Erika meghódítása a cél a szombati X-Faktorban

Megnéztük a tehetségkutató 11. évadának első részét. Lesz itt minden, ahogy az egy évek óta nézők millióit szórakoztató show-tól illik is.

Egész más élmény egy enyhén borús, csütörtök délelőttön, egy irodaház 7. emeleti tárgyalójában, több újságíró társaságában nézni az X-Faktort, mint szombat este otthon a családdal. Utóbbiban nekem nincs is nagyon tapasztalatom, mivel inkább nézem vissza online az adást, hogy át tudjam ugrani a kevésbé izgalmas részeket. Most viszont volt egy kis plusz is a premier előtti vetítésben, mert lehetett hallani, hogy az extrovertáltabb újságíró kollégák miként reagálnak a látottakra. Nevetésben nem lesz hiány. Lehet, hogy valaki kínjában fog nevetni, de fog. 

Forrás: RTL

 

Viszont ez már nem az az évad, ami tavaly volt. És ez direkt többször el is hangzik. Új a színpad, Erika is új, az asztal is, az X is. "Csak mi vagyunk a régiek" - mondja Gáspár Laci, aki ezzel arra utal, hogy ByeAlexszel és Puskás Petivel, ők hárman nyomják ezt már hatodik éve folyamatosan. Ők itt az öreg, avíttas bútorok a hipermodern okos otthonban, ha úgy tetszik. Mindegy is. Jól van ez így. Ezt a mester hármast nem kell szétrobbantani. Rajtuk kívül viszont minden megváltozott. 

A 10. évad volt az, ami így utólag egy nagy ereszd el a hajam buli volt, ahol mindent meg lehetett csinálni. Nem véletlenül történt az, hogy az állandóan jelentkező és béna botránnyal próbálkozó Hörcher László végre kapott annyi igent, hogy legalább a selejtezőről továbbjusson. De voltak itt botrányok, szakmai kiakadások, elszabadult indulatok, nagy drámák, amit végül ByeAlex mentoráltja nyert meg. Ez a fajta feszültségkeltés biztosan megmarad, mint állandó show-elem, de a tréfának nem sok hely marad az első epizód alapján.

Persze, lesznek megint olyanok, akiken lehet majd nevetni, lesz egy aranyos bácsi, aki megpróbálja magát befütyülni az X-Faktor táborba, lesz itt egy akkora mulatós fenegyerek, hogy megborul tőle a hakniverzum. De ezek most csak üde színfoltok maradnak a véresen komolyan vett zenei tehetségkutató műsorban. Elsőre az az érzésem, mintha az utóbbi időben sokat ekézett tévés tehetségkutatók hitelességét akarná megmenteni ez az évad. Lehet, hogy ezzel akar kitűnni ez az X-Faktor, hisz a vicceskedés, a beöltözős énekelgetés majd ott lesz a másik csatornán, itt meg akkor megy majd az a fajta full szakmázás, amit annak idején a szép emlékű Megasztár képviselt. De az is lehet, hogy tévedek. Az biztos, hogy jó sztorik lesznek. Lehet majd sírni a 14 évig árvaházban nevelkedett fiú dalán, amit édesanyjához írt, aztán Bodrogi Gyula unokáján is lehet hüledezni.

Forrás: RTL sajtóklub

 

Nem utolsó sorban viszont a szombati rész mégis Herceg Erikáról szól. Többen is csak azért jöttek, hogy az ő szívét meghódítsák. Az új mentort egyelőre fel kell építeni, meg kell mutatni a magyar nézőknek, hogy hozzá tudjanak szokni. Lesz is pár mondása, de azért is jó ő, mert egyelőre nem játssza túl a szerepét. Csobot Adél inkább volt túl sok, ami oké, hisz valahogy érvényesülnie kellett a három pasi mellett. Dallos Bogi ehhez képest nagyon soft volt, nem volt igazán neki való a mentor szerep. Tóth Gabi régen meg mindig nagyon meg akarta mondani, meg el akarta lopni a show-t, ami sikerült is, hisz rengeteg gif született abból, amit ő a mentorszékben ülve leművelt. Erika egyelőre se nem sok, se nem kevés. Nem akar dominálni, de közben a fiúk is megadják neki a tiszteletet.

Van remény, hogy ez az évad ne csak a mentorok cicaharcáról szóljon, hanem a valóban érdekes és tehetséges énekesekről.

Aztán majd lesz, ami lesz.