Eksztázis

Bakancslistához adom
Climax
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga-amerikai zenés dráma, horror, 95 perc, 2018

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
Táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg.

Gaspar Noé napjaink egyik legmegosztóbb francia szerzői filmese, aki olyan tabudöntögető, botrányfilmeket készített, mint az Egy mindenki ellen, a Visszafordíthatatlan, az Enter the Void, és a Szerelem. Az Eksztázis világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt. A film a Rendezők Kéthete szekcióban szerepelt, ahol a Nemzetközi Artmozi Szövetség CICAE-díját nyerte el. A kritikusok szerint az Eksztázis a cannes-i program egyik legjobb filmje volt. A film bejárta a világ filmfesztiváljait, s mások mellett a rangos katalán Sitges filmfesztiválon nyerte el a legjobb film díját. A Franciaországban dolgozó külföldi kritikusok két kategóriában (legjobb rendező, operatőr) jelölték az Eksztázist a Lumiere-díjra. Az Eksztázis főszerepét játszó Sofia Boutella olyan nemzetközi blockbusterekben szerepelt, mint A múmia, a Star Trek: Mindenen túl, a Kingsman: A titkos szolgálat, vagy az Atomszőke.
Bemutató dátuma: 2019. április 11. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Lanier okt. 04. 16:45:03 1/10
soha többet!! még véletlen se! még jó, hogy nem adtam ki pénzt érte, de az időt így is sajnálom rá!
2/10
bundi8 máj. 21. 20:47:44 2/10
A zenék viszont tetszettek!
2/10
bundi8 máj. 21. 20:46:34 2/10
Szerintem nézhetetlen, én kérek elnézést!
maszat márc. 12. 06:25:23 Előzmény Borrrul
Elképzelhető, hogy a parlament most pont attól olyan, amilyen. Nem akarlak megbántani, de a drog mindenkiből rosszat hoz ki. Akkor is ha jó ember, akkor is ha rossz. Egy drogos nem tudja megítélni a reális helyzetet. Pont ez vele a célja. Kölcsönös szimbiózis, amiben a drog egy parazita és amelyben az ember és környezete pusztul. Max van, akit rövidtávon, van akit hosszútávon csinál ki. A drog minden formája SZ*R!
maszat márc. 12. 06:11:54
Kemény film. Sajnos idő hiány miatt és mert kicsit szar volt nézni, bele-bele-tekertem. Jó érzés volt, hogy én megtehetem :) Így is megrázott az egész. Egyszer lehet megnézem majd egyben is. Nincs basszus egy ember, aki józan maradt?!
Borrrul febr. 27. 10:37:07
Valóban zseniális!! Mondjuk Nekem a Visszafordíthatatlan a mai napig az egyik legjobb film. A kamerakezelés és sok más dolog is visszaköszön. PLd. , hogy az ember azt érzi tovább nem tudja nézni.. :-)
--BIG SPOILER-

Viszont ettől az idióta német kurvától nagyon meg lehet undorodni. Milyen egy alávaló görény az ilyen? Nem is annyira amiatt, hogy ezt csinálta hanem azért, hogy megcsinálta és utána odahugyozik.. plusz a kisfiúnak is Ő adott inni ez tuti. Mellesleg ezek az emberek egészen pontosan ezt érdemelték... Ugyanis az LSD előhozza a belsődet. Ha ganyé van ott akkor azt ha szépség akkor azt. Nos nem kell sokat gondolkodni, hogy ezeknek mi volt. Sok sok 1000 mikrogramm feletti tripben vettem részt 20 éve amikor a rendőrök még azt se tudták mi az a fű. Szép idők voltak.. :-) Azoknak a vége pedig az volt, hogy hülyére röhögtem magamat többed magammal. Már pocsolyába gyűlt a fejem alatt a könny ahova feküdtem annyit röhögtem. Meg a végén már csak sziszegni tudtam mert megfájdult a hasizmom a sok röhögéstől. Szóval itt még véletlenül sem az LSD-vel volt gond. Egész egyszerűen összefújta a szemetet a szél. Ezt pedig aki betrippeztette őket valószínüleg látta. Úgyhogy nem is biztos, hogy az olyan rossz arc volt.. Ki tudja milyen előzménye volt ennek. Miért lépte meg ezt???!!! Mert, hogy ezek iszonyat szar arcok voltak az tény. Tudnék még javasolni pár helyet ahol ez mehetne... Parlament.. :-)))))
10/10
gyompálma febr. 04. 18:26:22 10/10
9/10
Aki látta a rendező filmjeit (Enter the Void, Love), annak nem kell ecsetelni, hogy mire számíthat. Pszichedelikus, audiovizuális remekmű.
Zseniális, ahogyan sikerül átadnia egy olyan élményt a nézőnek, amiben valószínűleg soha nem volt még része. Az emberi érzelmek és viselkedések nagyon erős kontrasztjai jelennek meg, amelyek felkavaróak és hirtelen kizuhansz a komfortzónádból.
Ha szereted az elektronikus zenét, ha esetleg jártál már techno partin és élvezted is, ha magával ragad ez a film az első pár perc után, akkor az élmény garantált.
A rendező stílusának megfelelően itt is vannak túlságosan elnyújtott "drámai" kameraeffektek és jelenetek (mint például a Visszafordíthatatlan c. filmben), amelyek itt-ott kicsit hosszúnak tűnnek - de ezek csupán apróságok az egészet tekintve, annak fényét nem veszik el :)
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás