355

Bakancslistához adom
The 355
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 124 perc, 2022

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

„Az amerikai forradalom első női kémjét
355-ös ügynöknek nevezték el..
…Az öröksége tovább él.”

Amikor egy szigorúan titkos fegyver zsoldosok kezébe kerül, a CIA különleges ügynöke, Mace Brown (Jessica Chastain), úgy dönt, maga köré gyűjti a legprofibb kémeket, és velük együtt száll szembe az ellenséggel. Mace beszervezi Marie-t (Diane Kruger), a német ügynököt, Khadijah-t (Lupita Nyong’o), az MI6 egykori számítógépes guruját, és Gracielát (Penélope Cruz), a kolumbiai hírszerzés pszichológusát.

A mindenre elszánt csapat halálos bevetésre indul, hogy visszaszerezzék a gyilkos eszközt, és elejét vegyék egy világméretű háború kirobbanásának. A Párizstól Marokkón át egészen Sanghajig tartó ütős akciók során egy rejtélyes nő, Lin Mi Sheng (Bingbin Fan) is felbukkan, aki szintén a fegyver nyomában jár. Mace és szövetségesei végleg ki akarják iktatni a kegyetlen ellenséget, ám ehhez a brutális hadjárathoz mindent kockára kell tenniük…
Bemutató dátuma: 2022. január 13. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
danek87 jan. 21. 11:32:07 5/10
Szerintem aki a Bourne filmeket és a 24 c. sorit látta annak nem tartogat meglepetéseket.Ugyanazok a stíluselemek feminista formációban:kémkedés, átverés,megfigyelés,követés,figyelemelterelés.A vallatós jelenet tiszta Jack Baueres volt,hát még a csaj szövege a rosszfiú megtörésére.A verekedéseknél alkalmazott shaky-cam a gyors látványos vágásokkal nekem bejött,más kérdés hogy míg Bourne-nál a vékony alkata ellenére is elhittem hogy likvidálja az ellenfeleit,akár egy ceruzával is, itt 50 kilós kémcsajoknál már kevésbé volt hiteles.Az Atomszőkét is érte anno ez a kritika de szerintem itt inkább helytálló.A sodró lendülete nem hagyja unatkozni az embert, viszont izgulni sem tudtam rajta.Hiányzik belőle az a profizmus és veszélyérzet ami az említett alkotásoknál jelen volt.Ezt a rendezés hiányosságának tartom.Kissé túlpörgetett,kapkodós a sztori.Pl a rosszfiúk bemérése többször is egyik pillanatról a másikra történik,hisz értelemszerűen a világ minden utcasarkán van térfigyelő kamera ami mindig a megfelelő szögbe néz.Ami viszont tetszett ,az ügynökségek közötti versenyfutás ábrázolása és a női kémcsapat összeverbuválódása. A finálé is a kötelező akcióorgia,nekem snassz volt,semmi extra.Az ezt követő lezárójelenet folytatásszagúnak tűnik,nem tudom feltétlenül kellene-e második rész?!

Végkonklúziónak:lekötött míg néztem de egyáltalán nem éreztem tétjét a dolgoknak. 5,5/10
9/10
Ildikó Nóra jan. 17. 18:40:17 9/10
A film tetszett, érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó. Tetszett a szereposztás, a főszereplőknek jól állt az adott szerep (kivéve Penelope C., ezen filmben is nagyon gyenge), a helyszínek, a ruhák (sminkek nem annyira), filmzene, a szinkron (Kisfalvi Krisztina, Németh Borbála, Solecki Janka, Trokán Péter, stb.) is.
2/10
blood.1 jan. 15. 22:00:17 2/10
minden perce maga volt a kínszenvedés
dögunalom
6/10
Rotovics Kázmér jan. 14. 08:28:38 6/10 Előzmény Trap 416
Nézd a jó oldalát, pl. a Charlie angyalai vagy a női Szellemirtók után már csak jobb jöhet.
8/10
vki69 jan. 13. 20:55:54 8/10
Jessica Chastain - AVA 2020-as filmje emiatt születhetett, mert ez már komoly költségvetésű. Amúgy van lendülete, sok új fordulatot ma már ne várjunk, ha vki a fordulatok lehetőségeit táblázatba szedi akkor gyakorlatilag mind kilőve, annyi akc -film született már. Feminin túl tengésről meg nem lehet beszélni lásd a Charlie angyalait... Bőven elfér.
Trap 416 jan. 12. 09:51:44
Ez megint valami feminista baromság lesz, ahol a nők zúzzák le a férfiakat, ők mentik meg a világot, és minden fehér férfi karakter egy seggarc?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu