Programkereső

HETI fesztiválajánló

Busójárás

Mohács, február 23-28.
A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. Mára az idegenforgalom medrébe terelt népszokás sokat veszített az eredeti hagyományokból, ám látványosság szempontjából sokat nyert.

Budapest Motor Fesztivál

Budapest, február 24-26.
A Budapest Motor Fesztiválon 2017-ben is egy helyen lesz megtekinthető az importőrök új és használt motor kínálata, a motorozáshoz szükséges összes felszerelés, ruházat, kiegészítő és alkatrész. A kiállított motorok mellett újra megrendezésre kerül ez Épített Motorok és Autók Találkozója, a 2016-ban visszatérő Veterán Motor Kiállítás, és számos egyéb látványos motoros program. A rendezvénnyel egy időben kerül megrendezésre a Budapest Boat Show is.

Cseh Filmkarnevál

Több városban, február 22-26.
A drámától a dokumentumfilmen keresztül a vígjátékig mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb alkotásokat.

Szentendrei Karnevál

Szentendre, február 24-26.
A Szentendrei Kulturális Központ hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg Szentendrei Karnevált február utolsó hétvégéjén.

Farsangi Fánkfesztivál

Budapest, február 24-26.
Az I. Budai Farsangi Fánkfesztiválon több, mint 50 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étekés megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik.

Feminális fesztivál

Szolnok, február 25-26.
Mi kell a nőnek? Erre a kérdésre megannyi cikk, blog, előadás, film kereste már a választ. Ha néhány szóban szeretnénk összefoglalni, akkor a legfontosabb a lélek és a test egészsége, egysége, az otthon, a család, a hivatás.

Budapest Táncfesztivál

Budapest, február 18. - március 1.
A Budapest Táncfesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar táncegyüttesek mellett igazi kuriózumokkal készül a Nemzeti Táncszínház, és a tizenkét nap alatt számos budapesti bemutató, koprodukció premier, gálaest és tánctörténeti előadás is látható.

Magyar Filmhét

Több városban, február 27. - március 5.
A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmalkotások és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek.

Jegyajánló

jönjönjön

Budapest FotóFesztivál

Budapest, február 28.-április 30.
A 2017 tavaszán első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest FotóFesztivál két hónapot átívelő kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait.

Szökjön ki egy fürdőbe!

Országszerte, február 28.
Február 28-án, amikor a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére akár 50%-os akciókkal is várják a lazítani, kikapcsolódni vágyó vendégeket a legtöbb hazai fürdőben.

7. Frankofón Filmnapok és Fesztivál

Budapest, március 1. - április 1.
Az egy hónapos esemény a Filmnapokkal startol március 1-jén Budapesten, amely során a legfrissebb francia nyelvű filmek kerülnek az Uránia, az Art+ Cinema és a Francia Intézet vetítőtermeibe.

III. Womanity Fesztivál

Budapest, március 4.
A Womanity Fesztivál egy meghatározó, szellemes, inspiráló közösségi élmény, folyton megújuló, természetes női témákkal és megelevenedő magazinreklámokkal.

Programkereső