Blue Jean

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott 98 perc, 2022

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Anglia, 1988. Thatcher konzervatív kormánya a melegeket sújtó törvény elfogadása előtt áll, a női testnevelő tanárok a homofób vádak elsődleges célpontjai. Jean kettős életre kényszerül, mígnem összetalálkozik egyik tanítványával egy melegbárban.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tóthlászló ápr. 26. 08:53:41 10/10
A homofóbia elleni tiltakozáson túl Jean komoly dilemmájáról is szól ez a kvál film: saját sorsa mellettt felelős egí 15 éves leszbikus tanítványáért is: ha kiáll mellette, akkor leleplez egy másik kislányt, ha nem áll ki, akkor hazúdni kénytelen.
6/10
sexykex jan. 08. 11:33:43 6/10
Maradjunk ezeknél a szép számoknál: 55-ben születtem; 66-ban már olvasható volt Dr. Szendei Ádám Orvos a családban című könyve (nekem a 77-es kiadás van meg); 88-ban játszódik a film. Ebben a népszerű ismeretterjesztő családi könyvben a homoszexuálisok a pszichopaták között szerepelnek, a szadisták és a mazohisták társaságában. Ezek után – higgyék el a tisztelt olvasók – nehéz nekem a mai, kissé őrült divatokkal vagy inkább mozgalmakkal azonosulni.
Ezért inkább megfigyelőként voltam jelen a filmnél, hiszen önmagában a szex – ha lefejtjük róla az érzelmi töltetet, ami hol van, hol nincs, akár a mesében – leginkább úgy működik, mint Aladdin csodalámpája: meg kell dörzsölni. Na, persze ügyesen és nem az éjjeli lámpát, hanem a nemi szerveket. Ez ugye nem atomfizika, bárki megtanulhatja. A film alapján azonban arra a következtetésre jutottam, hogy ezek a leszbik alapvetően a női sors ellen lázadtak. Szabadidejüket mosás-főzés-takarítás helyett fiús játékokkal, tánc-hódítás-kocsmázás kívánták eltölteni. Ráadásul a legtöbb nő kedvesebb, finomabb és ügyesebben dörzsöl.
Nem véletlen, hogy kekszként én is nedves női szájban képzelem el a jövőt. A férfi ugyanis olyan, mint a kutya: harap egyet, esetleg kettőt és lenyeli a nyamit. Ahelyett, hogy a nyelvével kedvesen körbe dörzsölné, benedvesítené, megszopogatná a kekszet és csak akkor nyelné le, amikor a féltve őrzött krém édesen szétterül a szájában. Szóval én is nőpárti vagyok és igyekszem megérteni őket.
8/10
Ahoj poplacsek 2023 dec. 09. - 20:21:13 8/10
Remek kis film, kicsit benne van a mai magyar világunk. Ha az angolok 35 év alatt kinőtték ezt amiben benne voltak, akkor 2058-ra itt is lehet normális világ, optimizmusra sarkalló a jó példa.