Az örökösnő álarca mögött

Bakancslistához adom
Inventing Anna
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, 67 perc, 2022

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Merész vállalkozó vagy tehetséges szélhámos? Egy újságíró felfedi Anna Delvey történetét, aki elhitette a New York-i elit tagjaival, hogy ő valójában egy német örökösnő.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
pussfacedolls 2023 nov. 23. - 02:36:14 8/10
A történet története ebben a témában valóban lenyűgöző. Egy karakternek sokféle szerepe van. Ez rugalmasságot ad a szereplésben. Ezenkívül a filmáramkör növeli a vonzerőt. Amit szeretek, az a színészek erőteljes játéka a filmben https://geometrydashlite.co
timothyferriss 2023 nov. 06. - 10:26:37
Az "Inventing Anna" egy érdekes és szórakoztató drámasorozat, amelynek cselekménye a valóságos eseményeken alapul, és https://retrobowl-game.co bemutatja a manipuláció, a gazdagság álarc mögötti világot, valamint az újságírás és a kutatás fontosságát.
10/10
ratketyree 2023 aug. 21. - 11:03:50 10/10
Reális, a főszereplő zseniálisan idegesítő, a cselekmény pedig érdekes. Soros formátumának köszönhetően kiterjedt háttértörténetet tud nyújtani. A nők nagyobb valószínűséggel élvezik ezt, mint a férfiak, mert a férfiak esetleg unalmasnak találják a divatipart. Mélyebben túl a tipikus bolyhos, felejthető viteldíjon. Az edző egy szinten van Svájccal, a mellékszereplők többi tagja pedig kiváló. https://basketball-stars.co/
2/10
Okoskata 2023 febr. 20. - 15:45:25 2/10
A történet jó lett volna, mármint a címszereplőé, de a HP újságíró csajszi baromi idegesítő volt, az őt játszó Anna Chlumsky egyszerűen botrányos volt. Begyakorolta a lehető legelőnytelenebb grimaszokat és gesztusokat, amit a végére már egyre nagyobb tökélyre fejlesztett. Azt sem értem, miért kellett ilyen hosszúra nyújtani egy mininek nevezett sorozatot, hiszen reklám nélkül adják.
10/10
György Kádár 2022 nov. 04. - 19:50:37 10/10
Érdemes volt végignézni. Nagyszerű dráma. Az utolsó részt nézve egy ponton a Lear király ugrott be.
4/10
itsme1 2022 ápr. 19. - 07:42:59 4/10
Egy közepes sorozat is be tudja szippantani az embert. Ennek nem sikerült.
3/10
baromarc666 2022 márc. 12. - 22:43:17 3/10
Mivel három rész után sem jöttem rá, mi értelme van ennek a valaminek, miről szól, kinek szól és mi a célja, abbahagytam. Ez megint egy teljesen felesleges időelcseszés a semmire. Kuka.
10/10
SarlayKatalin 2022 márc. 11. - 23:35:30 10/10
Nekem tetszett, életszerű, a főszereplő zseniálisan irritáló, sokrétű figura. Sorozatmivoltából fakadóan részletesen ki tudja fejteni a sztorit. Nőknek jobban ajánlom, a divatvilág a pasiknak talán kissé unalmas. Gondolatébresztő, nem a habkönnyű, felejthető kategória. Mellékszereplők is nagyon jók, az edzőnő, mint Svájc 😂
8/10
nagerika 2022 márc. 08. - 10:22:28 8/10
Szerintem meg érdekes volt a sorozat. Anna nyílvánvalóan nem csak szélhámos, hanem minimum valamilyen személyiségzavarral élő ember (nárcisztikus, szociopata... bízzuk szakemberre) . Érdekes kérdés, hogy cselekvéseiben, átveréseiben, cserbenhagyásaiban mennyire tudatos és mennyire tév/rögeszmékben él. A film leggyengébb pontja a befejező epidzód, illetve az újságírónő színészi játéka tényleg elég katasztrofális , túljátszott. Nehéz benne szerethető karaktert találni.
2/10
aviik 2022 márc. 07. - 09:58:38 2/10
Ritkán hagyok félbe ósorozatot, de ezt a harmadik rész közepén feladtam. Nekem elképesztően unalmas és vontatott volt. Csak Julia Garner miatt adtam ezt a 2 pontot is, őt megkedveltem az Ozarkban, és szerintem itt is jó volt. Arról nem tehet, hogy ez a film viszont nem...
7/10
comment.elfy 2022 márc. 04. - 21:42:41 7/10
Nem rossz sorozat, lekötött, bár ennél többet vártam.
Hihetetlen, hogy még a 21. században is ilyen szinten megvezethetőek az emberek. Érdekes volt, elképesztő belegondolni, hogy ez a történet tényleg megesett pár éve.
Jó néhány fontos részletre azonban nem derül fény, ami nekem egy kicsit zavaró.
A hibák ellenére mégis nézhető sorozat.
Az egyetlen, aki miatt viszont majdnem abbahagytam már az első résznél, az Anna Chlumsky. Mindent túljátszott, a legapróbb dolgokat is, tenyérbemászó, irritáló, egyetlen-egy hiteles jelenete nem volt. Legszívesebben átpörgettem volna a színeit, de akkor a történet jó részét nem értettem volna, így nagy kínlódva végignéztem. Gyerekszínészként aranyos volt, de valahogy kinőtte a tehetségét. Nem hiszem el, hogy ő volt a legjobb ezen a válogatáson...
A többi színész viszont jó volt, és elvitték a hátukon a sorozatot, a főszereplő (!) pocsék játéka ellenére is.
5/10
makrenaa 2022 márc. 01. - 10:25:00 5/10
Valóban nem derül ki,hogyan került
közel a felső 10.000-hez. Sokkal jobb lett
volna a sorozat,ha inkább dokumentumfilm-szerűen azt mutatja be,hogyan terveli ki és viszi véghez a kapcsolatépítést és az emberek bizalmábaférkezőzést. Ez inkább az újságíróról szól,és egy elcseszett sztori az egész. Nagy reményeket fűztem hozzá,de éppen csak közepes lett. :-(
7/10
memee 2022 márc. 01. - 08:00:54 7/10 Előzmény sisteryes
Ezek kiderülnek a további részekben.
3/10
drrencz 2022 febr. 27. - 12:59:38 3/10
Annyira gyenge az egész, nehezemre esett végignézni. Lehet hogy a sztori jó ,de ez nem jött át, sokkal jobb lett volna egy dokusorozat.
4/10
Achim21 2022 febr. 21. - 09:26:42 4/10
Az egész sorozatot csak azért néztem végig, mert kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki az egészből. A színészi játék több, mint gyenge. Az egész film kiélezi a szomorú, amerikai (értsd: nyugati világ mai emberei) valóságot: mindegyik szereplő a másik hátán akar felkapaszkodni - vagy látványosan, vagy anélkül. Talán egyedül a szállodás nőt nem érdekli a lány vagyona (Ugyan örül a jattnak, de azért megdolgozik. -A vendéglátásban a vendégek igényeinek felel meg, borravalóért). Az összes többi karakter - a bankárok, az újságíró nő, az ügyvéd, a mentornő - csak a személyes karrierjét figyelve helyezkedik hol közelebb Annahoz, hol távolabb, attól függően, mit kíván a saját érdek. Ilyen módon Rachel a legnagyobb köpönyegforgató. Felháborító, hogy mennyire buta. Az ő karaktere sok embert megszemélyesít, akik valóban csak a pénz miatt barátok. De ő nem csak buta, hanem bugyuta is, mert a végsőkig kitart egy olyan ember mellett, aki a munkahelyét is veszélyezteti.
Az újságíró és az ügyvéd az "ördög ügyvédje szindrómát" képviselik: a karriert, a sikert az egót minden más elé helyezik.
Anna egy hisztis, naiv kislány, aki azt gondolja, hogy a törvényt egy márkás ruhában jachton, menő hotelekkel ki lehet játszani. Botrányosan idegesítő, hogy egy előzetesben lévő fogvatartott style bemutatót tarthat egy tárgyaláson. (Ezt próbálná itthon megtenni egy előállítás során! :) )
Alapvetően a film a gyenge színészi teljesítmény ellenére el tudja érni célját. Ugyan nem egy pörgős minisorozatot látunk, de a hatás, hogy elgondolkodtató, érzelmet, indulatot kiváltó film, megéri megnézni.

