépületét. Az örökség és a vele járó lehetőségek mindegyikőjük számára mást jelentenek. A kora ellenére is nagyon energikus Bettynek, Michael...

  Időpontok
 • Tiszavirág

  A Tiszavirág című színdarab Joe White bemutatkozó darabja - amivel megnyerte a Legígéretesebb drámaíró díját az Off-West End Awards-on - egy izgalmas szövegvilágú és igazán élő történet, ami egyetlen nap eseményeit öleli fel, akárcsak egy tiszavirág...

  Időpontok

Szégyen és gyalázat, de a rendszert csak a nevelőszülők embersége tartja egyben

Illúziók, sallang és masni nélkül, saját tapasztalatai alapján írt könyvet a nevelőszülőségről Stájn Emma szociális szakember.

Így lettem tudatosan táplálkozó húszévesből Mentes Anyu

Amikor valaki a szükségből erényt kovácsol, és receptjei nemcsak az ételérzékenységre adnak megoldást, hanem a válogatós ízlés próbáját is kiállják.

Mészáros Lőrincről neveztek el teret Budapesten, a nyolcadik kerületben

Az aprócska tér csak 70 éve viseli Dózsa György alvezérének nevét, aki a felkelésben betöltött szerepe miatt máglyán végezte.