A kokainkölyök

Bakancslistához adom
White Boy Rick
amerikai krimi-dráma, 111 perc, 2018

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Az 1980-as években a drog elárasztja Detroitot. Rick tiniként kerül összetűzésbe a törvénnyel, drogkereskedelemért tartóztatják le. Hogy elkerülje a börtönt, elvállalja, hogy beépített informátor lesz. A film valós történeten alapul.

Stáblista:

Szereplők

Richard Wershe Sr.
Rick Wershe Jr.
Dawn Wershe
FBI Agent Snyder
Detective Jackson
FBI Agent Byrd
Rudell 'Boo' Curry
Johnny 'Lil Man' Curry
Art Derrick
Cathy Volsan-Curry
Roman 'Ray' Wershe
Verna Wershe

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2019 okt. 02. - 10:32:25 5/10 Előzmény biffco
A logikátlanságot – legyen az érzelmi, vagy értelmi – a „hasunkra ütöttünk és ez lett belőle” filmben sem szeretem. A kokainkölyökkel az a bajom, hogy Richard Wershe Jr. igaz történetét feldolgozó filmet ígértek és egy átlagos drogfilmet kaptam. Nem tudjuk meg, hogy az apuka miért nem keres a fegyverbiznisszel. Nem tudjuk meg, hogy egy fehér gyerek miért lehet sikeres drogdíler a fekete negyedben. Nem tudunk meg Chicagóról semmit, hiszen bandaháborúk, drogosok, feketék és kavaró zsernyákok minden amerikai nagyvárosban vannak.
Nyilvánvaló, hogy az amerikai valóság egy apró, erősen elnagyolt szeletét azért láthatjuk és nekem az sem tetszett. Egyértelműnek tűnik, hogy a szabad világ és a lehetőségek hazája csak középosztálytól felfele létezik Amerikában. Az alsó fertályból érkezőnek szűkebbek a lehetőségei és semmivel sem jobb, vagy nyugodtabb az élete, mint egy európai szegény családba születettnek. Jó nekem itthon és korábban is jó volt.
biffco 2019 szept. 29. - 17:28:22 Előzmény sexykex
szerintem itt megint tisztáznod kéne hogy neked a filmmel van bajod vagy azzal amit bemutat?:) nem értem miért kavarják össze egyesek a kettőt...
5/10
sexykex 2019 szept. 20. - 09:19:33 5/10
Hú, nekem mindennel bajom van. Ha ez a film nem fikció, akkor különösen. Íme, pár spoileres apróság: Miért jár több évnyi börtön a saját gyártású hangtompítóért, ha legálisan lehet drogdílereknek uzit árulni? Miért ad ki 3 ezret a jól szituált bandafőnök a gagyi hangtompítókért, ha 1000 dolcsiért veszi a két gépfegyvert? Hogyan vegetálhat egy fegyvernepper és miért hagyják őket droggal üzletelni a feketék? Milyen törvények vonatkoznak a hatóságra, ha pénzt és drogot osztogathatnak bizonytalan előnyökért cserébe? Már 40 évvel ezelőtt ennyire elfogadott volt a fekete-fehér love story? Normális az a fazon, aki 8 kiló anyagot tart a saját lakásában?
Nagy előnye a filmnek, hogy ezentúl még annyira sem vágyom Amerikába, mint korábban.
Digitális Hold-ugrás két hét alatt - Mi lesz a startupokkal?
Digitális Hold-ugrás két hét alatt - Mi lesz a startupokkal?

Gondolatébresztő beszélgetés április 7-én, kedden 14 órától!