Programkereső

Velencei-tavi Ütős Fesztivál

Július végén újra megdobban a Velencei-tó. Idén második alkalommal kerül megrendezésre a tavalyi év sikere után a Velencei-tavi Ütős Fesztivál, ezúttal az Agárdi szabadstrandon. Dobokkal és ütőhangszerekkel tarkított zenei forgatagba hívunk mindenkit. Balkán, roma, japán, kurul, metal folk színpadi megmozdulások mellett napközben regeteg izgalmas program a családok, nyaralók számára így tahiti és Afró tánctanítás, Gibbon slacline, interaktív dobtér, hangszerkészítés, reggeli jóga, ütős workshopok, pólófestés a Felhő csoporttal, Haka bemutató, míg este a koncerteket fényjátékok és fényfestés, örömdobolás, Spotán színpad és számos megelepetés kíséri. Dobbanj velünk!

Hasznos és érdekes

Mesterségek Ünnepe mamutcsonttal

A 800 magyar kézműves mester mellett az érdeklődők találkozhatnak jakut földi mamutcsont-faragóval, szahali-szigeteki halbőr varróval, mongol íjkészítővel, vagy más, különleges mesterség képviselőjével. Ha szeretnék megtudni, hogy mi készül a halbőrből és hogyan, akkor itt az alkalom, ki is próbálhatják a látogatók!

Fesztiválra HANGoló - Paloznaki Himnusz

Himnuszt kapott a 6. Paloznaki Jazzpiknik: Fábián Juli, aki kezdetektől végigkíséri a pikniket és az első fellépők között volt, Zoohackerrel igazi nyári slágert rakott össze. A Jazz & Wine című dalt már játsszák a rádiók.

Jegyajánló

Zorall Sörolimpia

2017. augusztus 23-26.
A Sör, Sport és Szerelem jegyében zajló 4 napos fesztiválon a jubileumi év jegyében igazi nagyágyúk lépnek a Sörolimpia nagyszínpadára, hiszen a Tankcsapda, az Ossian, a Road, a Lord, a Pokolgép, a Depresszió, a Sing Sing, a Kárpátia, a Moby Dick, a Rómeó Vérzik, a Sex Action, a Leander Kills, és természetesen a házigazda Zorall zenekar erősíti a programot.

FEZEN Fesztivál

Augusztus 2-5.
2A jubileumi rendezvényen nem kisebb külföldi nevek lesznek ott, mint Alice Cooper,The Offspring, Saxon, Russkaja, Shaggy, House of Main. Melletük jelen lesz szinte a teljes hazai élvonal a Tankcsapdától a Wellhelloig, vagy éppen Ossiantól a Halott Pénzig.

Ördögkatlan Fesztivál

2017. augusztus 1-5.
2008-ban gondolta úgy Kiss Mónika és Bérczes László, hogy barátaikkal létrehoznak Baranyában egy mezítlábas fesztivált, ahol védnöküktől, Törőcsik Maritól lopott mottóval összegyűjtik a "nem normális" embereket, azokat, akik nagyonis normálisak, csak éppen "korszerűtlen" módon a nyitottságot, kíváncsiságot, személyességet és minőséget képviselik, és akiknek értékrendjében előbbre van az emberség és a szeretet, mint a haszon.

nyereményjáték

Hétvégére ajánljuk

Művészetek Völgye

Július 21-30., Kapolcs - Vigántpetend - Taliándörögd
Ízelítő az 1200 programból: Két világhírű francia zenekar, a Nouvelle Vague és a Deluxe, valamint az amerikai Pink Martini. A Fidelio támogatásában megvalósuló Színház Színpad a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásait hozza el.

Krisna-völgyi Búcsú

Július 21-23., Somogyvámos
Mindenfelé kézműves termékek alatt roskadozó asztalkák állnak, melyeknél sok más értékes áru mellett Krisna-völgy sajátkészítésű termékei is megvásárolhatóak. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket nem csak megvenni tudjuk, hanem egy szakavatott kéz segítségével mi magunk is elkészíthetjük.

Nyitás Fesztivál - Nyiss a jövőre!

Július 20-23., Bodajki Falutábor
Nappal kerekasztal-beszélgetések várnak szakértőkkel; beszélgetések, ahol mindenki elmondhatja a véleményét; kulturális programok és chillezés, ahol rápihenhetünk arra, ami napközben történt, és rápöröghetünk arra, ami éjszaka vár. Az éjszaka a koncerteké – a hazai mainstreamtől az indie-ig, hogy senki se maradjon jó zene nélkül.

Alföldi Street Food és Zenei Fesztivál

Július 21-23., Albertirsa
16 fellépő, 3 dj, vurstli, kalandpark, gyerekprogramok - 12 év alatt ingyenes a belépés, valamint szombat-vasárnap ingyenes az arcfestés, csillámtetoválás, lovaglás, lufi hajtogatás!