4/10
sisteryes 2022 febr. 16. - 09:03:13 4/10
A story érdekesnek tűnt, olvastam az eredeti esetet. Két rész után viszont elbúcsúztam a sorozattól. Rosszak a színészek, ami ugye elég ritka a Netflixen. Leginkább az állandóan tátott szájú, mindent túl reagáló főszereplő a legidegesítőbb ,aki valamiért úgy hozta a figurát, mint ahogy egy c kategóriás filmvígjátékban szokás. Két részen keresztül csak az ő hajszáját látjuk, hogy próbál interjút készíteni a már előzetesben ülő örökösnővel. Minden jelenet túljátszott: pl Ibizán egy jachton hogy bont ki egy ultragazdag egy pezsgőt? Sikitozva ugrabugrálva, csakhogy te mint néző lásd, nekik "ennyire" jó. Olyan embereket kell így elképzelni ,aki minden áldott nap 3x csinálják ezt minimum. Az egyik barát leírása szerint Anna maga volt a stílus, majd mást se látunk, mint a nyafogó hisztis megnyilvánulásait. Csak egy jól kiválasztott Dior ruhától még nem lesz komplett senki stílusa. A párja megnézi az útlevelét, és úgy kéri számon, mintha megölte volna az anyját. Csupa irreális jelenet.....Lehet a későbbiekben kiderül, de engem nem ez a csapatás (hogy élnek a nagyon gazdagok) érdekelt volna, hanem az ,hogy mégis hogy került ilyen közel a felső tízezerhez, hogy építette fel ál-önmagát ez a nő. Ez nem derült ki.