Film

Alita: A harc angyala

/Alita: Battle Angel/
amerikai-kanadai-argentin sci-fi akciófilm, kalandfilm, romantikus film, 122 perc, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • mb
    • eny

Értékelés:

61 szavazatból
Szerinted?

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.

A filmgyártás látnokai, James Cameron (Avatar) és Robert Rodriguez (Sin City – A bűn városa) forradalmi hősnőt alkottak az ALITA: A HARC ANGYALA címszereplőjével, akit Az útvesztő-filmekből is ismert Rosa Salazar játszik. Partnerei Oscar-díjasok: Christoph Waltz, Jennifer Connelly és Mahershala Ali.

Bemutató dátuma: 2019. február 14. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 10/10 április 20. 19:01:44
április 20. 19:01:44
Cameron neve miatt néztem és egyáltalán nem okozott csalódást, sőt. Látványos, fasza kis fantasy film került ki a műhelyéből. Legjobban a főszereplő karaktere tetszett, meg a jól időzitett vicces megjegyzések a filmben, amik megmosolytattak. A sok szarhoz képest, amik mostanában futnak a mozikban én erre 10/10-et adok. Remélem lesz folytatása és ugyanilyen jó lesz.
szavazat: 7/10 április 17. 22:31:24
április 17. 22:31:24
Utolsó nap a mozikban. A youtube-on a trailer és a soundtrack videók alatt búcsúznak az európai rajongók Alitától! :-(
szavazat: 7/10 április 10. 22:23:29
április 10. 22:23:29
Végig lekötött. Nagyon bejönnek az ilyen manga lányok. (volt ilyen csajom. Nagy szemek, kis áll, gothic tetkók, 42kg, és 18 év korkülönbség a javára :-) szóval az ilyen filmekkel elfogult vagyok. A rendező is nagyon rákattant erre, mert Alita pofikája viszi a filmet. A közepéig nagyon tetszett, ahogy a kis tündérke kissé nyers stílusa egyre jobban kibontakozik. (a szinkron nagyon jól visszaadta) De utána már valami hiányzott, amitől a szereplőkkel együtt izgultam volna. Hét pontot adok, és lehet, hogy még megnézem moziban. Bár már csak az Arénában adják. A filmtől távolabb lépve: annak is örülök, hogy egyre több a vagány női karakter, akik valahol mégis megmaradnak csajosnak. Pl most Alita szónélkül felajánlotta saját kiborg szívét a szerelmének. Ez szerintem jó irány. Bár a leghitelesebb hősnőm még mindig Jackie Brown. Mert egy igazi nő így bánik el a pasikkal, és nem pattog mint egy ninja.
március 24. 15:16:47
március 24. 15:16:47
Első komoly manga volt, amit olvastam (GunM - Battle Angle Alita- magyarul is elérhető). Az eredeti mű 1990-95 közt jelent meg sorozat formájában, ezért féltem is, hogy ezt fogják két órába besűríteni. Szerencsére nem ez történt, de a filmnek mindenképp kell egy 2. rész. Elejétől fogva lekötött, gyorsan elrepült a 2 óra. Szerethető karakter, szép látvány, pedig 2D-ben néztem. A mű egyébként azon filozófiai kérdést járja körbe, hogy mi is határozza meg az embert. Androidok nem voltak, csak cyborgok (emberi agy és tudat, főleg gép testben.) A történet csavarja sem került bele a filmbe, hisz az majd csak a vége felé derül ki (ehhez kéne még egy rész). Az eredeti történet japán és már közel 25-30 éves, tehát semmi köze sem az illuminatihoz és a manapság divatos SJW mozgalomhoz. (Bár a női főhős miatt biztos könnyebb volt így elfogadtatni Hollywooddal.) Mindenképpen ajánlom, azzal a megkötéssel, hogy aki megnézi, az nem a teljes történetet fogja megismerni, ezt vegye figyelembe.
szavazat: 10/10 március 21. 18:02:19
március 21. 18:02:19
A Jurassic Park a Birodalom Visszavág a District 9 - és ha ide tudom talán sorolni A nyolcadik utas a halál - óta nem láttam elsőre ennyire erőteljes látványfilmet. Meg is néztem mégegyszer mert nem tudtam betelni a letöltött angol nyelvű trailer-ekkel. (Hiányzott ez a lány. Komolyan, még Katy istennőmön és Gwen Stefani-n is túltett, Lady Gaga-n és Audrey Hepburn-ön is – pedig ők ketten okozták a legnagyobb könnyhullatást nekem - sőt, őszintén, még a gyönyőrű szexi és jóságos Ukrajnai barátnőmön is. ) Ez lesz az első film amit majd megveszek online. A legszeretnivalóbb főhőssel. Egy ritka karakter, igazi szent `evil layer`-ek nélkül, pedig az már szinte divatos lett a popszakmában is. Azt hiszem ez minden idők egyik legjobb filmje, érzelmileg sokkal erősebb mint a Szárnyas fejvadász vagy a Matrix valaha is lehetett volna.
március 14. 21:02:39
március 14. 21:02:39
Annyira imádni való, ahogyan szórják fruti helyett az észt az önkéntes filmgéniusz elemzőink. Ja nem. :-)
szavazat: 9/10 március 11. 20:58:22
március 11. 20:58:22
Hát, itt most inkább magáról az élményről fogok többet írni, mint a filmről. Ez volt az első film, amit 4DX-ben néztem meg, pedig lassan már 1 éve van ilyen terem itt Debrecenben. Nem is értem, hogy miért nem próbáltam már ki előbb...lehet azért, mert kicsit féltem, hogy zavarni fognak a további effektek a 3D mellett és így kevésbé lesz élvezhető a film. De ez már a Marvel kapitány 4DX-es előzetese végére elszállt, addigra szinte teljesen megszoktam minden effektet. Jó, hogy berakták ezt az egy előzetest 4DX-ben a film előtt. Az előzetes elején kicsit szokatlan volt a székek mozgása a különböző irányokba, illetve rázkódása; a szél-, víz- és szageffektek, de a végére már meg is szoktam. A filmélményen pedig bizony, nem keveset emelt a 4DX. Maga a film is egész jó, igaz, ennek sem ismerem a mangáját, ami alapján készült, mert nem érdekelnek a mangák/animék sem. Mindenképp érdekes akció/sci-fi lett, aminek már most várom a folytatását, így, a vége alapján. Remélhetőleg el is fog készülni.
A történet érdekes, a fantasy világ, amit bemutat tetszetős, a szereplők/karakterek is jók, ötletesek, a látvány pedig zseniális. Talán így lehetne röviden összefoglalni. A zenék és magyar hangok szintén jók. Alita karakterét remekül megcsinálták, szerethető, egyáltalán nem vált ki ellenszenvet azért, mert nem teljesen ember (legalábbis számomra nem). Az akciójelenetek baromi jók, látványosak, nekem nem voltak kuszák ezek sem. Látom, hogy a 4DX mellett IMAX 3D-ben is adják/adták, ott is állat lehet. Mindenképp érdemes moziban eme két verzió közül valamelyik formátumban megnézni, mert sokat hozzáad az élményhez.
Maga a film kb. 7/10, de a 4DX-élménnyel együtt 8.5/10-et adok neki.
március 10. 13:29:02
március 10. 13:29:02
A hozzászólás moderálva lett.
március 05. 23:49:39
március 05. 23:49:39
Totál igazad van.
IMDb-n nem látom a szereplőnél, hogy lenne folytatás tervezve.
Ha tudom, hogy így lesz vége nem nézem meg.
Csak, ha van folytatás.
szavazat: 10/10 március 03. 17:09:17
március 03. 17:09:17
10/10.. egyszerűen imádtam minden egyes másodpercét... pedig félve indultam neki... de eszméletlen film! Várom a folytatást!
március 01. 20:36:43
március 01. 20:36:43
Jobb mint amit vártam jóval. Látvány 10, film 9. Nálam 10 es. Megéri. Nem baj hogy folytatás lesz mert igy jobban fel lehetett épiteni az egészet. Azt éreztem a végén még nézném. Várom a folytatást. Végig lekötött.
február 27. 16:31:11
február 27. 16:31:11
Igen vegyesek az érzéseim. A film annyi mindent nem magyarázott meg, hogy óriási lyukak vannak a történetben, hogy egyáltalán a világ amit bemutatni kíván az miért ilyen és miért olyan?

Kicsit olyan érzésem volt, hogy a Cloud Atlas-t mixelték össze az Elysium-mal és még pár filmmel annak ellenére, hogy más az alapja, de valahogy értelmetlen lett az egész.

Most akkor hogyan van az...?

Nova odafent valami góré vagy mi?
Nova miért töri az idejét, hogy a lenti dolgokat befolyásolja? Mi haszna van neki abból odafent?

