Csillagok határán

Bakancslistához adom
High Life
18 éven aluliak számára nem ajánlott német-francia-angol-lengyel-amerikai horror-dráma, kalandfilm, 110 perc, 2018

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Montét halálra ítélték, de kivégzés helyett egy űrhajóra küldték több más elítélttel, hogy kísérletezzenek rajtuk. Az űrhajón született egy lánya is, Willow. Az űrben töltött hosszú évek alatt a lány kamasszá érett, a hajó személyzete és a többi rab pedig meghalt vagy eltűnt. Így már csak Monte utazik a lányával, nekik kell az űrhajó sötét titkait kideríteniük.
Bemutató dátuma: 2019. június 13. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Owl okt. 18. 10:04:09 1/10
A vontatott, hosszú és értelmetlen történet unalmában bőven jut időnk az igénytelen díszletet megcsodálni. Sajnos egy percig se gondoljuk, hogy az űrben vagyunk, vagy egy űrhajón. Ez a primitív látványvilág rendesen tönkre teszi azt a kevés élményt is, amit a történet adhat. Ez az a film, amibe egy fillért nem toltak bele, de valószínűleg felvették rá az állami támogatást.
2/10
Brillll okt. 17. 06:21:39 2/10 Előzmény Brillll
Spoiler!

két dolog nagyon "tetszett"benne. Az egyik: az űrhajó személyzete. A másik, hogy egy olyan doktornőre bíztak pár fiatalt, aki szintén gyilkos, nem is akármilyen, megölte a gyerekeit és a férjét is.
Elítéltek, mindenki. Az élet értéke 0.


2/10
Brillll okt. 17. 06:09:27 2/10
" nekik kell az űrhajó sötét titkait kideríteniük" Milyen titkokat? Semmi titok. Mindenki nézze meg maga, és döntse el tetszett vagy sem. Nekem ezek a szavak jutottak eszembe: unalmas, kissé perverz, lehangoló és még: magány, elmúlás, halál, végtelen, semmi.
De mindenki döntse el maga ha megnézte, hogy ki mit lát benne ki-mit magyaráz bele..sci fi-t lát? művészfilmet? Azt hiszem sok ész nem kell a megértéséhez, ez nem az a film.
8/10
szingularitás okt. 16. 22:16:36 8/10
Ez nem egy művészfilm, hanem egy Sci-fi. Szokás újabban "művészfilmnek" titulálni azt ami nem talál megértésre. Itt nincs semmi (pld) szürrealizmus. A-ból B-be haladunk egy nem küldetéstudatos, nem kiképzett legénységgel. Az ok, és a cél tisztán látható. A küldetés célja, persze -az időeltolódás miatt- nem az, és nem is lehet az, aminek a történetben publikusan szánták, s amit a néző első hallásra be is kajálhatna... A karakterekhez illő a dac, közömbösség, vagy éppen a túlfűtött perverzió. Valóban nem egy látványfilm.

A vége markáns, egyszerű; az ok maga a cél. Ne adjuk fel a létezést, keressünk válaszokat bármire, mindenre. A küldetést szervezők szempontjából; a tudás akkor is fontos, ha ők talán soha nem is fognak válaszokat kapni, s talán azt sem tudják meg voltak e válaszok.

1/10
cincinatus szept. 24. 13:02:49 1/10
Ez a film nem sci-fi - mielőtt valaki arra számítana - hanem egy nagyon vontatott művészfilm. A rendkívül gyenge színvonalú és teljesen logikátlan sci-fi elemek csak a körítés miatt vannak benne. Ez kb. abban a pillanatban nyilvánvaló volt, amikor a legelején a szerszám a mélyűrben úgy esett le, mintha földi gravitáció lenne. A sztori és a kivitelezés is egy nulla , semmilyen filozófiai vagy erkölcsi mélysége nincsen. Egyértelmű, hogy a Solaris volt a minta, de meg sem közelíti azt a színvonalat.
10/10
Alysonnemaparker szept. 14. 12:10:26 10/10
Csak azért adtam 10et, hogy felhúzzam az irreális lepontozást... Valójában kb 7.
Szóval csakazértis megnéztem, mert az a tapasztalatom, hogy ha ennyire rosszakat írnak egy jó témájú filmről, amiben jó színészek vállaltak szerepet (ráadásul európai), akkor az remélhetően csak meghaladta a kommentelők értelmi/érzelmi színvonalát. Szóval megragadom a lehetőséget, és szeretném ajánlani a filmet, s javasolni, hogy ne rettentsenek el senkit a nézői kritikák! Döntse el mindenki maga, hogy kikapcsolja-e 30 perc után, de a sci-fi rajongók szerintem mindenképp adják meg az esélyt a filmnek! Különleges történet, nem elcsépelt, és lehangolóan elgondolkodtató!
k11zoltan aug. 13. 21:58:18
Német-francia-angol-lengyel. Ezektől az országoktól kb ennyit vártam. Nagy nulla film, 2 órát húzva.
cinopapa aug. 07. 23:03:48 Előzmény Terminandor
Maximálisan egyetértek! Senki ne nézze meg!!!!!!!!!!!!!!!!
2/10
pop3 jún. 23. 19:43:23 2/10 Előzmény Terminandor
Teljesen igazad van. Szégyen a film. A fenti leirásban mindent el is mondanak a történetről, semmi más nem történik benne. Egy solaris vagy 2001 ürodüsszeia-ban jól mutat ez a drámai csend, vontatottság. De itt kinosan unalmas.
3/10
savernake jún. 19. 12:52:05 3/10
Nem egy elsőrandis film!!
gergerke jún. 07. 08:59:34
Sosem érdekelt a sci-fi-k látványvilága, ezekben a filmekben az elképzelt világ a lényeg, amit jobban alátámaszt egy jó látványvilág, de vannak 0 költségvetésű jó filmek is. Szóval nem győztél meg.
1/10
Terminandor máj. 18. 13:05:27 1/10
Azzal a nem titkolt szándékkal ragadtam billentyűzetet, hogy akit lehet, még lebeszéljek ennek a filmnek a megtekintéséről. Artmozik éjszakáján sikerült belefutnom ebbe a majd' 2 órás rettenetbe. Én nem tudom felfogni, hogy egy normális értékrendekkel bíró ember, aki egyszerre nem a pénzátrcája ellensége, hogy engedhet egy ilyen filmet moziba. A történet egy nulla, a színészek kritikán aluliak a forgatókönyvet én jobbat írnék, és a sci-fi-hez méltó CGI/látvány a Pirx kalandjait megszégyenítő magasságokba tör fel. Ez nem vicc. A súlytalanságot, damilra akasztott tárgyakkal prezentálják, már amikor eszükbe jut, hogy a világűrben van ilyesmi. A szereplők úgy nyitogatják a kartondoboz űrhajó ajtaját, mintha éppen a kertesházuk ajtaján lépnének ki egy kis friss levegőt szívni. Messze kerüld el, ha jót akarsz magadnak.
Filmek Online márc. 16. 12:40:41
A hozzászólás moderálva lett.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás