Film

Floridai álom

/The Florida Project/
amerikai dráma, 111 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • eny
    • f
    • f

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Moonee és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.

Bemutató dátuma: 2018. január 18. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 9/10 október 15. 11:17:29
október 15. 11:17:29

Kicsit kettőség van bennem. Egy anya mindent megad a gyerekének, hogy boldog legyen. De nem mindegy, hogy hogyan. Sajnáltam a szereplőket, még a gondnokot is... Kicsit felkavaró film, főleg az utolsó fél óra... De nem csak a gyerekek, mi felnőttek is sokszor (mindig) elmenekülnénk egy szép, csodás álomunkba... jelen esetben egy Disneyland is megteszi, ahol BOLDOGSÁG van... 9/10

szavazat: 3/10 szeptember 25. 14:35:53
szeptember 25. 14:35:53

Céltalan nihil élet bemutatása egy céltalan, nihil filmben. Indokolatlan felhajtás van körülötte, lassú, vontatott, értelmetlen.

augusztus 30. 19:43:12
augusztus 30. 19:43:12

Arra gondoltam milyen jó is lesz a kislánynak emlékezni arra a sok vidám dologra és együtt töltött időre az anyukájával.A film végét nem számítva. Vajon melyik jobb a gyereknek, a filmbéli gyerekként vagy egy olyan anyával aki éjjel nappal robotol hogy jobb anyagi helyzetük legyen,cserébe szinte nem is tölt időt együtt a gyermekével, sosem játszik, bohóckodik együtt vele.Én az előbbit választanám.
Hasonló gondolatokat boncolgat a The Glass Castle ( Az üvegpalota ) című film is.

szavazat: 8/10 május 20. 07:53:12
május 20. 07:53:12

Az én kommentemmel együtt már nagyjából kigördülnek az oldalról az ostobák, és csk az értelmes kommentek maradnak. Olvasgassátok vissza őket, amíg így van.... :)
Nekem, mint fejlett szociális érzékkel rendelkező embernek szintén nagyon szomorú film volt. De nagyon ajánlom!

szavazat: 9/10 május 14. 17:40:48
május 14. 17:40:48

Szomorú érzéseket táplált bennem ami film, ami nem csak a végéig tartott ki. Utána is bennem maradt. Ha pedig nem popcorn, látványos filmről beszélünk, akkor nagyon fontos, és egyben jó is ha a filmben vannak érzelmek, tud adni érzelmeket, megtudja fogni az ember lelkét, és tud hatni az ember érzéseire. engem teljesen elkapott. Sajnáltam a gyermeket, s drukkoltam, hogy ez az élet jó irányba menjen, forduljon a számára. Ez a történet szerintem bárhol megtörténhet. Végig lekötött, érdekes volt. A színészek játéka nagyon tetszett, teljesen visszaadták, bemutatták ezeket az embereket, s életüket, szenvedésüket, s próbálgatásaikat, hogy kikerüljenek ebből az élethelyzetből.

szavazat: 6/10 május 07. 14:10:11
május 07. 14:10:11

Szomorú életkép, de van ahol így zajlik az élet. Szegény gyerekek...

6/10

február 26. 23:39:37
február 26. 23:39:37

Willem Dafoe munkáját csináltam egy évig Angliában.

A film egyébként nem tetszett. Vagyis inkább ezek a társadalom alja figurák.
A gyerekek is idegesítõek voltak. A végén egy aligátor bekaphatta volna a kislányt. :D

február 01. 14:45:14
február 01. 14:45:14

Ez egy nagyon szerethetõ film.Én személy szerint 24 évesen a 90-s évek elején friss teljesen másirányú diplomával hirtelen felindulásból elmentem nevelõotthonba dolgozni.Bár az elsõ két hét után majdnem feladtam,de végül nem megszöktem,hanem megszoktam.Öt évet húztam le,és utána mentem visza az eredeti szakmámba.Egyáltalán nem bántam meg,sõt ez kovácsolt zöldfülübõl emberré.Ezeknek az éveknek a hangulata köszönt most vissza a film alatt.Van úgy,hogy az embernek kész életsrtatégiái vannak,összerakott magában egy komplett világnézeti rendet,és itt a dzsumbujban ez másodpercek alatt szétfújodik,használhatatlan.És a \"kitaszitottaknak\" van igazuk a maguk szemszögéböl.Ha ezt sikerül elfogadni,ha meg tudsz szabaduni,az elõfelvetéseidtõl,ha tudsz nyitott szemmel járni,a jelen tulélésére koncentrálva együtt lélegezni,akkor hihetetlen mennyiségû érzelmet kapsz cserébe.Igazi emberi,öszinte ,korlátokat áttörõ emberi érzelmeket.Erõs érzelmeket.Ez az ami,kéne ha, volna,ha volna a boltba,de nem kapható és nincs,nincs,nincs...Hulámvasút ez,de én anno boldogan választottam a \"sikitást\" az alföldi konszolidált zötykölõdéssel szemben.
És ilyen értelemben mindegy,hogy betonsziget,vagy kanári-szigetek,ez a világ mindenütt ugyanúgy mûködik.

Nagy érdeme a filmnek a kis költségvetés és a brilliáns amatõr szinészek mellett,hogy a 125. szociodokumentáció helyett egy \"együtsirvaésnevetve\" nagyjátékfilmet hozott létre .

Nem tudom a megoldást a helyzetre,mint ahogy szerintem senki se,de ha megtanulunk együtt éreznio,az már nagy ajándék a mi életünkre nézvést ios...és ez egy jó üzenet.
A mozi jó,tessék a pénztárakhoz fáradni,amig még lehet.
És

január 27. 19:36:09
január 27. 19:36:09

ez a kettõ hogy jön össze?:)

"Az amerikai lét céltalanságát céltalanul bemutató film."

"Magyarországon szinte bármelyik lakótelepen találkozhatunk hasonló jelenetekkel, kérdésekkel."

ha máshol (mindenhol) lehet ilyesmivel találkozni, akkor nem az amerikai életet mutatja be. az életet. vagy egy életet. pár életet.

január 27. 19:31:24
január 27. 19:31:24

\"Ismét egy túlimádott film a lefizetett kritikusoktól.\"

(ide elõször harsány röhögést kell elképzelni, mert ugye mindenki tudja, hogy nem olvastál kritikákat, csak azt tudod, hogy jó kritikákat kapott, pedig ha vetted volna a fáradságot, hogy elolvass 20 véleményt, akkor tudnád, hogy 1. miért tartják jó filmnek, 2. hogy nem kellett volna megnézned, mert neked nem fog bejönni)

én eddig nem hittem el, hogy tényleg vannak ennyire ostoba emberek, de revideálom magam, a jelek szerint vannak.

mennyire egyszerû lehet annak a gondolkodása, aki egyrészt azt hiszi, hogy bárkit is le akarnának fizetni egy olyan film miatt, amit egyébként is szeretnének a filmértõk, hogy bárkinek is kerete lenne ilyesmire? komolyan van annyira egybites valaki, aki odáig jut el, hogy ha valami neki nem tetszik, és másoknak igen, akkor azok le vannak fizetve, nem csupán arról van szó, hogy más az ízlésük, hogy ez nem egy kommersz, közönségfilm? elég beteg elme, aki rögtön összeesküvés elméleteket gyárt:)

istenem. nem tetszett. lépj tovább. sokaknak nem fog tetszeni. de sokan imádni fogják, mert (és ezt te írtad le)

\"A filmben túl nagy hangsúlyt kap a gyerekek csíntevései. \"

na, gratuláció, hogy legalább rájöttél, hogy mirõl szólt:)

szavazat: 1/10 január 25. 12:44:51
január 25. 12:44:51

Csatlakozok az elõttem szólóhoz. Ismét egy túlimádott film a lefizetett kritikusoktól.
A filmben túl nagy hangsúlyt kap a gyerekek csíntevései. A film teljes hosszában a mutatott céltalan hülyéskedés lehet jól ábrázolja a céltalan hülyéskedést, de az továbbra is csak céltalan hülyéskedés lesz. A nézõnek unalmas.
A felnõtti sors pedig borzasztóan hiteltelenül kerül ábrázolásra. Áldráma, mindenen érzõdik, hogy a látott képkockákon a rendezõi utasítás. "Most kiabálj jó nagyot", "Káromkodj, ami csak beléd fér".
Olyan, mint egy jól kitalált Gyõzike show.

Ráadásul az, hogy a gyerek minden nap pizzát eszik éhségében, az valahogy egy magyar szemnek nem lesz sajnálatos.
ha teheti bárki, akkor kerülje a megnézését.

január 21. 19:46:02
január 21. 19:46:02

Az amerikai lét céltalanságát céltalanul bemutató film. Engem nem gyõzött meg túlságosan. Magyarországon szinte bármelyik lakótelepen találkozhatunk hasonló jelenetekkel, kérdésekkel. Az a baj, hogy se nem dokumentumfilm, se nem rendes egész estés film, így számomra elvész a kettõ közötti ûrben.

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás