cikkek

Tévé

Mi történt az Agymenők sztárjaival?

Éppen két éve, május 16-án sugározta a CBS csatorna kedvenc kockáink kalandjainak utolsó, 279. epizódját. Két év ugyan nem sok idő, de annyira azért igen, hogy ebből az alkalomból megnézzük, melyik színész merre lépett tovább a hatalmas népszerűségnek örvendő sitcomtól.

Magazin

Szabad egy kacsatáncra?

Te tudod, honnan ered minden lagzi ikonikus tánca, amelynek már saját ünnepnapja is van május 14-én? És hogy sokkal több filmben és sorozatban bukkant fel, mint gondolnád? Tudj meg mindent a bohókás dallamról és a hozzá kapcsolódó koreográfiáról!

Filmes érdekességek Minden, amit tudni akartál a 20 éves Shrekről

Mike Myers egy limuzin hátsó ülésén mondta fel a szövegét és aligátor kergetett meg egy animátort...

Kritika

Másfél óra az élet

A lenyűgözően kegyetlen horrorfilmjeiről ismert francia rendező, Alexandre Aja ezúttal egy klausztrofób sci-fivel jelentkezett, amelyben a rég látott Mélanie Laurent, a Becstelen brigantyk Shosannája kapkod levegőért. Kritika a Netflixen látható Oxigénről.

Tévé

Íme a legnagyobb sztárok első tévés szerepei!

A tévé jó ugródeszka – tudja ezt Jennifer Aniston, George Clooney és Will Smith is. De lássuk azokat a sztárokat, akikről nem annyira köztudott, hogy szintén a televízióban kezdték a pályát. Voltak érdekes szerepválasztások!

Ma este a tévében!

Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnap estére

Pihend ki a hétvégét a tévé előtt!

25 éves a PORT.hu

Férfiasan tökéletes, frissebb, lágyabb, jobb – 9 kultikus tévéreklám 1995-ből

Ki ne szeretett volna a '90-es években tükörsimára borotvált arcot, sokáig működő mosógépet vagy egy pihe-puha Coccolino-macit? Az 1995-ben indult Port.hu-t ünneplő összeállításunkba a legemlékezetesebb, legdallamosabb régi tévéreklámokat válogattuk össze.

Pótvizsga

Mekkorát üt, ha 23 év késéssel látod A Ravasz, az Agyat?

Nagyot. Ez itt a Pótvizsga, ahol szemérmesen bevalljuk, hogy valójában nem is láttunk egy-egy kultikus alkotást, és most a streaming szolgáltatók segítségével bepótoljuk évtizedes mulasztásainkat.

Most a TV-ben Teljes tv műsor

Blog

Vámos Miklós

Vámos Miklós


Legutóbbi bejegyzés: Költözés

programok hétfőre

tévéajánló

VIASAT3

Nászfrász

Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is. Ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, a jegyesek oktatása nála felér egy katonai kiképzéssel. Feladatok várnak a résztvevőkre.

Film+

Penge 2.

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot.

Torrente 2. - A Marbella küldetés

Kedvenc mocskos álfelügyelőnk, a Törvény balkeze visszatért... Torrente, miután felélte ebül szerzett összes pénzét a kaszinókban, a csodálatos Marbellára költözik és újra magánnyomozónak áll. Abban bízik, hogy oda még nem jutott el a híre.

Cinemax 2

Tisztességtelen ajánlat

Diana és David már régóta szerelemben élnek együtt, ám egy napon rádöbbennek: anyagilag teljesen tönkrementek, ami David karrierjét is elvághatja. Megmaradt pénzüket Las Vegasban próbálják megduplázni, sikertelenül. A kaszinóban azonban felfigyel Dianára egy jóképű milliomos, aki 1 millió dollárt ajánl fel a lánynak egy együtt töltött éjszakáért.

Filmcafe

Oltári nő

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről.

Az interjú

Az önimádó Dave talkshow-ja nem több, mint magamutogató, ostoba, bulváros fecsegés üresfejű celebekkel. A fickót zavarja, hogy mindenki őt ócsárolja, bizonyítani szeretne. Kapóra jön, hogy fülébe jut, az észak-koreai pártfőtitkár, Kim Dzsongun nagy rajongója a talkshow-jának. Dave a producerével kitalálja, hogy csináljanak interjút a kommunista vezetővel.

CIKKEK

Filmes érdekességek

A háborús filmek legelkoptatottabb kliséi

A soha ki nem fogyó fegyverek, az elvetemült nácik, az atombombaként robbanó kézigránátok csak a legalapvetőbbek abból a megannyi kliséből, amiket a háborús filmekben előszeretettel használnak. Összeszedtünk még párat!

ÚJ / Buddy Endre Miután végigolvastad a szótárt, minden más könyv csak remix

Mit olvasson az Ember gyermeke? Jókait, Wass Albertet, Zrínyit? Kosztolányit, Salingert, Tolkient? Talán a legjobb, ha hagyjuk barangolni abban a végtelen könyvtárban, amit Borges bábelinek nevezett, tudva, hogy sem ő, sem mi nem fogunk a végére érni. Lectori salutem! Ez Buddy Endre első posztja.

Streaming Itt az első fotó Scorsese közelgő filmjéből – Leonardo DiCaprio totál felismerhető rajta!

Nyilvánosságra hozták az első képet a Killers of the Flower Moon című bűnfilmből, ami az oklahomai oszázs indiánok elleni gyilkosságsorozatról szól. Egy ügyetlen megosztás a hír kapcsán zseniális tweeteket eredményezett.

Mozi Itt az orosz színésznő, aki beelőzheti Tom Cruise-t

Yulia Peresild színésznő és Klim Shipenko rendező október 5-én indul a Nemzetközi Űrállomásra – de Tom Cruise és Doug Liman szintén októberben tervez űrsétát ugyanott.

ÚJ / Péter Dávid megmondja Működne ma egy átverős műsor?

Nyilván erre csak akkor tudnánk pontos választ adni, ha valaki megcsinálná, de tegyünk egy gyors gondolatkísérletet erre. Mi lenne, ha...

YouTube-diszkó YouTube-diszkó 19. hét

A nyári slágerek kész vannak, mint a mateklecke: három pozitív és két negatív példa a héten.

Boldog születésnapot! 70 éves lett a Forrest Gump Oscar-díjas rendezője

Összeszedtünk 7 olyan kiváló filmet a 70 éves Robert Zemeckistől, amit most meg lehet nézni a Netflixen vagy az HBO GO-n.

25 éves a PORT.hu

Sztárok, akik a 90-es években csillogtak utoljára

Ma már nem tényezők, de mindannyian emlékszünk rájuk.

Magazin

7 híres ital a kedvenc filmjeinkből a vodka-martinitól a kék tejig

Ünnepeljük a nemzetközi koktélnapot Luke Skywalker, James Bond és Töki kedvenc itókájával!

Streaming

Dokumentumfilmek az HBO GO kínálatából

Rengeteg remek dokumentumfilmet találhatunk az HBO kínálatában, ezekből válogattunk össze egy csokorra valót.

Filmes érdekességek

9 izgalmas kulisszatitok az 1999-es A múmiáról

Horrorfilmnek indult, végül a szegény ember Indiana Jonesa lett. Leonardo DiCaprio, Sylvester Stallone, Brad Pitt és Tom Cruise is esélyes volt a főszerepre, ami végül Brendan Frasernek hozta meg a világhírt.

Mozi

Az Ígéretes fiatal nő transznemű színésznőjét férfi szinkronizálta le, kitört a botrány

Laverne Coxnak az olasz verzióban Roberto Pedicini kölcsönözte a hangját. A Universal stúdió elnézést kért, és korrigálni fog.

ketrec

A '70-es és a '80-as évek manökenjei

Fenyő János fotói, Fabulon-reklámok, Film, Színház, Muzsika-borítók, és sok más retró csemege!

Online debütál a restaurált Habfürdő

Két alkalommal láthatja a különleges filmet a közönség a Filmarchívum Igazgatóság YouTube-csatornáján.

Smoking Barrels Értekezés a magányról

Lily Brooks-Dalton: Az éjféli égbolt – könyvkritika.

Még van két heted behúzni a májusi ingyenes PlayStation-játékokat!

PS4-re itt a Battlefield V és a Stranded Deep, PS5-re a Wreckfest! Persze csak ha van PS Plus előfizetésed is...

Minden napra 1 film Idegen a vadnyugaton

Egy tipikus amerikai westernfilm, ami iránt érthető az amerikai nép rajongása.

Retro játékmúzeum Lego System katalógus 1978-ból

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott szkennelés.

Játékok a Polcról Lego Technic insert 1998-ból

Szó, mi szó a Technic nem tartozik a kedvenceim közé és ez a 90-es évek végi Technic dolgokra  különösen igaz ez. És ti hogy álltok a témával?

Nem, én nem tudok csak keveset inni, én csak szétcsapni tudom magam

A felépülés a beismeréssel, a szembenézéssel, az önáltatás elengedésével kezdődik. Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns írása.

Nagy lehetőség víz mellett üldögélni – Interjú Mesterházi Mónika költővel

A műfordítóként is ismert szerzőt Nem félek című új verseskötetéről kérdeztük.

Mosogatógépek tesztje: attól, hogy drága, még nem biztos, hogy jó

Van olyan készülék, amiért közel egymillió forintot kérnek, mégis alig tud többet egy százezres modellnél.