Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus dráma, 95 perc, 2020

Értékelés:

173 szavazatból
Szerinted?

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.
A film a Szerdai gyerek (2015) című többszörös díjnyertes alkotás után Horvát Lili második nagyjátékfilmje, mely szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk.
Bemutató dátuma: 2020. szeptember 24. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Szereplők

Vizy Márta
Drexler János
Kriván Barna
Dr. Fried
pszichiáter
Dr. Elkán
ingatlanközvetítö
rezidens orvos

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
zolnagy10 2023 dec. 01. - 22:45:57 5/10
Rohadtul szürreális és elvont. Nem tudom, ez milyen valóságban játszódik, de nem abban, amit én ismerek. Az érzések színészi ábrázolása viszont tényleg jó volt.
8/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 04. - 08:20:17 8/10 Előzmény olahmiki1959
Szerintem pont olyasmi lehet az ember ilyen gondolatokkal, mint idegsebész vagy más finommotoros kézműves. Óvónő már nem biztos, de műteni kiválóan lehet ilyen állapotban.
10/10
Zsolt Hortobágyi 2023 nov. 04. - 02:36:52 10/10 Előzmény Nini Gombosági
Egyetértek! 😊 (Bátorító mosoly!)
2/10
offtopic
Oooo 2023 jún. 21. - 23:02:52 2/10 Előzmény FilmExpert
FilmExpert ostoba akarnoksággal azt írja a hozzászólásában, hogy "Nem akar több ostoba, értetlenkedő hozzászólást olvasni."
Mint mikor a giliszta nem veszi észre, hogy a saját túlfelének udvarol.
FilmExpert 2023 jún. 21. - 11:51:33
Kicsit segítek, mert látom sokaknak fejtörést okoz ez a film. Látunk egy idegsebészt (a racionalitások, a tudomány emberét). Majd ez az ember szerelmes lesz valakibe, de az is lehet, hogy csak az egész a képzelet szüleménye? Vajon a szerelem, mint érzés egy létező jelenség vagy csak egy kreált valami?

Nem akarok több ostoba, értetlenkedő hozzászólást olvasni.
olahmiki1959 2023 jún. 20. - 23:15:43
Nem tudom, ki hogy' van vele, de én nem szívesen feküdnék be egy olyan idegsebész kezei alá, aki magánemberként nem tudja eldönteni, hogy a valóságban él-e, vagy csak a képzelete játszik vele.
Mert ott - szerintem - elég nagy baj van...:)D
Bár az igaz, hogy ezt biztosan igyekezne eltitkolni, tehát nem tudnám meg, hogy egyáltalán, van egy ilyen problémája, tehát nyugtalankodnom sem kellene.
Nagy dilemma...:)D
Azt viszont javasolnám azoknak, akik erre illetékesek - és ez kivételesen nem poénkodó, hanem komoly gondolat a részemről -, hogy akik bizonyos, fontos állásokat töltenek be - politikusok, fegyveres testületek tagjai, vagy éppen idegsebészek -, azokkal legalább évente végeztessenek el egy pszichológiai tesztet, vagy beszélgessen el velük egy komoly szakember, hogy megállapítsa, az illető egyáltalán alkalmas-e arra a foglalkozásra, amit csinál, vagy inkább finoman el kéne tanácsolni a pályáról.
Tudom, naiv vagyok, mindenféle romantikus elképzelésekkel...:)
7/10
vargama 2023 jún. 19. - 23:20:04 7/10
...javítok, nincs fent a youtube-on (elnéztem)
7/10
vargama 2023 jún. 19. - 23:15:05 7/10
Megosztó a film, én abba a táborba tartozom, akiknek tetszett. A film erőssége a magányosság ábrázolásában van, és hogy milyen nehéz a szerelmet megélni.
Az is tetszett, hogy nem szájbarágós, a néző kerekíti ki a történetet. Érdemes az elejtett mondatokra és a rövid részletekre (például az ott felejtett zakó a mobiltelefonnal, vagy a később megtalált cetlik) figyelni. Esetleg újra végigpörgetni a filmet. (fent van a youtube-on)
2/10
janderka 2023 jún. 19. - 08:31:51 2/10
Két Horvát(h) Lili van. Szerintem a másiknak az anyja a színésznő.
https://szinhaz.online/kozos-interjut-adott-horvath-lili-szineszno-es-horvat-lili-filmrendezo/
4/10
Aloe Vera 2023 jún. 18. - 22:34:01 4/10 Előzmény Pamutbojt
Tényleg egy se füle se farka film volt.
10/10
Nini Gombosági 2023 jan. 29. - 14:02:16 10/10
Örülök, hogy rajtam kívül is akadnak, akiknek tetszik a film, és csodálkozom, hogy ennyire alulértékelték! Megnéztem egyszer, aztán másnap újra megnéztem, és másodszorra még inkább tetszik.
Furcsállom, hogy ilyen értetlenséggel találkozom a film kapcsán...
A történet is tetszik, tetszik, és nagyon jónak tartom benne a mindenki részéről tapasztalt színészi játékot is. Szintén nagyon tetszik a film minden percéhez nagyon odaillő és kifejező, értékes zenéje is.
4/10
Readyke 2022 dec. 13. - 21:00:01 4/10
Sok filmet láttam már, nem vagyok leragadva a hollywood-i tucatfilmeknél, szeretem a különlegesebb (akár magyar) alkotásokat is, szoktam érteni is, hogy mit szeretnének ábrázolni, felfogom a tartalom mögötti jelentést, de ma, amióta megnéztem ezt a filmet, csak nézek ki a fejemből, mert nem értem... Lehet bennem van a hiba.
branko 2022 nov. 03. - 18:07:15
köszi a kiegészítést. igen, sokan csak beképzelik/szugerálják magukban hogy ők szerelmesek xy-ba és ez az érzés erősödik is bennük. lehet hogy ez egy eredeti feldolgozása mégis a témának, de nem biztos (nem ismerjük a teljes világ -filmtermést így nem kizárt hogy feldolgozta már más is ugyanígy). és én épp erre utaltam: nekem kb olyan volt ez a film, mintha te vagy én vagy a szomszédod találomra elcseszne párszázmilliót arra, hogy a tegnapelőtti szerelmes képzelgését filmre vigye - meg lehet csinálni, persze hogy meg lehet, de...legalább ne ilyen szürkére, vontatottra és unalmasra sikerült volna ez a Horvát féle, mint amilyenre siekrült..az meg hogy mely fesztiválon mely zsűri mit ítél jónak, hát..az is igen relatív szerintem..kicsit más téma, de lásd a Nobel díjak megítélése is mennyire vitatott, hisz kiderült már, hogy messze nem csak a tudományos/művészi szempontok alapján ítélik oda, hanem sok egyébb (pl. politikai) szempont alapján is...
branko 2022 nov. 02. - 18:08:55 Előzmény qwertzuio
köszi szépen a válaszaid! a 2. kérdésre adott válaszod nekem fura: én most láttam a filmet pár napja valamelyik tv csatornán (sajnos nem ugrik be melyiken, mindegy), és az azzal a monológgal végződött amint a fickó csönget a nő lakásán, de nincs ott senki de ő ennek ellenére elkezd magyarázkodni.. a reptéri jelent nem volt benne, mert ezután már a stáblista feliratsor jött.. mindegy, ezen nem veszünk össze. ÉS: eszemben sincs filmet csinálni, nem vagyok filmes de meg sem akarom játszani a nagy filmszakértőt :-) én kb. 3/10-et adok jelenleg erre a filmre de igazad van, ha lesz alkalom rá akkor majd újranézem , hiszen nem is láttam csak az utolsó kb. 20 percét, ami nagyon egybevágott az itt lent olvasható, kritikus véleményekkel! igen az benne van hogy hátszéllel lehet csak kb. filmet csinálni és nemcsak nálunk, de.. ez a film is az a kategória nálam hogy azt mondom (ismétlem változhat még a véleményem ha újranézem tehát nem vagyok szemellenzős "csaknekemlehetigazam" mentalitású), hogy egy ilyen filmre? hát kb. én vszínű hogy nem is adnék pénzt! jó ez szubjektív, hiszen én pl. tényleg egy fillért nem adnék sem horror, sem az ilyen "pókember és társai" kategóriájú, gyerekeknek való, teljesen értelmetlen, szánalmas filmek elkészítésére.. a sci-firől is majdnem ugyanez a véleményem. de a lényeg hogy nem baj ha másképp látjuk, és ez jó mert emberek vagyunk és ez jó, el kell fogadni egymás véleményét :-)
törökbálint 2022 nov. 02. - 15:02:44 Előzmény branko
A hsz-t neked küldtem.
törökbálint 2022 nov. 02. - 14:59:57
Szerintem el vagy tévedve, mert ez egy másik Horváth Lili, a rendező, nem pedig Torday Teri lánya, aki szinésznő. Egyébként külsőre sem hasonlítanak, nem lehet összekeverni őket.
10/10
qwertzuio 2022 nov. 01. - 19:22:48 10/10 Előzmény branko
Persze, persze, hogyne, íme:
1. Igen (telefon, zakó ott maradt).
2. Nem ment vissza, a reptérről visszafordult. Bár itt még csak fél szemmel néztem a filmet.
A többi a te eddigi megéléseidnek megfelelő minősítés. Innen is biztatlak, légyszi csinálj te is egy filmet, ami mindenkinek tetszik és szólj majd melyik az, eskü megnézem és megírom arról is a saját kis véleményem. 🙂
Lili témához nem tudok hozzászólni, nem ismerem. De tény, hogy ebben az országban aki jut egyről a kettőre az általában hátszéllel, protekcióval teszi. Sőt, a többség mostanra... Tisztelet a kivételnek!
Ez esetben ha így is történt (nem tudom), nem feltétlenül kell bánni, hiszen a te véleményeddel ellentétben, nemzetközi szinten meglehetősen sok elismerést kapott a film. Megnéztem most a kedvedért, Wikipedian 10 díjat számoltam össze...☝️
Szóval a javaslataim:
1. Mutasd meg hogy kell, készíts te is egy filmet!🙏
2. Nézd meg újra ezt a filmet 10 év múlva.
3. Lásd 2.-es pont +10 (summa 20) év múlva.
Szép estét! ❤️🤗
branko 2022 nov. 01. - 18:27:09 Előzmény qwertzuio
légyszi válaszolsz 2 kérdésre?: 1. most akkor a szerelemi jelent valós volt, vagy a nő csak elképzelte? - elvileg valós volt, mert a férfi a végén felkeres a nőt, de már későn..2. reális ez: hazaköltözök Amerikából, majd úgy megyek vissza, hogy nem is tisztáztam a helyzetet a "nagy szerelmemmel", és elfutok előle? a véleményed tiszteletben tartom de amit én láttam a filmből: tényleg uncsi és szürke, vontatott, Stork egy helyes nő de ő egyedül túl kevés, hogy megmentse a filmet. az egész film egy nagy nulla, mondanivaló nélküli, művészieskedőnek magát beállító, felfújt semmi..(csinálhatok filmet hurrá, de nehéz ma már újat kitalálni ami még nem volt, akkor csinálunk egy ilyen mondvacsinált baromságot és ha a néző nem érti akkor majd rá lehet fogni hogy ő buta mert nem érti a mi "nagy művészetünket, bizonyám) H Lili soha a bk életbe nem lett volna filmrendező, ha anyuci (a "nagy színésznő) nem az, aki! antipatikus volt a film bemutatása is, meg H Lili szerepjátszása is..
10/10
qwertzuio 2022 okt. 29. - 23:21:03 10/10
Nagyon jó film, végig lekötött. Stork Natasa gyönyörű nő, alakítása kiemelkedő, játéka mélyről jövő és mélyre ható. Az elején láttam, magyar film, na mondom akkor kikapcs. De nemhogy nem kapcs ki, hanem lásd 1. mondat, váratlan meglepetés ért általa. Köszönet a film alkotóinak és az egész stábnak ezért a műremekért. 🙏 ❤️
A fanyalgók pedig talán nézzenek inkább hállivúdi eksön filmeket.
Ehhez a filmhez kell némi élettapasztalat és érzelmi intelligencia. 🤔 Lehet h. 40+ karikával kellene vetíteni...
2/10
janderka 2022 okt. 29. - 22:17:06 2/10
Ehh, ez most se lett érdekfeszítőbb. Kikapcs.
Összes hozzászólás