Programkereső

E heti vegyes ajánló

Budapest Folk Fest

Május 24-28., Budapest
A Fonó nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapest Folk Festet. Idén a Fonó Sztregova utcai épülete és a Várkert Bazár Öntőház udvara ad otthont az autentikus népzenei és a világzenei nagykoncerteket egyaránt felvonultató programsorozatnak. A fesztivál sztárvendége lesz a török BaBaZuLa, a lengyel Dikanda, a román Mahala Rai Banda és a Nadara, együtt lép fel a legendás makedón gitáros, Vlatko Stefanovski és a bolgár fúvosfenomén, Theodosii Spassov. Különleges színfoltot képvisel a spanyolországi görög együttes, a Trio Feta Orchestra és a rendkívül sokoldalú izraeli fúvós, Amir Gwirtzman.

Szolnoki Országos Néptáncfesztivál

Verseny, múltidézés, táncház, és fiatal tehetségek május 26-28. között Szolnokon
Az 1964-ben útjára indult rendezvénynek a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a Szigligeti Színház és a Tisza park ad otthont. Színpadon innen, színpadon túl címmel Bege Nóra fotókiállítása a 65 éves Magyar Állami Népi Együttest mutatja be.

Kunsági Bajuszfesztivál a Falvak Éjszakáján

A (f)alvatlanság elenszere - hamísítatlan falusi ízek, programok május 27. reggel 8 órától másnapig! A Falvak éjszakája rendezvények három településen zajlanak: Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás, a falvak között retro busz szállítja a fesztiválozókat. A Bajuszfesztivál Kunszállsáon kerül megrendezésre változatos, az egészcsaládot szórakoztató programokkal.

Budapesti Nagy Sportágválasztó

Május 26-27., Merkapt Sportközpont
Huszadik alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Nagy Sportágválasztó, melynek célja, hogy kedvet csináljon a sportoláshoz a minél szélesebb sportági paletta gyakorlati megismerésének lehetőségét kínálva.

Családi Játék Hétvége

Május 26-28., Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház
Három napos játékfesztivál Budapesten 6-101 éveseknek. Gyermeknapra családoknak is kitűnő program, játék lehetőség.

WAMP - Design ami hozzád illik

Május 28., 11:00-19:00, Erzsébet tér, Budapest
Napjainkban az urbánus életforma egyre nagyobb figyelmet fordít környezetünk megóvására, kímélésére és a fenntarthatóságra, hiszen ahogy szűkül az életterünk, úgy igyekszünk saját környezetünket is élhetőbbé tenni!

Szent Orbán Borünnep és Bohém Napok

Bohém világ - élvezd az életet Bence-hegyen!
Varázslatos helyszínen, családias, baráti beszélgetős, borozgató, vidám hangulatú rendezvény, ahol a zenei aláfestés és a teljes programkínálat is a bohém művészek világát tükrözi.

Belvárosi Fesztivál

Május 26-28., Belváros-Lipótváros Tekerj, hogy segíthess! jótékonysági program is társul a rendezvényhez, a helyszínen letekert minden egyes kilométer után három rászoruló gyermek étkezését biztosítják a szervezők!

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Május 26-28., Gödöllő
A fesztivál nevezettjei között idén David Attenborough neve is szerepel. A filmek mellett több különlegességet is tartogat a rendezvény. Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok is 19 magyar és 2 erdélyi városban.

Családi Nyílt Nap a HEROSZ Állatotthonban

A HEROSZ Budapesti Állatotthon május 27-én nagy szeretettel vár minden érdeklődőt Családi Nyílt Napjára, ahol a látogatók egy igazán izgalmas, vidám napot tölthetnek el családjuk, állatbarátok és az otthon védencei társaságában.

Ez a hétvége a kicsiké!

PlayKID - Minimax Gyermeknap

Május 27-28., 09:00-18:00, Millenáris D Csarnok
Különleges programra invitálnak minden kicsit és nagyot május 27-28-án a Millenáris Parkba, ahol immár negyedszerre kerül megrendezésre a PlayKID Gyermeknap. Fellépnek: Kovácsovics Fruzsina, Kaláka és az Alma együttes

Hetedhét Játékfesztivál

Május 27-28., 10:00-19:00, Székesfehérvár
Székesfehérváron hagyomány, hogy a gyermeknapi hétvégén évről évre mesebirodalommá változik a belváros. A jókedvről bábművészek, zenekarok, mesemondók és a minden évben más tematikára épülő gyermeknapi hétpróba állomásvezetői gondoskodnak.

Lurkócia Gyereknap 2017

Május 27-28., 10:00-20:00, Szentendre
Az évek óta hagyományosan megrendezett városi, Szentendrei Gyereknap ebben az évben nemcsak a kisgyermekeknek ünnepe lesz, hanem az idősebb korosztály, a kisiskolások, tinédzserek szórakozási lehetősége is.

Gyereknapi hétvége az Agórában

Május 27-28., 10:00-18:00
Különleges tudományos kalandok, izgalmas foglalkozások és játékos feladatok várják a gyerekeket ezen a hétvégén az Agórában. Ha jó idő lesz, lehet a Napot is kémlelni távcsővel.

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

Május 27-28., 10:00-18:00
A Vasúttörténeti Parkban megrendezésre kerülő ünnepségen több fergeteges fellépő is lesz: Kolompos, Fabula Babszínház, Apacuka, Kaláka, Ghymes.

Nyári PagonyFeszt

Május 27., 10:00-15:00, Petőfi Irodalmi Múzeum
Tarts velünk most is, ismerd meg a legújabb Pagony könyveket, találkozz kedvenc szerzőiddel és illusztrátoraiddal, dedikáltasd velük az új köteteket!

Gyermeknap az állatkertben és vidámparkban

Május 28., 10:00-16:00, Debreceni Állatkert
A szokásosnál is gazdagabb kínálattal, látványos programokkal, meglepetésekkel várják a kicsiket, nagyokat, családokat és érdeklődőket!

Jegyajánló

JÖN-JÖN-JÖN!

Con Spirito - Egyházzenei Fesztivál

2017. május 30-június 5., Debrecen
A Reformáció megszületésének 500. évfordulóján Debrecen ad otthont a fesztiválnak. Az eseménysorozat, mely nemcsak zenei programokból áll, hívőknek és nem hívőknek, zenészeknek és érdeklődőknek is magasrendű lelki ("con spirito") programot kínál.

Alfa Fesztivál

2017. június 2-4., Várpalota
A megszokott rock-alter-metál vonalon túl a hazai hiphop és elektronikus zenei élvonal is képviselteti magát. Ha egy egyedi hangulatú, megfizethető árú, de igényes fesztivállal szeretnéd kezdeni a nyarat, akkor mindenképpen épp neked való a teljesen megújult Alfa Fesztivál.

Hamburger Days

2017. június 1-4. között keressük a város legjobb hamburgerét!
A legjobb hamburgerek seregszemléje idén 5. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény fő célja az éttermek és a legjobb burgerek bemutatása, megismertetése, a belépődíj nélkül, ingyen látogatható eseményen, Budapest központjában.

Duna Karnevál Nemzetközi Kulturális Fesztivál

2017. június 3-8., Városmajori Szabadtéri Színpad
800 hazai és 200 külföldi művész, 37 zenei és tánccsoport, 30 órányi produkció, valamint 5 ország képviselteti magát az idei eseménysorozatban.

SZÍNHÁZ

Ötvös András otthagyja a Katonát

Az évad végén otthagyja anyaszínházát, a Katonát Ötvös András, hogy szorosabbra fűzze a szálakat az Orlai Produkciós Irodával, ahol már javában zajlanak a legújabb bemutató próbái. A színészt döntése okairól és a készülő produkcióról kérdeztük.