Miért van az, hogy ha Alita az ellenség technológiája volt, akkor fentről esett le és, ha elveszett technológia a szíve, akkor miért kinyírni és nem vizsgálni akarják? Vagy akkor csak a lentieknek elveszett a technológia, de odafent nem?

Ha olyan szuper fejlettek odafent, akkor mi szükségük van az alsó városra?

Ott fekszik 300 éve egy hajó, de senki nem akarta kifosztani, mert nem értik a benne levő technológiát...?

Aztán a doki rávarázsolja Alita fejét a testére egy nap alatt? Ok, hogy ők összepasszoló dolgok, de érdekes totális amnézia van az elmúlt 300 év történelme felé.

Az a szuperfejlett kard is miért lehet egy önimádó piperkőc robotnál? Miért nem küldték fel a vársoba, hogy azok (?) döntsék el kinél legyen?Totálisan zavaros és ellentmondó az egész. Kicsit amolyan Mátrix utánérzésem van. Volt egy so-so alapfilm, amiből lehetett volna építkezni és 2 db agyatlan akciófilmet csináltak a 2. és 3. részben. Vajon ez lesz az Alita sorsa is?
február 26. 12:48:46
február 26. 12:48:46
Kérlek szépen, oktass ki mit kéne nézni, hogy az méltó legyen? De tényleg nagyon érdekelne. Dráma? Thriller? Vígjáték?
február 26. 01:31:21
február 26. 01:31:21
A történetet/cselekményt kicsit kevésnek éreztem és tényleg volt benne néhány sablonos hatásvadász film elem, de szerintem el lehetett tőlük tekinteni, nem rontották el a filmélményt összességében. Nekem tetszett ez az univerzum, kíváncsian várom a folytatást.


Azért durva, hogy a kommentektnél valaki illumináti zsidózik, mert szerinte az már filmkritikának számít. Tuti valami kétbites laposföld hívő lelki sérült... szomorú, hogy az ilyet nem tiltják ki.
szavazat: 4/10 február 24. 21:04:04
február 24. 21:04:04
jajj anyum :) A film első felében azért volt tátva a szám, hogy mennyire jól összerakták , aztán a második felében azért, hogy mennyire elrontották. Nekem nagyon bugyuta volt, üsdvágd akció, nulla mondanivalóval, hatásvadász, izzadtságszagú forgatókönyvvel. Nagy csalódás volt, a végén már azon röhögtünk, hogy hogy lenet ennyire primkó az egész...
szavazat: 1/10 február 23. 23:33:53
február 23. 23:33:53
Aki ilyen filmeket néz és még sokra is pontozza, annál nagy baj van a toronyban....

Amerikai hulladék ez film, hasonlóan a Marvel szarokhoz....
1/10
február 23. 21:39:30
február 23. 21:39:30
2 órás játékidő pillanatok alatt eltelt nekem, látvány tényleg ütős. A történet nem teljesen saját kreálmány, itt ott bizonyos elemek más filmekből kicsit máshogy előkerülnek, de ez nem feltétlen gond. Egy dolgot hiányoltam nagyon, hogy a háttértörténetről nem sok minden derül ki, pedig elég fontos szerepe volt a filmben. A végén látszott, hogy "majd ha jó lesz a bevétel lesz kövi rész" módszerrel csinálták. Összességében nem rossz film kb 10/7
február 23. 15:40:11
február 23. 15:40:11
Klisés,nevetséges dialógusok, kb .másfél mondatosak. 6 éves korosztálynak, hogy átjöjjön az üzenet. Baromi szép látvány, de kidolgozatlan karakterek és történet. A csöpögésre bezzeg maradt idő. Az igazán érdekes kérések a háttérben maradtak megválaszolás nélkül, vagy csak utalások voltak rájuk. Sajnálom, mert az ötlet nagyon jó, a hangulat, lendület is rendben volt, de sokkal több is lehetett volna ez a film. Remélem a folytatás ad majd egy normális keretet/hátteret, akár egy jó előzményt is ennek a filmnek, de ez így nekem üres, hiányos.
szavazat: 10/10 február 23. 09:51:49
február 23. 09:51:49
IMAX-ben tenyleg nagyon jo volt, nagyon látványos
szavazat: 9/10 február 20. 13:01:39
február 20. 13:01:39
IMAX-ban nagyot ütött, soha rosszabb blockbustert.
Összes hozzászólás