Ister Napok Szentendrén

Július 22-23., Szentendre
13. alkalommal kerül sor a Duna ünnepe, az Ister Napok megrendezésére. A Szentendre helyi hagyományaira épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncertek - többek között a Vujicsics Együttes, a Góbé zenekar - várja a látogatókat.

Cruisers Hungary Rockin' Beach

Július 22-23., Diási Játékstrand
Egész napos rockabilly őrület a Diási Játékstrandon: napfény, fura fazonok, csinos lányok, dögös verdák és mocik, pedálos kismoszkvicsok, és igazán pörgős zene repít vissza bennünket az időben.

A héten nyitnak

Táncbazár - Szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban 2017

Július 20-31., Várkert Bazár, Budapest
A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Táncbazár közönsége idén is belekóstolhat a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba, és még Hollywood kedvencét, a szteppet is a kipróbálhatják a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein.

Művészetek Völgye

Július 21-30., A Völgy
Ízelítő az 1200 programból: Két világhírű francia zenekar, a Nouvelle Vague és a Deluxe, valamint az amerikai Pink Martini. A Fidelio támogatásában megvalósuló Színház Színpad a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásait hozza el.

DumaFüred Fesztivál

Július 21-30., Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, Balatonfüred
Egy fesztivál, ami jobb, mint a reklámja! Július 21-én a Duma Jam - Litkai Gergellyel, Hadházi Lászlóval és Kovács András Péterrel - és a Szex és más tabuk című est - Benk Dénessel, Csenki Attilával, Felméri Péterrel és vendégükkel, Tóth Eduval - nyitja meg a tíznapos fesztivált.

Iseumi Játékok

Július 21. - augusztus 2., Szombathely
Négy nagyrendezvény köré épül az Iseumi Játékok: Opera - Mozart: Szöktetés a szerájból Musical - ExperiDance Produkció: Gyöngyhajú lány balladája Rock-szimfónia - népszerű rock slágerek szimfonikus háttérrel hangzanak el Komolyzene - Bogányi Gergely zongoraművész Chopin és Liszt-klasszikusokat játszik

Kalauzok

Fesztiválkalauz - Július

Júliusban is mindenki megtalálhatja saját fesztiválját, és aki eddig bizonytalan volt a nyári programokat illetően, most biztosan kedvet kap! Összeállításunk folyamatosan frissül a legváltozatosabb fesztiválprogramokkal.

Balatoni Kalauz

Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük, hogy a fürdőzést és nyaralást hol, milyen programokkal tehetjük színesebbé. Érdemes többször visszatérni, mert az összeállítás folyamatosan frissül!

JÖN-JÖN-JÖN!

LB27 Reggae Camp

Július 25-29., Ceglédfürdő
Ezen a fesztiválon átélhetsz 5 nap Jamaicát, ha erre vágysz. A Reggae Camp egy békés és családias fesztivál, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői jönnek össze öt napra évről-évre. A legfontosabb üzenete a béke és a szeretet, a tisztelet és összefogás nagyon jellemző a rendezvény hangulatára.

East Fest

Július 25-30., Mezőtúr
Gyönyörű, árnyékos liget tele több évtizedes fákkal. Hatalmas, zöld, füves terek. Tiszta,gondozott, barátságos, retró strand. Ehhez jön a magyar könnyűzenei élet krémje, a kimagasló minőségű színpadtechnika, a fesztivál idejére Mezőtúrra költöző, sajátos hangulatú építmények sokasága és a már-már meghökkentően alacsony árak.

EYOF - Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2017

Július 23-29., Győr
Magyarország első olimpiai eseménye, a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melyre ötven országból 2500 sportoló érkezik. A 14-18 év közötti fiatalok 10 sportágban - úszás, atlétika, torna, kerékpár, kajak-kenu, judo, tenisz, kézilabda, kosárlabda, röplabda - mérik össze tudásukat.

Anna Estek Balatonfüreden

Július 26., Anna Grand Hotel, Balatonfüred
Anna napon, az Anna örök programra három különleges Anna: Ráckevei Anna színművész, Götz Anna színművész és Trokán Anna színművész ül egy asztalhoz, hogy kiderüljön: mi a közös a három hölgyben, akik eddig még sosem szerepeltek egy színpadon. Milyen meghatározó szerep és élmény kapcsolódik hazánk egyik legrégibb és legszebb nevéhez, az Annához?

Roma Hősök - I. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál

Július 27-28., Stúdió K, Budapest
A budapesti nemzetközi roma színházi találkozó fókusza a személyes történetmesélés. A két napos fesztivál programjában szereplő négy monodráma ma is élő roma női hősökről szól, akik képesek voltak változásokat elindítani saját, illetve közösségük életében.

Minden, amit tudni akart Mr. Darcy-ról

El tudja képzelni Elizabeth Bennett szerepében az indiai szépségkirálynőt, esetleg egy fogatversenyt a vőlegényekért, vagy Colin Firth Mr. Darcy-ja után önnek nincs tovább? Kulisszatitkok a Büszkeség és balítélet-adaptációkról.

2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x