Back to Black

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai életrajzi film, 123 perc, 2024

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon - A fiatal évek című filmen.

Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagy sikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.
Bemutató dátuma: 2024. április 11. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Amy Winehouse
Blake Fielder-Civil
Mitch Winehouse
Cynthia Winehouse
Raye Cosbert
Janis Winehouse
Juliette

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ildikó Nóra máj. 09. 21:21:31 10/10
A filmet érdemes megnézni, gyorsan eltelt a 2 óra a moziban, tudtam még tovább nézni, végig érdekes volt. A szereposztás, a színészi alakítások, a helyszínek, a szuper filmzene, ruhák, kiegészítők, sminkek, frizurák is tetszettek. Marisa A-nak jól állt a szerep és nagyon jól játszott, ahogy Jack O' C., Lesley M. is. Megható volt Amy W. és nagymamája, Cynthia nagyon szoros, szeretetteljes kapcsolata, jó, hogy ezt is bemutatta a film.
10/10
Mirjam61 máj. 07. 15:57:39 10/10
Nagy hatással volt rám a film, és még mindig hat rám, mert most láttam és még le kell hogy üllepedjen. Aki szereti a dalait és aki kíváncsi rá, hogy ki és mi volt az az ellenállhatatlan szerelem az életében, amiért képes volt a zenéjén kívül mindent alárendelni, annak ajánlom mindenképp, hogy nézze meg a filmet. Ha csak a fele igaz a storynak, akkor ez egy mindent elsöprő és sajnos mindkettőjüket, de főleg Amyt romba döntő, euforikus, 200 fokon égő szerelem volt, amit Ő nem élt túl. De persze mindvégig ott volt harmadik és negyedikként az életében az alkohol és a drog. Azt nem állítom, hogy egy sodró lendületű film készült a szerelméről, de hogy lebilincselően ott tartja az ember figyelmét a vásznon, az biztos. Remélem odafent, a 27-esek klubbjában együtt buliznak, zenélnek és anekdótáznak mindannyian, akik ilyen fiatalon lettek a szenvedélyeik áldozatai.